Meteolapa.lv turpina attīstīties

Meteolapa.lv turpina attīstīties

Šonedēļ šādi jaunumi, kas pieejami reģistrētajiem lietotājiem:
  • Iespēja izlabot un/vai precizēt savu atrašanās vietu - "mans profils";
  • Profilā var norādīt savu lapu, blogu, vietni, kas parādīsies pie lietotājvārda un komentāriem;
  • Lietotāju norādītā informācija (intereses, mājaslapa) apskatāma arī pārējiem, spiežot uz lietotājvārda;
  • Lapas sadaļā "Lietotāju raksti" ir iespējams pievienot savus rakstus - sk. "mani raksti" lietotāja profilā. Turpat zemāk pievienoti padomi rakstu noformēšanā. Šobrīd ir jāpiecieš esošās formatēšanas iespējas – ar laiku tās tiks uzlabotas.
    Līdz ar šo iespēju, lapas apakšējā daļā iespējams aplūkot populārākos, komentētākos un jaunākos lietotāju rakstus.
  • Administrācija var lemt par atsevišķu publicēto rakstu dzēšanu vai arī pārcelšanu uz titullapu.

Tā kā pirms reģistrēšanās daļai lietotāju, iespējams, nebija pārliecība, kā viņu pievienotais komentārs tiks attēlots, atrašanās vieta no lietotājvārdiem tika izņemta! Ja ir nopietns iemesls un vajadzība mainīt savu lietotājvārdu, sazinieties ar meteolapa.lv administrāciju.

Cits jaunums: īsas aktuālās ziņas lapas labajā pusē – svarīgākā un aktuālākā informācija.
Piedalies lapas uzlabošanā arī Tu!
  • izmanto kontaktu formu un atsūti mums informāciju, ko varētu publicēt sadaļā "Mēdz teikt" - teicienus, ticējumus u.tml. Ja Tev ir viedoklis – padalies ar to un informē arī mūs!

Komentāros aicināti izteikties par laika karšu nepieciešamību. Aptaujā izteikti priekšlikumi par nepieciešamību lapā ievietot atsevišķus satelīta attēlus, pilsētās esošo kameru attēlus, informāciju par vēja ātrumu un virzienu, kā arī interaktīvo karti.
Vai būtu nepieciešama Latvijas karte, kurā reģistrētie lietotāji varētu atzīmēt savu atrašanās vietu un faktiskos laika apstākļus?

Vēl joprojām tiek meklēts kāds meteoroloģijā zinošs cilvēks, kurš piedalītos lapas attīstīšanā, t.i. varētu uzņemties atbildību par brīdinājumu sadaļu, spētu pietiekami skaidri un saprotami izteikties par gaidāmo laiku un jaunumiem meteo frontē!
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. OT
    28.11.2010 22:44

    "Vai būtu nepieciešama Latvijas karte, kurā reģistrētie lietotāji varētu atzīmēt savu atrašanās vietu un faktiskos laika apstākļus? "

    Par!

    Ielādē...
  2. Raitis Sametis
    28.11.2010 22:58

    +1 par karti :)

    Ielādē...
  3. O
    28.11.2010 23:17

    Jā, par karti, tā ir ļoti laba ideja!
    Es arī par! Esmu gatavs diezgan regulāri sniegt informāciju par laiku savā apkārtnē. :)

    Ielādē...
  4. Raitis Sametis
    28.11.2010 21:02

    Yeheee... nu varēsim jau jūtami vairāk izvērsties...

    28.11.2010 21:09: Protams, arīdzan kartes nepieciešamas. Jo kārtīgiem meteofaniem vairāk ko redzēt- tad arī vairāk iemesls šai lapā uzturēties. Plus vēl kāds ieteikums no manis: varbūt - vajag chatroom uzveidot, kur lielākiem faniem tiešrunā būtu iespēja satikties... ?

