1. G
    17.08.2015 01:09 Skatīt

    Tad jau drīzāk rodas jautājums par datiem, kādus izmantoji, aprēķinot 2002. gada meteoroloģisko vasaru, kas vismaz Rīgā (Imantā netālu no Radiotehnikas) sākās jau 22. maijā, savukārt 2010. tikai 23. jūnijā! Un beidzās 2002. vasara tikai 10. septembrī (tādējādi tā vēl joprojām ir visgarākā vasara vēsturē), savukārt izslavētā 2010. jau 24. augustā. Vai tiešām Tu nejūti atšķirību? Lūdzi nevajag man te par visu Latviju! Vēl nav dzimis cilvēks, ka ik dienu, ik mirkli spētu atrastie katrā Latvijas cm2 un izbaudīt tā laikapstākļus. 2010. maijs bija lielisks tikai Latgalē un mazākā mērā A-Vidzemē, bet R-Vidzemē un Kurzemē pavisam nekāds. Savukārt 2002. maijs Rīgā bija siltāks pat par oficiāli rekordsilto 2013. gadu! Un pats labākais, ka viss kalendārais pavasaris 2002. bija viens no siltākajiem vēsturē. Togad mēs uz 9 mēnešiem nokļuvām pavisam citā klimatā. Bet tad atnāca prātam neaptvera… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. G
    16.08.2015 12:18 Skatīt

    Bet nav taču tādas korelācijas starp ziemu un vasaru! Spilgtākais piemērs ir NEziema 2001./02. un visu laiku karstākā, sausākā vasara 2002. (kas visādā ziņā bija spēcīgāka par 2010., īpaši jau Rīgā, kur pēdējā dalīja tikai 3. vietu ar 1999. vasaru). Tāpat ziema 1996./97. bija drīzāk nekāda pat A-Latvijā, kur nu Rietumos. Toties vasara bija viena no karstākajām vēsturē. Rīgā tā vēl joprojām ieņem 2. vietu pēckara gados. Tāpat ekstrēmi maigā un rekordīsā ziema 1991./92. beidzās ar ārkārtīgi sausu, svelmainu vasaru 1992. Pretēji piemēri. 1986./87. ziema bija gana barga ar pēdējiem -30 Rīgā, bet laukos... tai sekoja viens no aukstākajiem pavasariem un viena no aukstākajām vasarām vēsturē! Un kur vēl leģendārie 60-tie! 5 gadus PĒC KĀRTAS bija aukstas un ļoti aukstas ziemas, kuras papildināja NEvasaras. Tā ka jābeidz tiražēt šo mītu par Sibīrijas ziemām un Vidusāzijas vasarām Latvijas t… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. G
    16.08.2015 11:39 Skatīt

    Tak viņš tikai vienu modeļa izlaidumu minēja. Patiesībā tendence ir daudz drūmāka. Nez kāpēc atgādina 2008. septembri, kurā saules bija maz, jo AC centrā migla un zemie mākoņi izveidojās. Un mēneša vidū pat Rīgā dienas vidū bija tikai +7. Šausmīgs septembris - ne lietus, ne saules, ne siltuma. Kā bērnības pasakās par mirušām zemēm, kur viss minētais vienkopus.

    Ielādē...
  4. G
    16.08.2015 11:35 Skatīt

    Patiesībā Rīga ir visai liela pilsēta un kamēr Tu gaudo, gaudo līdz nemaņai, A-Rīgā ir gāzis reizes 10 šovasar. Dažreiz tā vien gribējies ieteikt Tev kaut reizi gadā aizbraukt līdz Teikai, Juglai. Bet vēl mitrāk ir Sarkandaugavā. Toties Vecmīlgrāvī vispār ir mūžīgs slapjums augstā gruntsūdens līmeņa dēļ. Tu tur klejo pa kaut kādām sausām kāpām, kur apakšā tā pati piejūras smilts, tāpēc Tev visur rādās sausums. Tas pats ir vietām Anglijas un Nīderlandes piekrastē, kur nereti augustā izskatās kā pēc nez kādas sausuma katastrofas. Rīgā šogad viss ir normāli ar nokrišņiem, jo Rīga dabiski ir pasausa vieta. Varbūt tomēr vajadzētu biežāk uz augstienēm izbraukt? Īpaši pēdējā ziemā, jo sniega sega tur nogulēja vismaz 3 mēnešus un pati ziema ilga 3 mēnešus, kamēr Tu žēlabaini smilkstēji, it kā Rīgā mistiskā kārtā būtu jābūt Alūksnes, Jaunpiebalgas vai Daugavpils klimatam.

