Marta vidus

Marta vidus

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks anticiklona ziemeļaustrumu, nedēļas nogalē - ziemeļrietumu perifērija, tādēļ nokrišņu būs maz un bieži spīdēs saule, otrdien un trešdien pūtīs brāzmains vējš.

Pēc siltas pirmdienas un otrdienas Latvijā no ziemeļiem ieplūdīs aukstākas gaisa masas, bet nedēļas otrajā pusē no rietumiem atsāks ieplūst siltums, ar to kopā arī mitrums, un sestdien gaisa temperatūra var sasniegt +11 grādu, liecina pašreizējās GFS prognozes. (Poļu UM modelis arī otrdien Zemgalē prognozē līdz +11 grādiem.)

Otrdien būs mainīgs mākoņu daudzums, vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus un krusa. Dienā iegriezīsies stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 14-19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī nav gaidāma zemāka par -2..+3 grādiem, dienā saule gaisu sasildīs līdz +3..+9, vietām Zemgalē - līdz +10 grādiem.

Trešdien gaidāms skaidrs un saulains laiks, pūtīs dzestrs ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs nedaudz zem nulles un dienā pakāpsies tikai līdz 0..+5 grādiem.

Ceturtdien un piektdien siltās atmosfēras frontes ietekmē iespējams apmācies laiks, vietām ar miglu un nelieliem nokrišņiem. Ar dienvidrietumu vēju sāks ieplūst siltāks gaiss, un nedēļas siltākā diena varētu būt sestdiena.

Daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega nav, bet Latgali un Vidzemi vēl klāj sniega sega, kas visdziļākā ir Alūksnē - 37 centimetri (pirmdienas rītā). Šonedēļ Kurzemes un Zemgales upēs pamazām sāksies ledus iešana, bet Latgalē un Vidzemē, visticamāk, vēl ne.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 18.03.2012 22:03

    Bija labs "Meteo čats" :), nākamreiz esu tur pirmdien 22:00. (cerams, "vētra" elektrību nenoraus...).

    22:10: Ja pēdējās 3 dienas bija vienādas - vismaz man - pelēkas, mēreni siltas (paspēju apgrābt lielu daļu teritorijas ap māju), tad nākamās 48 stundas būs krietni dinamiskākas. Jo sevišķi pirmsdienas vakars, kad BARBARA ciklona aukstās frontes iedarbībā gan "labi" sniega nokrišņi, gan vēja pastiprināšanās... manīsim. Vairāk "Aktuālajā situācijā".

    Ielādē...
  2. 19.03.2012 08:01

    Līst kopš vakarvakara. Sniegs manāmi atkāpies. Šorīt +2,5, neliels D vējš.

    Ielādē...
  3. 19.03.2012 08:11

    jā,lija vakar vakaraa,līst arī šorīt. gradi nedaudz virs +2.sniega pa brivdienam kļuvis mazāk,tā vietā udens ir visur-kur vajag un kur nevajag :)

    Ielādē...
  4. 19.03.2012 08:46

    Pamodos ap 5 un 30 min no lietus gāziena logos.+5 grādi.

    Ielādē...