Neizbēgamā pavasara tuvošanās

Neizbēgamā pavasara tuvošanās

Tuvākajās dažās naktīs spēkā pieņemsies sals, īpaši valsts austrumu daļā, bet sākot ar sestdienu visā valstī kļūs siltāks, gaisa temperatūra dienā turēsies ap nulli, naktīs neliels sals.

Ceturtdien lielākoties saulains laiks, lielāka mākoņu iespējamība valsts A daļā, bet pievakarē no Kurzemes mākoņu daudzums palielināsies. Gaisa temperatūra -6 ... -12 C. Rītvakar un naktī uz piektdienu Kurzemes jūras piekrastē pastiprināsies D, DR vējš, brāzmās, iespējams, sasniedzot 19 m/s. Kurzemē un vietām centrālajos rajonos naktī uz piektdienu un piektdien gaidāmi nokrišņi, lielākoties sniegs, slapjš sniegs, vairāk to būs Kurzemē. Piektdien pūtīs mēreni stiprs D, DA vējš. Gaisa temperatūra zem nulles, -2 ... -11 C.

Sestdien - svētdien no jauna prognozēta D vēja pastiprināšanās, pēc ECMWF modeļa šobrīd naktī uz 19.februāri visā valstī brāzmas 12 - 15 m/s, Kurzemes piekrastē līdz 22 m/s. Tad arī sagaidāmi nākamie nokrišņu mākoņi, kas pēc šībrīža prognozēm šķērsos visu valsti. Šobrīd svētdienai gaisa temperatūra prognozēta +2 ... -4 C robežās. Pirmdien uz īsu brīdi varētu iegriezties ZR vējš, bet pēcāk atkal DR, R vējš, un gaisa temperatūra dienās ap nulli vai nedaudz zem tās, skaidrākās naktīs līdz -10 C.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 17.02.2012 12:57

    Nu jau pie mums tikai -4*C. Apmācies un nedaudz vējains,pūš no DR puses.Tur arī tālumā visa
    pamale tumša,gaidām sniega mākoņus.

    Ielādē...
  2. 17.02.2012 23:12

    kārtējā aukstā ziemas diena, līdzīgi kā Piebalgas pusē. Rītā -23, dienā līdz -10, saulains un mierīgs. Patlaban jau -19, izskatās tā kā mazliet piemācies, jo nav redzamas visas zvaigznes. Pavasara smaržu šodien vairs nejuta.

    Ielādē...
  3. 17.02.2012 23:35

    Arī šodien jauka diena padevusies! Rītā min t. pie loga -19,7*C, bet LVC stacija fiksējusi pat -22,9*C! Taču, kā man teica, nemaz auksts neesot licies arī no paša rīta, jo vējš minimāls vai pat vispār bezvējš. :)
    Visa diena saulaina, brīžiem gan debesīs tikko samanāma dūmaka parādījās, debesīm pazuda spilgtais zilums, bet vēlā pēcpusdienā, jau Saulei uz rietu ejot, R pusē parādījās jau biezāku mākoņu segas mala, taču vismaz līdz tumsai tā vēl nebija atnākusi (tagad īsti nevaru novērtēt). Diena vismaz piesaulē ļoti silta, bet reālā temperatūra pārsvarā ap -5*C turējās.
    Vakarā grādi lēnām slīd uz leju, taču līdz vakardienas (jeb šīrīta) rādījumiem diezin vai aizvilks, jo pašlaik ir tikai -11,1*C, kas ir apmēram par 3 grādiem mazāk nekā vakar bija šajā pašā laikā.
    Nākamās nedēļas prognozes gan neiepriecinošas, izskatās, labā laika ēra beigsies... Ja vēl būtu mīnusos, sniegs un puteņi pārmaiņas pēc par skādi nenāktu, bet nu lietus gan labāk lai paliek jūrā vai vismaz piejūrā!... ;)

    Ielādē...
  4. 18.02.2012 07:18

    Pašlaik termometrs rāda -12,3 saullēkta puse sārtojas, ļoti jauks laiks referendumam.

    Ielādē...
  5. 18.02.2012 07:54

    Salacgrivā lidzigi ka vakarriit,tik nedaudz siltaak -6 -7 gradi. debesis peleekas bet tur kur mostas sauliite-pamale sārta.

    Ielādē...
  6. 18.02.2012 08:58

    Pašos austrumos - 22, kārtīga '' krievu ziema, it kā jau sadzīvot ar to var, bet apnicis. Es esmu PRET.

    Ielādē...