Rakstu vērtēšana

Rakstu vērtēšana

Ar šodienu piedāvājam rakstu vērtēšanas iespēju, kuru ar laiku, ja tā izrādīsies nepieciešama, varēs uzlabot, piedāvājot konkrētus kritērijus u.tml. Šī iespēja ir pieejama ikvienam lapas apmeklētājam, arī nereģistrētiem lietotājiem. Rakstu šobrīd ir iespējams novērtēt, izvēloties kādu no variantiem - pozitīvi, vai negatīvi. Lūgums to darīt pēc iespējas godprātīgāk. Iesakām izvērtēt raksta stilu, saturu, tā atbilstību šai lapai.

Vērtēšanas opcijas ir atrodamas zem raksta, blakus raksta publicēšanas datumam. Lai to izdarītu, izvēlieties, vai raksts Jums šķiet labs, atbilstošs un lietderīgs, vai tas neatbilst šīs lapas saturam un, Jūsuprāt, nav nepieciešams. Attiecīgi, ja raksts ir atbilstošs, novērtējiet to, nospiežot ar peli uz ikonas, kas apzīmē pozitīvu attieksmi (kreisajā pusē), simbols iekrāsosies zaļganā krāsā. Bet, ja rakstu vēlaties vērtēt negatīvi, izvēlaties otru simbolu, un, nospiežot uz tā, tas kļūs sarkans. Skatīt zemāk pievienoto attēlu.

Attiecīgi pēc izvēles izdarīšanas, nākamreiz atverot rakstu, būs redzams kopējais vērtējums - cik procenti balso pozitīvi, cik negatīvi. Skatoties, cik atsaucīgi būs lietotāji, lemsim par normu piemērošanu, kuras neizpildes rezultātā kādu rakstu būtu nepieciešams dzēst (nozīmīgi administrācijas raksti par jaunumiem lapā gan dzēsti netiek). Tomēr pirms tam lūgums ikvienam, kam rūp informācijas kvalitāte, un kas balso negatīvi par kādu rakstu, atrakstīt mums un paskaidrot iemeslu, lai problēmu varētu mēģināt novērst.

Lai gan šī opcija varētu izraisīt divējādas sajūtas, un, iespējams, pat biedēt kādu piedalīties lapas satura veidošanā, mēs ceram, ka tā būs vairāk pozitīva, kā negatīva iespēja. It sevišķi gadījumos, kad esam saņēmuši ziņas par rakstiem, kas šeit nav nepieciešami, vai tiem ir neatbilstošs rakstības stils.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.03.2012 21:37

    Man patīk šis jauninājums, kā nakamo- varētu iestrādāt, lai šai portālā varētu ielikt (caur "embad" saiti) norādes kaut vai uz youtube's video gabaliem ;)

    Ielādē...
    1. 27.03.2012 21:51

      Ir daudz pusdarītu darbu (laika apstākļu arhīvs, laika izvēlne Toma stacijas datiem), tā kā vajadzētu ar tiem pavasarī tikt galā. Un tad jau jāskatās viss pārējais, darbu daudz.

      Ielādē...
  2. 28.03.2012 10:28

    Ja vien būtu to rakstu, ko vērtēt...

    Ielādē...
    1. 28.03.2012 10:38

      ...eeee- vai tad tādu te nav? ;) Protams, arī es ilgojos- lai šeit pieslēgtos vēl kādi 2-3 rakstu autori. Bet tas jau zināms: fotografēt vienkāršāk, nekā čabināt tekstu materiālus. Lapas vadībai- vai vērtēšanai nevarētu "uzlikt" arī galerijas?

      Ielādē...
      1. 28.03.2012 10:49

        Ja rakstu ir tik maz, kā patlaban, tad kāda jēga vērtēt, jo patlaban ir tā, ka jāiztiek ar to mazumiņu, kas šeit parādās, par laikapstākļiem šeit raksta praktiski tikai es un Raitis. Turklāt es aizņemtības dēļ pārsvarā tikai pārkopēju to, ko rakstu BNS.

        Ielādē...
  3. 28.03.2012 12:13

    Mans viedoklis arī ir, ka rakstu vērtešana šeit pagaidām nav īpaši aktuāla- manuprāt pietika ar sadaļu kas jau apakša ir- populārakie mēneša raksti. Bet tas ir mans viedoklis :) Es labāk gaidu Toma meteostacijas pieejamos datu arhivus.

    Ielādē...
    1. 28.03.2012 18:38

      Arī piekrītu - nav jau te tik daudz, ko vērtēt, visi, kas parādās, šādā vīzē būtu ar + vērtējami. Pats gan neesmu tik zinošs, lai savus rakstus par laikapstākļiem rakstītu, vērot un pierakstīt esošo laiku komentāros ir viena lieta, bet prognozēt - pavisam kas cits...

      Ielādē...
      1. 28.03.2012 19:19

        Jātiecas uz augstāko līmeni - prognozēt rakstīt, viedēt ;) (neviens jau nedzimst gatavais tur prognozētājs)

        Ielādē...