74% Baltijas jūras klāj ledus

74% Baltijas jūras klāj ledus

Baltijas jūra ir aptuveni 420 tūkstošus kvadrātkilometru liela, aptuveni 310 tūkstošus kvadrātkilometru klāj ledus, tie ir aptuveni 74%, tā ziņo Somijas Meteoroloģijas institūts.

Pēdējās dienās, kad no jūras bargais sals ir atkāpies un salst tikai nedaudz, mazliet pastiprinājies vējš, redzams, ka ledus veidošanās, vismaz atklātā, jūrā ir krietni piebremzējusies. Uz ziemeļiem no Gotlandes vējš ledu pat ir aizdzinis prom un tur atkal ir vaļējs ūdens.

Vējš traci sacēla arī Rīgas līcī, kad uz nošķelta ledus gabala palika bars ar bļitkotājiem. Tā kā manā draugu un paziņu lokā ir vesela varza ar dabas mīļiem, ģeogrāfiem un visādu ekstrēmu piedzīvojumu cienītājiem, pēdējās dienās arī sanācis dzirdēt daudz runu par pārgājieniem uz Roņu salu, taču pagaidām vēl šķiet, ka bez ideju realizācijas. Zinu 4 puikas, kas pagājušajā nedēļas nogalē pārgāja pāri Burtniekam, bet tas ir drošāks pasākums par Rīgas līci.

Par marta pirmajām dienām - nedaudz uz pavasara pusi

Nekāds straujš pavasaris nespīd, taču pārmaiņas uz pavasara pusi noteikti būs. Pēc šī aukstuma, arī temperatūra ap nulli šķitīs īsts siltums. Prognozes diez gan vienprātīgi rāda, ka nedēļas otrajā pusē līdz nullei temperatūra varētu uzkāpt daudzviet, siltākie scenāriji paredz, ka no ceturtdienas līdz sestdienai dažviet var būt par +1..+4 grādus silts, tas noteikti radīs pavasarīgas sajūtas un gan jau arī vairāk dzirdēsim par ekstrēmākajiem gājputniem, kas nevar nociesties un lido šurp.

Pozitīva ziņa ir tā, ka pagaidām prognozēs neparādās daudz nokrišņu. Tas dod cerības, ka sniegs vismaz sākumā kusīs ar sauli un ļoti pakāpeniski un tas mazina lielu plūdu draudus.

Pašreiz LVĢMC prognozē, ka temperatūra līdz marta pēdējai nedēļai saglabāsies lielākoties zem normas. Ņemot vērā LVĢMC mēneša prognozes piepildīšanās procentu, tas nozīmē, ka ir lielas cerības uz siltāku laiku, nekā viņi prognozē :)
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.02.2011 13:47

    accuweather.com patlaban prognozē 6 grādus virs nulles Rīgā 3. martā. Būtu tiešām labi.

    Ielādē...
  2. 27.02.2011 15:08

    Labdien, tā ilgstoši prognozēt- tas ir bezcerīga lieta. Šādas prognozes ir izgāzušās kā "vecas sētas" (drīzāk būtu jāuzraksta šepatās raksts par cilvēku psiholoģiju). Realitātē pat 21. gadsimta iesākumā mums nepietiek zināšanas - lai šo darītu. Ar maksimālo piepūli ļoti aptuveni varam noprognozēt vispārējo tendenci vien 2 nedēļas uz priekšu...

    Ielādē...
  3. 27.02.2011 22:32

    Šodien pirmā negaisu ķeršanas ekspedīcija ASV, jo lēnām sākas tornado sezona. Ja kādi tornado veidosies, varbūt tos varēs redzēt šeit tiešraidē chase.tornadovideos.net

    Ielādē...
  4. 27.02.2011 14:39

    Bet ir taču bijis, ka visaukstākais martā uznāk tā otrajā pusē vai pat mēneša beigās. Man liekas, ka šogad tieši tā arī būs, turklāt pēc tik daudzām desmitgadēm ziema atkal droši iesoļos arī aprīlī, nu tā līdz mēneša vidum. Un ja reiz pērngad bija viskarstākā vasara, tad šogad varētu būt visaukstākā jeb līdzīga 1928. gadam.

