1. 06.08.2015 11:43 Skatīt

    Kad sapņo, aizver acis... Šis pieticīgais siltuma vilnis ir salīdzināms ar teju jebkuru gadu, sākot ar 1988. Un noteikti ne tuvu nestāv līdzās tādiem "grandiem" kā 2010., 2002., 1997. Varbūt beigu beigās vislīdzīgākais iznāks 2007., kad arī bija slikts jūlijs, dzestrs augusta sākums un tad ilgstošs vasaras vilnis, bet tāpat rudens ielauzās mēneša pēdējā nedēļā. Ja ne tas aukstums, tad tas mēnesis apsteigtu pat 2010. un 1996. augustus. Gribētos jau lai beidzot siltums saglabātos līdz septembra vidum kā 1938. gadā.

    Ielādē...
  2. 04.08.2015 22:50 Skatīt

    Tieši tā, jo PMO nevienam neko nenosaka, tikai iesaka, rekomendē, nevis pavēl strikti izpildīt. Tomēr viena lieta, ka kaut kāda kaktu firma (LVĢMC) kaut ko savā nodabā "ķīmiķo", bet pavisam cita lieta, ka visi pārējie nez kāpēc iet tās pavadā, lai gan tieši pretēji - parastajai tautai būtu svarīgāk zināt reālo situāciju, nevis firmas uzburto ilūziju. Kādus vēl rakstus un kam? Tad jau es labāk uzrakstītu PMO, lai tā anulē Vislatvijas rekordu, ko LVĢMC meistarīgi uzbūra pirms gada. Bet arī neliekas tik būtiski, jo ar Dona Kihota sindromu nesirgstu. Lai jau dzīvo savā pasaulītē, bet es dzīvošu savā! Jo šobrīd pati PMO sevi ir pilnībā diskreditējusi ar aklo cīņu pret šķietami notiekošo globālo sasilšanu. Un cik veiksmīgi tagad Rīgai nolaupīti aukstuma rekordi! Piemēram, lidostas priekš METAR tīkla nefiksē ne minimumu, ne … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 04.08.2015 21:52 Skatīt

    Ja konkrēti par Baltijas reģionu, tad Ķīnas meteodienesta prognoze iznāca vistuvākā. Savukārt pēc anomālijas platības ASV prognoze visnotaļ precīzi izskaitļoja negatīvo anomāliju Krievijas Eiropas daļā un milzīgo siltumu Alpu reģionā, taču nesaskatīja rekordkarsto jūliju Vidusāzijā. Sākot ar 2007. gadu, augusta siltumu pamatīgi nosit pēdējās dekādes aukstums. Nu cerēsim, ka beidzot karstums paviesosies arī augusta beigās, kā senajos labajos laikos, kad tas nereti ieslīdēja septembrī (2002., 1996., 1992.). Vismaz 2. dekāde ne tuvu nebūs silta auksto nakšu dēļ, vien normāla.

    Ielādē...
  4. 04.08.2015 00:35 Skatīt

    PMO nesen ieteica dalībvalstīm izmantot normu par pēdējām 3 pilnajām desmitgadēm. Tāpēc nevajag te atsaukties uz arhaisku informāciju! Un PMO nekad nav noteikusi valstīm izmantot to normu. Tā attiecās uz visu planētu kopumā, tas ir, pati PMO to izmantoja, jo daudzviet tie novērojumi tikai sākās sešdesmitajos gados. Tad vēl bija tehniski grūti tās normas pārrēķināt, tāpēc samierinājās ar mazumu. Bet mūsdienās valsts robežās izmantot veco normu, ignorējot pēdējos 24 gadus, ir demagoģiski. Un kādā sakarā meteomīļi, arī Bricis, Spilves lidlauka + Imantas stacijas novērojumos iegūto normu attiecina uz LU meteteostaciju? Vienreiz paši noskaidrojiet, kādas normas ir LU jumtam! Gan par to veco periodu, gan par pēdējām 3 desmitgadēm. Piemēram, jūlijam vecā norma bija +18,3 un augustam +17,2. Jaunā norma visticamāk ir vismaz par 1 grādu… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 27.07.2015 22:03 Skatīt

    Ignorēšana, protams, ir progresa atslēga. :) Varbūt vienkāršāk pašiem padomāt, ko rakstāt publiskajā telpā? Nav jau Meteolapas teksti pieejami tikai reģistrētajiem.

    Ielādē...
  6. 27.07.2015 22:01 Skatīt

    Vija, kā mežā sauc, tā atskan! Andreja brontofīlija turpina progresēt. Jau visu ziemu cilvēks bija uz nervu sabrukuma robežas, tagad negaisu, plūdu nedabūšana. Ja kolēģi slimnīcā regulāri lasītu, ko viņš šeit raksta, ka vēl vadība neatlaistu viņu kā izteikti neadekvātu darbinieku. Tīri cilvēciski man ir žēl viņa. Varbūt vajadzētu kādus antidepresantus palietot? Trankvilizatori šeit vairs nelīdzēs.

    Ielādē...
  7. 27.07.2015 17:18 Skatīt

    Ne Meteolapa, bet gaudotāju, vaimanātāju kantoris. Īpaši izceļas "gubumākonis" - visi viņa komentāri liek domāt, ka nupat visi radi apmiruši, pats badā, rokas trīc, apziņa neskaidra. Varbūt tomēr vērsties pēc palīdzības pie kāda psihoterapeita, vismaz sākumā? Nav iespējams lasīt un meklēt kaut ko par tēmu, jo viss noslīkst neveselās psihes purvā. Piereģistrējos, lai izteiktu savu sāpi, jo Meteolapa jau ir sāpju izkliegšanas vieta.

    Ielādē...