Prognoze: februāris būs nedaudz siltāks par normu

Prognoze: februāris būs nedaudz siltāks par normu

Igaunijas meteoroloģijas dienests prognozē, ka februāris būs nedaudz siltāks par normu (Norma .. -3,3 -7,4*C). Mēneša sakumā laikapstākļus noteiks atlantijas ciklonu darbība. Cikloni Baltijas jūras reģionā atnesīs siltu un mitru gaisu. Virs Krievijas saglabāsies anticiklona atzaru darbība, kas tur gādās par ļoti aukstu laiku.

Meneša vidū augstspiediena atzari brīžiem sasniegs Baltijas jūras reģionu, tadejādi nedaudz ierobežojot atlantijas ciklonu virzību. Šajā periodā laikapstākļus iespējams noteiks ciklonu austrumu malas, kas izraisīs dienvidu dienvidaustrumu vēja pastiprināšanos.

Mēneša otrajā pusē debesīm biežāk skaidrojoties temperatūra naktīs var pazemināties līdz -20 grādiem vai nedaudz zemāk. Kopumā nelieli aukstuma periodi iespējami mēneša otrajā pusē. Pašās februāra beigās iespējams sajutīsim pirmās pavasara vēsmas. Pārsvarā gaidāms sniegs un nokrišņu daudzums gaidāms normas robežās (21 - 35 mm).

Arī Krievijas meteodienests prognozē, ka mūsu reģionā februāris būs nedaudz siltāks par normu. Temeperatūra būs 0,5 līdz 1,0 *C augstāka par klimatisko normu. Nokrišņu daudzums arī gaidāms normas robežās jeb 120% no normas

                                                                          Attēlu (C) Гидрометцентр России.

   

                                                                             Attēlu (C) EMHI.    

Paskaidrojums pie attēliem - Attēlos attēlota gaisa masu ieplūšanas tendences katrai mēneša dekādei. Zilās bultas -auksts gaiss. Sarkanās bultas - silts gaiss.

Rakstā izmantotie avoti:

  • EMHI – Eesti Meteoroloogia ja Hudroloogia Instituut
  • Гидрометцентр России. meteoinfo.ru.

Atgādinājums - Ilgtermiņa prognozes nav īpaši precīzas, un  uz tām īpaši nevajadzētu paļauties.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.02.2013 17:31

    Dzīvosim, redzēsim :)

    Ielādē...
  2. 02.02.2013 19:47

    Visnotaļ laba un konkrēta (cik nu tā veselam mēnesim var būt, kā mēs visi labi zinām... ;) ) prognoze. Es gan ceru, ka Atlantijas cikloni pārāk "neaizrausies" un nenesīs regulārus atkušņus. Vismaz manai pusei. :)

    P.S. Bet par teksta gramatiku un it īpaši drukas kļūdām (tās sevišķi "acīs lec") gan derētu mazliet padomāt. Tas taču daudz laika neprasa... ;)

    Ielādē...