    Ielādē...
    1. 27.02.2011 17:16

      Latvijā jebkurā mēnesī var būt netipiski apgriezts temperatūras gājums. Decembra sākums var būt krietni aukstāks par beigām, maija beigas aukstākas par sākumu un tāpat ar martu. Pie mums visu nosaka gaisa masu cirkulācija. Es gan ceru, ka marts bišķi piebremzēs ar aukstumu un ļaus temperatūrai pakāpties virs normas. Baigi gribas pavasarīgus izbraucienus ar ričuku.

      Ielādē...
    2. 28.02.2011 02:14

      Ziemā es esmu par aukstumu, bet vasarā - nu gan nē, tāpēc ceru, ka nebūs nekādas aukstas un lietainas vasaras, ka būs riktīgi +30 tāpat kā pagājušajā gadā. Un nekur nav teikts, ka pēc karstas vasaras obligāti seko auksta!!!

      Ielādē...
  5. 28.02.2011 02:24

    Lai ko prognozē LVĢMC, mēnesi uz priekšu viņi nav spējīgi redzēt, var tikai minēt! :) Piekrītu Raitim, vien piebildīšu, ka ļoti bieži pat nedēļas (nerunājot par divām) prognoze "aiziet auzās" - ja ir nepastāvīgi laika apstākļi ar dažādām attīstības iespējām. Protams, ja stabils AC kā tagad, tad prognozes ticamība daudz lielāka, iespējamas mazākas novirzes, taču, kā zinām, Latvijā bieži valda gaisa masu nestabilitāte...

    Bet es turpinu priecāties par lielisku laiku, kas kļūst aizvien pavasarīgāks! Aizvadītajā naktī min t vairs tikai -15, dienā grādi ap -6*C pārsvarā grozījās, bet piesaulē vismaz uz palodzēm un balkona pamatīgi kusa, vienubrīd pēcpusdienā (ap 15.00) termometrs pie loga rādīja pat +11*C! Tiesa, ēnā tajā pašā laikā -6*C, taču virziens jūtams - tuvojas pavasaris! Arī šobrīd tikai -13*C, mērens sals.
    Skatos, jaunākās prognozes nedēļas otrajā pusē dienā rāda plusus ar Sauli un bez nokrišņiem - forši! Ceru, ka tā arī būs! :)

    Ielādē...
    1. 28.02.2011 07:14

      LVĢMC netaisa prognozes mēnesim, bet, tāpat kā daudzas ES valstis un arī Norvēģija, dod ECMWF prognozes. Īpaši man patīk šis:"ļauj uzlabot kvalitāti prognozēm, kas sagatavota 3-10 diennaktij, kā arī tuvākajam mēnesim". Manuprāt, mēneša prognoze ne par matu nav uzlabojusies, drīzāk pat pasliktinājusies, jo briti ir slaveni ar savu nebeidzamo siltumu prognozēs.
      Bet tik skumji, ka ledus jūrā samazinās, es tā cerēju uz visas jūras aizsalšanu. Tad jau iznāk, ka Baltijas jūrā ienākušais Krievijas atomledlauzis veltīgi radījis risku šī reģiona ekoloģijai.

      Ielādē...
      1. 28.02.2011 08:07

        Priekš visas jūras šķiet pietrūka 1-2 nedēlļas. Nu jau cerības paliek pavājas. Starp citu izskatās ka 1985/86 un 1986/87 gados ledus ir mērīts daudz neprecīzāk. Tur attēlos izskatās ka no dažiem punktiem ir veiktas pamatīgas iterpolācijas. Tāpēc arī ledus lauku robežas izskatās daudz gludākas. Tādējādi toreiz samērītās ledus platības ir grūti salīdzināt ar šo gadu.
        Dažas dienas Zviedru karētēs pie Polijas un Kaliningradas ledus nebija iezīmēts, kaut arī satelītā labi varēja redzēt ka ledius ir. Somu kartes tajās dienās rādīja korektāk.

