Marta otrajā nedēļā gan sniegs, gan pavasarīgas sajūtas

Marta otrajā nedēļā gan sniegs, gan pavasarīgas sajūtas

Marta mēneša otrās nedēļas pirmajā pusē biežāk gaidāmi nokrišņi, bet nedēļas otrajā pusē tie mazināsies. Uzspīdot saulei, gaisa temperatūra dažviet var pietuvoties pat pavasarīgajiem +10 grādiem.

Pirmdienas vakarā nelieli nokrišņi prognozēti Latvijas austrumu rajonos. Plašāka un ilgstošāka nokrišņu zona gaidāma otrdien dienā valsts centrālajos un rietumu rajonos. Kurzemē tie visdrīzāk izpaudīsies sniega veidā, līdz ar to šeit var īslaicīgi izveidoties vairākus centimetrus bieza sniega sega. Nedēļas gaitā gan, visdrīzāk, tā nokusīs visā Latvijā.

LHMT prognozētā nokrišņu zona

otrdienas, 8.03. pēcpusdienā

LHMT prognozētā gaisa temperatūra

otrdienas, 8.03. pēcpusdienā

Ja pirmdien valsts siltākais reģions ir Kurzeme un Zemgale, tad otrdien tā būs Latgale. Tie arī varētu būt galvenie un būtiskākie notikumi meteoroloģijas jomā šajā nedēļā. Dažviet neliels lietus iespējams arī vēl trešdien un ceturtdien, taču tas nebūs nedz ilgstošs, nedz spēcīgs. Gaisa temperatūra nedēļas ietvaros caurmērā būs no +2 līdz +7 grādiem, dažās saulainākās pēcpusdienās nedēļas otrajā pusē tā varētu arī pietuvoties +10 grādiem. Naktīs gaisa temperatūra lielākoties būs nedaudz virs nulles, vien nedēļas otrajā pusē iespējama tās pazemināšanās līdz -3 grādiem.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.03.2016 18:21

    Šodien skaista, jauka, pavasara cienīga diena! Naktī gan pāris grādi zem nulles, neliels sals gk. -2...-3*C robežās, rīta min. -3,5*C. Līdz ar to agrākā rītā dzestrs, bet saules iespaidā gaiss ātri iesila, ap 9.00 pakāpās virs 0*C, bet 11.00 jau +5*C. Arī vēlāk debesis nemainīgi skaidras, spoža Saule pār pasauli, piesaulē ļoti patīkams siltums. Vienīgi dienā jūtams vējelis sacēlās, bet nekas traks. :)
    Temperatūra pēcpusdienā pakāpās līdz +7...+8*C, max +8,2*C, piesaulē krietnos padsmitos. :)) Spiediens dienas vidū sasniedza 775 mm, pēcpusdienā mazliet uz leju. Pašlaik aizvien skaidrs, vējš negrib rimties, kļūst jūtami vēsāks. Šobrīd +2,7*C, 773 mm, 67%.

    Ielādē...
    1. 13.03.2016 20:44

      Nu gribās apšaubīt, ka Tev šodien Līvanos bija max +8,2*C, paskatījos meteolapas faktisko meteorloģisko kartē, tur max reģistrēta temperatūra spriežot pēc datiem fiksētiem bija +6.2*C, tad nu iznāk Tu dzīvo Nīcgales pusē , kur tika reģistrēts +8.7*C.. kāds te nedaudz mānās :)

      Ielādē...
      1. 13.03.2016 21:25

        Katram taču ir atšķirīgas mērījumu iespējas, līdz ar to tie ir ļoti atšķirīgi un reizē subjektīvi. Mēs taču neapšaubām Jūsu sniegto informāciju, vai ne tā?

        Šādi komentāri ātrāk vai vēlāk noved pie kašķiem, ko mēs neviens nevēlamies.

        Ielādē...
      2. 13.03.2016 21:37

        Cik noprotu diena Līvanos bija saulaina, saule jau krietni silda, tapēc nav nekāds brīnums, ka pilsetas apstākļos gaiss uzsila arī līdz +8, nu nav jau kur vairumam pilsetnieku preizi un pēc visiem noteikumiem mērit gaisa temperatūru...
        Turpreti Rīgā visu dienu pelēks svina mākoņu vāks un temperatūra būtiski nepakapas, un ta ari grozijas man 8 stāva limenī ap 0 visu dienu...

