Tikām līdz +15; gaidām cīruļputeni

Tikām līdz +15; gaidām cīruļputeni

Nedēļas sākumā prognozētie +18 nedēļas gaitā dila un dila līdz nodila līdz +15, ko šodien varēja baudīt Kurzemes dienvidrietumos. Tas nozīmē, ka pirmie +18 vēl priekšā. Pašreizējās prognozes gan nav pārāk rožainas un līdz 10. aprīlim nav cerību, ka šāds siltums varētu atgriezties.

Kas notiks pēc 10. aprīļa... droši vien, ka dienas turpinās kļūt garākas un sajūtas pavasarīgākas, bet meteoroloģisko modeļu domas par laika apstākļiem ir pietiekami atšķirīgas. GFS laika posmā no 10.-15. aprīlim prognozē divus arktisku gaisa masu gāzienus, kad temperatūra pat dienas laikā tik tikko pārkāptu nulle grādu, tāpat sola arī sniegu, bet ECMWF no 10.-12. aprīlim ļoti siltu gaisa masu ieplūdi, kad temperatūra varētu pārsniegt +15 grādu, taču arī šis "siltākais" scenārijs beidzas ar arktisku gaisa masu ieplūdi, kas nozīmē tikai to, ka vēl jau krītošu sniegu redzēsim. Būtu muļķīgi domāt, ka nu ziema ir pilnīgi un galīgi aiz muguras, taču šādas siltas svētdienas bieži piever klapes uz realitāti, ka aprīlī kaut reizi snieg gandrīz vienmēr. Un, visticamāk, cīruļputenis būs ne viens vien.

P.S. šobrīt ir plkst 21:30 un Rīgas centrā ir +10 grādi :)
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 03.04.2011 16:18

    Aprīlis nav tas pateicīgākais laiks pietiekami precīzām prognozēm kaut vai nedēļu uz priekšu, nerunājot par kaut ko vairāk. Dažreiz viss var izmanīties pāris dienu laikā, atceros, ka ir bijuši līdzīgi gadījumi. Var būt gan cīruļputeņi, gan +20*C un pat vairāk. :) Tāpēc sekosim līdzi, redzēsim, kā situācija attīstīsies. Ja būs foršs laiks - priecāsimies, ja ne - gaidīsim siltāku! :)
    P.S. Arī Līvānos vēl pēc 22.20 grādi turas virs +9*C! :)

    Ielādē...
  2. 03.04.2011 22:20

    vakar Kaleetos tempeeratuura sasniedza +17 gradus , peecpusdienaa redzeeju jau 2 vietaas baltos staarķus , ja nemaldos tad 1985. gadaa uzsniga sniegs subotņikaa (23. apriilii) , staarķis staaveeja ligzdaa uz vienas kaajas un sniega kaarta bija pamatiiga , tagad gaidaams tas pats?

    Ielādē...
  3. 04.04.2011 05:43

    Vakar maximālā temperatūra bija +8*C, šorīt tik +4*C.

    Ielādē...
  4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    04.04.2011 06:08

    Atkal nepatīkams vējš.Visu var pieciest,ka tikai tas sniegs ātrāk pazustu!Vakar un aizvakar kusa labi,vietām jau redzami zāles laukumi.Zem sniega,ir pabieza ledus kārta.To jau varēja gaidīt,jo zeme,tikpat kā nebija sasalusi.

    Ielādē...
    1. 04.04.2011 17:52

      Ja zeme nebija sasalusi, tad Jums nav pamata žēloties, jo man vēl būs jāgaida, kamēr noies sniegs, ledus un kamēr atkusīs zeme. Īsti nesaprotu, kā Jaunpiebalgā zeme varēja nesasalt, ja pat Jūrmalā sasala. Ledus izveidojās decembrī un janvārī, kad siltā zeme kausēja sniegu, kas tika spiests un blīvēts no augšas, turklāt janvārī vēl lietus krietni lija.
      Ar nepacietību gaidu tekstus no Jums par vējiņu nedēļas nogalē, ja jau pat šajās dienās vējš nepatīkams. Varbūt kļūdos, taču vējš šādā laikā palīdz nokust sniegam, tā ka drīzāk ir gaidīts viesis. Bet vispār, man nepatīk vējš, dodu priekšroku bezvējam arī ziemā.

