Tikai šodien sanāca apstrādāt un izšķirot 25. janvāra rīta bildes.
Mazlietiņ pirms 10 rītā jau biju pie jūras.
Nebiju gaidījis ledus krāvumus. Lai gan nelieli, bet tomēr tie bija diezgan garā joslā - apmēram kilometru, līdz Daugavgrīvas bākai. Vidējais augstums bija apm. 1- 1,5 m, bet daži pat līdz 2 m.
Tātad ledus krāvumu sezona atklāta! :)
Šodien, 28. janvārī, visticamāk, tur vairs tā neizskatās, jo vējš noteikti ir aizpūtis ledu no piekrastes. Paši krāvumi gan, šķiet ir saglabājušies.
Tomēr visdīvainākās domas raisījās redzot, kā pa Daugavu jūrā izpeld paliels, cilvēku svaigi nopēdots ledusgabals...

 ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  orkaans  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 28.01.2013 12:16

    Kā vienmēr Orkaans rada fotogrāfijas ir lieliska kompozicija un dabas vērojums!! Noteikti man tas ledus gabals ar cilvēku pēdām rada asociācijas ar Ufo dziesma par Arvīd!! par žibulēšanu uz ledus gabalu!! Laimīgir tiem kam vakar spīdēja Saule visu dienu , westcoast jau otro dienu ir apmācies :( pēleki auksts.

    Ielādē...
  2. 28.01.2013 14:31

    Žēl, ka esmu ļoti reti jūrmalā- un gandrīz nekad netrāpos uz ledus krāvumu brīžiem...

    Ielādē...
  3. 28.01.2013 15:20

    Saulkrastu pludmalē vakar izskatījās apmēram tāpat.
    Nopēdots peldošs ledus gabals Daugavā nav nekas neparasts, jo kuģu saceltie viļņi bieži atlauž pie krasta uzsalušo ledu, kur kāds pirmīt bļitkojis, pie tam 25. janvārī ledus masveidā izgāja no ostas teritorijas.

    Ielādē...
  4. 28.01.2013 21:15

    Iespaidīgi :) Nekad nav gadījies tādus redzēt. Vienreiz mūžā gadījās būt pie aizsaluša līča Pumpuros, ja nemaldos (kaut kad sen, 90-tajos). Sajūta interesanta...

    Ielādē...