Viena karsta diena un pāris vasarīgas naktis

Viena karsta diena un pāris vasarīgas naktis

Šonedēļ Latvijā laikapstākļi, kā jau ierasts, būs mainīgi. Nedēļas otro pusi pavadīsim ciklonu darbībā, taču šoreiz viens no tiem gādās arī par siltāka gaisa ieplūšanu no dienvidiem, tiesa īslaicīgi.

No otrdienas līdz ceturtdienai ar katru dienu gaisa temperatūra aizvien paaugstināsies. Otrdien nedaudz pierims arī vējš, īslaicīgi līs galvenokārt tikai vietām valsts Z daļā, bet gaisa temperatūra aizvien turēsies nedaudz zem 20 grādu atzīmes. Trešdien kļūs vēl par dažiem grādiem siltāks, bet ceturtdien mūs sasniegs īslaicīgs karstuma vilnis. Visā valstī gaisa temperatūra sasniegs +26 ... +29 grādus, vietām Kurzemē un Zemgalē, iespējams, būs vēl par kādu grādu siltāks.

Papildināts: jaunākajās prognozēs karstums pārsvarā tiek attēlots vien valsts dienvidu rajonos, līdz ar to pastāv iespēja, ka valsts ziemeļu daļā gaisa temperatūra turēsies vien ap +20 grādiem.


 

Šīs nedēļas ietvaros piedzīvosim arī pāris vasarīgi siltas naktis. Ja nakts uz trešdienu lielā valsts daļā vēl būs dzestra, gaisa temperatūrai esot amplitūdā starp +6 un +10 grādiem, tad piektdienas un sestdienas rītos nebūs vēsāks par +14 ... +19 grādiem, it īpaši naktī uz piektdienu. Tad visā valstī gaisa temperatūra svārstīsies ap 20 grādiem.


GFS prognozētās gaisa temperatūras 2m augstumā naktī uz ceturtdienu un piektdienu

Pēc vējainās pirmdienas, gaidāmas pāris mierīgākas dienas. Tačusākot ar ceturtdienu, mūsu reģionā no jauna pastiprināsies vējš. Spēcīgākās brāzmas prognozētas valsts DR rajonos. Nedēļas nogalē gaisa temperatūra pazemināsies, un, salīdzinot ar ceturtdienu, varētu būt par aptuveni 10 grādiem vēsāks (caurmērā +14 ... +19). Tātad, atgriezīsimies mēreno temperatūru robežās.

GFS prognozētās nokrišņu zonas 29.06. un 30.06.

Līdz ar ciklonu darbībunedēļas otrajā pusē daudzviet prognozētas arī spēcīgas lietavas. Lokāli, spēcīgi nokrišņi visdrīzāk būs ceturtdien, taču arī piektdien un sestdien pašreizējās prognozēs redzamas plašas nokrišņu zonas.

Jāatgādina gan, ka spēcīgas un lokālas dabas parādības šādos apstākļos ir grūti prognozēt. Tāpēc sekojam līdzi jaunākajai informācijai gan komentāros, gan nokrišņu radarā, sociālajos tīklos un dalamies ar saviem novērojumiem!

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.07.2017 20:31

    Pretēji solītam, mums smidzeklis parādījās tik dienas vidū un ne pārāk ilgi, jācer, ka nu kādu dienu būs sausums, jo gliemeži rāpjas augšup pa zariem un sienām un ver ciet savas māju 'durvis". Biju līdz mežam aizgājusi, gailenītes sāk augt, bet vēl mazas, tā kā atstāju citai reizei. Tas, kas visu pavasari rūpīgi segts un sargāts, sāk dot ražu - nogaršoju pirmos agros kartupeļus un kabacīti, gurķus no plēves mājas ēdu jau nedēļu. Atklātā lauka nesegtie augi gan tik komfortabli nejūtas, gaida uz siltāku laiciņu.

    Ielādē...
  2. 02.07.2017 23:01

    Nu kuram žēl sametās, ka pie manis saule spīd? Kurš uzsūtīja mākoni, pie tam vēl no kaimiņvalsts (no A) ??!! Līdz 5-iem tāda smuka saulīte, +23 (pat karsti). Jau pa Z pamali vācās zili padebeši, bet vēl neko. Pēc 5-iem savilkās, pus-6-os sāka pilēt milzīgas piles un tūlīt arī gāzt. Veselu stundu !!! Pusotrs cm ūdens stundas laikā atkal klāt :( Dārza gals liekā ūdenī (labi, ka šogad tur nekas netika stādīts, izslīktu), pļaviņa tāpat, dīķis pludo.
    Pēc gāziena tā arī palika samācies, +15.

    Ielādē...
  3. 03.07.2017 01:52

    Vakarā gan paskaidrojās, gan atkal samācās, uzlija ar. Vairs it kā nekas daudz, taču tāpat jau sen ir daudz par daudz. T. ilgi +18...+17, pašlaik +15,7°C. Labi, ka vismaz auksti nav un vējš rāms. Līt arī vismaz šobrīd nelīst, bet pēcpusdienā pažuvušās ielas joprojām ūdens pilnas, pludo viscaur, nežūst, labi vēl, ka slapjums pa logiem vismaz nelien iekšā. :)) Spiediens turpina kāpt, pašlaik 751,5 mm.

    Ielādē...
  4. 03.07.2017 07:50

    *2.7.2017., svētdiena, Rīga (vērojumu 41. gada 117. diena). Ciklons aiziet no Latvijas ZA virzienā. Naktī vēl nedaudz uzlija, dienā bez nokrišņiem. Lai gan visas diennakts garumā bija vērojami cu+sc mākoņi ap 7-8 balles intensitātē. Z vējš 1-2-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+14; 9:00+15; 15:00+18; 21:00+16.

    Ielādē...
  5. 03.07.2017 18:41

    Palasot un izanalizējot kaimiņvalstu meteodienestu prognozes, tāds īsti vasarīgs siltums "VARĒTU" atgrieztes Jūlija trešajā dekādē.

    Ielādē...
  6. 03.07.2017 19:21

    Apmācies un vēss. Toties nelīst. Zeme palēnām ar R vēju palīdzību žūst. Saule bija labi ja pāris minūtes.Kaut kā viss ir ļoti skumji....rudenīga depresija:)

    Ielādē...
  7. 02.07.2017 20:16

    Lai gan šodien uzspīdēja arī saule, tomēr ik pa laikam pamanījās arī lietus uzlīt.
    Šaja ciklonā kopā nolijuši 24mm nokrišņu.
    Turpinās pelēcīgums, lai gan, tomēr diezgan silts, pagaidām...

    Ielādē...