1. 29.08.2015 19:03 Skatīt

    "dienā tas pārvērtīsies anti-līča efektā"

    Dzejot arī jāprot. Tik aukstā gaisa masā ar tik siltu ūdeni anti-līča efekts fiziski nav iespējams un vēl nekad nav novērots. Kaut ko būsi sajaucis... Pirms rakstīšanas es, protams, apskatīju šodienas bildes no orbitālā pavadoņa. Anti-līča efekta nebija.

    Ielādē...
  2. 28.08.2015 23:18 Skatīt

    Viena lieta ir saaukstēties, bet pavisam cita - apsaldēt daļu ķermeņa, ka tā atmirst. Tur nu Āfrika atkāpjas Ziemeļu (vai Dienvidu - Antarktikas) priekšā. Un galu galā, ekvatoriālajā Āfrikā, kur tusēja Alberts, ir tik daudz mikrobioloģisko ierosinātāju, ka mazākais organisma stress varēja beigties ar infekciju, arī ar saaukstēšanās simptomiem. Savukārt Antarktīdas pirmatklājējus nekas neapdraudēja, jo tur vienkārši nebija to ierosinātāju. Tā ka viss iznāk diezgan loģiski...

    Ielādē...
  3. 28.08.2015 23:09 Skatīt

    Lai jau būtu, jo šeit visi drīkst mani gremdēt šķidros mēslos, a es pat muti nedrīkstu atvērt. Tātad jūs vienīgais esat apjēdzis visu, ko visas pasaules botānika līdz šim ir izpētījusi? Hmm... FitoJēzus? Ja nē, tad kāpēc savu subjektīvo viedokli pasniedzat kā vienīgo pareizo?
    Man nav nekādu zināšanu ne augu fizioloģijā, ne vispār kādās zinātnēs, es tikai novēroju - statistika ir mans jājamzirdziņš. Meteo statistiku jebkurš var pārbaudīt, jo atšķirībā no LVĢMC, esmu par informācijas pieejamību visiem. Arī augus novērot spēj jebkurš. Un ko mēs redzam? Augi mēdz nosalt un nokalst. Un cik bieži augi nespēj pārkoksnēties pirms bargas ziemas! Žēl, ka nenovēroju leģendāro NEvasaru 1962., jo pēc tas nāca viena no bargākajām ziemām. Pieļauju, ka apsala pat vietējo sugu koki, jo vasara bija pārāk vāja, lai koksne nobriestu. Nu un uz ko reaģē augi - uz augšanas apstākļiem jeb gaidām? Nē nu… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  4. 28.08.2015 22:58 Skatīt

    Nežēlīgi sarežģīti... Nespēju uztvert.

    Ielādē...
  5. 28.08.2015 22:58 Skatīt

    Tad esiet konsekventi līdz galam un nenobanojiet mani par ikdienas ziņojumiem šādā stilā! "Šodien bija baisas lietavas, viss applūda, bet pirms lietus termometrs uzkarsa līdz +35". Es tieši par šodienu. Mazāko lietu pasniegšu kā rekordlietusgāzi un grādus norādīšu, kur saulīte sasilda. Neba nu Magone vienīgā tā dara... Līvāni arī izceļas šādā stilā. Nepietiek, ka mums ir nožēlojams novērojumu tīkls, lai gan LVĢMC uzskata, ka LV ir ideāls tīkls! Britānija un Vācija nobāl priekšzīmīgās LV priekšā. Vēl tie paši retie novērotāji-amatieri pamanās rakstīt plīts termometru rādījumus. Manuprāt, situācija nepavisam nav normāla. Drīzāk "meteo" šeit ir nevietā.

    Ielādē...
  6. 28.08.2015 17:33 Skatīt

    Augi nespēj paredzēt laikapstākļus, tikai reaģēt uz jau notikušajiem. Citādi tie vispār neciestu no tiem un neizmirtu klimata pasliktināšanās dēļ. Zem Rīgas cilmiezis tāds, kas netur ūdeni, a virspusē kāpu smilts - attiecīgi ūdens šeit neaizkavējas. Un vēl vējainums... tāpēc Rīgā sausa zeme ir gandrīz vienmēr, ja nedēļu nav lijis. A ja ilgāk, tad neviļus stepi atgādina. Berlīnē krietni retāk un mazāk līst, bet karstums tāds, kāds Rīgā nekad nav novērots, taču pārsvarā viss ir zaļš. Ne jau nokrišņi jāvaino, bet zeme, uz kuras atrodas Rīga. Piemēram, lai pludmales kāpas pastāvīgi būtu mitras, vajag līt teju nepārtraukti. Kas ir nereāli Latvijai.
    Aktīvi dzeltē arī pie ūdeņiem, kur pilnīgi noteikti koki no sausuma necieš. Vēl pirms aukstajām naktīm augustā es paredzēju (vienkārši empīriski zināju) aktīvu lapu dzeltēšanu.

    Ielādē...
  7. 28.08.2015 17:23 Skatīt

    Runa nav par jušanos, bet par objektivitāti. Tie, kas solīja, ka augustā vairs nebūs karstuma, pilnīgi noteikti nesolīja, ka +24 šogad vairs nebūs. Nu taču tā arī iznāk - parasts Latvijai atbilstošs laiks, bet Jums vienīgajai nez no kurienes karstums izlien. Es vēl saprastu +25 - tādi slideni grādi, kad nevar saprast - karsts vai silts, bet +24 ir normāla temperatūra jūlija beigām un augusta sākumam ik gadu, tāpēc diez vai kāds tos uztver kā karstumu, pat ja runa ir par augusta beigām. Un naktis vispār tik vēsas, ka mājokli ir ļoti viegli atdzesēt. Šovasar Vidzemē ne tuvu nav bijis tāda karstuma, kā tajos jūlijos, kad pat naktīs bijis virs +20.

    Ielādē...
  8. 28.08.2015 08:43 Skatīt

    "Līdzīgi arī Stokholmā, kur otrdien patīkama diena ar nelielu dūmaku, bet noteikti ne ar +32 grādiem kā Latvijā" Nu jauki, salīdzināt vienu mazu pilsēteli ar milzīgo Latviju. Lielākajā daļā Latvijas nebija pat +30, kur nu +32. Man vispār bija tikai +28.

    Ielādē...