Eksperiments - pilsēta vai lauki?

Eksperiments - pilsēta vai lauki?

Kurā pusē TU esi -siltajā saulainajā vai vētru un nokrišņu pārņemtajā.

  • PAR VAI PRET. Es savā iepriekšējā komentārā gribēju tikai norādīt, ka dzīve pilsētā un dzīve laukos būtiski atšķiras, ne tikai laikapstākļu ziņā, bet ikdienā. Tās ir divas dažādas vides, man ir bijusi iespēja salīdzināt, un katrai no tām ir savas priekšrocības un trūkumi. Es nevērtēju, kas ir labāks vai sliktāks, es tikai saku, ka atšķirība starp šīm vidēm ir jāņem vērā. Nobeigumā varu piebilst, ka ievērojamu laiku esmu dzīvojis arī Rīgā, un varu ar pilnu pārliecību teikt, ka atšķirība starp dzīvi Rīgā un Līvānos ir desmitkārt mazāka nekā starp manu pilsētu un dzīvi ĪSTOS laukos.  /LIGHTNING/
  • PAR VAI PRET. Sākās tās ultraurbanizētās daudzmiljonu pilsētas pret cilvēces neskarto dabu nekurienē. Rīgā vēl nesen pat Centrā bija daudzstāvenes bez pieslēguma centralizētajai kanalizācijai. Un vēl joprojām nebūt ne tālu no Centra ir mazstāvu privātmājas un ne visas ir pieslēgtas pilsētas labierīcībām. Tā ir Rīga, kas principā nav salīdzināma ar Līvāniem, kurus vairums LV iedzīvotāju uzskata par laukiem. Man tepat aiz loga ir LPSR laika 5-stāvenes. Nu un? Manā dzimtajā pilsētā, kas vienmēr bijusi būtiski lielāka par Līvāniem, 5-stāvenes uz rokas pirkstiem varēja saskaitīt. Pārsvarā bija 3 un 4 stāvu ēkas. Siguldā vispār dominē mazstāvu privātmājas. A kas ir Pierīgas Sigulda un kas ir Līvāni nekurienē? Kaut gan vairums rīdzinieku to Siguldu tāpat uzskata par laukiem. Mani fascinē, kā Jums izdodas ar tādu patosu runāt par PILSĒTU un nekurieni. /HAUONEKANI/

Un vēlreiz-šis ir eksperiments ieviest polemiku kaut kur citur.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 05.02.2019 10:38

    "Sodien darbā liela aizņemtiba, tapec pagaidam diskusijas nevaru piedalities, par laikapstakliem un gaumēm būtu ko teikt, bet tas vēlak, brivaka brīdi. "Sobrid pateikšu tikai vienu- tagad vairs PRINCIPIALI neko nemainīšu sava komentešanas stilā un TURPINASU GAUDOT DIVTIKDAUDZ cik patīk, kaut vai banojiet āra, man vienalga. Lai ko es te rakstu, tas ir ap un par likapstākļiem, ar savu personigu attieksmi un emocijam , nevienam neliedzu, nekritizeju un neparmetu citas domas vai neuzstādu dalībniekiem diagnozes, nejaucos personiga dzivē un parādumos, nemācu dzivot.... Paldies vienam dalībniekam, kuram patīk pamācit...

    Ielādē...
  2. 05.02.2019 16:26

    Es netaisos vairāk strīdēties ar kādu, kurš savā augstprātībā sauc sevi par "Neuzvaramo", netaisos tērēt savu laiku un enerģiju cīņai ar vējdzirnavām. Pasakot vienu domu, tā vienmēr tiek traktēta no citas puses, izkropļota un atsviesta atpakaļ ar pavisam citu pievienoto saturu. No tā visa var secināt vienu, ka minētā persona ar gadiem neko nav mācījusies, lai varētu normāli komunicēt ar citiem, vai arī to nemaz nevēlas, jo agrāk vai vēlāk parādās tās patiesā daba - uzskatīt savu viedokli par vienīgo pareizo, bet visus, kas atļaujas apgalvot ko citu, pakļauj nesaudzīgai, parasti nepamatotai kritikai, bieži uz atklāta apvainojuma un gānīšanās robežas. Ardievu, neuzvaramais vientuļniek.
    Ar visiem pārējiem, kas ciena citu viedokli, esmu gatavs diskutēt par jebkuru tēmu. Nekur prom netaisos. :)

    Ielādē...
  3. 07.02.2019 08:49

    Jā,Andrejs bauda un gadiem ilgi sagādā prieku ar savām noskaņu bagātajām galerijām arī citiem.Varu tikai apbrīnot-kā viens cilvēks var atrast tik daudz skaistuma gluži parastās vietās un dabas norisēs.Paldies viņam!Atvainojiet,ja kļūdījos par vārdu-es domāju par Gubumākoni.

