Marta vidus pavasara vēsmas

Marta vidus pavasara vēsmas

Esam iesākuši trešo marta nedēļu, kas kopumā valstī būs raksturojama gan ar brāzmainu vēju un pavasarīgiem saules mirkļiem, gan nokrišņu šaltīm un nelielu salu naktīs. Gaisa temperatūra nedēļas ietvaros dienas laikā prognozēta +3 ... +8 grādi, atsevišķās saulainās pēcpusdienās tā varētu vēl par kādu grādu pakāpties, savukārt naktīs tā būs lielākoties ap nulli.

Nedēļas iesākums raksturojams ar samērā mierīgiem laika apstākļiem. Nakts uz otrdienu gan varētu būt vēsākā visas nedēļas ietvaros, kad vietām sals var sasniegt arī -5 grādu atzīmi. Otrdien pēcpusdienā valstī pastiprināsies D, DR puses vējš, un kopumā mēreni stiprs tas saglabāsies arī atlikušajās darba dienās. Nedaudz vājāks tas būs trešdien, taču ceturtdien un piektdien tas no jauna pastiprināsies, īpaši piekrastē.

Nokrišņi visā valsts teritorijā gaidāmi naktī uz trešdienu, kā arī piektdien un sestdien, līdz ar vēja pastiprināšanos.

LVĢMC attēlotā laika prognoze Bauskai 14.-19.03.2017.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 20.03.2017 08:32

    +o,5 un no rīta sīks sniegs,pāriet lietū.

    Ielādē...
  2. 20.03.2017 12:13

    Rīts atnāca ar lietu. Laukā drēgns, bet patlaban bez nokrišņiem.+4*C. Putni ar katru rītu paliek arvien skaļāki.
    Šodiena nav salīdzināma ar vakardienu, kad varēja gan pasildīties saulē (gan tikai aizvējā), gan pastrādāt dārzā. Mazliet traucēja aukstais vējš, bet par laimi, tas nebija stiprs un uzpūta tik palaikam.
    Vakarā pēkšņi uznāca migla.Pa logu varēja vērot, kā zems mākonis aizpilda ar sevi R pamali, nāk arvien tuvāk un tuvāk:)Pat dūmus no skursteņa nospieda lejup. Mums jau te blakus uz Jūrmalas šosejas skaitās auto bīstamā miglas zona.....
    Bet pirms pusnakts ilgi un skaļi migrēja zosis.Putnu sasaukšanās apklusa tikai tad, kad cēlās/laidās lejā lidmašīnas....Kurš kuru tur "palaida pa priekšu", man nav zināms, bet būtu interesanti uzzināt:)

    Ielādē...
  3. 20.03.2017 14:46

    Pēc daļēji mākoņainā rīta diena šodien vismaz pagaidām izdevusies uz goda, īstens pavasaris! :) Debesis pa pusei skaidras, no mākoņiem vien mainīga biezuma dūmaka un spalvu-slāņu mākoņi, bet kopumā saulains un silts, ar nelielu, brīžiem mērenu vēju. Temperatūra pirms nepilnas stundas sasniedza +9,5°C (jau kādu trešo reizi šogad, bet +10 vēl neesmu fiksējis - varbūt rīt?!), šobrīd +9 grādi, spoža Saule pār pasauli gaismu lej. Pirms nedaudz vairāk kā divām stundām iestājies arī astronomiskais pavasaris!

    Ielādē...
  4. 20.03.2017 17:40

    Pēcpusdienā pamazām apmācās, tagad mākoņi kļūst arī izteikti biezāki, īpaši R pusē. Paliek tumšs. Radars rāda, ka vidienē daudz nokrišņu, kas pamazām tuvojas arī manai pusei. Lēnām arī t. slīd lejup, šobrīd vēl +7,4°C, bet lietus pagaidām nav.

    Ielādē...
  5. 20.03.2017 19:19

    Priekšpusdien brīžiem bija saule, vēlāk tikai mākoņi, lietus un līņāšana.

    Ielādē...