Mērenais decembra siltums

Mērenais decembra siltums

Arī nākamajā nedēļā laika apstākļus galvenokārt ietekmēs Atlantijas cikloni, siltākas dienas mīsies ar vēsākām, taču laiks kopumā saglabāsies silts un mitrs. Nedēļas ietvaros lielākais nokrišņu daudzums prognozēts jūras piekrastē, un nedēļas otrajā pusē valsts austrumos vietām var veidoties neliela sniega sega.

Pirmdiena būs nedēļas siltākā diena, daudzviet gaidāms lietus, taču vietām starp mākoņiem uzspīdēs arī saule. Vakarpusē mūs sasniegs ciklons, nesot lietu un slapju sniegu. Otrdien, dienas gaitā, debesis skaidrosies un īslaicīgi nonāksim anticiklona ietekmē. Vējš iegriezīsies no ZR un gaisa temperatūra pazemināsies.

Nedēļas sākumā šķērsos ciklons, pēc tam debesis skaidrosies un ieplūdīs aukstāks gaiss (ECMWF, wxcharts.com)

Trešdienas rīts būs aukstākais šajā nedēļā, praktiski visā valstī gaidāms sals, valsts austrumos, ja debesis būs skaidras, gaisa temperatūra var pazemināties arī zem -5 grādu atzīmes. Dienā gan debesis lielākoties aizklās mākoņi, iegriezīsies mērens dienvidu puses vējš, kas saglabāsies līdz pat nedēļas izskaņai. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi, vien vakarpusē Kurzemei pietuvosies šaura nokrišņu zona, kas vietām piekrastē var atnest nelielu lietu.

No ceturtdienas līdz pat nedēļas nogalei atkal nonāksim ciklonu ceļā. Ceturtdien un piektdien būs daudz mākoņu, daudzviet sīki līdz nelieli nokrišņi lietus un sniega veidā. Brīvdienās laiku ietekmēs vairāki cikloni, līdz ar to iespējamas arī plašākas un ilgstošākas nokrišņu zonas.

  09.12. 10.12. 11.12. 12.12. 13.12. 14.12.
Nakts +2 ... +7 0 ... +5 0 ... -6 +1 ... -5 +2 ... -2 -2 ... +4
Diena +4 ... +8 +3 ... +6 -2 ... +3 0 ... +4 0 ... +4 +1 ... +6

Arī tālākās prognozes paredz gaisa temperatūru virs klimatiskās normas (GFS, wetterzentrale.de)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 14.12.2019 11:36

    Labrīt! Rīgā +2°C, +3°C grādi.

    Tomēr nepiekrītu vairākumam, kas šausminās par pašreizējiem laika apstākļiem. Viss tas jau bijis daudzas reizes pagātnē, šādi decembri ir diezgan normāli pēdējos 20 gadus. Un man personīgi tāds laiks pat ļoti patīk, jo var mierīgi iziet ārā: ceļi ir tīri, nesalstu. Nu, bet kāda būtu labāka alternatīva? Varbūt +10°C ar saulīti, vairāk nav iespējams. Pēc sniega un -20°C kā Sibīrijā es neskumstu!

    Ielādē...
    1. 14.12.2019 12:30

      Pie siltā Decembra es jau esmu pieradis, to varēja jau zināt iepriekš, ka Decembris būs silts. Katru gadu tie murgotāji no copernicus kantora ir prognozējuši silto ziemu, silto pavasari un bla bla bla visu gadu kopumā, bet kas ir rezultātā, nekas, viens mēnesis no ziemas paļubomu ir auksts, pavasaris knapi silts, vasara vispār aļo garaž, nu vienīgi rudens ir silts. Un to mēs saucam par vadošajiem meteorologiem, kuri pat 2+2 nevar saskaitīt. Un kas tas par murgu, ka prognozēt nav iespējams..Liela nauda taču tiek ieguldīta šajā sfērā.

      Ielādē...
      1. 14.12.2019 13:18

        Tu varētu pieteikties darbā par meteorlogu copernicus kantorī ja tik gudri runā ka visi meteorlogi ir nemākuļi paredzēt meteo laikapstākļus. Beidz gaudot publiski. Pieņem klimata pārmaiņas Latvijas apstākļos kādi ir.

        Ielādē...
        1. 14.12.2019 16:21

          Kādas vēl klimata pārmaiņas? Par ko tu runā? To ka viena mašīna palaida purkšķi ar CO vēl nenozīmē, ka klimats ir mainījies.

          Ielādē...
        2. 15.12.2019 11:31

          Ne reizi esmu izsacījies- ka Zemes klimats turpina atiet pēc hronoloģiski pēdējā Ledus Laikmeta, kas tagadējā Latvijas teritorijā beidzās pirms 8k gadiem... Ledus Laikmeti katrā 1m gados ir 12-13, starp tiem ir Lielās Vasaras, kad arī mūsu platuma grādos ir klimats kā tagad pie Vidusjūras. Ar cilvēku darbību te nekāda sakara nav. Zemei kā kopumā ir rezerve - caur kuru tā varētu uzturēt pa līdz 30g iedzīvotājiem. Tagadējā jezga par "klimata pārmaiņām" ir mākslīgi uzkurināta kaut kādiem, kuriem tas izdevīgi....

          Ielādē...
          1. 16.12.2019 04:48

            Es arī esmu par to rakstījis, un ne reizi vien. Tikai gribu piebilst, ka tagad notiek sasilšana ne tikai pēc lielā, bet arī mazā ledus laikmeta, kas valdīja viduslaikos. Tas pamazām beidzās 19.gs., un tā trāpījās, ka tieši tajā laikā sākās industriālā revolūcija. Bet arī tas nebeidzās uzreiz, sasilšana turpinās joprojām, un klimata pārmaiņu doktrīnas aizstāvji to pasniedz kā cilvēka izraisītu, kaut gan vēl joprojām nav ne tuvu tik silts kā pirms 1000 gadiem, kad visas industriālās darbības bērnu autiņos dusēja...

            Ielādē...