1. 19.08.2015 00:31 Skatīt

    Vakars bija ļoti vējains un auksts tieši vēja dēļ. Šķiet, ka muguru sapūta. Pēc saulrieta kļuva patīkamāk ZIEMAS apģērbā. Pusnaktī pie koka sienas +11, gaisā +8 (viss jutīgā purna līmenī), uz sausas zemes +7. Rasa zālē ir, bet maza, ko izskaidro gaisa relatīvais mitrums pie koka sienas tikai 50%. Tātad milzīgs potenciāls gaisam atdzist, jo pat rasas punkta temperatūra ne vienmēr ierobežo atdzišanu - daži grādi nakts laikā smuki nokrīt kopā ar rasas p. t. Un ir pilnīgs bezvējš, kas arī veicinās spēcīgu atdzišanu ārpus apdzīvotām vietām. Neesmu gluži laukos, bet līdz plašiem klajumiem ne vairāk par 500 m. Nekur neskriešu ar grādrādi roķelē, jo ap 6 izbraukšu, tāpēc mašīna parādīs grādus pa ceļam, kur ir viena no baisākajām vietām civilizētajā Latvijas daļā. Es domāju spēcīgu atdzišanu reljefa pazeminājuma dēļ.

    Ielādē...
  2. 18.08.2015 17:00 Skatīt

    Tad NAV KO ŽĒLOTIES PAR MANU ESAMĪBU ŠEIT! Variet nepūlēties!

    Ielādē...
  3. 18.08.2015 16:20 Skatīt

    Lai arī neesmu lietus fane, mani arī ļoti nomāc šis sausums. Pārsvarā sauss augusts ir mans sapnis, bet ja jūnijs un jūlijs ir bijuši tradicionāli slapji. Diemžēl manā pusē tāds konkrēts sausums sākās jau martā! Es baidījos, ka jau tad visu nosvilinās piromāni. Būtu smieklīgi, ja ne risks, ka nodedzina visu pa mūžu sastrādāto! Turpmāk nedaudz slapjāks kļuva, jo īpaši, ka aprīlis nebija tik saulains kā marts. Maijs arī bija OK. Bet jau jūnijā sākās sausums, kas jau mēneša vidū bija postošs. Jūlija sākumā manā pusē zeme bija pelnu sausa līdz 60 cm dziļumam! Lieki piebilst, ka aukstais jūlijs neglāba situāciju, jo lietus bija krietni par maz un pārāk reti. Rezultātā tie 60 cm tā arī netika samērcēti, vien virsējā kārta, kas pirmajā siltuma vilnī un vējos izgaisa nebūtībā. Augustā pēc siltuma viļņa situācija bija katastrofāla. Bet nedēļas iet, sausums turpinās un ja tā līdz oktobrim?… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  4. 18.08.2015 16:08 Skatīt

    Tik aukstā vasarā, kad pārsvarā +20 ir nesasniedzami, lasīt, ka Kocēnos ik dienu ir tie +20 (lai gan šodien ne tuvu tie nav bijuši, neskaitot īpašo vietu Stalbē, kas aplami uzkarst), ir kaut kā nepatīkami. Runa nav par grādu desmitdaļām un precizitāti kopumā, bet par to, kā skan -"šovasar pārsvarā bija zem +20" vai "šovasar pārsvarā bija virs +20". Pirmajā gadījumā pat latvietis parastais saprot, ka vasara bijusi nekāda, bet otrajā gadījumā latvietis parastais uzskata, ka viss bijis OK. Baidos, ka pat rekordaukstā vasarā Jums pārsvarā būtu tie +20 pie loga. Vienkāršāk nomest pāris grādus pirms rakstīšanas Meteolapā. Rakstītājiem tas ir vienkāršāk kā lasītājiem, kuriem nākas pārbaudīt pēc kartēm, cik tad īsti bijis Latvijas ārēs. Tikai par to ir runa. Starp citu, normāli cilvēki nefano par meteoroloģiju (viņus vienkārši neinteresē apkārt notiekošais) - meteofa… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 18.08.2015 15:57 Skatīt

    Esmu transene. Un nepatīkami bija arī man, taču visus šos gadus. Ir risinājums. Meteolapas foruma daļu padarīt neredzamu nereģistrētajiem lietotājiem. Es pat ārzemēs lasīju Meteolapu - lai uzzinātu, kas Latvijā darās. Nu un šie nebeidzamie vaidi par svelmi un sausumu radīja skaudību - planētas karstuma centrs atrodas Latvijā. Persijas līcis kaunīgi nobāl šejienes priekšā.

