Ar izņēmumiem, bet turpināsies pavasarīgi siltais laiks

Ar izņēmumiem, bet turpināsies pavasarīgi siltais laiks

Atjaunots 11.05.

Pēc vēsā maija sākuma, kad daudzviet sniga, ir iestājies vasarīgi silts laiks. Lai arī piekrastes rajonos, kurus piemeklē jūras vējš, nav siltāks par +12, +14 C, citviet valstī šodien sasniegti +23, +25 C.

Pēc šībrīža prognozēm izskatās, ka otrdien un trešdien saglabāsies galvenokārt skaidrs un saulains laiks bez nokrišņiem, pūtīs lēns vējš.

Naktī uz trešdienu gaisa temperatūra neatšķirsies no šīs un iepriekšējās nakts, pārsvarā sasniedzot +4 ... +9 C. Dienā attiecīgi +18 ... +25 C. Trešdiena varētu būt arī šīs nedēļas siltākā diena.

Ceturtdien iegriezīsies D vējš, atnesot vairāk mākoņu. Līdz ar to nedēļas nogalē daudzviet varētu uzlīt, iespējama vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 22 m/s. Piektdien, iegriežoties vējam no jūras, piekrastē gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās, sestdienas prognozēs visā valstī gaiss nebūs siltāks par +20 C.

Lai gan pēc +25 C dažādu faktoru sakritības rezultātā nedēļas nogale vietām varētu šķist rudenīga, tas tomēr ir labāk, kā iepriekšējās nedēļas sākumā. Prognozes ir visai mainīgas, jaunākā informācija par nedēļas otru pusi gaidāma ap ceturtdienu.

Atjaunots 11.05.

Rīt, ceturtdien, jau saradīsies mākoņi, vietām iespējams lietus un negaiss. Daudz nokrišņu varētu būt piektdienas rītā Kurzemē un dienā lielākajā valsts daļā, vietām spēcīgi. Valsti tie šķērsos no DR uz ZA. Sestdien varētu skaidroties, bet naktī uz svētdienu vai svētdien Latviju sasniegs jauna lietus zona.

Atšķirīgas prognozes ir par gaisa temperatūru. Kopumā sakot, naktīs saglabāsies plusi, bet dienā var būt vērojamas krasas temperatūras atšķirības.
Ceturtdien dienā gaiss vietām var iesilt līdz +24 C, piektdien siltums saglabāsies vien valsts A daļā (+20 C), rietumos līdz +14 C (citās prognozēs +10 C). Citi modeļi gan šādu temperatūras sadalījumu prognozē jau ceturtdien.

Sestdien visā Latvijā maksimāli līdz +18 C. Izskatās, ka svētdien valsts R joprojām būs pavēss, DA rajonos atkal varētu tikt sasniegti +20 C (pie apmākušām debesīm un lietus vien +12 C).

Pūtīs pārsvarā DR-DA-R vēji. Piekrastes rajonos piektdien varētu būt neliela vētra.
Jāsaka, ka garlaicīgi nebūs!
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 09.05.2011 17:23

    Nu ir labi,jo man ir apnīcis tas vēsais laiks,ir līdz riebumam.

    Ielādē...
  2. 09.05.2011 19:29

    Noslēdzu šodien rēķinus ar aizgājušo ziemu, raksts attiecīgais - šajā vietā.

    Ielādē...
  3. 09.05.2011 20:29

    Šodien mana puse bija saulaina un skaidra un saule jau spīdeja no agra rīta un arī nakts bija silta +8 gradi. Pa dienu pat sasniedza +24 un bija pat karsti,bet tas ir patīkami. Bet vakara ir arī joprojam silts un temperatūra ir diezgan augsta +19. Un jāteic ka pie manīs paradījas odi diezgan daudz,ta ir sliktāka ziņa šodiem.

    Ielādē...
  4. 10.05.2011 00:10

    Saulaina un skaista, silta diena, tomēr līdz rekordiem (ne gada, ne šīsdienas - siltākais, izskatās, DR rajonos) "nevelk" - šodien līdz +25 patālu, pagaidām "tikai" +22*C, kas gan pēc aukstajām dienām atliektiem galiem pietiek! :)
    Daudzi koki jau ziedos, citi tūlīt to darīs, viss zaļo ar tādu izteiktu pavasara zaļumu, kas vēlāk pazudīs... Šādā laikā tik pie dabas doties, bet nav laika un tādu iespēju... Šajā ziņā labā nozīmē apskaužu lauciniekus vai vismaz tos, kam pie mājas savs dārzs...
    Lai visiem prieks! :)

    Ielādē...
  5. 10.05.2011 08:26

    Labrīt! Nu arī maikla tvittera ziņas automātiski parādīsies šeit, sadaļā "Aktuāli".

