Nemainīgi mainīgais siltums

Nemainīgi mainīgais siltums

Nedēļa valsts centrālajos un austrumu rajonos naktī iesāksies ar sniegputeni, nokrišņu mākoņi nakts laikā pārvietosies no rietumiem uz austrumiem un dienas pirmajā pusē jau atstās valsts teritoriju. Pirmdiena būs vējaina un apmākusies, dienas gaitā pie mums ieplūdīs jūtami siltāks gaiss, daudzviet iespējams sīks smidzinošs lietus. Vējš dienas gaitā pierims.

Arī otrdien vietām iespējams neliels smidzinošs lietus. Pēcpusdienā no jauna pastiprināsies DR puses vējš, kas trešdien būs brāzmains visā valstī, Kurzemes un Vidzemes piekrastē brāzmu spēkam sasniedzot 17 - 22 m/s. Trešdien no ziemeļrietumiem valsti šķērsos nokrišņu zona, nesot nelielu līdz mērenu lietu. Gaisa temperatūra abas dienas -1 ... +6 grādu robežās.

Tālākās prognozes par iespējamo siltumu un nokrišņiem nedēļas otrajā pusē ir mainīgas. ECMWF šobrīd ceturtdienas otrajā pusē prognozē nākamo ciklonu, kas piektdien daudzviet atnestu lietu un vietām arī sniegu, bet nedēļa varētu noslēgties bez nokrišņiem anticiklona ietekmē. GFS, savukārt, anticiklona ietekmi īslaicīgi prognozē jau piektdien, bet nedēļas pašā izskaņā mūs varētu sasniegt jauni nokrišņu mākoņi. Kā būs patiesībā - to rādīs laiks. Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai sadaļā "Aktuāli", kā arī sociālajos tīklos!

Divas dažādas maksimālās gaisa temperatūras prognozes piektdienai (ECMWF / GFS, weather.us)

  06.01. 07.01. 08.01. 09.01. 10.01. 11.01.
Nakts +2 ... -5 0 ... +4 -1 ... +4 0 ... +5 -2 ... +4 -2 ... +3
Diena -1 ... +7 +2 ... +6 0 ... +5 +1 ... +6 0 ... +6 0 ... +4

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 12.01.2020 17:39

    Pēcpusdienā laiks pavisam aptracis, nejaucība augstākajā pakāpē... Fui! :( Ja dienas pirmajā pusē tikai pūta spēcīgs vējš, tad ap trijiem sāka arī līt, vējš vēl stiprāk pūš, brāzmās 12-14 m/s droši. Tagad pa gaisu vēja vērpetēs iet vienas vienīgas sīkas ūdens šļakatas. Bezmaz vai kā pie jūras vētras laikā. Labi, ka nekur nav jāiet. T. +3,2°C, spiediens 757 mm. Gaidām labākus laikus...

    Ielādē...
  2. 12.01.2020 17:41

    Vakar un šodien izbaudījām globālo sasailšanu un aizburājām līdz Bērzciemam un atpakaļ. Vakar dienas sākumā līča D galā lēns mainīga virziena vējš 0 - 2 m/s, temperatūra ap 2°C, pēcpusadienā sākās stabils vējš no DR puses, ar to līdz 17 00 tikām līdz Bērzcieemam.

    Pa nakti vējš kāpu priežu galotnēs pastiprinājās brāzmās līdz 18 m/s, jūrā ūdenslīmenis pacēlās par 0,5 m. Šodien no rīta Bērzciemā 5°C silts , DR vējš brāzmās līdz 12 m/s. Kuģošanai uz Lielupi apstākļi ideāli, 6°C silts, DR vējš jūrā 10 -14 m/s, no aizmugurees nākoši līdz 0,8 m augsti viļņi, brīžiem smidzinošs lietus, tikām atpakaļ pa 3 stundām. Lielupes grīvā ūdenslīmenis augsts, ūdens turpina izskalot Buļļusalas krastu.

    Tagad Priedainē lietus mitējies , 5°C silts, vējš pierimis.

    Ielādē...
  3. 12.01.2020 21:26

    Pretīgs laiks, lietains, dubļains, vējains. Nesaprotu cilvēkus kam patīk šādas uber siltas ziemas...Vēlu veiksmi.

    Ielādē...
    1. 12.01.2020 22:54

      Man patīk, un šādam laikam ir arī savi plusi: ielas nav jātīra no sniega, apkure ir lētāka, neveidojas apledojums uz ietvēm (mazāk traumu?) un lāstekas uz jumtiem...

      Ielādē...
    2. 12.01.2020 23:24

      Es arī nesaprotu, bet visi jau nekad nebūs vienādi... Reāli ir tikai 2 labumi - lētāka apkure plus nav slidens. Bet, ja otrā svaru kausā ieliekam visu to negatīvo, kas šādu laiku nodrošina - pastāvīgi apmākušās debesis un sekojošu krēslu dienas vietā, regulāru lietu un viscaur lienošu mitrumu, dubļus visur, kur tiem iespēja rasties, slimību ierosinātājiem labvēlīgu vidi, neiespējamību nodarboties ar ziemas sporta veidiem, dažādas nelabvēlīgas nobīdes dzīvās dabas ritmos, kas var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz visa sekojošo gadu (it sevišķi - uz veģetācijas augšanu); - šķiet acīmredzami, ka ieguvumu no šāda laika ir daudz mazāk nekā zaudējumu.
      Protams, katrs visu mēra pēc savas vērtību skalas, kas nu kuram svarīgāks. Tāpēc arī rodas savstarpēja nesapratne. To visu nosaka vērtību sadursme - pat šādās it kā ikdienišķās lietās. Tādi mums laiki pienākuši.

      Ielādē...
  4. 13.01.2020 11:46

    Labi, ka šorīt ir saule. Labi, ka nelīst. Labi, nav stiprs vējš. Viss pārējais gan nav pārāk labi:+3*C, sniega, protams, nav. Laba- vairāk:)))
    Šorīt mani pamodināja vēl galīgā tumsā meža strazdi ( kuri bija "pazuduši", kā kādu dienu es te rakstīju), uztaisīja varen skaļu troksni. Vieni tarkšķēja, otri bļāva. Domāju, ka jaunuļi tiek dzīti tālāk no ligzdas....Man jau galvenais, ka putni tomēr ir te pat. Dikti patīk uz šiem skatīties:)

    Ielādē...