Netipiski siltā pirmdiena

Netipiski siltā pirmdiena

Jaunā darba nedēļa iesāksies ar vējainu un lietainu laiku. Naktī uz pirmdienu un dienā pūtīs spēcīgs DR puses vējš, jūras piekrastē Kurzemē brāzmās naktī līdz 19 - 23 m/s, iekšzemē dienas pirmajā pusē 17 - 22 m/s. Visā valstī gaidāms lietus, spēcīgāk līs jūras un līča piekrastē. Pēc netipiski siltā nakts sākuma, pret rītu valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte un dienas gaitā gaisa temperatūra par vairākiem grādiem pazemināsies. Dienas gaitā lietus mitēsies, uzspīdēs saule.

Minimālā gaisa temperatūra pirmdien no rīta / maksimālā pirmdien dienā (ECMWF, weather.us)

Otrdien prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, vietām, it īpaši valsts dienvidos, gaidāms īslaicīgs lietus. Joprojām pūtīs brāzmains DR puses vējš 12 - 17 m/s. Atbilstoši pašreizējām prognozēm trešdien no rīta mūs sasniegs plašāka nokrišņu zona, un tās ietekmē dienā līs, valsts austrumos, kur gaisa temperatūra par vairākiem grādiem zemāka, iespējams arī slapjš sniegs.

Ceturtdien atmosfēras spiediens īslaicīgi paaugstināsies, pierims vējš. Dienas pirmajā pusē ar lielāku iespējamību valsts dienvidu un austrumu daļā var nedaudz uzlīt. Agrā piektdienas rītā tiek prognozēta nākamā atmosfēras fronte, kas visā valstī atnestu galvenokārt nelielu lietu, vairāk valsts austrumu pusē arī slapju sniegu. Pastiprināsies D, DR puses vējš.

Nākamās brīvdienas šobrīd izskatās vējainas, taču gaisa temperatūra būtiski nemainīsies. Spēcīga ciklona ietekmē naktī uz sestdienu un sestdien visā Baltijā tiek prognozēts spēcīgs lietus un sniegs, savukārt svētdien - līča nokrišņi, galvenokārt sniega veidā. Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai sociālajos tīklos un sadaļā "Aktuāli"!

Viena no "trakākajām" nokrišņu prognozēm nākamajai sestdienai (ECMWF, weather.us)
Attēlā pa labi - sniega segas biezuma prognoze sestdienas vakarā (ECMWF, weather.us)

  17.02. 18.02. 19.02. 20.02. 21.02. 22.02.
Nakts +5 ... +13 +1 ... +4 +1 ... +4 0 ... +4 -2 ... +2 +1 ... +4
Diena +5 ... +12 +3 ... +7 +2 ... +5 +1 ... +5 +2 ... +4 +1 ... +6

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 23.02.2020 00:43

    Un kādreiz Rīgā bija ari tādas ziemas.... 2010.g. februāris

    weatherfoto.wordpress.com

    weatherfoto.wordpress.com

    Ielādē...
  2. 23.02.2020 01:05

    2011 gada ziema, Saulkrasti. sniega sega 70-100 cm....

    4seasonsinfoto.wordpress.com

    Ielādē...
  3. 23.02.2020 02:44

    Ap pusnakti vējš diezgan strauji sāka rimties, tagad jau pāris stundas daudz rāmāks, vien mērens. Lielā rībēšana un grabēšana beigusies (ja vēlāk atkal vējš nepieņemsies spēkā), arī lietus jau kādu laiku nav manīts. T. lēciens līdz nepilniem +5 grādiem bija visai īss, tagad jau vēsāks nekā vakara lielākajā daļā, vien +1,9°C. Debesis skaidrojas, nojaušami mākoņi, taču arī zvaigznes vietām redzamas. Spiediena kritums apstājies, pašlaik 745 mm.

    Ielādē...
  4. 23.02.2020 09:45

    Stiprākais pūtiens bija ap desmitiem, kad daža brāzma lika logu rāmjiem brakšķēt. Bet kopumā stipri mierīgāk kā prognozēts. Pirms pusnakts jau bija pierimis līdz pierastajam vējam.
    Šorīt lietus kopā ar sniegu, +2°C, mērens vējš.

    Ielādē...
  5. 23.02.2020 11:10

    Vakar biju nelielā izbraucienā pa Vidzemi. Atpakaļceļš no Alūksnes jau bija tumsā, kad vējš svieda auto stiklā mitra sniega un lietus putru un vējš raustīja braucamlīdzekli pa ūdens pilnajām risām . Nezināju, vai mājās iebraukšu tumsā, jo Sadales tīkli jau bija atsūtījuši vairākus brīdinājumus par avārijas atslēgumiem, bet par laimi man jau elektrība bija atjaunota, ko gan nevar teikt par kaimiņiem. Arī šodien vēl vējš un pa laikam lietus, bet gaisma ir un tas arī ir labi.

    Ielādē...
  6. 23.02.2020 14:21

    Saulkrastos no vētras atkal nekā, vien mazliet vējaināks kā parasti, pie jūras vakar pievakarē varbūt daža brāzma līdz 20 m/s izspieda. Lietus gan lija ilgstoši, bet kopumā nekas daudz nenolija, temperatūra grozijās ap 3°C.

    Šodien DR vējš Saulkrastos jūras krastā brāzmās ap 15 m/s, brīžiem uzpilina lietus, temperatūra ap 4°C, ūdenslīmenis jūrā diezgan augsts, pie Baltās kāpas viļņi skalojas līdz kāpas pamatnei.

    Ielādē...
  7. 23.02.2020 00:01

    Ja jau ziemu vairs nav nekādu cerību sagaidīt un spiesti paciest ekstra garo rudeni, tad lai vismaz laiks ir dinamisks un ar nelielu ekstrēmu pieskārienu, ka tas ir šodien. Nu vismaz man patika- vētrains vējš, lietus, kas brīžiem visai stiprs lielām lāsem, vētraina jūra un pastaiga gar to... zēl tik ka veja virziens aplāms- gandrīz prom no krasta... Ja būtu ZR virziens, tad gan viļni kārtigi būtu!Vakarpusē LV dienvidos Lietuvas pierobežā fikseti vairāki zibeņi, ko redzeja gan satelitā, gan zibeņošanas kartē. Izskatās, ka rudens vētru sezona pamazām pārvietojās uz pavasara pusē, kādreiz bija novembrī, tad pirms gadiem tā bija janvārī, tad tagad jau uz februāra beigām.

    Ielādē...
    1. 23.02.2020 14:24

      Šajā ziemā tas kaut kā īpaši izteikti, ka vētrainie vēji no DR puses, liekas, ka neviena ZR vētra vispār šajā sezonā nav bijusi. Līča D galā lielus viļņus tā arī neesam dabūjuši.

      Ielādē...
  8. 23.02.2020 23:07

    23. febr. nakts sākumā bija ļoti stipras vēja brāzmas at rupjiem krusas graudiem. Bija dzirdams viens noteikts pērkona grāviens un vēlāk arī tāli zibeņi. T. noslīdēja līdz +1°C. Pēc pusnakts vējš palika lēnāks un nokrišņi mitējās. No rīta mēreni stiprs R vējš. T. +3°C. Mainīgs mākoņu daudzums. Spiediens 747 mm. Dienā mākoņains 7-8 balles. Mēreni stiprs R-ZR vējš saglabājās. T. sasniedza +7°C. Pēcpusdienā vējš palika lēnāks. Debesis skaidrākas. Pašlaik t. +3°C. Spiediens 747 mm.

    Ielādē...