      Ielādē...
      1. 04.04.2011 18:38

        Drusku pacietibas- sagaidīsim, es "Meteodienā 5.4.11." jau dodu attālu brīdinājumu. * Turpat arī "dienas video" par to, kas var notikt - ja vasarā peldamies jūrā negaisa laikā (šai reizē gan bez "homo sapiens" tiešas dalības)...

        Ielādē...
      2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
        05.04.2011 00:46

        Zeme vispār,rudenī,nesasala.Tikai mazliet.Kur bija mazāk sniega,tur varētu būt sasalusi.Tāpēc jau apakšā izveidojās tā lielā ledus kārta,kurai sniega kalni bija birsū.Šogad,dārzā,īsta postaža.Pie rozēm vēl klāt netiekam,bet,maz ir cerību,ka būs pārziemojušas,jo būs izsutušas.Kas ir laužams,viss ir aplauzts.Skumji...Vakar kusa mazāk.Ar vēju,tiešām,ātrāk kūst.Man patīk vējš,bet,kad pūš katru dienu,tas nemaz vairs neliekas tīkami.Es domāju,ka,pienāks tādi laiki Latvijā,kad būs jāstāda aizsargjoslas,Lai aizturētu vēju.Tās gan ir tikai manas domas...

        Ielādē...
        1. 05.04.2011 01:24

          Cienītā Maija, zeme sasala tikai februāra vidū, kad uznāca tas lielais sals. Tāpēc šī ziema ir iznākusi ārkārtīgi nelabvēlīga - visu decembri augi zem biezās sniega segas izsuta, arī sapelēja, tad janvārī kopā ar lietu pavisam izmirka, tiesa, tad zeme jau bija atdzisusi, salīdzinot ar novembra beigām. Es zināju, ka februāra sals sasaldēs zemi, jo tā nebija sniega sega, kas klāja zemi - tā bija kaut kāda ledaina substance, kas faktiski nepilda siltumu aizturošu funkciju. Šī noteikti bija vissliktākā ziema manā mūžā. Tādā ziņā pērnā ziema bija daudz labvēlīgāka, jo sniegs uzkrita uz nedaudz sasalušas zemes un tad lēnām atlaidās, tāpat janvāra saltums neļāva izsust. Starp citu, februāra beigu siltā saule ir nodarījusi postu, ko es jau gaidīju, taču nevarēju novērst - šis tas ir vienkārši izkaltis. Domāju, ka arī bumbieru šogad nebūs, tāpat kā pērn, tāpat ķiršu un plūmju, nemaz nerunājot pa… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

          Ielādē...
  5. 04.04.2011 08:43

    Vējš arī manā pusē diezgan jūtams, taču laiks silts, gaiss iesila daudz ātrāk nekā vakar, jo rīts pārsvarā saulains. Arī dienas pirmā puse saulaina, vienīgi plāni augstie mākoņi debesīs, taču arī tagad vēl Saule bez īpašiem traucējumiem lej savus starus pār zemes virsmu. :) Jau ap 10.00 bija +8*C, tagad jau siltāks nekā vakar max, +12,7*C. :)

    04.04.2011 15:46: Mākoņi pamazām sabiezē, taču Saule tāpat vēl diezgan spoža, savukārt grādi pakāpušies jau līdz +13,5*C! :)

    04.04.2011 18:21: Atkal skaidrāks, vairāk Saules, un joprojām silts, vēl tagad +11,5*C. :)

    04.04.2011 23:27: Vakarā neliels mitrums no gaisa - brīžiem smidzinošs lietus. Bet šai stundai silts, šobrīd +7,5*C.
    Forša diena! Varētu lietus, cik nu būs, izlīt pa nakti, un rīt Saule atkal grādus padsmitos pacelt! :) Vismaz tā sola, un ceru, ka arī būs!

    06.04.2011 14:38: Šodien gan totāli nomācies, tumšs, un kopš pusdien… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 05.04.2011 01:28

      "Varētu lietus, cik nu būs, izlīt pa nakti, un rīt Saule atkal grādus padsmitos pacelt!" Tas taču būtu vienkārši ideāli, jo tādējādi nakts iznāktu maksimāli silta un arī diena saules spēkiem būtu patīkama. Bet kur nu... lūk Kurzeme dziļā mīnusā naktī iebrauca, kas jebkurā gadījumā mazina siltuma kopējo bilanci. Jācer, ka vismaz miglas klātā A-Latvija pa dienu baudīs saules peldi.

