Gaidāmi sniegputeņi, iespējams arī lietus

Gaidāmi sniegputeņi, iespējams arī lietus

Turpmākajās dienās aktivizēsies ciklonu darbība, tādēļ Latvijā bieži plosīsies sniegputeņi, gaidāms arī slapjš sniegs un, iespējams, pat lietus.

Pirmais sniegputenis būs jau svētdien, sākot no valsts rietumiem. Saskaņā ar jaunākajām prognozēm Kurzemē snigšana sāksies naktī uz svētdienu un beigsies svētdienas vakarā, valsts centrālajā daļā snigs svētdien no rīta līdz vēlam vakaram, bet valsts austrumos stiprākā snigšana gaidāma svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu. Sniega segas vidējais augstums palielināsies par 4-9 centimetriem.

Savukārt brāzmaina dienvidu, dienvidaustrumu vēja izraisīta putināšana visā valstī sāksies naktī un turpināsies visu svētdienu. Gaidāms, ka tieši vējš, kura ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, izraisīs lielākās problēmas, aizputinot ceļus. Gaisa temperatūra svētdien paaugstināsies līdz -1..+2 grādiem, valsts austrumos - līdz -2..-5 grādiem.

Pirmdien brīžiem gaidāms sniegs, vietām sniegputenis. Gaisa temperatūra, uzspīdot saulei, paaugstināsies līdz -1..+3 grādiem. Vairāk snigs un puteņos otrdien, kad atkal iespējami ilgstoši nokrišņi un dienvidu vēja brāzmas līdz 18, Kurzemes rietumkrastā - līdz 22 metriem sekundē.

Arī turpmāk bieži gaidāmi nokrišņi, ceturtdien iespējams lietus. Nokrišņu intensitāte un veids būs atkarīgs no ciklonu virzības, prognozes laika gaitā tiks precizētas.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra palaikam paaugstināsies virs nulles, bet dažās naktīs - starp cikloniem debesīm skaidrojoties - gaisa temperatūra valsts austrumos var pazemināties līdz -11 grādiem.

Šīs prognozes balstītas uz GFS modeļa sestdienas rīta aprēķiniem. Ir dažādi scenāriji, kur, kad un kā pārvietosies cikloni, tādēļ prognozes var būtiski mainīties. Sniegputeņi, kas sekos pēc pirmajiem nelielajiem plusiem, sagādās mazāk problēmu, jo vecais pakusušais sniegs tad vairs netiks putināts.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 19.02.2012 17:50

    Starp citu, varbūt ir kādas jaunas domas, saistībā ar LVĢMC radaru?

    Ielādē...
    1. 19.02.2012 18:19

      Klīst baumas, ka bezmaksas pieeja LVĢMC radara datiem tiks atjaunota tuvākajā laikā.

      Ielādē...
      1. 19.02.2012 18:39

        Vismaz tīklā nekas tāds nerādās- par baumām... kas zina?

        Ielādē...
    2. 19.02.2012 18:58

      Jau biju izteicis priekšlikumu par vēstules rakstīšanu vides ministram, tikai, kā savākt parakstus, esam izmētāti pa visu valsti.

      Ielādē...
      1. 20.02.2012 00:41

        Varbūt caur šo portālu?

        Ielādē...
  2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    20.02.2012 08:15

    o gr.,putinājis nav daudz.Tur,kur vairāk sniegs savilkts,tas ir ciets kā akmens.

    Ielādē...