Gaidāma spēcīga snigšana

Gaidāma spēcīga snigšana

Informācija no BNS: TVNET.lv

"Naktī uz ceturtdienu Latviju no dienvidiem sasniegs ciklons, kas līdz pat piektdienai gādās par sniegu un puteni. Gaidāmā snigšana Latvijā būs spēcīgākā kopš pagājušās ziemas, un piektdien piekrastes rajonos vējš, iespējams, pāraugs vētrā, brīdina sinoptiķi.

Visvairāk snigs Latgalē un Vidzemē, kā arī Rīgas jūras līča rietumu un dienvidu piekrastē, kur līdz piektdienas pēcpusdienai sniega segas pieaugums sasniegs 10-15 centimetru, atsevišķās vietās vairāk. Mazāk snigs valsts rietumos, bet arī tur sniega krājumi papildināsies par vairākiem centimetriem.

Stiprākais vējš gaidāms piekrastes rajonos piektdien no rīta un dienas laikā.
Vētra iespējama arī Rīgā, piektdienas priekšpusdienā ziemeļrietumu vējš galvaspilsētā var pastiprināties līdz 22 metriem sekundē, Rīgas ostā - līdz pat 26 metriem sekundē. Ja ciklons nekļūs tik spēcīgs, kā patlaban tiek prognozēts, tad arī vēja ātrums būs mazāks.

Gaisa temperatūra ceturtdien un piektdien būs -2..-7 grādi, bet piekrastē, vējam iegriežoties no relatīvi siltā ūdens puses, temperatūra paaugstināsies līdz -1..+2 grādiem. Mitrums un spēcīgais vējš radīs sajūtu, ka temperatūra ir krietni zemāka.

Būs apgrūtināta braukšana

Sniegs un putenis būtiski apgrūtinās transporta kustību. Ceturtdien, kad valsts austrumu daļā gaidāma intensīvākā snigšana, vējš būs mēreni stiprs. Ciklons savu maksimālo spēku sasniegs piektdien, kad tā centrs atradīsies netālu uz ziemeļaustrumiem no Latvijas, tad arī gaidāms spēcīgākais vējš un putenis.

Vējš norims naktī uz sestdienu. Sākot no piektdienas pēcpusdienas, mākoņu daudzums samazināsies un snigs tikai vietām."

Vieta jauniem komentāriem par laiku tuvākajās dienās.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    10.12.2010 11:39

    Sniegs mums trāpījis mazāk.Laikam jau,viss devums ticis Rīgai?Pašlaik ap -5 gr.,nedaudz puteņo.

    Ielādē...
  2. 10.12.2010 11:09

    Igaunijā 7 vietās izmērīta biezākā decembra sniega sega kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas, un vēl jau līdz decembra beigām šie rekordi var tikt laboti, jo atkušņi netiek prognozēti un palaikam snigs klāt (protams, uzsnigušais sniegs arī sasēdīsies). Te var redzēt: www.emhi.ee (ja never vaļā, tad jāiet uz www.emhi.ee un tur igauņu versijā ir publicēta ziņa, caur Google var patulkot).

    Ielādē...
    1. 10.12.2010 11:30

      Pēc GFS +2 grādi tieši Ziemassvētku dienās Latvijas R daļā... protams, tā no šodienas viedokļa ir "karuselis", nevis nopietna prognoze.

      Ielādē...
    2. 10.12.2010 12:36

      Ja LVGMA ir pareizi samērījuši nokrišņus Rīgai, tad patreiz sniegā ir 37.3 mm ūdens. Un ta kā sniegs parasti sablīvejas līdz Sniega Relatīvais ūdens Ekvivalents ir ap 30-36% tad patreiz sanāktu tuvu 13 cm. Tas nozīmē, ka ja vēl daudz snigs, tad patreizējais sniegs sasēdīsies vai tiks sablīvēts līdz 13-15 cm.