      Ielādē...
      1. 05.04.2011 13:56

        Bet tā arī bija! :)
        Nekas daudz izlīt gan neizlija, no rīta gan bieza migla bija, toties grādi zemāk par +4 nenoslīdēja. :)
        Dienā gan Saule parādījās tikai pēc 13.00, līdz ar to rīts bija padrēgnāks, toties pēcpusdiena ātri uzsila, un vidēji ap +11...+12 turējās. Pievakarē (pēc 18.00) gan strauji paliek vēsāks, tagad vairs tikai +7*C, bet ko var gribēt - debesis dzidri zilas, vējš pavisam norimis. Sava nulle vai pat īss mīnuss naktī var uznākt, bet tas jau nav nekas ekstrēms šim gadalaikam! :)

        Ielādē...
  6. 06.04.2011 09:35

    Mjā, turpmākajās dienās gaidāmi interesanti notikumi - turpinās līt, tuvosies vētra, par kuras stiprumu prognozes vēl mainīsies.

    Ielādē...
  7. 06.04.2011 15:10

    Nezinu kā jūs bet es pa Rīgu staigājot šodien biju slapja līdz ādai.Un interesanti kas notiks rītdien?

    Ielādē...
    1. 06.04.2011 17:27

      Rītdien būsiet slapja līdz kauliem. Kauli tomēr ir dziļāk par ādu. :) Diena bija šausmīga, bet rītdien vispār gribētu kādā bunkurā patverties. Līdz šim normāls pavasaris ir bijis vien Francijā un Ibērijā, nosacīti Britu salās un Vācijā. Citviet bijis pārāk auksts.

      Ielādē...
      1. 06.04.2011 18:49

        Es arī sēdēšu bunkurā... un no pakšu apakšas ar fotoaparātu bliezīšu kadrus no vējainā Ingo ciklona. Jāsaka, es būšu laikam tajā lielākajā vēju zonā (kas man var sagādāt jaktes pie norautas elektrības), kamēr Rīgā un Vidzemē- vairāk slapja sniega zona(?)... vismaz pagaidām, gan neko nevaram zināt. Tā vētru josla ir samērā šaura, un tamdēļ neprognozējama virzībā. Var gan pavērsties vairāk uz Vidzemes pusi, gan uz Lietuvas "braļukas" pusi... manīsim. Te nu tas gadījums, kad prognozes var strauji mainīties...

        Ielādē...
  8. 06.04.2011 20:10

    Man pievakarē laimējās izstaigāt gandrīz bez lietus (maza rasiņa no gaisa), kas pirms tam bija ar dažādu intensitāti lijis jau kopš ~12.00 dienā.
    Es gan neesmu lietus mīļotājs, un slapjš nemīlu staigāt apkārt! :)
    Netā lasīju, ka arī manā pusē Daugavā ledus kustas, un ka vienu zemo ielu (Celtuves), kas gandrīz katru gadu gadu vairāk vai mazāk pārplūst, jau ūdens pārņēmis.
    Es no "sava pakša" neko jēdzīgu nobildēt nevaru (tikai mikrorajons), tāpēc gaidu ciklonu atslābšanas brīdi, lai varētu uztaisīt nelielu pārgājienu līdz upēm un kaut ko nobildēt.
    Spriežot pēc prognozēm, tas ātrākais varētu būt nākamās nedēļas sākumā, bet tad arī varētu būt lielāks uzplūds Daugavā un Dubnā.
    Starp citu, šodien Līvānu novadā Dubnas pieteka Oša tā uzplūdusi, ka zem ūdens kaut kāds vietējais ceļš Rožupe-Švirksti.
    Tomēr visu dienu ne-auksts (par siltu to negribas saukt), ap +6,5...+8*C, arī šobrīd… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  9. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    07.04.2011 04:38

    Uh,nu gan radariņš!Pie mums jau arī sākas slapjdraņķis.

    Ielādē...
  10. 07.04.2011 06:02

    Pavasaris Francijā, Vācija un Britu salās ir pat krietni virs normas. Jau otro gadu viņeim ideālais pavasaris, kamēr mums ir vēsāks nekā parasti.
    Tagad šo atšķirību var īpaši just, jo viņiem, protams, pavasari ir siltāki, bet ja tur, kur ir siltāks ir vēl siltāks nekā parasti. ahh, apskaužu rietumeiropiešus ar viņu garajiem un skaistajiem pavasariem.

