Atkal gaidāms brāzmains vējš

Atkal gaidāms brāzmains vējš

(pirmdienas rītā publicēts jauns raksts)

Šonedēļ bieži pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš. Trešdien gaisa temperatūra vietām Latvijā var sasniegt +15 grādu, bet brīvdienās visā valstī gaidāmi tikai -2..+3 grādi, tā šobrīd prognozē "Global Forecast System" (GFS).

Naktī uz otrdienu Vidzemē un Latgalē līs un snigs, valsts galējos austrumos var izveidoties vairākus centimetrus bieza sniega kārtiņa, taču tā ātri vien nokusīs. Otrdien Rietumlatvijā gaidāms saulains laiks, valsts austrumu pusē - mākoņainas debesis un vietām neliels lietus. Ziemeļrietumu vējš Kurzemē, Zemgalē un Rīgā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs līdzīga kā pirmdien.

Trešdien lielu nokrišņu nebūs un pūtīs mērens rietumu vējš. Saulainākās vietās Zemgalē un Kurzemes austrumos gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15 grādiem, bet zem mākoņu segas valsts austrumos, kā arī pretvēja piekrastē gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +7 grādiem, liecina pašreizējās prognozes.

Naktī uz ceturtdienu gaidāms lietus, bet no rīta un dienā, uzspīdot saulei, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, gaisa temperatūra nepārsniegs +4..+9 grādus. Nedēļas nogalē Latviju, iespējams, šķērsos spēcīgs ciklons. Saskaņā ar pašreizējo GFS prognozi sestdien iespējams ne tikai lietus, bet arī sniega vētra, savukārt, piemēram, Lielbritānijas meteoroloģijas dienesta skaitliskais modelis patlaban neprognozē spēcīga ciklona rašanos.

Visās prognozēs gan valda vienprātība, ka nedēļas nogalē Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss. Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra Latgalē un Vidzemē pazemināsies līdz aptuveni -8 grādiem, neliels sals iespējams arī sestdien un svētdien dienas laikā.

(zemāk iepriekšējais raksts)

Tuvākajās dienās Latvijā bieži pūtīs brāzmains vējš, stiprākās brāzmas gaidāmas svētdien un otrdien, 25. un 27.martā.

Svētdien iegriezīsies ziemeļu vējš ar brāzmām līdz 15-20 m/s, no rīta pie jūras Ventspils apkaimē - līdz 22 m/s. Vējš pierims svētdienas vakarā. Pirmdien gaidāms mērens ziemeļrietumu vējš, bet otrdien tas brāzmās atkal pastiprināsies līdz 14-19 m/s, liecina pašreizējās GFS prognozes.

Vairāk līs un snigs svētdienas naktī un priekšpusdienā Latgalē un Vidzemē. Arī nākamnedēļ brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi, vairāk to būs valsts austrumos, un pārsvarā līs. Dažas dienas būs saulainas - daudz saules gaismas GFS patlaban prognozē pirmdien un otrdien, debesis palaikam skaidrosies arī citās dienās.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs -3..+3 grādu robežās, dienās gaiss iesils līdz +3..+11 grādiem. Sinoptiskā situācija gaidāma līdzīga kā līdz šim - uz rietumiem anticiklons, uz ziemeļiem un austrumiem cikloni, kuri tad arī reizēm nesīs stipru ZR vēju un nokrišņus. Šādos nepastāvīgos apstākļos, kad ziema cīnās ar pavasari, arī prognozes ir mazāk uzticamas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 29.03.2012 00:24

    Rīgā visu vakaru ik pa laikam līst, te stiprāk te vājāk, uz asfalta jau vietām nelielas peļķes izveidojušās, palicis mazliet vēsāks, joprojām praktiski bezvējš.

    Ielādē...
  2. 29.03.2012 06:46

    Rīgā visu nakti gandrīz nepārtraukti lietus un reizēm arī slapja sniega nokrišņi. Naktī arī iegriezās ZR vējš un tempertūra nokritās līdz 0.

    Ielādē...
  3. 29.03.2012 07:00

    Jēkabpilī naktī vienu brīdi lija spēcīgi, pārsvarā lija nestipri, bet tagad slapjš sniegs, zeme nedaudz balta.

    Ielādē...
  4. 29.03.2012 07:48

    naktī lija, cikos sāka - nav ne jausmas. Patlaban tiešām mazliet snieg. ~0.

    Ielādē...
  5. 29.03.2012 08:08

    Naktī lietus pārgājis sniegā, no rīta ap 1cm sniega, +0,5 grādi, nedaudz snieg arī tagad.

    08:24: Skaista ASV vēju karte.

    Ielādē...
  6. 29.03.2012 08:31

    Skatos es pa logu, brīnos - kas tad tas... visa zeme atkal balta. Gaisa t +0,6,.

    Ielādē...
  7. 29.03.2012 09:07

    Šorīt ap 0 un lietus ar sniegu,dārzā vietām neliels baltums.

    Ielādē...