Spēcīgs ciklons atnesīs rudenīgus laika apstākļus

Spēcīgs ciklons atnesīs rudenīgus laika apstākļus

Līgo un Jāņi Latvijā aizvadīti ar brāzmainiem vējiem un lietu, taču svētku naktī, kā iepriekš prognozēts, būtiska lietus Latvijā nebija. Jaunajā darba nedēļā Latviju sasniedz spēcīgs ciklons, kas atnesīs vairāk agram rudenim atbilstošus laika apstākļus.

BIEŽI LĪS

Līdz trešdienai bieži līs visā valstī. Brīžiem iespējamas stipras lietusgāzes, otrdien un trešdien ar pērkona negaisu. Pirmdien un otrdien brīžiem arī spēcīgs vējš, piekrastē brāzmas 15-19m/s. Gaisa temperatūra dienās pārsvarā +14..+19 grādu, pirmdien vietām Sēlijā, Vidzemes austrumos un Latgalē līdz +20..+22 grādiem. Naktīs +9..+14 grādi. 

NEDĒĻAS OTRAJĀ PUSĒ IESTĀSIES SAUSĀKS LAIKS

Sākot ar ceturtdienu, iestāsies sausāks periods, jo mūsu reģionā pastiprināsies anticiklons. Sākumā vēl būs pavēss - ceturtdien un piektdien +15..+20, dienvidos līdz +22 grādiem, bet jo sevišķi vēsas būs naktis - uz piektdienu un sestdienu gaisa temperatūra pirms saullēkta pazemināsies līdz +2..+7 grādiem, siltāks piekrastē un vietās, kur būs mākoņaināks, bet pēc šī brīža prognozēm dažviet, pārsvarā Vidzemē, pastāv pat nelielu salnu iespējamība.

Nedēļas nogalē gan kļūs siltāks. Ar lēniem D, DA vējiem pie mums ieplūdīs karsts gaiss no Vidusjūras reģiona un brīvdienās, visticamāk, gaiss iesils līdz +22..+27 grādiem.

Pastāv iespēja, ka jūlija pirmajās dienās, kad Latviju sasniegs gaisa masas no Vidusjūras reģiona, temperatūra var sasniegt +30 grādu atzīmi, taču pagaidām prognozes vēl svārstīgas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 25.06.2012 06:04

    Man labāk patiktu, ja šādi laikapstākļi tiktu saukti par pavasarīgiem, nevis rudenīgiem. ;)

    Ielādē...
    1. 25.06.2012 09:00

      Garo un gaišo dienu dēļ drīzāk varētu saukt arī par pavasarīgiem, bet nu šitāds ciklons kaut kā dikti vilka uz nosaukšanu par rudenīgu :D.

      Ielādē...
  2. 25.06.2012 09:36

    Man gan temperatūras ziņā labāks ir laika ap +20 grādiem ,ari pret periodisku lietu nav iebilžu......un vispār,man kā nelabojamam optimistam patīk visi laika apstākļi,daži ar to ka ir šausmīgi!:)
    Pa to laiku šorīt mūsu pusē -12-13 grādi,smidzināt sāka pirms 7.Mani pažobeles zvirbuļi vakar izveda jau otro paaudzi/ja vien tie bija tie paši vecāki/.

    Ielādē...
  3. 25.06.2012 09:18

    Par tām salnām - šausmīgi iedomāties, tā jau gurķi ārā negrib augt. Ja līdz Jāņiem parasti saka, ka tās ir pēdējās pavasara salnas, tad pēc Jāņiem - laikam "pirmās rudens"? Kaut kā negrib tas siltums uz mūsu pusi nākt, bet meteocentra prognožu nodaļas vadītājs Vīksna pagājušā gada 29. decembrī prognozēja karstu, teju tropisku vasaru... nu ko lai saka, tas bija drosmīgs mēģinājums.

    Ielādē...
    1. 25.06.2012 09:31

      Jā, es arī atceros šo rakstu. Līkās ļoti drosmīgs apgalvojums, taču pieļauju, ka tur arī žurnāliste ir piepušķojusi. Bet nu pagaidām tiešām izskatās, ka karstās vasaras dienas būs uz izķeršanu.

      Ielādē...
      1. 25.06.2012 10:12

        Vai arī braucam uz Baltkrievijas D daļu- kur tropisks karstums jau gandrīz mēnesi mijas ar masīvām pērkona lietusgāzēm...

        Ielādē...
  4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    25.06.2012 10:19

    Arī es piekrītu,ka,ja būs tik zemas temperatūras,būs rudenīgi laika apstākļi.Neatceros,kurā gadā,dārzos būtu tāda bremze augšanā...Nav siltuma,nav augšanas.Ko nu vairs,Jāņi ir cauri,nepaspēsim attapties,būs klāt Ziemassvētki...

    Ielādē...
  5. 25.06.2012 10:38

    Jā, Maijiņ, Ziemassvētki pēc Jāņiem nāk virsū ar joni. Varēs atkal paslēpot. Kaut gan pazēģelējis ezerā pats esmu tikai vienu reizi.

    Ielādē...
  6. 25.06.2012 11:21

    Žēl, ka bieži līs, pārāk nevasarīgs ir šis jūnijs. Man patīk lietus, bet ne jau katru dienu un labāk īslaicīgas lietusgāzes nekā ilgstošs rudenīgs lietus kā Rīgā šodien. Tādā laikā gribu paslēpties no visa un neko nedarīt, slīkstu depresijā... No dienvidrietumiem sāk lēnām skaidroties.

    Ielādē...