Šonedēļ - ievziedu vēsums

Šonedēļ - ievziedu vēsums

Maija trešās dekādes iesākums atnācis ar mērenām gaisa temperatūrām. Ja aizvadītajās 10 dienās pieredzējām gan īslaicīgu sniega segas izveidošanos un spēcīgas salnas naktīs, gan saulainas dienas ar gaisa temperatūru ap +25 grādiem, šīs nedēļas lielākā daļa, kā jau ievziedu laikā nereti piedzīvots, būs pavēsa līdz mēreni silta, bez izteiktām anomālijām.

Caurmērā gaisa temperatūra nedēļas ietvaros nakts laikā prognozēta +4 ... +9 grādu robežās, siltāks piekrastes rajonos, savukārt dienas laikā +13 ... +18 grādi. Piekrastē gaiss varētu likties vēl vēsāks. Ir arī kāda pozitīva ziņa nosalušajiem - nedēļas nogalē  biežāk uzspīdēs saule un gaisatemperatūra mūsu reģionā, visdrīzāk, paaugstināsies, svētdien Kurzemē tā no jauna varētu tuvoties +25 grādu atzīmei.

GFS prognozētā gaisa temperatūra 2m augstumā sestdienas naktī un svētdienas pēcpusdienā

Šonedēļ nav prognozētas plašas un ilgstošas nokrišņu zonas, taču no otrdienas līdz ceturtdienai lokālas lietusgāzes ir iespējamas daudzviet Latvijā, netiek izslēgts arī pērkona negaiss.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 29.05.2017 08:11

    Rīgai ta aukstā fronte neko jēdzigu neatnesa, čiks vien bija, dažas piles lietus knapi asfaltu apslapināja agra rīta stundā, smagāki lietus mākoņi aizgaja gar ZR pusi...žēl. Rīts jau atkal tikpat ka skaidrs un silts, +18.

    Ielādē...
  2. 28.05.2017 23:42

    rītapuse mākoņaināka, +20, pēcpusdiena saulaināka, +25. Īslaicīgi, protams, pieciešams karstums. Rītā 5 piles 7-ās rindās uzpilēja, pusdienlaikā pat vairāk, bet pat rasa netika. Šodien sāk plaukt ceriņziedi. Ābeles zied, kur jau nu zied. Pilsētas šinī malā šogad bez ābeļziediem un bez āboliem. Nekas, citviet būs...

    Ielādē...
    1. 29.05.2017 17:32

      Šai galā ir ābeles, kas zied un zied ļoti bagātīgi, bet man liekas, ka šogad ir neparasti daudzas, kas tikpat kā nezied. Vai tiešām tik daudzas reizē atpūšas, vai tomēr sals paskādējis?

      Ielādē...