    Ielādē...
  5. G
    15.08.2015 13:04 Skatīt

    Kurš nu būtu... Neviens mani ne no kurienes nav padzinis. Neteiktu, ka šeit varētu netraucēti izteikties, jo šeit taču aktīvi dzēš komentārus. Būtu neprāts ko vērtīgu rakstīt. Blogus taisa cilvēki, kam ir tieksme uzbāzties ar savu personu, bet es nesirgstu ar ko tādu. Tomēr kaut reizi gadā prasās norādīt dažam labam svētulīgajam, cik viņš pats ir neciešams. Manuprāt, Jūs esat leģendārs ar savu neadekvātumu. Formāli mīlat vasaru, bet pasarg Dievs, siltums ievelkas ilgāk par nedēļu, tā sākas gaudošana un sava defektīvā mājokļa situācijas aprakstīšana līdz grāda desmitdaļām. Ņemiet piemēru no Munta! Cilvēks ļoti lakoniski un informatīvi izsakās! Prieks lasīt ko tādu. Kopš lidosta nemēra mm, Birutas un Saulceres dati aizpilda informācijas vakumu par Pārdaugavu.

    Ielādē...
  6. G
    15.08.2015 12:54 Skatīt

    Kad kādam kustonim nav, ko darīt, tad... rīko totalizatorus. Un kāda tam visam jēga? Ir vietas, kur jau sen nav lijis, bet pēdējais kārtīgais lietus vispār maijā bijis.

    Ielādē...
  7. G
    14.08.2015 17:12 Skatīt

    Latvijai ir raksturīgi nevienmērīgi laikapstākļi un tie neizraisa dzeltēšanu. Taču nākamā nedēļa ar oktobra sākumam tipisku laiku gan izraisīs dzeltēšanu daudziem kokiem. Bet dālijas noteikti pārtrauks veģetāciju, jo tādu salu nespēj izturēt tropu augi.

    Tātad, visaukstākais ar identiskiem grādiem bija uz dažus cm īsas zāles un sausas augsnes, bet uz akmeņiem bija par 2 grādiem vairāk. Atšķirība starp sausas koka sienas, kas dienā nesasilst saulē, termometru 1,8 m augstumā un zāli bija 2 grādi. Un tas viss iekšpilsētā ar ļoti labu mikroklimatu. Nākamnedēļ salnas tur būs grandiozas. Baidos, ka pat gaisā. A kas darīsies nomaļās, pazeminātās vietās: purvu malās, ezermalās, upju palienēs? Starp citu, vairākas ceļu stacijas uzrādīja +5, bet tie ceļi atrodas augstāk par apkārtni, asfalts ļoti labi akumulē siltumu saulainās dienās un vēl kaut vai pa retam braucošais transports samaisa ga… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. G
    14.08.2015 05:28 Skatīt

    Biju ārā drīz pēc 4. Likās, ka ir janvāris. nu jau tagad vajadzētu būt pašam minimumam. Uzvilkšu ziemas jaku un došos salt. Un tas ir tikai sākums! Starp citu, tik aukstas naktis (tagad +6..+5, bet nākamnedēl ap 0 gaisā un krietni mīnusos uz zāles) nav normālas augusta vidum. Faktiski nekad jau nav fiksēts tāds aukstums 2. dekādē.

    Ielādē...