        Ielādē...
        1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
          28.02.2011 10:27

          Kādi prieki tad būtu,ja visa jūra aizsaltu?Mūsu ledlauža kapteinis teica,ka,iesalušie kuģi,tāpat arī sēdēšot,pat līdz maijam...
          Šorīt -18 gr.Pa dienu nekas vēl nekūst,pat piesaulē nē.

          Ielādē...
          1. 28.02.2011 11:21

            Daba kā tāda ir interesanta. Un ja jūra aizsaltu būtu dauz infromācijas par to kā tas notiek. Jo pēdējās reizes kad aizsala nebija ne satelītu ne ...

            Vēl nesen man bija pat grūti iedomāties kam jānotiek lai jūra ta saltu ciet.

            Līdz maijam kuģi noteikti nesēdēs :) Ja nu vienīgi uznāk extrēms aukstuma vilnis.

            Ielādē...
            1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
              28.02.2011 12:25

              Nezinu,kā būs ar to sēdēšanu,jo,vēl vakar ledlauža kapteinis pats teica,ka atbrīvošana varēt ievilkties līdz maijam.Ja nu kāds ies palīgā,tad cita lieta.Latvijai ir tikai viens nabaga ledlauzis,tā kā kreņķi vien būtu,ja aizsaltu visa jūra...

              Ielādē...
              1. 28.02.2011 13:06

                Maijiņ, ne jau Latvijai ir tas ledlauzis, bet "kabatās rausēju" Rīgas brīvostā. Protams, šoreiz valstij bija jāuzņemas atbildība, jo valsts iestāde LVĢMC dievojās (Andra Leitasa personā) jau ziemas sākumā, ka februāris būšot absolūti normāls, bet jau februāra sākumā tika apgalvots, ka teju pavasaris sākšoties februārī, jo īpaši, ka ne reizi Latviju neapciemošot arktiskais gaiss ne no pašas Arktikas, ne no Krievijas vidienes. Drīzāk apciemoja gan viens, gan otrs un rezultātā brīvosta "iesala". Ja valdības locekļa R. Vējoņa atbildībā esošā iestāde var mēnešiem murgot par pavisam maigu februāri, tad kā gan valdība pēc tam var kaut ko pārmest brīvostai, kurai īpašas problēmas neradās pat pērnajā pēc temperatūras vēl bargākajā ziemā? Bet protams, brīvostai ir jāalgo vai jānopērk vēl vismaz viens ledlauzis, jo ikgadējā peļņa to ļauj - vismaz mazāk kabatās ierausīs.
                Paskatīsim… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

                Ielādē...
                1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
                  28.02.2011 14:44

                  Jā,tad jau būtu jābrīnās,ja Latvijā nebūtu kabatas rausēju!Interesanti gan būtu redzēt tādas bildes.Varbūt,tomēr,izdodas?

                  Ielādē...
  6. 28.02.2011 18:24

    Man sāk interesēt, kas būs ar tiem iesalušajiem kuģien nedēļas beigās. Vai tik ledus tos kaut kur neaizstums.

    Ielādē...
    1. 28.02.2011 19:15

      Varētu ne tikai izstumt krastā, bet arī saspiest torosos. Bet par to jau brīdinās piektdienas vakarā, kad vairs neko nevarēs izdarīt.

      Ielādē...
  7. 28.02.2011 22:36

    Labvakar, tas gan būs skandāls - ja Ostas pārvalde iesūdzēs tiesā Latvijas meteodienestu par "siltā februāra prognozi"!