        Ielādē...
      3. 13.03.2016 22:48

        Pirmkārt, arī Meteolapas faktisko apstākļu kartē ir nevis +6,2*C, bet +6,7*C, savukārt Nīcgalē reģistrēti +8,4*C.
        Otrkārt, LVC stacija Līvāni reāli atrodas ~10 km no Līvāniem uz Rīgas pusi, netālu no dzelzceļa stacijas Trepe.
        Treškārt, pavasarī, saulainā laikā ar mērenu vēju, kāds šodien bija Līvānos un apkārtnē, bieži pat ļoti nelielos attālumos var būt novērojamas temperatūras atšķirības dažu grādu rādiusā - viena vieta uzsilst vairāk, cita mazāk. Un var veidoties arī t.s. "siltuma kabatas". Tas tāpat kā aukstās ziemas naktīs, kad process pretējs un rodas "aukstuma kabatas". Vienā vietā -20, netālu -27.
        Ceturtkārt, pilsētās gandrīz vienmēr ir siltāks nekā uz klaja lauka, tāpēc 1,5 grādu starpība starp LVC Līvāni max t. un manas stacijas rādījumu nemaz nav tik kritiska. :)
        Turklāt es nepretendēju uz absolūtu objektivitāti, jo apzinos, ka man… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
  2. 13.03.2016 23:04

    Vakarā diezgan ātri zem nulles, vējelis mazliet rāmāks kļuva, taču pilnībā rimties netaisās, joprojām nedaudz pūš. Un ir atpūtis mākoņus - pirms neilga brīža vismaz A pusē spīdēja spožas zvaigznes, bet tagad tās pazudušas, nojaušama mākoņu segas klātbūtne - arī kā vāja pilsētas gaismu atblāzma. Bet, cik var jaust, pilnībā nomācies vēl nav. T. pirms brīža bija noslīdējusi līdz -1,5*C, šobrīd -1,1*C. Spiediens gandrīz nemainīgs visu vakaru, šobrīd 773 mm, mitrums strauji kāpj, jau pāri 90%.

    Ielādē...
  3. 13.03.2016 23:20

    Mjā, šodien republikas centrālajai daļai, pierīgai un rietumvidzemei nepaveicās, saule bija no rīta uz 15 minūtēm un viss. Pārējā diena apmākusies un drēgna, T no 0.7 līdz 2.1. Mākoņu masas no Z puses nākdamas pāri jūrai, atnesa miglainu drēgnumu pie augsta atmosfēras spiediena un it kā anticiklona. Skatoties satelīta attēlā bija skaidri redzams, ka saule ir Kurzemē un Latgalē, bet man uz to nav nekādu cerību. Šobrīd T+0.1
    Lietuvas modelis sola, sākot ar rītdienas agru rītu, nelielu nokrišņu joslu (sniegs/slapjš sniegs/ lietus), kas dienas laikā šķērsos valsti virzienā no ZR uz DA. Kurzemē vairāk lietus un ir iespēja arī kaut kādu saules gaismu saskatīt, citiem nekā. Pēc šī paša modeļa, otrdien saule, iespējams, pa druskai tiks visiem.

    Ielādē...
  4. 14.03.2016 00:29

    Vakar no rīta -5,5*C. Skaidrs laiks visu dienu. Piesaulē zemes virsma kļuva dubļaina un slidena. Nenosakāma gaisa temperatūra, ēkas D pusē sienas t* ap +4*C, bet gaisa t- tuva 0*C. Kopumā pavasarīgs laiks. Pirmo ziedošo zilo vizbulīti ieraudzīju 09.03.2016. Sniegpulksteņi, jau krietni pārziedējuši.

    Ielādē...
  5. 14.03.2016 01:02

    13. martā no rīta apmācies un bieza migla. T. līdz -3*. Spiediens 777mm. Tikai ap 10 migla pacēlās augšā un pārvērtās par zemiem gubmākoņiem, kas lēni pārvietojās no ZR. Turpmāk mākoņu palika arvien mazāk. Pēcpusdienā t. pacēlās līdz +4*. Spiediens sasniedza 778mm. Līdz vakaram debesis pilnīgi noskaidrojās. Tomēr vēlāk, kad gribēju mēnesi paskatīties, tas nebija redzams. Kā tajā pasakā, kad mēness bija pazudis, jo to bija velns nozadzis. Pašlaik t. +0,3*. (Pirms 2 stundām bija -0,5*). Spiediens 776mm.
    Eiropas stiprākā zemestrīce Vidusjūrā, pie Gibraltāra šauruma, pie Marokas krasta. Stiprums 3,9 balles. Dziļums 2km. Notika 20:54.

    Ielādē...