1. 31.08.2015 18:53 Skatīt

    "gan jau būs ka parasti šogad"

    Nevis šogad, bet vienmēr. Rīga nekad nav izcēlusies ar spilgtām meteo parādībām. Atsevišķi un reti izņēmumi neskaitās. Un par šo lietu Tu arī žēlojies gadiem, kopš Tevi lasu Internetā. Tā ka... Ne jau šis gads ir slikts, bet Rīga.

    Ielādē...
  2. 31.08.2015 18:49 Skatīt

    Kādi vēl negaisi Rīgā? Iespējamība tuvu 0. Labi ja lietus nolīs.

    Ielādē...
  3. 31.08.2015 03:37 Skatīt

    Nu cik var rādīt zirgkastaņu mīnējošās kodes sabojātās lapas kā pierādījumu sausumam?

    Ielādē...
  4. 30.08.2015 20:54 Skatīt

    Neveselīgs humors. Nu mazums, ko kurš mājās vientulībā skatās (porno... visvisādu, slepkavošanas, graizīšanas, katastrofas... mani ārkārtīgi priecē aukstums citās zemēs, īpaši pie "lielā kaimiņa", patiktu sekot līdz izsalšanai Daugavpilī, kad tur -43, taču tobrīd labāk atrastos ja ne pie jūras, tad kaut kur siltumā). Tādā ziņā tikai GB var uzskatīt par... nu ne gluži meteomīli, jo viņu neapmierina konkrētajā vietā dominējošie laikapstākļi. Taču vismaz tos laikapstākļus, kas viņam patīk, viņš visādi cenšas izbaudīt uz savas ādas. Tavā gadījumā drīzāk iederētos apzīmējums "virtuālis".

    Ielādē...
  5. 30.08.2015 19:20 Skatīt

    Nē, zem bieza koku vainaga sauss mēdz būt pat pēc 50..70 mm gāziena, ja vien ūdens nav uztecējis no vietām, kur koki neaizsedz debesi. Tāpat nedēļu var līt un visai solīdi, bet zem krūmiem un kuplām puķēm zeme kā pelni gan virspusē, gan dziļumā. Tas nav rādītājs.
    Es pērnvasar skraidīju pagalmā ar lēzenu, platu bļodu, kurai vertikālas malas. Noliku uz iznesta krēsla (citādi lietus atsitas no bruģa un trāpa bļodā, palielinot daudzumu) un sargāju no attāluma. Man iznāca krietni vairāk kā LVĢMC ziņoja. Bija reizes, kad pat 30 mm bija. Šovasar tie lieti bijuši nelaikā - nav bijis iespējas tā darīt un nav arī baigā interese sevi tā apgrūtināt. Nu jā. Privātmāju iedzīvotājiem pavisam citas iespējas. Bet LVĢMC tak pat nokrišņus neprot mērīt. Viņiem ir laiki, kuros sasummē iepriekšējās stundās savāktos mm. Nu un ja ir nolijis 10 no rīta, tad līdz vakara 18 (vasaras laikā) tur jau šis tas … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  6. 30.08.2015 19:10 Skatīt

    Uz kalniem aizbrauc, kad tur plosās negaisi! Piemēram, Alpos. Negaisu iespējamību precīzi prognozē vairākas dienas uz priekšu, tāpēc pat ar autobusu varētu paspēt aizbraukt līdz Austrijai. Pa Tatriem nespriedīšu, bet pieļauju, ka tur tas pats. Man paveicās "izbaudīt" negaisu 6 h garumā kalnu ielejā. Iekštelpās no negaisiem nebaidos (pati parādība man ir drīzāk dziļi vienaldzīga - pilsētvidē un nepatīkama klajā laukā), bet tas bija kaut kas... likās, ka viss cilvēces kodolarsenāls palaists gaisā. Katrs grāviens atbalsojās n-tās reizes. Vispār, cilvēki arī no Kaukāza stāstījuši interesantas nianses par negaisiem kalnos. Tiesa, negaisiem vajag karstumu pat kalnos un aizvadītais jūlijs Alpos bija rekordkarsts. Tajās dienās kā reiz +40 bija gan Francijā, gan Šveicē, gan D-Vācijā, gan Austrijā.

    Ielādē...
  7. 30.08.2015 18:19 Skatīt

    Bet kas tas par fetišu - slapjums zem kokiem? Latvijā nokrišņu daudzums pēc klimata 2 reizes pārsniedz iztvaikošanu. Ja ne smiltis vai citi ieži, kas ļauj ūdenim pazust no virsmas, vieni bezgalīgi purvi būtu. Un purvi ir visapkārt Rīgai, tātad pat šeit to nokrišņu ir krietni par daudz. Zemes virsmas apžūšana patiesībā ir viena laba lieta - gliemežiem grūtāk, visādas patogēnas sēnes un baktērijas mazāk attīstās. Un galu galā augu saknēm vajag gaisu. Ir daudz augu, kuriem patīk, ka pirms samirkšanas to saknes teju apžūst, nu vismaz zemes mitrums noslīd pie 30%. Siltums ir beidzies, saules arī maz, attiecīgi vajadzība pēc ūdens ir krietni mazinājusies. Manā pusē sausums, protams, turpinās un vējš aizvieto siltuma esamību, tāpēc nokalšana pastiprinās, bet laistīt vairs negribas ar dārgo pilsētas ūdeni. Bija cerības uz septembra pirmajām 2 dienām, bet kaut kā tie nokrišņi tur ar katru… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 29.08.2015 23:23 Skatīt

    Nez rīdzinieki jūt Prāta Vētras plosīšanos? Troksnis apdullinošs. Vispār, grūta dzīve lielpilsētā, jo labā laikā cilvēki nereti līdz rītausmai tusē uz ielas, skaļi trokšņo, skaidro attiecības, bet lietus vējā kapā palodzes, savukārt vētras loka jumtus, radot dobju troksni un jūtamu vibrāciju. No vienas puses visklusāk, kad ir ne pārāk stiprs putenis, drīzāk pat stipra snigšana bezvējā, taču tad nereti kādam ienāk prātā ik pa stundai tīrīt to sniegu - kaut vai nakts vidū. Tādā ziņā pēdējās 2 bezsniega ziemas Rīgā ļoti aiztaupīja dikti nepatīkamo bruģa skrāpēšanu.
    Starp citu, Satversmes tiesa ne tikai Abreni lepni atdeva, bet arī atcēla Rīgas domes noteikumus, kas ierobežoja lopiskus cilvēkus - kas trokšņo un laupa miegu cilvēkiem (bez miega cilvēks visai ātri nomirst). Pat nezinu, bet laikam jau vajadzētu vērsties pēc palīdzības Eiropas Savienības institūcijās, jo Latvijā neviens nespēj stāties pretī Satversmes tiesai.

    Ielādē...