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 10:29

      Tādas m......s nav jāraksta, jo jebkurš var apskatīt publiski pieejamo informāciju. Marts Britānijā kopumā nebija silts ne pēc kādas normas. Un vispār, lietojot vārdu "norma" ir jānorāda, kāds periods ar to domāts, citādi ja paņemsim normu par Maundera minimuma periodu, tad mums te visu laiku iznāks krietni virs normas. Pērngad Britānijā marts un maijs ne tuvu nebija silti, arī aprīlis vien pieticīgi silts bija, sekojoši pavasaris ap normu - jebkādu. Taču 2009. gadā tik tiešām bija jauks pavasaris, tāpat 2008. bija dikti patīkams maijs, kas varēja radīt siltāka pavasara sajūtu. Un tomēr nekas pēdējos gados nelīdzinās debešķīgajam 2007. gadam, starp citu, Latvijā togad arī pavasaris bija it kā jauks, ja neskaita nejauko aprīli un sniegu maija sākumā. Nu un ar Vāciju līdzīgi. Savukārt līdz šim tikai Francijā un Ibērijā bijis kaut cik normāls pavasaris, ar to domājot siltāku par … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
  11. 07.04.2011 16:17

    Vētras nebūs,bet nepatīkami gan būs.Īpaši tiem kam rīt no rīta jāiet uz darbu.

    Ielādē...
  12. 07.04.2011 10:46

    Ai, nu ko var ņemties ar visām tām normām. Man šīs pēdējās divas dienas liekas pavasarīgas. Ar riteni braucu bez cimdiem, aukstums vaigos nekož, tātad ir labi. Protams, ka vienmēr var būt vēl labāk un vienmēr var būt sliktāk, bet šitā matu skaldīšana un "mērīšanās" ir visai nevajadzīgs un neproduktīvs pasākums. Visiem sen ir skaidrs, ka kryos ir diez gan salīgs tips, tāpat Maijai bieži ir auksti. Gubumākonim patīk nokrišņi utt.. nu katrs mēs esam atšķirīgi un katram patīk kas cits :)

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 16:34

      Runājot par produktivitāti, īsti nesaprotu, kāpēc Maikls (īstajā vārdā nesaukšu) savā blogā raksta vienu, bet BNS ziņās jau ko citu. Nu kaut vai pēdējais apšaubāmais gadījums ar vēja stiprumu pie Stokholmas. Tātad blogā: "Meteostacija Zviedrijas piekrastē netālu no Stokholmas reģistrējusi vēja brāzmu ar orkāna spēku - 34m/s."
      Savukārt ziņās: "Saskaņā ar Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta datiem vētras spēku vējš sasniedzis daudzviet Zviedrijā, tostarp Stokholmā, kur reģistrētas brāzmas līdz 23 metriem sekundē (m/s), savukārt piekrastē netālu no galvaspilsētas fiksēta vēja pastiprināšanās līdz 31 m/s."
      Cik saprotu, tad blogā rakstītais ir tāda pati подъёбка kā manis rakstītais šeit? Nu jā, katrs izklaidējas, kā prot...

      Ielādē...
  13. 07.04.2011 14:14

    Re igauniem sola stipru vetru pedejo 30 gadu laika! :D ja bet izskatas ka nekas baigs pie mums nebuus! atkal paputis riga max 20m/s un viss :)

    07.04.2011 20:19: skatos no Kurzemes puse baigi melni makoni naak!

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 15:38

      No kurienes ziņa par igauņiem? Izklausās pēc pilnīgas dezinformācijas vai arī žurnālistu nemākulības. Igauņu meteodienests sola brāzmas tikai līdz 25m/s.

      Ielādē...
      1. 07.04.2011 16:32

        Tas bija tvnet.lv bet tagaad vairs nav! :D

        07.04.2011 22:40: Piedod! uz vinu salaam :D rus.tvnet.lv

        Ielādē...
      2. 07.04.2011 16:41

        Ak, Tom, Igaunijā Vilsandi miestā jau 22:00 reģistrēts ātrums 24,9. Nevar izslēgt, ka līdz rītam tur tiks reģistrēts lielāks ātrums. Es tā iedomājos, vai gan nevarētu būt tā, ka lielākā vētra pēdējās desmitgadēs aprīlī, nevis vispār pa visu gadu? Un ja tā, tad tā nav pilnīga, bet varbūt tikai daļēja dezinformācija. Savukārt par žurnālistiem paklusēšu...