    Ielādē...
  4. 05.02.2019 14:04

    Es gan esmu ekstremāle.Visvairāk man patīk jebkuri nokrišņi.Zinu gan lauku ,gan pilsētas dzīvi ...un ticiet vai ne ,ari Leišmalē mājas abās pusēs termometra rādītāji atšķiras ,sniega biezums atšķiras.Cik nu ir tik ir.

    Ielādē...
    1. 06.02.2019 16:09

      Izteikšu arī savas domas par ekstremālām un ne tik ekstrēmām dabas parādībām, lai gan vairums manas prioritātes laikapstākļu jomā jau sen laika gaitā zina.
      Varu pievienoties ekstremāļu klubam, jo daudz kas ekstremāls arī man patīk, bet tomēr kaut kādās robežās. :) Mīlu karstumu vasarās un aukstumu ziemās, lai var izjust, kas tas tāds ir, tomēr pārāk ekstrēms (pāri +/-40°C) vairs jau nešķiet tik interesants. :)) Tāpat negribētu ilgstošu aukstumu ar stipru vēju.
      Par nokrišņiem ir cits stāsts. Piemēram, sniegs lielā daudzumā man patīk, lai arī rada zināmus apgrūtinājumus, taču lietus gan ne. Lietus man nepatīk gandrīz nekad, vienīgi komplektā ar kārtīgu negaisu vasarā, kad var redzēt dabas spēku, vai arī sausuma un karstuma periodos, kad visa daba slāpst un alkst pēc veldzes. Bet ilgstošs līņātājs ir pats nejaukākais laiks, kāds vien iespējams.
      Man patīk arī vareni pavasara pali, bet plūdi vasarā gan ne, jo tādi vienmēr ir saistāmi ar ekstremālu līšanu. Nav tālu pagātnē piemēri jāmeklē...

      Ielādē...
  5. 05.02.2019 11:00

    Aicinātu arī citus ieklausīties iepriekšējā komentāra teiktajā - nekritizēt un nepārmest citiem, ja viedokļi nesaskan, neuzstādīt diagnozes, kā arī nejaukties personīgajā dzīvē un paradumos, neprovocēt uz kašķi.

    Ielādē...
    1. 05.02.2019 20:37

      Ļoti labi uzrakstījāt, jo tas attiecas uz visiem lietotājiem šeit, kaut kā daži pārāk agresīvi aizstāv savus viedokļus.

      Ielādē...
      1. 06.02.2019 15:25

        Tad man klusēt par savu viedokli un sajūtam!! Izskatās, ka Jūs esat viens un tas pats cilvēciņš šai portālā tikai dažādi pozicinējat šeit sevi !!

        Ielādē...
        1. 06.02.2019 20:35

          Par kādu dažādu pozicionēšanu vispār ir runa ?! Es rakstu šeit jau daudzus gadus zem sava vārda.

          Ielādē...
  6. 06.02.2019 23:26

    Tauta, ko kasās? Taisni vai jāsmejas, gatavais bērnudārzs!
    Paudiet tak savu viedokli, priecājieties, skumstiet un dalieties savās sajūtās ar citiem. Bet nemēģiniet pārtaisīt citus pēs sava ģīmja un līdzības, ja visi būs vienādi domājoši, tad būs garlaicīgi. Es pieturos pie principa, ka ir jābūt cieņai un pašcieņai, bieži lieku plusus par viedokļiem, kuri sakrīt ar manējo, jautrībām, humoru, dažreiz arī skumstošajiem, lai paceltu viņus (varbūt). Mīnusus lieku reti, tos saņem tračmeistari un tie, kam dikti gribas citus audzināt. Vairumā gadījumu es tomēr atturos likt negativus vērtējumus.
    Ne jau vienmēr ir iespēja dzīvot vietā un apstākļos, kādus vēlamies. Katram no mums ir saistibas, darbs, ģimene, radinieki, tēva mājas; tāpēc nav iespējas dzīvot laukos, pilsētā vai lielpilsētā. Mums savā dzīvē jāatrod skaistais, daba, tās parādības ir viens no skaistuma avotiem. Baudiet to katrs pēc savas gaumes un ļaujiet to darīt citiem.

    Ielādē...