Ar "mafijas" piesitienu

Ar "mafijas" piesitienu

Pievienojos visiem sveicieniem portāla pirmajā gadadienā! Kaut kāds periods pagājis, un ir apliecinājums – labam darbam jau otrajā gadu laikā. Viss notiek. Un – pēdējais brīdis iedomāties par "mafiju".

Rakstīts īpaši meteolapa.lv saitei :)

Ja palaižam jebkuru, arī interneta projektu, tad līdzās tam- ka pati lapa "karājas" attiecīgā adresē – jāparūpējās arī par apkārtējo "iesaiņojumu". Ar primāro mērķi: ierādīt pareizās lietas un finālā arī komandēt parādi! Citādi (joprojām paliekot "mazo un melno" kategorijā) es neredzu nekādu jēgu ko vispār darīt.

Jāsaka – kāda doma: šis portāls jau ietekmē lietas. Visticamāk: arī nesenā jezga ap bezmaksas meteo-radara aizslēgšanu -> arīdzan varētu tikt izprovocēta no meteolapas.lv veidotāju un satura radītāju puses. Laikam esam pratuši labāk par dažu oficiālo valsts struktūras kantori ierādīt meteo informāciju apkārtējo cilvēku prātos. Iespējams, radara aizslēgšana bijis kā atriebības akts, caur mēģinājumu padarīt dažam konkurentam dzīvi nedaudz grūtāku (lai gan oficiāli tiek minēts merkantīls biznesa mērķis)...

Jā, lai mūsu portāls varētu apaugt ar vēl lielāku atpazīstamības slāni, tad – vajadzētu darīt lietas arī apkārt. Atraktīvi, kā "mafijā". Nesatraucamies, neaicinu šaut, durt, spridzināt vai uz kādām citām kriminālām darbībām. Bet "mafijai" jābūt pozitīvā virzienā tendētai.

Iesākumā- kādi publiski pasākumi. Piemēram, "meteo balles", kuras varētu taisīt zinātniskā daļā – ar kādu lekciju un šā portāla aktīvistu tikšanos. Pēcāk, kāds no meteo faniem- varētu turpināt kā dj notikuma vietā (kafejnīcā, klubā).

Vai arī – izsludinām kādu datumu par "LV meteo mafijas" dienu. Kamdēļ tāds datums nevarētu būt portāla dzimšanas diena, kas gan šai gadā jau aizvadīta! Varbūt varam uzrīkot kādu "meteo-koncertu" ar kādas dzīvās mūzikas grupas piedalīšanos.

Vai arī – uzražojam "meteo-mafijas" t-kreklus (ar zibeņiem, tornado kā zīmējumiem). Un vēl 100 idejas. Katrs piedāvājums, protams, ir jāizdomā, jāizvērtē visi "+" un "-".

Tā vai citādi. Viss ir ne tikai "saturā", bet arī "iesaiņojumā". Galu galā tas viss atspēlēsies tādējādi- ka cilvēki vairs neslēgs pie strāvas "zilo ekrānu" kastes, lai noteiktā laikā saņemtu tās laika ziņas, bet gan nāks uz šo portālu – kas atvērts ir cauru diennakti. Un ja atnāks, tad priekšā būs jauni piedāvājumi: uzveidot savus laika novērojumus, vismaz ko līdzīgu Latvijas Radio 2 dienās plkst. 14:45, kur notiek "laika vērotāju" sasauksme. Patreiz daži aktīvisti cenšas, bet vēlētos vairāk.

Izskaņā – "iesaiņojumam" ir vismaz tikpat vērte, kā pašam "saturam". Vai ne?

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 22.11.2011 10:24

    Godīgi man patīk Raita ideja.Vajadzētu kaut ko tadu izdomat un nolīkt tādus pie vietas kuriem tas nepatīk.Es tikai par būtu,kā sacīt ar abam rokam.

    Ielādē...
  2. 22.11.2011 10:28

    Ja kas, tad dažas dienas iepriekš vienā Rīgas krogā ierunājos- ka varbūt kādu "Laika zinātāju" saietu varētu uzrīkot.... pagaidām nekonkrēti.

    Ielādē...
  3. 22.11.2011 11:39

    Jāskatas kāda būs situācīja,jo nekad nevajag iepriekš daudz plānot,jo tas var izgāzties un arī korekti nav.

    Ielādē...
  4. 23.11.2011 20:34

    Apkārtējā darīšana bezmaz vienmēr ir saistīta ar finansēm, protams, vistiešākā mērā ar gribēšanu. Mūsu vidū nav vērojams īpaši liels atbalsts "meteo ballēm", vismaz šobrīd. Nākotnē var domāt...

    Ielādē...
  5. 23.11.2011 20:34

    Derētu gan kādu ne tikai virtuālu, bet arī "reālu" tusiņu noorganizēt. Pirmie soļi taču šajā pavasarī jau tika sperti - vajadzētu to lietu attīstīt! :)
    Bet koordinēties taču visi varam šeit, tādējādi atrodot visiem pieņemamus laikus, vietas un risinājumus.

    Ielādē...