    Ielādē...
    1. 10.05.2011 13:56

      Ļoti forši! Paldies.

      Ielādē...
  6. 10.05.2011 23:53

    Arī šodien skaidrs, un nu jau pat karsts, rītam sagatavoju visplānākās vasaras drēbes - grādi jau šodien stabili ap +23...+24*C turējās, rīt var būt vēl vairāk. Lieki svīst nav prāta darbs! :)
    Ja aizvadītā nakts bija pavēsa (zem +6 bija nokrities), arī vakar vakarā diezgan ātri grādi noslīdēja līdz un zem +10, tad šovakar siltums turas daudz ilgāk, šobrīd vēl ap +15*C. Patīkami! :)
    Parasti es neesmu lietus mīļotājs, taču šoreiz arī man jāsaka, ka laba šalte būtu nepieciešama, dārzā arī jau sauss (neraugoties uz pazemu vietu; tuvējie grāvji arī sausi). Priecē gan fakts, ka sausums bremzē odu un citu insektu attīstību - šogad vēl neesmu manījis NEVIENU (!!!). Labi, es pilsētnieks, pie dabas maz, bet tomēr - nevar teikt, ka nemaz, turklāt slapjos pavasaros šajā laikā no šiem mūdžiem istabās glābties nevarēja! Tāpēc lietutiņš varētu atnākt, padzirdīt zemīti (daudzkur noteikti jau viss put...), bet pārāk daudz neaizrauties un nepiegāzt, ka viss pludo... ;) Cerības uz negaisiem ceturtdien!

    Ielādē...
  7. 11.05.2011 11:23

    Rīgā, Āgenskalnā pirmo odu nositu kādas 2- 3 nedēļas atpakaļ, vairāk arī neesmu manījis. Sanāca aizbraukt uz Matīšu pusi Z-Vidzemē, odus nemanīju pat pie ūdeņiem, iespējams, vēl šiem nav īstais laiks. Bet visa cita kā ir vairāk nekā vajag, mušas, kukaiņi - pilns! reti kad auto priekšējo stiklu dienas vidū var tā aizsist ciet ar ķeskām...

    Ielādē...
  8. 11.05.2011 15:40

    Jēkabpilī sācies ziedlapiņu lietus - birst gan no plūmēm, gan dažiem ķiršiem, ievām. Pārsvarā gan vēl viss zied, dažas ābeles tikai sāk ziedēt (bet dažas jau pilnos ziedos). Sāk ziedēt arī meža zemenes. Pilsētā vietām jau lidinās pieneņu pūkas.

    Ielādē...
  9. 11.05.2011 20:05

    Labvakar, gaidot jau 12. maijā cerīgās laika maiņas - vēl saku: caur emailiem apziņoju 6 cilvēkus par satikšanās iespēju meteo vērotāju lokā:) "Negaisam" un "Gubumākonim" - lasiet ziņu caur draugiem.lv :)

    Ielādē...
  10. 11.05.2011 21:54

    Šodien pamanīju, ka tūlīt ziedēs ceriņi. Pumpuri jau piebrieduši un iekrāsojušies lilli-violetajos

    Ielādē...
  11. 11.05.2011 22:23

    Šodien mazliet pastaigājos pa pilsētas nomalēm - arī manā pusē viss zied, vietām ziedlapiņas vietām jau sāk birt. Ievu aromāts vietām ārkārtīgi spēcīgs, pieneņu pūkas gan vēl nemanīju, bet es jau tā īsti ārpus pilsētas nemaz nebiju...
    Zeme kā pelni vismaz manā dārzā vēl nav, bet krietni sausa gan, lietu vajag!
    Bet citādi - lielisks laiks, pilnīgi skaidrs, diezgan karsts, +24...+25 grādi (max +25,3*C - līdz rekordam vēl mazliet pietrūkst), brīžiem neliels, mazliet veldzējošs vējiņš, kas pēc sakaršanas piesaulē labi palīdzēja! Nu īsta vasara, gribētos, lai tāds laiks līdz pat vēlam rudenim, vien ik pa laikam kāds pērkons ar lietu varētu zemi veldzēt un sausumu nepieļaut! :)

    Ielādē...
  12. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    11.05.2011 16:55

    Maikla pusē īsti Dienvidi !Pie mums,ievas un pienenes tikko sāk ziedēt.Ķirši un plūmes izsaluši...Žēl.Daba sauc pēc lietus,kaut nu uzlītu!Dārzos,zeme kā pelni.Vai nu tā ir zema vai augsta vieta.

