1. 09.08.2015 02:42 Skatīt

    Priekšpēdējā bilde ir izdevusies! Ja nezinātu, nemaz nepateiktu, ka naktī bildēta.

    Ielādē...
  2. 09.08.2015 02:36 Skatīt

    Tagad Andreju vajadzētu izstumt uz ielas un piesiet pie staba, kur stāvus gāž tā, ka dienā ielas būtu zem ūdens, veikali un mājokļi applūstu. Kaut kāds vājprāts darās.

    Ielādē...
  3. 08.08.2015 00:05 Skatīt

    Tā jau varētu visu Meteolapu aizpludināt ar visvisādiem "mēsliem" opija stilā. Ir taču zināms, ka +54 ir vispāratzīts karstuma rekords. Pareizos apstākļos, lai gan visi +70 ir iegūti kaut kādos nelielos kanjonos viscaur tropu tuksnešos. Nu un ja vēl tumši ieži, tad pavisam reāli. Kāds vēl atceras Padomju laikus, kad mazpilsētu dzelzceļa stacijās krāva akmeņogles? Nu tie melnie klajumi arī nežēlīgi sakarsa.

    Ielādē...
  4. 07.08.2015 15:18 Skatīt

    Bet taču vēl joprojām Jums rādās par 2 grādiem vairāk kā ir realitātē. Laikā, kad rakstījāt, Valmieras pusē bija tikai +24, nevis +26. Tāpēc arī bija normāli, jo pie īstiem +26 Jūs nemaz nerakstītu, bet...
    Man te loga termometrs šad tad parāda pat +51, bet pirms gada bija pat +53! Normāli, karsti nebija.

    Ielādē...
  5. 07.08.2015 02:05 Skatīt

    Diena bija laba, ja tā būtu bijusi 100-tā tāda diena, bet tā kā siltums šogad ir pa dienām sadalīts, tad gribējās pie zemes dabūt maksimumu no tropiskās gaisa masas, bet nekā. Vesela diena pazaudēta. Un naktis nepavisam neliecina, ka šobrīd valdītu karstuma vilnis. Atceros, cik mierīgi 1994. gada jūlijā un augusta sākumā "Picca TV" rādīja grādus gaidāmajā dienā. Visur bija +30..+35, bet tikai Rūjienā un vēl šur tur nožēlojamie +29. Bet 90-jos gados sabiedrība un meteodienests kaut kā nevaimanāja par katru grādu. Šobrīd vaimanoloģija ir sasniegusi astronomiskus apmērus. Sabiedrība kļūst slima.

    Ielādē...
  6. 07.08.2015 01:55 Skatīt

    Patiesībā Jums ir jāārstējas, pat ja tas ir ieildzis klimakss. Tomēr pēc Jūsu rakstītā skaidri jaušamas bīstamas veselības problēmas. Un arī psiholoģiski Jums nepalīdz aplams termometrs, kas vienmēr rāda vairākus grādus vairāk kā ir patiesībā. Es jau saprotu, ka Jūs baida tie lielie grādi, bet šī taču ir Meteolapa, kurā visi var redzēt faktiskos laikapstākļus. Riktīgi smaidu izraisa vaimanas pie mānīgajiem +20, kad nekur Latvijā pat +17 nav. Es reiz bērnībā termometru noliku uz ietves. Parādīja +37. Neviens gan neticēja un pareizi darīja. Pakariet termometru zarā! Pat ja tā būs ēnas temperatūra, psiholoģiski tas būs veselīgāk, kā šausmināties par sienas siltumu. Un pacentieties neēst un nedzert saldu, treknu! Un nekādu kafiju!

    Ielādē...
  7. 07.08.2015 01:46 Skatīt

    Viss ir daudz sarežģītāk. Pat karstuma nemīlētājs, bet ar veselu organismu, papriecāsies par vienu vienīgu karstu dienu gadā. Ceturtdiena daļā Latvijas bija drīzāk vēsa, nevis karsta. Pavisam cita lieta, kad karstums ilgst nedēļām ilgi vai pat mēnešiem. Kā tas bija 2002. gadā. Atceros kā cilvēki sabiedriskajā transportā gaudoja par rudenīgo jūliju 1996., taču nebūt ne baigi karstais augusts vairumam tā piegriezās, ka likās - karstums nekad nebeigsies. Taču jau septembra otrajā pusē salnas sasniedza pat -10 grādus. Līdzīgi kā 2002. gadā, kad vēl septembra pirmajā dekādē likās, ka tas viss nekad nebeigsies, bet pēdējā dekādē jau varēja nosalt, bet oktobris vispār ziemu atgādināja.
    Mājiens tāds, ka veseliem cilvēkiem šobrīd nav pamata gaudot. Un nav jau vairs jūlijs, kad saule ir karstāka, dedzinošāka, naktis īsākas. Drīz jau miglas parādīsies, jo tās vienmēr ir, pat viskarstākajos augustos.

    Ielādē...
  8. 06.08.2015 18:40 Skatīt

    Atļaušos iekļauties nomācošā vairākuma plūsmā un pavaidēt. Nakts bija pārāk vēsa, tāpēc logus turēju cieši ciet, rīts bija OK un logus atvēru, bet tad strauji uznāca aukstums un visu sasildīto atdzesēja. Tagad blāvā saule mēģina atgriezt tos grādus, bet kaut kā neizdodas. Subjektīvi - turpinās ierastā Ziemeļu vasara. Jūlija beigās un augusta sākumā aktīvi kurināju, jo bija auksts un apmācies. Nez vai siltums vispār ieradīsies? Šogad tikai 2 dienas bijušas vasarīgas: vakardiena un 4. jūlijs, kad svinējām Neatkarības dienu.

    Ielādē...