2012.gada aptaujas rezultāti

2012.gada aptaujas rezultāti

Jāsaka liels paldies tiem 124 respondentiem, kas arī šogad atrada laiku, lai novērtētu meteolapa.lv darbību.

Kopumā lielāka daļa respondentu ir apmierināti ar meteolapa.lv izskatu un piedāvātajām iespējām. Dizainu kā labu novērtē 63,7%, lapas ielāde lielākoties notiek bez liekas kavēšanās (4,14 no 5). Vismaz divas trešdaļas respondentu ir atzinīgi novērtējuši šādas meteolapa.lv piedāvātās iespējas - "Aktuālā iknedēļas situācija" (82,3%), raksti (79,8%), sadaļas "Aktuāli" un "Faktiskie laika apstākļi" (79%), kā arī galerijas (71%). Daudz neatpaliek apvienotais LHMT un EMHI meteoradars (66,1%).

42,7% respondentu uzskata, ka būtu nepieciešamas izmaiņas kādās no meteolapa.lv sadaļām. Apkopojot komentārus gan šajā, gan nākamajā jautājumā par jaunu sadaļu ieviešanu, zemāk norādīta daļa respondentu atbilžu:

  • izmaiņas nepieciešamas "Aktuālajā iknedēļas situācijā"
  • nepieciešams jauns dizains un jauna versija, izmaiņas lapas uzbūvē
  • ir nepieciešama video ievietošana komentāros
  • nepieciešama prognožu sadaļa tuvākajām dienām ar grafisku attēlojumu
  • nepieciešams ieviest RSS
  • arhīvā būtu nepieciešama plašāka vēsturiskā informācija
  • jāuzlabo pašreizējais radars un jāatspoguļo LVĢMC pieejamais produkts
  • vajadzīga sadaļa ar laika vērotāju informāciju par aktuālo situāciju (temp., vējš u.c.)
  • būtu jāatdala aktuālā un svarīgākā informācija, noderētu brīdinājumi
  • jāuzlabo sadaļa "Saites"
  • jālikvidē reklāmas
  • noderīgas būtu saites ar kamerām vai to atspoguļojums, kā arī info par braukš. apst.
  • nepieciešama sleja ar portāla jaunumiem.

Nākamajā gadā sāksim darbu pie jaunas meteolapa.lv versijas, kurā iespēju robežās centīsimies ņemt vērā vismaz daļu ieteikumu. Piekrītam, ka ir jāuzlabo arhīvā pieejamā informācija, jāizveido sadaļa par laika prognozēm un faktiskajiem laika vērotāju novērojumiem. Jāuzlabo tostarp būtu sadaļa "Saites" un meteoradara informācija. Diemžēl komunikācija ar LVĢMC visbiežāk noris tikai vienā virzienā, un mums nav izdevies panākt kādu virzību šajā jautājumā - radara datu atspoguļošana šeit joprojām netiek atļauta. Tā kā lielākā daļa respondentu nevēlētos ieguldīt finanšu līdzekļus, lai iegūtu kādu informāciju, kas, piemēram, LVĢMC ir pieejama par maksu, tad šajā jomā diez vai ir cerības sagaidīt kādas būtiskas izmaiņas.

Lai gan "Aktuālā iknedēļas situācija" ir novērtēta visaugstāk, vairākos komentāros ir lasāma kritika, kas veltīta Raitim un tostarp arī citiem rakstu autoriem. Iespējams, ka vairāk ir jādomā par rakstības stilu, gramatiku un jēgu kopumā. Tamdēļ arī vēlamies vairāk pievērst lietotāju uzmanību rakstu un galeriju vērtēšanai, kas ļautu izdarīt secinājumus. Respondenti tostarp vēlas redzēt vairāk Maikla un Toma Briča rakstus, kas salīdzinot ar citu autoru darbiem, tiek novērtēti daudz augstāk.

Šobrīd vēl neparedzam iespēju atteikties no reklāmu ievietošanas meteolapa.lv. Lai gan ir saņemti atsevišķi komentāri par to traucēšanu, šis ir viens no veidiem, kā censties kaut minimāli nosegt ar meteolapa.lv darbību saistītās izmaksas.