    Ielādē...
    1. 28.02.2011 22:57

      Tas ir pagrūti, jo, ja uz līguma pamata LVĢMC saņēma tās mēneša prognozes no ECMWF, atbildība automātiski pārceļas uz ECMWF. Bet kurš gan iedomāsies tiesāties ar tik milzīgu organizāciju? Starp citu, briti turpina malt savas mūžīgi siltās prognozes. Arī pavasaris Baltijai (patiesībā visai Eiropai!) sazīmēts neadekvāti silts. Sezonas anomālija +1,5..+2,0 ir visai daudz. Tas ir pavasaris vismaz kā 2008. gadā (aprīlis bija dikti jauks), ja ne 2007. (marts un maijs bija ļoti patīkami). Abos gadījumos līcī ledus vispār nebija. Domāju, ka ir gandrīz neiespējami, lai šī kārtējā nepamatoti siltā prognoze īstenotos. Ņemam vērā, ka uzreiz aiz Latvijas robežām uz A un DA ir sniega klajumi, turklāt visai pamatīga sniega.

      Ielādē...
  8. 01.03.2011 14:10

    LTV reportāža par ledlauža "Varma" ikdienu aizsalušajā Rīgas līcī...

    01.03.2011 15:22: Tieši pirms gada 27.2.-5.2.2010. Latvijā plosījās vētrains un puteņains ciklons "Ksintija", par to rakstu šajā T"Meteo arhīvu" lapā...

    Ielādē...
  9. 01.03.2011 08:55

    Man šķiet, ka marts tomēr pārsteigs ar siltumu. Dominēs DR vējš, nokrišņi tuvu normai.

    01.03.2011 12:10: Sveiki! Es domāju, ka marts tomēr pārsteigs tādā ziņā, ka tas nebūs līdzīgs februārim kā tiek domāts pēc inerces. Pavasaris šogad būs straujš, ļoti saulains. Siltums nāks no DR - no Francijas, caur Vāciju, Poliju, Lietuvu pie mums! Vācijā un Polijā ziema nebija tik barga kā Baltijā. Jā, jūra ir aizsalusi, bet siltums tik un tā pavasarī nekad neiet caur jūru, vienīgais ceļš ir pa sauszemi. Vienīgais, kas mums draud, ir Krievijas cikloni. Ceru, ka tie mūs neskars. Tātad, es uzskatu, ka šogad būs straujš un saulains pavasaris. Plūdi noteikti būs arī.

    Ielādē...
    1. 01.03.2011 11:34

      Pilnīgi iespējams, ka marts bus silts pēc mēneša vidējās, taču nereti ļoti saulains un pēc vidējās auksts marts var likties siltāks par it kā siltu, bet ļoti apmākušos martu. Tāpēc es jau nu gan neteiktu, ka siltums VARĒTU pārsteigt. Lai pārsteigtu, vajag tiešām siltu, bet tik silts pat Viduseiropā nerādās, kur nu pie mums aiz aukstās jūras. Varbūt neatceries, bet es atceros kā šodien 2003. gada martu. It kā silts, bet subjektīvi likās auksts ar biežiem aukstiem vējiem, arī saules bija maz. Nu un tam visam sekoja reāli sniegots aprīlis. Man jau patīk agrs pavasaris, taču labāk ziemu martā, bet pavasari aprīlī, nevis otrādi. Man, protams, nav bijis tas gods, pieredzēt 20. gs. 50-to gadu ekstremālos aprīļus, bet pēc arhīva izskatās ļoti nepatīkami. Bet pēc tāda ledus daudzuma jūrā pavasari kopumā NEKAD nav bijuši pamanāmi silti vai draudzīgi. Un no kurienes nākt siltumam, ja D-Krievijas un Ka… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...
      1. 01.03.2011 14:11

        Vispār tā pāreja no ziemas uz pavasari varētu būt interesanta... jāseko...

        Ielādē...
  10. 01.03.2011 13:13

    Mani apbēdina Džoi Bastardi aiziešana no accuweather. Nemaz nezinu, kur tagad skatīties viņa globālās temperatūras un ledus reportāžas.

