1. 06.09.2015 21:05 Skatīt

    Tas ir normāli, jo ECMWF modelis norvēģu izpildījumā gadiem un regulāri rāda baisos nokrišņus. Tiesa, kaut kur jau tas viss trāpa. Vakardien un šodien daudzviet nolija tāds daudzums. Bet vai Rīgā, Pierīgā trāpīs? Rīt un parīt mākoņi ies no līča uz D jeb virsū Jūrmalai, Rīgai. Turklāt otrdien arī temperatūra 850 hPa augstumā pazemināsies pietiekoši, lai stimulētu konvekciju virs līča. Tāpēc tīri teorētiski bagātīgas lietusgāzes ir iespējamas.
    Bet par pārmērībām Maija mēdza žēloties, lai gan tādi ir tie laikapstākļi. Nezinu, kādā paradīzē Latvijas sievietes mājo, bet nekur uz Zemes nav vienmērīgu laikapstākļu. Pat okeānu salās mēdz būt anomālijas. Neteiktu, ka šis gads ir kontrastains. Tāds tas bija 2010. ar neparasti saltu un ļoti saulainu janvāri, ar mega sniega segu, kas tikpat ātri nokusa, strauju sasilšanu maijā, tad vēsu pasausu jūniju, ekstremālu jūliju (mitrs karstums, mega n… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 05.09.2015 22:23 Skatīt

    Man gan A-Rīgā vakarā nogāza - īslaicīgi, bet stipri. Protams, laukos arī nolija... nu kādi 5..6 mm, kad visapkārt ne tālāk par 3..10 km rādiusā 30..40 mm. Lai sausumu pārtrauktu, vajag vismaz 100 mm. Tāpēc arī man škrobīgi ap sirdi.

    Ielādē...
  3. 05.09.2015 05:56 Skatīt

    Mani arī. Sākumā ilgi centos aizmigt, jo miegs nāca, bet, kad riktīgi pamodos, pārstāja līt. Tagad palaidu datoru, piesēdos un atkal gāž - tādi kā 2 gāzieni, bet šis izklausās pamatīgāks. Bet būsim godīgi, mm no šī lietus būs maz! Un protams, manu pusi neskars. Visur līst (atkal Mālpilī kārtīgs gāziens - neparasti slapja vieta šogad un nebūt ne pirmo gadu tā), līcis riktīgi pabarojis Z-Vidzemi, tāpat Kurzemei gana ticis no frontēm. Vakar Latgale dabūja. Pēdējā cerība, tiesa, niecīga, uz svētdienas vakaru un pirmdienu. Tad salnains AC, kas lēnām sasils jeb drīzāk mēs tā siltajā perifērijā nokļūsim un sāksies pieticīga atvasara ar visai siltām dienām. Bet nu sausums būs baigais.
    Starp citu, Tu nebaidies no amerikāņu prognozēm par ziemu! Tā iznāk līdzīga 1992./93., kad Alūksnē pastāvīga sniega sega izveidojās jau 23. oktobrī. Protams, Rīgā nekas vairāk par snigšanu un momentānu kušanu… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  4. 05.09.2015 01:54 Skatīt

    Tā nu es tagad atklāšu, kad vēl joprojām neesmu atkopusies no nelabvēļu uzsūtītās ligas. Ka vēl pie dieviem neaizlaižos. Tāpēc neteiktu, ka baigi aktuāli, kas laukos notiek. Un šķiet, ka sabeidzu jau tā beigto mugurkaulu, nēsājoties ar ūdens kannām aizvadītajā augustā. Faktiski vajadzētu arī tagad laistīt un pat ziemā, ja sauss un neliels sals. It kā jau gaidīju sausu vasaru pēc pērnās rekordslapjās, bet ne jau tādā mērā. Ja vēl sauss rudens būs, tad prātam neaptverams sausums, kas sākās jau martā! Pēc klimata (kartes skatoties) tā ir viena no nokrišņiem bagātākajām vietām Latvijā. Bet patiesībā nokrišņi tur regulāri izkrīt krietni mazāk pat kā nieka 10 km attālumā + tas ir paugurs (no māla), kas nespēj saturēt ūdeni. Kopš Meteolapa ļauj ļoti pietuvināt nokrišņu karti, iespējams ieraudzīt vietas, kur ik gadu izkrīt vairāk vai mazāk kā turpat līdzās. Un tas viss atbilst dabā redzamajam.

    Ielādē...
  5. 05.09.2015 00:20 Skatīt

    Ne tikai Rīgu šoruden lietus mistiski apiet ar līkumu. Šīs taču ir pēdējās dienas, kad vispār iespējams lietus, jo turpmāk nebeidzams AC. Lai gan otrdien un trešdien tieši Rīgā iespējams lietus no līča. Taču manā pusē nebija, nav un nebūs lietus. Un ar tādu tendenci atkal kailsals draud.

    Ielādē...
  6. 02.09.2015 16:06 Skatīt

    Atkal nekāda lietus, lai gan šodien bija vislielākā iespējamība procentos. Turpmākajās nedēļās nebeidzams sausums. Ļoti savāds gads.

    Ielādē...
  7. 01.09.2015 22:35 Skatīt

    Nudien .lima, kas .lima. Ne Tu zini, kādā apģērbā ziemā staigāju (maksimāli vieglā un nereti tādā pašā arī jūnijā staigāju, jo nav jau atšķirības starp janvāra +10 un jūnija 0), ne nu ko. Es taču smagi apslimusi esmu, attiecīgi šalle ap kaklu pat mājoklī, kur šodien ar apkuri jau +27 - beidzot uzelpot varu, citādi kaklā dūra, krūškurvī dūra (vēl jau dur), asiņainas krēpas nāk, miegā smoku, kad tas viss tek, kur nevajag. Pērn 2 nedēļas veseļojos un diez vai šogad ātrāk tikšu uz pekām. Visi darbi iekavējas. :((( Viss sākās ar manu parādīšanos Meteolapā, kur pastāvīgie iemītnieki visi kā viens sāka raidīt ļaunas domas manā virzienā. Un lūk rezultāts! Ne es apaukstējos, ne nu ko - nav racionāla izskaidrojuma tik smagai saslimšanai, ja es principā nemēdzu slimot, izņemot retas reizes ekstrēmi bargās ziemās + ja nejauši esmu apsaldējusies.
    KĀDS ŠIM VISAM SAKARS AR OBJEKTIVITĀTI? Es taču … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 01.09.2015 21:40 Skatīt

    Negaisa nebija, lietus bija drīzāk simbolisks. Ziemas apģērbā visnotaļ komfortabli.

    Ielādē...