    Ielādē...
  6. 18.08.2015 13:18 Skatīt

    Eh, neviens nesaprot cēloņus. Man nav ne mazākās vēlmes ko rakstīt. Tiešām tik grūti saprast? Lasu Meteolapu gadiem un brīžiem krājas dažu labu NEADEKVĀTUMS un tad ar milzīgu piepūli piereģistrējos - katru reizi vajag citu e-pasta adresi, tikai lai izteiktu savu sāpi, vēl jo vairāk, ka, gadiem lasot Meteolapu, kļuvis skaidrs, ka tieši sāpju izkliegšana ir šīs vietnes sūtība. Tāpēc beidziet apspriest mani, bet gan beidzot piedomājiet, ko rakstāt, jo tad es pazudīšu uz visiem laikiem! Starp citu, savu mērķi allaž esmu norādījis - ja reiz Meteolapa ir publiska, nevis slēgts sienas mērītāju klubiņš, tad tur sastopamajai informācijai ir jāpaceļas nu kaut nedaudz augstāk. Tak parastā tauta šeit ieskatās. Un cilvēkiem no malas šeit rakstītais var likties tuvāks patiesībai, kā tas faktiski ir. Esmu pret demagoģiju, apzinātu dezinformāciju.
    Jūs pat neapzināties, kādu pienesumu sabiedrībai… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  7. G
    17.08.2015 14:51 Skatīt

    Nekur Vidzemē šodien vēl nav bijuši +22. Tieši šejienes fantastu publikāciju dēļ Meteolapa jau sen sevi ir diskreditējusi. Ko tieši meteolapieši mēra? Tā noteikti nav gaisa temperatūra, bet kaut kas cits. Normāli meteomīļi skaidri norādītu, ko tieši viņi mēra. Es vienmēr norādu, vai tas bijis pie sienas, palodzes, loga stikla, uz zāles, zemes, akmeņiem, braucošas mašīnas priekšā. A tā ieraksta kaut kādus grādus, bet ko no tiem saprast? Ka tāda ir gaisa temperatūra viņu apkaimē? Nu nav tā.

    Ielādē...
  8. G
    17.08.2015 14:42 Skatīt

    Tā ir mana izvēle, kā uzrunāt sarunbiedru. Cieņu izrāda pirmkārt ar lielo burtu "Tu", nevis "jūs". Un šeit tik daudzi neprot normāli rakstīt latviski (nu mazums kādi kuram attaisnojumi, ka atļaujos izlikties par tādu pašu nemākuli).
    Kāpēc man ticēt LVĢMC datiem, kurus nav iespējams pārbaudīt? Es jau tā ilgi pretojos LVĢMC solim, likvidēt Imantas staciju un zem SYNOP koda pabāzt lidostas staciju, kas patiesībā nebija un nav piemērota klimata pētīšanai. Rezultātā es samierinājos ar jauno situāciju un turpmāk ņēmu vēru tikai Rīgas lidostu, kas visnotaļ labi korelē ar Jelgavas staciju un apkārtējo ceļa staciju datiem. Principā šobrīd izmantoju tikai Meteolapas piedāvātos ceļu staciju datus par mēneša vidējo, bet arvien vairāk staciju zaudē nepārtrauktību mērījumos, kas mazina ticamību diennakts un mēneša vidējai. Atgriežoties pie 2010. vasaras. Lūk tāda tā bija Rīg… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...