      Ielādē...
  3. 10.12.2010 13:19

    Pie manis Daugavas krastā, jautrība pieņemās spēkā. Pamatīgs vējš. Vairāk nesnieg, taču tas kas sasnidzis, strauji maina dislokāciju. Taciņa tiek 20 minūšu laikā aizlīdzināta. Ceļš protams aizputināts.

    Ielādē...
  4. 10.12.2010 13:28

    Rigā Zolitudē šodien tadi fantastiski skati uz ielam-vietam saputinatas kupenas pat metra un vairak,visadas formas un fakturas,citur atkal gandriz plika zeme,turpinas brazmains vējš,kas turpina putinat sniegu no zemes un jumtiem,starp makoņiem pa reizei paradas saule,skaisti ! No rita manejie braucaar sabiedrisko-auto ieputinaja pagalmā,tagad traktors iztirija musu ieliņu,nu vakara vares izrakties,lai braukt :) Ar suni pastaiga lidz mežam nesanaca-nebiju spejigs izbrist aizputinatus klajumus-plavas nekadu tacunu vairs nav,jabrien uz dullo sniegs pari celiem vietam,turklat atgriezoties atpakal tavas pedas jau gandriz aizputinatas. Daudz lauztu siku un videjo zariņu. Meginašu tikt lidz Daugavgrivai :)
    Kopuma fantastiska ziema pagaidam ara!!! Kaut nu ilgak noturetos bez atkušņiem.

    Ielādē...
  5. 10.12.2010 14:03

    Atbraucu no Daugavgrīvas. Bija interesanti, sniegs līdz ceļiem, vienā vietā iekritu līdz viduklim! :D
    Vējš arī tāds tīri neko, gar molu šļakstijās smuki. Sniega un smilšu veidojumi jūras krastā bija iespaidīgi, tādus(tik skaistus) redzēju pirmo reizi.
    Vēlāk būs bildes. :)

    Ielādē...
  6. 10.12.2010 15:36

    Vai kāds zin, vai pār Daugavas ledu jau var iet pāri Pļaviņu - Jēkabpils apvidū?

    Ielādē...
  7. 10.12.2010 16:44

    Dzirdēju stāstu - viens zvana uz pašvaldību un lūdz iztīrīt konkrētu ceļu, viņam iesaka nopirkt zirgu un kamanas. :D

    Ielādē...
  8. 10.12.2010 18:19

    Vakar visu dienu intensīvi sniga;sniegs smalks,bet tā ražība tik liela,ka centimetri auga acīmredzot.Visa diena aizgāja kā cīņā ar vējdzirnavām,lai tiktu ārā uz ceļa.Un tikai jau tumsā noriskēju,jo gribēju tikt līdz Engurei.Bet tad arī sākās - tur augšā,laikam,tika ieslēgta cita padeve,un arī vējš sāka dziedāt citā toņkārtā.Redzamība minimāla,uz brauktuves centimetru divdesmit,vienīgais pretīm brauceju maz,trāpījās tikai pāris.Visu laiku bija jādomā,vai tikšu atpakaļ.Un izdevās pašā pēdējā brīdī - manis iztīrīto ceļu knapi varēja samanīt.
    Naktī bija stiprs vējš,bet vētra tā nu nebija,toties šorīt.... Visas taciņas,kuras izraku nebija seklākas par 40-50cm.Atsevišķas kupenas ap 80cm.
    Dienā ziemelis un saule T-3°C

    Ielādē...
  9. 10.12.2010 18:26

    dabasparadibufoto.wordpress.com

    Mani vētras medību rezultāti. ;)

    Ielādē...
    1. 10.12.2010 19:23

      Burvīgas bildes!