        07.04.2011 23:15: Ai, ai, Tomiņ, 23:00 divi Igaunijas miesti fiksējuši sekojošu ātrumu brāzmās: Vilsandi - 28,3 m/s un Roomassaare - 27, 5 m/s, tāpat nedaudz atpaliek Sõrve - tikai 26,8 m/s. Bet līdz rītam vēl tālu...

        Ielādē...
  14. 07.04.2011 16:34

    Tom tev tie radari vairaak piejami ka tad buss ar to vētru ?

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 17:12

      Viss būs, tikai varbūt ne gluži Āgenskalnā.

      Ielādē...
  15. 07.04.2011 17:17

    Varbūt rīt no rīta būs jaaizbrauc līdz jūrai?! :)
    Uz kādu laiku "pie dzīvības" dabūju savu vēja ātruma mērītāju...nez cik ilgi?! Pagaidām vairāk par 11 m/s nerāda.

    Ielādē...
  16. 07.04.2011 17:40

    pēc leišu modeļa sanāk - tāds pūtiens tieši uz Ventspili ap pusnkati un tas ar viss. cerēsim ka tā

    Ielādē...
  17. 07.04.2011 18:01

    Vsjo- nupatās "pie manis" pēkšņi sākās ZR 17m/s vēja brāzmas, turklāt pēkšņi/ pirms pusstundas vēl vien 5-7 m/s pūtienā...

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 18:13

      Labāk uzrakstiet, kas Jums krīt no gaisa? Sniegs vai lietus, vai abi kopā? Un kāda ir temperatūra? Nopietni, ļoti interesē.

      Ielādē...
      1. 07.04.2011 18:17

        NUPATĀS ĪSTĀ JAKTE SĀKĀS. 22m/s vēji, dzirdu mežā - lūst koku zari, koki smagi krāc vējā, sāk dzirkstēlot elektrības vadi vietām (atblāzmas mākoņos)+6 grādi, un sākas retas lietus pules, pēc brīža jāiečolē nokrišņi.

        Ielādē...
  18. 07.04.2011 18:22

    Liepājā tīri normālā vētra, pilnīgi skaidras debesis. Izskatās, ka ievērojama vētra priekš aprīļa mēneša Baltijas jūrā.
    Kryos, Jūs gan varētu būt iecietīgāks un pie katras mazākās kļūmītes nepiesieties katram laika vērotājam.

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 18:26

      (man var droši piesieties) saku- koki smagi krāc aiz loga/ elektrība vēl turas - bet, ko var zināt tuvākajās stundās? (UPS vēl dos man strāvu pc 40min, ja vados tā vairs nepienāks).

      08.04.2011 00:32: Koki "auro" vējā kā ātrvilciens ar spalgu gaudoņu, kas liecina ka jau reizēm ir arī 23m/s, vējš svilpo arī skurstenī. Tiesa, reizēm ir klusāki brīži, vētra nāk tādās "kā joslās"...

      08.04.2011 00:37: Lietus un slapjš sniegs pie +6 grādiem, nelielā intensitātē... vējš 15-17m/s patreiz...

      Ielādē...
    2. 07.04.2011 18:43

      Es taču tikai ākstos (melnā humora fanāts), neuztveriet nopietni! Kam kam, bet man jau nu ir vismazāk morālu tiesību kādam kaut ko pārmest.

      Ielādē...
  19. 06.04.2011 16:01

    Šodien daudz bija jastaiga arā darišanas un ne tikai,izmerceju 2 ziemas jakas cauri slapjas. Sen Riga tāds kartigs lietus nav bijis,patīk tads laiks :) Ritdien bus visai interesanti,zel,ka visu diennakti bus jastrada :(

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 18:50

      Jūs vēl darbā? Tiešām žēl, ka netiekat izbaudīt savu stihiju. Kā reiz priekš Jums...