    Ielādē...
    1. 01.03.2011 15:38

      BEIDZOT! Nu būs miers no viņa. Kā šodien atceros, ka viņš teju zvērēja - ziemas otrā puse ne tuvu nestāvēs pirmajai pusei sala ziņā. Bet visā A- un ZA-Eiropā ziemas aukstākais periods iekrita tieši februārī. Tāpat viņš lielāko aukstuma anomāliju gaidīja Ukrainā, bet tā trāpīja atkal jau Somijai un citām jau tā aukstām zemēm.

      Ielādē...
      1. 01.03.2011 15:45

        Jā, ziemas otro pusi viņš nolaida pamatīgi šķērsām.

        Ielādē...
        1. 01.03.2011 16:29

          Nebija šķērsām, jo par silto ziemas otro pusi viņš teica savai auditorijai Lielbritānijā, Eiropas ZRiem, un tur bija tieši tā, kā viņš prognozēja, kā šodien atceros. :) Viņa prognoze, ka decembra lielais un visaptverošais aukstums Eiropā neatkārtosies, piepildījās, jo aukstums bija tikai nelielā Eiropas daļā (Krievija rietumu izpratnē nav Eiropa). Un viņš arī iepriekš - jau rudenī - teica, ka lielākais aukstums ziemā gaidāms tur, kur vasarā anticiklona dēļ bija karstums, nu lielos vilcienos jau tā arī bija. To, ka tas aukstums, būs tālāk uz ZA-iem, viņš laika gaitā precizēja.

          No Accuweather viņš aizgāja uz labāku amatu ar lielāku algu un publicitāti, tā vismaz baumo.

          01.03.2011 16:37: Tagad gan atcerējos par viņa konkrēto prognozi Eiropas valstīm, kur Latvijai ziemā kopumā bija prognozēta temperatūra tuvu normai un sniegs mazāks par normu, tas gan nepiepildījās. :D

          Ielādē...
          1. 01.03.2011 18:19

            Ja viņš orientētos tikai uz britiem, tad būtu pabrīdinājis viņus par ekstremālo decembri, kura rezultātā pat Skotijas satiksmes ministrs zaudēja "silto" vietu.
            Viņš savos aprakstos minēja visu A-Eiropu un ziemas negatīvās anomālijas epicentrs tika dots Ukrainai, nevis Volgas upes krastiem, kur koncentrējās pērnās vasaras epicentrs. Turklāt D-Krievijā decembris vispār bija nenormāli silts, tāpat janvāris neliecināja par ziemu Ukrainā. Un par kādiem grēkiem Somija aizmirsta? Jau 2. ziemu viņš nebrīdināja somus par ekstremālu salu.

            Ielādē...
      2. 01.03.2011 16:37

        Bet, ja apskatamies galējo Rietumeiropu un Britu salas, tad pēc decembra sala, tur pārsvarā valdīja pavasara siltums, februāra aukstums līdz viņiem nenokļuva un Džoi bija trāpījis desmitniekā.
        Decembra sākuma viņš izteicās, ka martā gaidāms salīdzinoši auksts, 20 dienas ātrāk iestājās aukstums. Tātad nemaz tik slikta tā prognoze nebija, ja interpretējam šīs prognozes, kā zinoši cilvēki, zinot Zemes atmosfēras untumaino uzvedību.

        Ielādē...
  11. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    01.03.2011 13:24

    No rīta bija -18 gr.tikai šodien,var just,ka,kaut cik silda saule.Paskatoties un lielajiem sniega kalniem,liekas,ka tik drīz vis pie pavasara netiksim...Naktis un rīti ir ļoti auksti.

    Ielādē...
    1. 01.03.2011 15:34

      Nu, vai tagad jau ir bīstami augļu kokiem? Siltums dienā ir krietns pat Z pusē jeb ēnā, bet naktī sals tiešām bija liels un ilgs. Tumšā koku miza varētu sasilt līdz kādiem pat +20, bet naktī -15..-19. Vai nav pietiekoši, lai miza saplaisātu? Vismaz pēc citām līdzīgām ziemām un pavasariem koki masveidīgi "suloja" jeb tecēja sveķi no plaisām.