    Ielādē...
    1. 11.05.2011 23:22

      Nu taču Rīgas centrā arī viss zied un pieneņu pūkas kanālmalā pie Stokmaņa jau pirmdien lidoja projām. Starp citu, es zināju, ka aprīlī oficiāli atkal būs novērots lēnāks vējš par ilggadīgo. Tāpēc iznāk, ka tikai mums abiem izskatās vēja palielināšanās pēdējos gados. Oficiāli vēja stiprums retā mēnesī atbilst ilggadīgajam. Man ir versija - vējš tiek mērīts zāles līmenī. :))) Paskatoties uz šo var padomāt, ka aizvadīts viens riktīgi silts aprīlis. Turklāt pat uz pēdējo desmitgažu fona, šis aprīlis tiešām esot bijis jūtami silts. Esmu šokēts, jo siltumu tādos apmēros nemanīju... Nu bija parasts aprīlis, bet vai līdzās siltākajiem aprīļiem... diez vai.

      Ielādē...
  13. 12.05.2011 14:22

    Tuvākais negaiss - Igaunijas centrālā daļa, Vertsjerva ezera apkārtne.

    Ielādē...
  14. 12.05.2011 18:42


    Skiet daļu Rīgas skāra frontes lietus mākoņi, savilkās visai tumšas debesis ,bet Zolitudei pagaja garam, vien dažas piles. Negaiss pagaidām nav manīts

    Ielādē...
  15. 12.05.2011 19:48

    Imantā nolija diezgan normāli. Vismaz samitrināja zemi un atsvaidzināja gaisu. Pagaidām webkamerās izskatās, ka Rīgas centrs un A daļa ir sausi. Bet tas pagaidām, jo pie Jelgavas ir lietus zona, kas nāk. Negaisu gan pagaidām nav.

    Ielādē...
  16. 12.05.2011 20:12

    Šodien jau pavisam karsts, jutos kā riktīgā jūlija dienā! :) Jau kopš 12.00 virs +24*C, pārsvarā +25...+26 grādu robežās, ap 15.00 uz kādu stundu bija arī virs +27 uzkāpis (max +27,5*C - jauns rekords!). :)
    Mākoņu gan šodien krietni vairāk, brīžiem tie pavisam Sauli nosedza. Interesantas debesis - brīžiem zilas, tad atkal savelkas augstā dūmaka, viss bālāks, plus vēl balti gubu mākonīši pa starpai peld... Bet neko, kas varētu nest lietu, gan nemanīju. Tagad palikusi vien augstā dūmaka, kas Sauli gan īsti nenosedz, kā arī daži gubu mākonīši šur tur.
    Vējelis brīžiem veldzējošs uzpūta, bet brīžiem arī pavisam norima, un tad piesaulē gan bija kā uz pannas, ko dārzā pēcpusdienā labi izbaudīju. :)
    Pašlaik +22*C, vēja vairs nav. Uz negaisiem arī vismaz šodien vairs nav ko cerēt, tie šoreiz citur Latvijā padarbojušies...

    Ielādē...
  17. 12.05.2011 20:12

    Vismaz mana puse nav lījis,bet temperatūra šodien sasniedza +28 gradus. Jāteic kā joprojam ir diezgan smags gaiss.

    Ielādē...
    1. 12.05.2011 20:51

      Lai arī karsts šodien bija pie manis, vismaz gaiss smags nebija. Bija līdzīgs kā normālā vidēji karstā vasaras dienā. Nebija tā, kā 27. aprīlī, kad pirms pērkona likās, ka visa pasaule sastingusi un nav ko elpot. Acīmredzot manā pusē gaisa mitrums mazāks. Un ik pa laikam tomēr kaut kāds vējiņš arī uzpūta.