    28.11.2010 22:25: Visu gan varētu izšķirt eksperiments... piemēram XXX lapās kādas garkājainas "meitenes" pavēsta - es čatā būšu tad un tad. Analoģiski, arī kādas pašmāju meteo-slavenības varētu čatā līdzīgi rīkoties:)

    Ielādē...
    1. A
      28.11.2010 21:34

      Ja šobrīd tiktu izveidots meteolapa.lv čats, pastāvētu risks, ka daļa diskusiju notiktu tikai tur, līdz ar ko mazinātos interese komentēt notiekošo un pievienot savus rakstus, kas samazinātu ar meteo saistīto informācijas apjomu šai vietnē.

      Pašreizejā lapas attīstības stadijā čats nav izdevīgs, bet nākotnē noteikti.

      Ielādē...
      1. L
        28.11.2010 23:45

        Čats, augstāk minēto iemeslu dēl, tiešām nebūtu primāra lieta.

        Ielādē...
  5. L
    28.11.2010 23:44

    Viena no svarīgākajām, ja ne pati svarīgākā lieta, kas manuprāt nepieciešama, ir Latvijas karte, kurā būtu attēlota aktuālā informācija no LV ceļu mājas lapas. Sākumam pilnībā pietiktu ar temperatūru. Pašlaik šajā lapā info ir ļoti neērta atainojums, jo grūti vizualizēt kur kura stacija tieši atrodas.

    Ielādē...
    1. Raitis Sametis
      28.11.2010 23:58

      Ja vien šie "ceļi" ļaus izmantot šo info... (sava veida autortiesības).

      Ielādē...
  6. N
    29.11.2010 21:02

    Liels prieks par šo lapu jaunā izskatā. Pirmoreiz šeit ienācu vasarā, kad Jānis Trallis (@meteoziņas) iemeta Tviterī linku. Toreiz bija pagrūtāk "braukāt" pa pulksteņlaikiem zem meteoradara bildes, tagad tas ir ļoti ērti.
    Kopējais iespaids par lapu ļoti labs, izturēta, vienkārša, mierīgās krāsās. Un, komentārus palasot, prieks par cilvēkiem, kas noteikti rūpēsies, lai šī lapa pilnveidotos un attīstītos.
    Pie reizes gribu pateikties andrejam.e (lietusvīram), bieži ar interesi aplūkoju fotogrāfijas viņa blogā weatherfoto.wordpress.com

    Man radās pāris (subjektīvas) domas, kuras, protams, droši var neņemt vērā.
    1. Teksta krāsa ir nevis melna, bet tumši pelēka. Uz lapas pelēkā fona reizēm pagrūtāk salasīt (nēsāju brilles). Tumšāks, kontrastaināks teksts būtu labāk lasāms.
    2. Ja lappuse, kurā ir meteoradara attēls, automātiski refrešotos pēc noteikta laika sprīža, kaut vai pēc … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. A
      29.11.2010 21:37

      Padarīju tekstu nedaudz tumšāku, bet galīgi melnu negribas. Cerams, ka ir labāk.

      Radaram refrešs uzlikts ik pēc 10 minūtēm (jo jauns attēls ir reizi 10 minūtēs).

      Ielādē...
  7. gubumākonis
    30.11.2010 00:18

    Pirmkat jau prieks par jaunas lapas arvien talako attistibu un paldies par ieguldito te darbu. Man ši lapa sak patikt arvien vairāk,gan dizains,gan kompozicija un rakstu/informacijas izvietojums,un cerams,ka si vietne pulcēs laika gaitā arvien vairak meteoentuziastu un interesentu,sakums ir visai daudzsološs :)
    Par meteokartēm-ja,protams par sliktu nenaktu,gan satelitanimacija,gan vēju,temperaturas, Latvijas ceļu un t.t. butu erti,ja tas tepat kada sadaļa butu apskatams,varbut pat pietiek ar linku sarakstu kada sāna slejā,kur uzklikškinot varetu apskatit ko vajag...
    Karte,kur lietotaji vat atzimet faktiskos laikapstaklus sava dzives vietā ari butu interesanta un atbalstama ideja.
    Par čatu-pagaidam vismaz man ta nav primari nepieciešama lieta,pietiek ar iespeju komentet un vajadzibas gadijuma sanemt atbildi no kāda zinošaka lietotaja...
    Par lietotaju galerijam-deretu ieviest ari tās,bet sī… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...