      Ielādē...
      1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
        01.03.2011 18:14

        Ja tikai tiekat klāt,obligāti kaļķojiet!Sevišķi jutīgas ir bumbieres.Saule,martā,paliks aizvien spēcīgāka un siltāka.Koki ir dziļā sniegā,bet,kaut kāda izeja ir jāatrod.Lai veicas!

        Ielādē...
        1. 01.03.2011 19:20

          Es jau tikai intereses pēc jautāju, lai sāktu apkopot ziemas posta darbus. Bet bumbieri pērn neziedēja, domāju, ka šogad arī ne visiem ziedēs. Starp citu, varētu būt, ka aļņi tagad vazājas arī pa pļavām, ne tikai mežiem un purviem? Ir interesanti pētīt meža zvēru pēdu nospiedumus. Februāra sākumā kaut kādi lauku grauzēji, kas ziemo cilvēku mājokļos, nodīrāja pakārtu frotē dvieli. Un aizstiepa bez pēdām. Tad mājinieki smējās, teikdami, ka tas uz salu.

          Ielādē...
  12. 02.03.2011 00:03

    Pagājušajā naktī nokritās līdz -18*C, bet šodien Saule gaisu sasildīja jau līdz +1,4*C! Mazliet virs +1 ēnā turējās vairākas stundas pēcpusdienā!
    Šonakt, izskatās, tik auksts nebūs, pagaidām tikai -6,9*C. Marts sācies, laiks pavasarim pieteikt aktīvāk savu ierašanos! :)

    Ielādē...
  13. 01.03.2011 22:08

    Kāpj magnētiskā lauka perturbācijas. Varbūt kādam var paveikties ieraudzīt arī ziemeļblāzmu.

    Ielādē...
    1. 01.03.2011 22:56

      Par ziemeļblāzmu saņēmu ziņas no Jūrmalas un Mežciema(16. stāva). Pašam man neizdevās redzēt.

      Ielādē...
    2. 02.03.2011 01:17

      Man kak raz- pirms pusnakts nomācās debesis ar zemiem slāņu st mākoņiem, pirms tam agrākā pievakarē neko neredzēju... :(

      Ielādē...
  14. 02.03.2011 11:59

    Mākoņu vairāk, nekā vakar prognozējās, līdz ar to nebūs tik silts, lai gan līča ziemeļos jau sāk skaidroties. Šitajiem zemajiem mākoņiem jau daudz nevajag lai izklīstu, dažreiz, ka vienā stūrī sāk irt, tad aiziet kā pa vīli, jācer, ka līdz pēcpusdienai tomēr noskaidrosies.

    Ielādē...
  15. 02.03.2011 19:17

    Jā, pārāk daudz to mākoņu... Kā spriežu pēc grādu bīdes lejā/augšā, pie manis apmācās jau naktī, jo vēl nebija 3.00, kad grādi sāka kāpt uz augšu (tobrīd bija tuvu -13, bet ap 4.30 bija vairs tikai -9). Visu dienu arī totāli nomācies, vienīgi pēcpusdienā uz īsu brīdi šur tur pavīdēja zilas debess pleķīši, taču tikpat ātri aizvērās ciet, un Saules stari nepaguva izlauzties. Tiesa, grādi uz tikpat īsu brīdi paspēja aizlīst līdz 0*C un pat dažas desmitdaļas augstāk, taču tas pie loga pilsētā (tiesa, arī sniegs pēcpusdienā tāds "pamīksts" bija, tuvu kušanai, gan ne vairāk), reāli dienā -1...-3*C.
    Ceru, ka varbūt sacelsies vējš un līdz rītam šo pelēko segu izdzenās! :)

    Ielādē...
  16. 02.03.2011 20:05

    Ŗigā pēlēks un apmācies šodien bija,pie tam vel no rīta un dienas pirmā pusē smidzinošs lietus mazliet bija,dūmaka. Veidojas ari neliela atkala un daži ceļ un ietves visai slidenas bija, temperatura -2-4.