      Ielādē...
  20. 07.04.2011 18:39

    Pirmās vēja brāzmas Rīgā sākās 0:35 ... klusums un pēkšņi varēja dzirdēt kā sākās!

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 18:48

      Kaut kāds vājprāts! Nekāds nav bijis tik ļoti bail, ka stiklus varētu izspiest. Es biju izgājis ārā ap 00:30 un varēja manīt, ka kaut kas nelabs veidojas, pārāk skaļi šalca kailie koki.
      Nu un tagad pēdējā stāvā ik pa laikam dzirdu un fiziski jūtu kā rausta jumtu, bet tie ir tādi reti uzrāvieni, nu un pāris reizes tā spieda iekšā logā - precīzi uz R jeb 270 grādi, ka jau pieskrēju pieturēt ar plaukstām. :))) Nē nu nopietni. Kas dzīvo augstākos stāvos, sapratīs, ka vēja brāzmas augšā ir ļoti ievērojamas. Aizmigt šādā situācijā nespēšu.

      Ielādē...
      1. 07.04.2011 18:54

        Dzīvoju Imantā, 9. stāvā (pēdējā) un jumts brāzmās dreb ne pa jokam :) Mājai blakus ir Kurzemes prospekts un aiz tā mežš un gluži kā citās rudens vētrās, tālumā var dzirdēt kur vēja brāzmās šņāc koki, kamēr man blakus ir mierīgi.

        Sāku jau domāt, ka šī ir tā kārtējā reize, kad gaida vētru un beigās neko nesagaida, bet laikam tomēr būs jautri.

        Šādās situācijās žēl, ka vairs nedzīvoju Bolderājā, jo tad varētu ziņot par ūdens līmeni. 2005. gada 9. janvārī vēl dzīvoju, kad viss noplūda ;)

        Ielādē...
  21. 07.04.2011 19:18

    Jap, tiko vējš brāzmās ~14ms/4,3°C*, nenoskakāms - ZA-D?! Patīkami silts vējelis, bez nokrišņiem(pagaidām). Elektrība noraustijās, bet ne ko. Sniegs praktiski nokusis(tik meža ielokos vēl viss balts(kad miglā ar kvadru braucu uz avotu(Velnudobe) pēc ūdentiņa, tā neomulīgi - viss balts, neapjēdz kurp jābrauc). Droši vien tūlīt ar sāks pūst jūtamāk, pakešu logi - jau dzirdu ka `brāzmo`. Ceru diktie nokrišņi un vējš nenodarīs lielu postu! Kā jau lauciniekam - savs ģenerators+akumulatori, vēl PC backups`i priekš gaismas/TV/Radio. Īsumā pagaidām viss`tas ;)

    08.04.2011 01:36: P.S. 10m no mājas tek strautiņš(upīte) - `Rītupīte` - iepriekšējās diennaktīs līmenis cilājās, tik '07`04`11 pacēlās gandrīz līdz `lūpai` un faktiski nekrītas ne par matu, kaut lietus beidzās ~20:30 - šņāc un krāc, laikam lauki vēl pilni ūdeņiem.
    p.p.s. Vispār Jumprava ar savu klimatu, maigi sakot ir īpatnēja - ci… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  22. 07.04.2011 18:51

    Postījumus gan varēšu ievērtēt pie rīta gaismas...

    08.04.2011 00:58: Elektrība norauta man- strādāju uz UPS mašīnas...

    08.04.2011 01:04: Jauna brāzmu kaskāde līdz 19-20m/s. ... (elektriba joprojām nav/ pēc pusstundas "izslēgšos").

    08.04.2011 01:14: Pa starpām jāčeko - vai arī kāds pērkons kur negadīsies?

    Ielādē...
    1. 07.04.2011 18:56

      Tev tur ir šausmīgi slikta elektroapgāde, jo pie katra pūtiena tev norauj elektrību!

      Ielādē...
      1. 07.04.2011 18:57

        Attālas lauku mājas, prom mežā - 2km no mazmiestiņa centra... rīt jāskatās, vai zari nav uz vadiem uzgāzti (naktī to nevaru izdarīt...).

        08.04.2011 01:07: Pēc visa spriežot- elektrība norauta visai Zantei, nav atblāzma no ciema mākoņos, Tele 2 torņa ugunis arī nekuras. Tumšs ir arī Viesatu pusē un...

