1. 28.08.2015 08:40 Skatīt

    Neteiktu, ka +24 grādi vakar Valmieras pusē bija karstums. Diennakts vidējā vispār nožēlojami pieticīga. Nu varbūt Svalbārā mēdz būt vēsāks, bet ne jau Latvijā. Pat Islandes ziemeļos ir vietas, kur nedēļām dienās +24..+27 ar stabiliem padsmit naktīs, ne tā kā Latvijā, kur pat jūlijā +5 nav retums. Un tomēr Jums vēl joprojām pārāk karsti...

    Ielādē...
  2. 28.08.2015 08:33 Skatīt

    Interesanti, es vienīgā esmu apslimusi? Ar kaut kādu saaukstēšanās vīrusu, raksturīgu rudens sākumam. Vēsajā trešdienā vairākas stundas pabiju caurvējā un jau naktī uz ceturtdienu iekaisa mandeles, piepampa limfmezgli kaklā, galvā (ausīs) spiediens radās, kuņģis arī tā kā griež un šķaudu kā pēdējā slimiķe. Mani jau pērn septembrī pieveica kas līdzīgs (2 nedēļas veseļojos), lai gan līdz šim kas tāds notika vien īpaši bargos ziemas mēnešos (ar gripu esmu slimojusi vien pāris reizes pa visu mūžu, iesnas arī ne katru gadu "izbaudu"). Nu baigi, vasarā slimot kā dziļā ziemā. Laikam vecums nenāk viens... sirmi mati, sažuvusi un vietām ļumīga āda, trausli kauli un saaukstēšanās visnotaļ patīkamos vasaras laikapstākļos.

    Ielādē...
  3. 28.08.2015 08:14 Skatīt

    Raiti, kāpēc tāda augstprātība, uzskatīt, ka tieši Tev ir zināms viss, ko sevī nes visas cilvēces prāti? Manuprāt, pārāk daudz kas nezināms ir tieši Tev, nevis pārējiem. Es jau arī daudz ko nezinu un neprotu, bet tāpēc jau nepazeminu visus citus. Man nav ne jausmas, kā uzmeistarot kaut ko elektronisku, kur nu vēl mikroshēmu uzbūvi izprast. Tad man arī vajadzētu tādā uzspēlētā viedumā apgalvot, ka MĒS nezinām elektronikas fenomena būtību? It kā kāds cits jau gatavu būtu mums to visu piespēlējis.

    Ielādē...
  4. 28.08.2015 08:09 Skatīt

    Nu, ziema 1984./85. bija nesalīdzināmi bargāka par 1986./87. Bet jūra un līcis jau nākamnedēļ pamodīsies, jo ieplūdīs arvien aukstāks gaiss. Kulminācija gan uz dekādes beigām redzama. Pagaidām gan izskatās, ka būs tradicionālais virziens, kad efektu "izbaudīs" Vidzeme un daļa Kurzemes, bet Zemgale un Rīga paliks sausā. Toties sausie varēs "baudīt" salnas un ļoti strauju lapu krāsošanos. Tak jau tagad pat pie ūdeņiem lapas dzeltē.

    Ielādē...
  5. 28.08.2015 08:05 Skatīt

    Kādā valodā vēl uzrakstīt, ka 2014. (tiesa, Krievijas Eiropas daļa baudīja siltumu un oktobrī tāpat samaksāja par to) un 2007. augusts ne tuvu neatbilda vārdam EKSTREMĀLS? Es par mēneša vidējo, nevis atsevišķiem diennakts rekordiem. Tur jau tā lieta, ka VISĀ POLIJĀ un daļēji Baltkrievijā šis augusts ir REKORDKARSTS. Bet galvenā problēma ir tieši Polija un mazākā mērā BK. Savukārt 2007. rekordkarsts bija tikai ap Volgas upi - nu tā kā par tālu un es jau sākumā minēju, ka karstums Krievijas stepēs nav zīmīgs, jo atkārtojas pārāk bieži un vispār tur notiek pavisam citi procesi.
    Es teiktu, ka drīzāk no auksta decembra varam izbēgt, nevis no Arktikas plosīšanās jau rudenī. Un pagaidām velk uz 1996. septembri, kas bija izteikti auksts (bija arī vētras). Tad gan silts, sauss oktobris iespējams, kā Jums jau liekas. Jebkurā gadījumā lielas anomālijas it kā neviļus pievelk pretējas anomālijas. Tas attiecas uz jebkādiem meteo parametriem.

    Ielādē...
  6. 27.08.2015 22:40 Skatīt

    Avīzes un vispār masu medijus prātīgi cilvēki nelasa, neklausās un neskatās. Baltkrievijā nekad nav bijis vairāk par +39.

    Ielādē...
  7. 27.08.2015 22:37 Skatīt

    Kāds Jūsu jautājumam sakars ar raksta tēmu? Nu kāds? Jebkurš var pārliecināties, ka starp mēnešiem un gadiem NAV saistības, taču ir viens izņēmums, kuram veltīju rakstu. Turklāt runa vispār nav par Latviju, bet par veselu reģionu vai 2 reģioniem. Jo Latvija ir pārāk maza, lai anomālijas skartu tikai to.

    Ielādē...
  8. 27.08.2015 22:30 Skatīt

    Mani nav iespējams pakļaut un piespiest ko darīt. Kā es spēju izskaitļot laikapstākļu tendences, tāpat zināju, ka meteolapieši neuztvers domu. A doma ir tāda, ka vēl ne reizi (1938. gads neskaitās, jo kopumā bija savāds) pēc TĀDA augusta nav bijis maigs rudens. Manuprāt, pat silītes iemītnieki saprastu, kāpēc tā - procesi, kas dāvā TĀDU augustu, neizbēgami ļauj vaļu Arktikai turpmākajās nedēļās, mēnešos.
    Godīgi sakot, es nezinu, kam jānotiek, lai mūs neskartu aukstums, kas noteikti aplaimos lielu daļu Eiropas.
    Zināšanu pietiek, ja tā ir vienīgā cilvēka interese. Ikvienam cilvēkam ir ierobežota mentālā kapacitāte. Mani jau ļoti sen laikapstākļi nespēj pārsteigt.

    Ielādē...