    Ielādē...
  17. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    03.03.2011 13:21

    Šodien-apmākusies,nemīlīga diena,-5 gr.Ļoti nepatīkams A vējš,ņem līdz kaulam.Tā gribās siltumu ,ziema tik gara...

    Ielādē...
    1. 03.03.2011 14:01

      Labdien - "pie manis" arī gaiss -3-4 grādu robežās. Nemīlīgs, naktī dažas pārslas snega. R vējš 2-3m/s, drēgns. Kokos sarma.

      Ielādē...
  18. 03.03.2011 17:56

    Šodien tomēr arī pārsvarā apmācies, ja neskaita neilgu laiciņu pēc pusdienlaika, kad noskaidrojās un spoži uzspīdēja Saule. Jau nopriecājos, taču fiksi atkal apmācās...
    No rīta bija sarma, pēcpusdienā pilsētā vietām uz ielām nedaudz pakusis, mazas peļķītes bija šur tur, kaut gan termometri visu laiku nelielos, bet mīnusos (-1...-3). Acīmredzot tās stundiņas-pusotras laikā, kamēr bija noskaidrojies, saulīte paspēja nedaudz pakausēt. :) Tagad jau atkal -3 pie loga un viss pakusušais atkal sasalis, tomēr rīt prognozes ziņo pat līdz +5*C! Ja būs Saule, var būt, bet, ja apmācies - labi ja līdz nullei aizvilks...

    Ielādē...
  19. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    04.03.2011 12:28

    No rīta -6 gr.,pašlaik,ap -3.Cerīgu prognožu nav,tāpēc,laikam,putni man būs jābaro vēl arī aprīlī.Ja nebūs saules,tad plūdi var būt ļoti lieli.

    Ielādē...
    1. 04.03.2011 13:11

      Pērn bija tik daudz sakritību, kas izraisīja plašos palus, ka grūti ticēt, ka šogad atkārtosies līdzīgs scenārijs. Manuprāt, kopumā plūdu būs mazāk, bet atsevišķās vietās ledus sastrēgumu dēļ varētu būt arī lielāki plūdi; pērn lielu ledus sastrēgumu, manuprāt, bija diezgan maz, lielākie plūdi bija tieši ļoti straujās sniega kušanas un lietus dēļ. Jēkabpilī pērn bija mierīgāk nekā dažos citos nesenajos pavasaros.

      Ielādē...
  20. 04.03.2011 15:36

    No rīta bija apmācies, bet dienas pirmajā pusē paskaidrojās, mākoņi pašķīrās, gan ne līdz galam; Saule arī laiku pa laikam izlauzās caur tiem, taču tagad, uz pēcpusdienas pusi, pelēkā sega sāk biezēt...
    Grādi pilsētā pagaidām turas mazliet virs nulles, vienubrīd bija +2, kad saulaināks bija. LVC tajā pašā laikā rāda -2, bet pilsētā peļķu daudz - pilsētas siltums tomēr tos pāris grādus laikam dod, tas nosaka atšķirību starp pat mazpilsētu (nerunājot par Rīgu) un pilsētas ārpusē esošo temperatūru.
    Vējš šodien jūtamāks, bet pagaidām nekas ekstrēms.

    Ielādē...
  21. 03.03.2011 23:44

    Es ceru, ka rīt spīdēs saule.

    04.03.2011 09:30: Rīgā debesis izskatās bezcerīgi...

    Ielādē...
    1. 04.03.2011 00:49

      Jāsaka- saule paspēs vairāk paspīdēt (saistībā ar patreizējām prognozēm) centrā un Latvijas austrumos, kamēr Kurzemē jau pēcpusdienā vai vakarā tuvosies jauns ciklons ar jauniem māko;ņiem un nokrišņu brāzmām.