      Ielādē...
    2. 10.12.2010 22:18

      Bildes vienkārši super!!! Īsta Dabas māksla tās labākajās izpausmēs! :)

      Ielādē...
  10. 10.12.2010 22:27

    Manā pusē viss salīdzinoši mierīgs, nekā tamlīdzīga, par ko lasu daudzajās atstātajās ziņās no Rīgas puses... No vienas puses labi, no otras - tā kā pelēcīgi. Tiesa, iepriekšējā dienā arī pats izbaudīju sniega "priekus", taču tie tomēr nebija tik iespaidīgi. Rīgu (daļēji arī Zemgali - draugs no Bauskas puses stāstīja, ka arī aizputināts esot oi,oi,oi, šodien vējš arī tur pūtis tā, ka vietām kaila zeme, vietām sniegs pāri ceļiem) pēc pilnas programmas aplaimojis līča efekts.
    Bet pie manis aizvadītajā diennaktī tikai nedaudz brīžiem pavirpuļoja sīks sniedziņš, brīžiem uznāca kādas spēcīgākas vēja brāzmas, un tas arī viss. Joprojām apmācies, no Saules neviena tieša stara, tikai mākoņu izkliedētais gaismojums... :D
    Grādi dienā ap -3*C, tagad mazliet zemāk, nu jau -5*C.

    Ielādē...
  11. 10.12.2010 23:26

    Vai kāds var paskaidrot, kādēļ RIX nav samērījis šos nokrišņus???

    pogoda.ru.net

    Ielādē...
  12. 11.12.2010 04:02

    weatherfoto.wordpress.com

    Krietni papildinaju savu galeriju veltitu aizvaditai sniegavētrai. Galerija sanacaļoti gara,lai redzetu šodienas bildes ir japatin uzapakšu :) KO tur var redzet-pārsvara interesantus sniega sanesumus un divainu formu kupenas,ko pa nakti saveidoja sniegavētra MOnika,dažas kupenas ir vairak ka metru augstas, pārsvara Zolitudē. Zemakari dažas bildes no Daugavgrivas,bet diēmžel sanaca aizbraukt pa velu un jau satumsa,turklat aizbraukt lidz turienei ar 2 transportiem pa pieputinatam rigas ielām aiznema krietni lielaku laiku,neka tas bija citreiz,talak jabrien pa sniegu kas daudzviet pari celiem un brazmainu vēju ar sniegu sejā... Bet tapat krastā skati,viļniun vējš diezgan iespaidigi,udens/vilni skrien pari visam liedagam...
    Šodien Riga tikpat ka nesniga,tikai putināja jau sasnigušu sniegu,vejš brazmains un stiprs visu dienu,temperatura -3-5 gradu… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  13. 11.12.2010 15:56

    Šajā pēcpusdienā vējš vietām veido sniega sanesumus, pavēss. Brīdi sniga, šobrīd tikai nomācies.

    Ielādē...
  14. 11.12.2010 17:01

    Neliels VIDEO par 9./10. decembra sniega vētru Rīgā.

    www.youtube.com

    Ielādē...
  15. 12.12.2010 01:57

    Šodien pēc ilgiem laikiem atkal uzspīdēja Saule! :) Vairāk ap dienas vidu un agrā pēcpusdienā, pārējā laikā pārsvarā mākoņains, taču šie mākoņi nebija tik biezi kā aizvadītajās dienās. Nokrišņu nebija nemaz, vējš arī ne pārāk stiprs, pat par mērenu to nedēvētu, drīzāk starp lēnu un mērenu. Tiesa, vējš tāds kā "lipīgs" gaisa mitruma dēļ. Pilsētā sniegs satīrīts (visu jau, protams, neizstaigāju, bet nu visur, kur manīju, viss OK!), nekādu sanesumu arī nav, vien tehnikas un sētnieku sastumtās kupenas un kaudzes. :)
    Grādi aizvadītajā naktī noslīdēja minimāli līdz -8...-9*C, dienā ap -3...-4*C, tāpat arī vakarā, vien pēdējās pāris stundās nokritās līdz -6*C. Pēc prognozēm spriežot, vajadzētu sasniegt -10*C - varbūt uz rīta pusi arī būs? ;)

    12.12.2010 23:06: Dzirdēju ziņās par mērenu/stipru snigšanu Rīgā un Kurzemē, brīnos, ka neviens nav aprakstījis, kā tad tur iet?
    Manā pusē gan viss da… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...