1. G
    12.08.2015 17:12 Skatīt

    Spriežot pēc prognozes par konvektīvās enerģijas daudzumu troposfērā, Z-Vidzemē negaisiem daudz vairāk tās enerģijas kā citviet Latvijā. Bet var jau būt, ka noies garām. Man jau arī dikti nepatīk tie negaisi. Dodu priekšroku mierīgam lietum vairāku diennakšu laikā. Un īpaši jau uz sausas zemes stiprs lietus vienkārši aiztek pa virsu vai šausmīgi izskalo. Un vēju arī ciest nevaru. Naktī uz otrdienu bija pilnīgs bezvējš, kas patīkami kontrastēja ar dienās vērojamo vējainumu. Lai arī meteolapiešiem rudens saistās ar vētrām, man ir citi iespaidi, jo tieši rudenī nereti ir tāds apcerīgs miers gaisā. Kad veidojas migla, bet dienās pat nieka +15 atgādina vasaru.

    Ielādē...
  2. G
    12.08.2015 17:02 Skatīt

    Ja šī urbānā siltuma meteostacija nav fiksējusi, tad pilnīgi noteikti Iļģuciemā +31 šodien netika sasniegti vismaz gaisā. Par sienām un melno asfaltu neņemos spriest, bet mana tumši brūnā metāla palodze uzkarsa līdz +43 (absolūtais rekords ir nedaudz virs +53 - es arī aizraujos ar virsmu temperatūras mērīšanu). Un tik vējainā dienā nekāds smogs nevar izveidoties.

    Ielādē...
  3. G
    12.08.2015 16:55 Skatīt

    Jūs tiešām nespējat saprast, ka es neko neminēju par panesamību, lai gan slimīgi tas ir, savukārt slimīgus stāvokļus vajag kontrolēt, nevis ļaut tiem progresēt. Nepieņemami ir tas, ka patiesi aukstā dienā, kad nekur visā Vidzemē ne tuvu nav fiksēti +20, Jūs nez no kurienes izvelkat +20, kuri izrādās nepanesami. Es taču to saprotu tā, ka reālie +17 Jums izrādās svelme! Bet kad valdīja reāli anomāli auksts laiks, Jūs to slavējāt kā teju normu. Nu nav šeit Īrija vai Skotija. Es pat neieteicu Jums turp pārvākties, jo cilvēkam nav jāpamet dzimtene kaut kādu laikapstākļu dēļ - pārejošs apgrūtinājums. Arī Farēru salās ir gana vēss, bet tur visur nereti plosās baisas vētras, tāpēc neder Jums.

    Ielādē...
  4. G
    12.08.2015 16:49 Skatīt

    Un ko tieši tādu apvainojošu uzrakstīju? Tas ir neitrāls NOVĒROJUMS. Jau tik daudzus gadus līvānietis nespēj saprast, ka viņa sienas rādījumi neatteicas uz meteoroloģiju, jo sienas sasilšana nav tieši atkarīga no laikapstākļiem. Vismaz ne tādā mērā, ka lasītājiem kļūtu skaidrs, kas tieši Līvānos notiek. Citam līvānietim ar melnu, metālisku vai akmens cietu sienu būs vēl vairāk, bet balta koka siena mazāk uzkarsīs. Varbūt visi varētu sākt rakstīt grādus no pannas, plīts un dušas telpas?

    Ielādē...
  5. G
    12.08.2015 11:29 Skatīt

    Tas bija mājiens opija cienītājai un līvānietim. Viena pārdzīvo par lielajiem grādiem, kuru nemaz nav, bet otrs priecājas par grādiem, kas attiecas tikai uz sienu (kuras sasilšana vai atdzišana ir atkarīga no materiāla un krāsas), jo lejā uz ielas ne tuvu nav to grādu. Pārējiem kaut kā nav novērots tik izteikts neadekvātums pasaules uztverē.

    Ielādē...
  6. G
    12.08.2015 08:27 Skatīt

    Tā tas ir bijis teju vienmēr, arī pirms 30 gadiem un pat 60, 90. Tad Jūs rakstāt vecvārdu "rēns", ko mūsdienās neizmanto, tad ārprāts neprotat uzrakstīt. Varbūt mazāk opiju lietot?

    Ielādē...
  7. G
    12.08.2015 08:25 Skatīt

    Pat pašā Siguldā bija tikai +17, bet tās apkārtnē vien +16..+15. Cilvēki pastāvīgi mēra saules sakarsēto ēku sienu siltumu, nevis gaisa temperatūru un tad šokējas, kas par karstumu, lai gan laiks ne tuvu nelīdzinās karstuma viļņiem iepriekšējos gados. Tāda vāja atblāzma no aizgājušās klimata siltās fāzes.

    Ielādē...
  8. 09.08.2015 09:14 Skatīt

    Naktī gāza un dārdēja - negulēju, pamodos no rīta, jo atkal skaļi gāž un dārd. Bet acis nespēju atvērt kā miegs nāca, tomēr pēc 10 minūšu cīņas nācās celties augšā. Iepriekšējās vasarīgās naktis tauta tusēja ārā un skaidroja attiecības savā starpā līdz 4 no rīta. Kas ir miegs? Es jau vairs nezinu, kas tas ir.

    Ielādē...