      Ielādē...
    2. 04.03.2011 02:25

      Es arī gaidu Sauli! :)
      P.S. Leišu karte rāda, ka tieši Latvijas Kurzemes/centrālajos/tuvajos A rajonos varētu būt līdz +4 vismaz!
      www.meteo.lt
      Pašlaik jau vairākas stundas turas grādi -2,5...-3,3*C robežās.
      Sīkāk un precīzāk šoreiz nepētīju, sorry, svinu Dinamo Rīga uzvaru! :)

      Ielādē...
    3. 04.03.2011 17:36

      Nu lūk, ar visu DR vēju tālāk par 0 netiekam. Taču es cerības nezaudētu, jo pat ledainā Botnijas līča piekrastē jau kuru dienu ir +6 grādi. Ja reiz ledus kalnu tuvumā tālu ziemeļos var būt tik silts, tad gan jau arī mēs drīz ieraudzīsim vismaz tikpat daudz, ja ne vairāk. Dažādu modeļu prognozes gan nedod cerības uz siltumu vismaz līdz 20-iem datumiem. Tā ka meteoroloģiskā ziema visticamāk savāks pilnus 4 mēnešus.

      Ielādē...
  22. 04.03.2011 20:41

    Šovakar šeit pamatīgs vējš, krīt sasalušas lietus lāses.

    Ielādē...
  23. 04.03.2011 23:44

    Vakars bija salīdzinoši mierīgs, bet pēc 22.00 sāka sniegputeņot. Brīdi ap 23.00 bija pierimis, tagad atkal ņemas spēkā. Tiesa, pārāk daudz piesnidzis vēl nav. Grādi turas ap -2...-2,5*C.

    Ielādē...
  24. 04.03.2011 18:46

    Mūsu ministri ik dienu pārspēj paši sevi. Citēju no raksta "Par iespējamiem laika apstākļiem tika brīdināta gan Rīgas brīvosta, gan stividoru kompānijas, uzņēmēji, un brīvostai bija jāsagatavojas bargajai ziemai, piemēram, aizrunājot papildu ledlauzi vai velkoņus, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" norādījis satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS)."
    Pirmā dzirdēšana jeb lasīšana, ka kāds OFICIĀLI būtu prognozējis bargu ziemu un vēl jo vairāk bargu februāri. Ja tā nopietni, tad atkal jau ZZS izceļas, jo arī Vējonis ir no tās pašas kliķes. Galu galā tieši šīs partijas pamatuzdevums būtu lauksaimniecības attīstīšana, bet rezultātā tā ir gandrīz iznīcināta, tāpat kā meteoroloģija. Biju ļoti pārsteigts, ka tik daudz balsu savāca šī kaitnieciskā partija.

    Ielādē...
    1. 04.03.2011 19:06

      Piekrītu par visiem 100%. Tikpat briesmīgi vai pat vēl trakāk ir tad, kad Leitass komentē kaut kādus meteo notikumus. Kaut kad nesen viņš avīzes virsrakstā tika nodēvēts par Latvijas galveno sinotiķi. Tā gan vairāk ir žurnālistu vaina, bet tāpat spilgti atceros, kā 2005. gada orkānu viņš televīzijā komentēja, rādot uz datora satelītattēlu un bija skaidri redzams, ka pats viņš no tā neko nesajēdz.

      Ielādē...
    2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      05.03.2011 06:29

      Piekrītu!Aizvien vairāk izceļas šī partija!Un,ne jau ar kaut ko pozitīvu!Kad pienāk vēlēšanas,daļa cilvēku,ir kā apmāti...Žēl!
      Pie mums 0 gr.,naktī bija ļoti stiprs vējš,ar sniegu.Piesniguši ,kaut kur 5 cm,putina vēl joprojām.Nu jā,sniega,mūsu pusē,vēl ir par maz...

      Ielādē...
  25. 05.03.2011 07:28

    Jēkabpilī pašlaik skaisti snieg un puteņo, lielām pārslām, pēc ilgiem laikam viss atkal balts, jo sniegs visur līp klāt.

    Ielādē...