        08.04.2011 01:26: Pēdējais ziņojums pirms atslēģšanās- ZR vējš līdz 20m/s, grādi no +6 nokritušies līdz +3, mēreni nokrišņi slapja sniega veidā... kūst uz jumta un straumēm ūdens tek lejā... pārējais, rīt pēc elektrības padeves atjaunošanas...

        Ielādē...
        1. 07.04.2011 20:10

          Sveiks Raiti. Tava lapa pirmā iekš mana firefox`a;) Iesaku lēti iegādādies asus eepc(iet no 12v akb un maz patērē, tobiš neesi apdalīts...(winXP ar griežas uz viņa ilgi un pietiekoši)), `Latgalītē` par saprātīgu cenu 12v LED(baltā, siltā)gaismas bloki ~1,20Ls(3-4 spilgtas diodes, maz patērē) blokos(kā runā - labprāt nopirkšu šo mēslu(ja niko, eju tālāk skatīties;)) par tik un tik, nevis jautāt cik šis maksā) eksperimentiem(bla, bla...). Būs mājā gaišs un bērniem nebūs bailes no tumsas/vienatnes sajūtas(svarīgi)!!! Ja rodas jautājumi(tipa pērkam kopā lētāk), droši uz e-pastu vai sms(LMT, arī no interneta). Nelobēju jebkādu firmu, tik pieredze `lauku apstākļos`.
          Lai lieli vēji garām pūš;)

          Ielādē...
  23. 07.04.2011 20:24

    Rīgas centrā līdz šim fiksēti 19 m/s - tīri nopietni, ņemot vērā jaunāko oficiālo brīdinājumu par vēja pastiprināšanos naktī. Nedaudz izbrīna, ka Kolkā bijuši tikai 23 m/s, kad Irbes šauruma otrā malā, Sõrve miestā, 28,2 m/s. Bet man logos tā kā vairs nespiež. Šķiet, ka vējš sāk pierimt, jo arī jumtu vairs nerausta. Lieliski! Kaut vienmēr tā viss beigtos! Ekstremālistiem iesaku regulāri apmeklēt "Aerodium" vēja tuneli, lēkāt :))) ar izpletni un gumiju no tilta un daudz ko citu pēc izdomas.


    08.04.2011 02:46: Pilnīga bezcerība. Stiklus vairs nespiež, jo laikam vairāk no Z pūš, bet jumtu tāpat tramda un drebina - man te tāda mini zemestrīce pēc sajūtām. Tad vēl kaut kas sitas stiklos, laikam sniegs ar lietu. Uzmetu aci Siguldai un tur laikam tīrs sniegs skrien baisā ātrumā, nevis krīt. Igaunijā arī vietām sniegs bez lietus krīt. Tagad jādomā, cik daudz sniega izkritīs piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu.

    Ielādē...
  24. 07.04.2011 22:05

    Ha, kamēr bakstījos, tikmēr ārā jau ziema klāt(slapjš/balts sniegs ~2cm) - T nokritās uz +0,4°C*, brāzmas(~22ms) no mājas ziemeļu(ieejas) puses(it kā 2m aizvēja, vaļēja veranda) aizpūta `mīksto` kaķa mājiņu ~30m uz ZA pusi! Sunīte `Čipa` ātri pa vieglam un atpakaļ pie durvīm.
    Nu gan jāiet zzz, lai no rīta ne zzz;)

    Ielādē...
  25. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    08.04.2011 01:05

    Arī mūsu pusē,naktī,vējš plosījās,ne pa jokam!Šorīt o gr.,zeme balta.Tagad-sāk snigt,brāzmas pierimušās.Mani jaunie aizvakar aizkuģoja uz Zviedriju,darba darīšanās.Visu nakti negulēju un domāju,kā viņiem ,tur uz prāja,atklātā jūrā?Vakar viņi devās atpakaļceļā.Diez,cik augsti viļņi bija jūrā?

    Ielādē...
    1. 08.04.2011 01:10

      Pašā jūrā 7..9 m varēja būt, jo 30 m/s tomēr ir pietiekošs spēks, lai iekustinātu ūdens masas. Bet tie viļņi atklātos ūdeņos ir daudz lēzenāki kā krastā, lai gan tāpat neko patīkami nevar būt, kad kuģi kā skaidu ceļ augšā un tad lejā.

      Ielādē...