Nākotnē meteolapa.lv noteikti būs sleja ar jaunumiem, visdrīzāk arī kāda sadaļa ar brīdinājumiem. Citas sadaļas lielā mērā gan ir atkarīgas no pašiem darītājiem, t.i. meteolapa.lv lietotājiem. Domājam, ka būtu nepieciešams īstenot arī video ievietošanu rakstos un komentāros, bet tas nebūtu viens no primārajiem darbiem, domājot par nākamo darbības gadu.

Vēl joprojām, lai pievienotu galeriju, rakstu vai komentāru, apmeklētājam būs jāreģistrējas meteolapa.lv, jo 71,8% neatbalsta iespēju paplašināšanu nereģistrētiem lietotājiem. Aptuveni 70% respondentu vēlas, lai meteolapa.lv titullapā raksti tiktu kārtoti pēc to pievienošanas datuma, kā tas ir šobrīd. Lai gan salīdzinoši neliela daļa šajā jautājumā vēlas kādas būtiskākas izmaiņas, tās nevar tikt īstenotas, kamēr nav panākta vienošanās par regulāru rakstu publicēšanu ar konkrētiem lietotājiem. 

Pozitīvi novērtēti ir priekšlikumi par nedēļas jautājuma ievietošanu (81,5% izvēlējušies atbildi jā un drīzāk jā), kā arī ziņošanas iespēja par neatbilstošu komentāru (85,5%) un meteoradara datu arhīvs (78,2%). Līdz ar jau iepriekš uzskaitītajiem veicamajiem darbiem, arī šie ieteikumi iespēju robežās tiks realizēti. Būtiskāks darbs būtu jāiegulda atsevišķu aplikāciju izveidošanai, bet šīs iespējas (Android, IPhone, Windows Phone) kopumā ir novērtētas kā nepieciešamas.

Aptuveni 60% respondentu būtu ieinteresēti piedalīties rakstu un galeriju vērtēšanā. Par vērtēšanas iespējām būtu nepieciešama papildus diskusija, kā norises laiku gan šobrīd ir pāragri prognozēt.

Vēlreiz paldies Jums par dalību aptaujā!

Cerot uz sadarbību arī turpmāk,

meteolapa.lv administrācija

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 09.12.2012 12:07

    Cool, atliek tikai darboties:)

    "Lai gan "Aktuālā iknedēļas situācija" ir novērtēta visaugstāk, vairākos komentāros ir lasāma kritika, kas veltīta Raitim" - ar tādu es gribētu iepazīties ;) (lai pats uzlabotos)

    Ielādē...
  2. 09.12.2012 19:11

    "Respondenti tostarp vēlas redzēt vairāk Maikla un Toma Briča rakstus," - cerams, Toms arīdzan izlasīs šīs rindas un šo rakstu kopumā: un sāks uzdarboties meteolapā ;)

    Ielādē...
    1. 09.12.2012 19:41

      Jā, paldies visiem, kas novērtē manu darbu, taču pagaidām diemžēl neredzu iespēju regulāri iesaistīties Meteolapas aktivitātēs. Bet joprojām to ļoti gribētu. Visu laiku šķiet, ka pēc pāris mēnešiem varētu sanākt kaut ko padarboties, tāpat arī tagad ceru uz nākamā gada sākumu.

      Ielādē...
      1. 09.12.2012 19:43

        Kur ir problēma, laika nav? ;) (klusībā ceru, šī sīkā problēma atrisināsies jau drīz pēc 2013. gada sākuma)

        Ielādē...
        1. 09.12.2012 19:57

          Negribas kaut kā neregulāri un periodiski darboties. Gribas stabili un regulāri un tam šobrīd laika nav, tāpat joprojām domāju par formu kādā piedalīties.

          Ielādē...
  3. 09.12.2012 16:44

    Par tām reklāmām nu gan nav ko ''cepties'' - kaut kāda naudiņa jau arī ir '' jāatsit '' atpakaļ, un tās METEOLAPĀ nebūt nav tik uzbāzīgas. Paldies METEOLAPAI par viedokļu uzklausīšanu un apkopošanu.

    Ielādē...
    1. 09.12.2012 22:02

      Piekrītu. Man esošās reklāmas absolūti netraucē, naudiņu kaut kā jāpelna ir. :) Man iebildumus raisītu vienīgi izlecošās reklāmas, kas citos portālos gan spēj nokaitināt, bet šeit tādu nav, tā kā viss OK. :)

      Ielādē...