1. G
    14.08.2015 05:23 Skatīt

    Starp citu, latviešu valodā pareizāk ir izmantot citu laiku - "ir kļuvušas", "ir apnicis", nevis kļuva vai apnika tādā kontekstā, kādā Jūs parasti esat uzrakstījis. Vienkārši, esmu novērojis, ka Jūs konsekventi nelietojat minēto gramatisko laiku, burtiski tulkojot no krievu valodas стало vai надоело.

    Ielādē...
  2. G
    14.08.2015 00:38 Skatīt

    Liecieties mierā! Tas viss jau sen aizmirsts un nežēlīgi aukstā ziemeļu vēja aizpūsts. Vienā brīdī jau prasījās pēc ziemas vējjakas, bet pirms rītausmas laikam ausaunis būs jāmauc galvā. Ar katru gadu vasara arvien īsāka un aukstāka. A es jau noliku termometru uz sausas zemes, lai salīdzinātu, par cik grādiem tur ir aukstāks. Ap 5 no rīta nolikšu uz akmeņu krāvuma, lai pārbaudītu, vai tie glabā vakardienas siltumu, pēc tam nolikšu uz zemas mitras zāles.

    Ielādē...
  3. G
    14.08.2015 00:21 Skatīt

    Raiti, varbūt tomēr piesēdies kādā vakarā un izlasi kaut vai īsu ekskursu Zemes vēsturē! Jo neko citu nevaru atbildēt uz ko tādu. Bet domāju, ka vairums zina, ka Latvijas teritorija ne vienmēr atradusies tik tuvu Z-polam, tāpat visi dolomītu kalni, kā Alpi, ir kādreizējā okeāna gultne, ko plātņu sadursme pacēlusi tik augstu. Arī Latvijā esošajā dolomītā var atrast pat tropisko gliemežu atliekas. Latvijā reiz ir bijis tropu klimats, bet šādā kontinentu izvietojumā nekas vairāk par Anglijas versiju nav bijis. Par leduslaikmetiem gan pats beidzot izlasi!

    Ielādē...
  4. G
    13.08.2015 14:00 Skatīt

    Jā, aizmirsu to triecienvētru - to arī domāju. Parasts negaiss tas nav, jo parādība tomēr ir retāka par negaisiem. Agrāk sinoptiķi pat brīdināja par tādu iespējamību un tas bija labi ja pāris reizes vasarā.

    Ielādē...
  5. G
    13.08.2015 13:57 Skatīt

    Tieši tā. Visas anomālijas rada Arktika, kad lielais aukstums gāžas kaut kur uz A no mums, Eiropā ieplūst liels karstums. Bet ja Arktikā būtu mērens siltums, tad nebūtu šī mehānisma, kas izraisa anomālijas - arī milzīgus, ilgstošus AC. Valdītu stabila R-A pārnese, kas ir dabiska vidējiem platuma grādiem.

    Ielādē...
  6. G
    13.08.2015 13:54 Skatīt

    Lūdzu nosauc kaut vienu starpleduslaikmetu pēdējos 3 miljonos gadu, kas ildzis 70 tk gadu! Nav tādu! Tie visi ir samērā īsi un n-tās reizes ilgāki periodi ar masīvu kontinentālo apledojumu. Ar šādu kontinentu izvietojumu planēta nespēj ilgstoši izvairīties no apledošanas.

    Ielādē...
  7. G
    13.08.2015 07:35 Skatīt

    Nezinu kā latviski, bet krieviski ir speciāls vārds шквал, kas nav ne tornado, ne parasta vētra. Spēja vēja brāzma ar ātrumu pat 30..35 m/s. Piemēram Siguldā 1999. jūlijā bija tieši šis, nevis tornado. Un pārsvarā ir tieši šis, nevis visādi citādi brīnumi. Teritoriāli šis aptver plašākus apvidus kā tornado. Vispār, ja ASV tornado spēj noiet baisos attālumus, tad Latvijā tie tomēr ir īslaicīgi un ļoti lokāli.

    Ielādē...
  8. G
    13.08.2015 02:22 Skatīt

    Raitim jau sen pāri 60 gadiem, bet Latvijā vairums vīriešu nemaz nenodzīvo tik ilgi, tāpēc izrādīsim sapratni sirmgalvim! Bet jaunu kontinentālo apledojumu sen jau gaida visi, kas kaut nedaudz pazīstami ar paleoģeogrāfiju un paleoklimatoloģiju.

    Ielādē...