      Ielādē...
  18. 12.05.2011 20:59

    Rīgā šovakar nolija neliels lietus-ta fronte,kaut ari visai vāja sasniedza ari Zolitudi,kadu pusstundu mierigi lija neliels lietus,velāk ari varavīksne bija redzama. Neko daudz jau nenolija,putekļus nedaudz noskaloja, bet tomēr tads patikams svaigums un spirgts zaļums paradijas :) Gaisa temperatura pec lietus nokritās līdz +15 +16 gradiem. Ceru,rit uz lielāku lietu,butu jau labi ja ari negaiss ierastos ;)

    Ielādē...
    1. 12.05.2011 21:22

      Es arī neatteiktos rītdien kādu negaisu sagaidīt! Putekļu tiešām daudz, un arī dārzā drīz būs laistīt kaut kas jāsāk. Bet vismaz šovakar vēl silts, šobrīd +19,3*C.
      Reta reize, kad es arī gribu lietu! ;)

      Ielādē...
  19. 12.05.2011 21:36

    Šajā galā vismaz pie ūdeņiem odu pa pilnam. Pēcpusdienā bija visai sutīgs, nu jau kopš kādiem 17-18 apmācies. Radarā no R puses nākošie nokrišņi šo malu nesasniedza. šķiet, izlija.

    Ielādē...
  20. 12.05.2011 21:39

    Man diez ko negrībetos lietus,jā arī pūtekļu daudz arī pa ceļu braucot aiz mašīnas,jo man patīk šāds laiks kad spoži spīd saule un ka nav jaustraucas pa lietu un pērkons man arī ļoti nepatīk un pa šīm karstājam dienam es ļoti priecājos. :-)
    Un jāteic ka pie manīs ir vēl labi silts un tie ir +22 gradi.

    Ielādē...
  21. 12.05.2011 22:59

    Labvakar - šodien bija cerīgi mākoņi, bet gar D un Z malu vairāk nogāja, "man" vien tik daudz - cik alfalts slapjš palika. Bet vakarā uz D, ap Jelgavu-Dobeli, attāli redzēju dažus mērenus cb mākoņus, neviens pērkons gan nenorūca... gatavoju foto galeriju. Daļēja mākoņainība ir arī vakarā... (varbūt uz nakti kas sabriedīs)

    12.05.2011 23:22: Un ir arī galerija.

    Ielādē...
  22. 13.05.2011 00:04

    D-Rīgā ne pile nenokrita, kas nenoliedzami priecē, jo turpmākajās 7..10 dienās būs vēss laiks, tāpēc labāk jau nu pa sauso. Bez apkures mājokļi kļūst mitri gan cilvēku miesas izdalītā mitruma dēļ, gan sadzīvisku aktivitāšu rezultātā, tāpēc lieks mitrums no āra tikai sarežģī jau tā nelabvēlīgo mājokļu higiēnas situāciju.
    Spriežot pēc Rīgas lidostas informācijas un ņemot vērā prognozes tuvākajai nedēļai, vēršu uzmanību uz visai drūmo situāciju, kad kalendārajā pavasarī līdz pat maija pēdējai dekādei neviena diennakts pat teorētiski nelīdzinās meteo vasarai, jo pat vakardien diennakts vidējā ar titāniskām pūlēm sasniedza pieticīgos +14,8. Nožēlojami un patiesi skumji, ka Rīgas pievārte tā cieš no aukstuma. Protams, Rīgas iekšienē viss kārtībā ar siltumu, lai gan par +25..+26 rīdzinieki var tikai sapņot. Pavasaris kopumā ir ļoti nelabvēlīgs daļai graudzāļu dzimtas sugu, tad jau pērnais bija labāks pat Rīgas pievārtē.

    Ielādē...
  23. 13.05.2011 00:32

    4seasonsinfoto.wordpress.com
    Mana galerija šodienas lietus, otra tepat šajā lapā.

    Ielādē...
  24. 13.05.2011 02:20

    A bet man tieši šā komenta rakstīšanas brīdī - vērojas: uz Z no manis, apmēram Kurzemes līča piekrastē (Mērsrags-Engure/ arī radars rāda tur nokrišņus...) ir nakts zibeņošana /apmēram 3x minūtē frekvence...

    Ielādē...
  25. 13.05.2011 10:34

    Labdien, plkst. 2:20-2:40 naktī redzēju zibeņošanu virs Rīgas līča: kopā saskaitīju 17 uzplaiksnījumus... patreiz izskatās interesanta diena - gaidāma. Šodien man ir smalkā meteonovērošana "pie manis": 13. maija diena (atjaunojas vairākas reizes stundā) ir šajā vietā.

    Ielādē...