Trešdien sevi pieteiks atkusnis

Trešdien sevi pieteiks atkusnis

Šī gada janvāra ziemas cēliens, visdrīzāk, noslēgsies šīs nedēļas vidū. Līdz nedēļas vidum vēl izjutīsim salu, taču sākot ar trešdienu gaisa temperatūras paaugstināsies, daudzviet atnesot atkusni.

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra caurmērā pazemināsies līdz -5 ... -12 grādiem. Nedēļas pirmajā dienā valsts dienvidu daļā vēl uzspīdēs saule, nokrišņi galvenokārt prognozēti valsts ziemeļu daļā, kur no jūras nākoši mākoņi var atnest mērenu snigšanu. Gaisa temperatūra dienā -1 ... -6 grādi.

Zemākās gaisa temperatūras dienas laikā nedēļas ietvaros šobrīd ir prognozētas otrdien. No rīta, atkarībā no mākoņu daudzuma, gaiss atdzisīs līdz -4 ... -9 grādiem, taču nevar izslēgt arī temperatūras pazemināšanos zem -10 grādiem. Arī diena nebūs silta, caurmērā -3 ... -8 grādi (papildināts: pēc jaunākajām prognozēm -1 ... -6 C), pastiprināsies vējš.

Trešdiena nesīs laikapstākļu izmaiņas. Ja naktī vēl vietām gaiss var atdzist līdz -10 grādiem, tad pēcpusdienā Kurzemē sevi būs pieteicis atkusnis. Valsts austrumu daļā gaisa temperatūra prognozēta -3 ... -4 grādi, bet Kurzemē līdz +4 grādiem. Ik pa laikam gaidāmi nokrišņi - lietus un sniegs. Pēc pašreizējām prognozēm ceturtdien +2 ... +5 grādi varētu būt visā valstī, daudzviet turpināsies nokrišņi.

Gaisa temperatūra un nokrišņu zona trešdienas pēcpusdienā (weather.us)

Nedēļas nogalē kļūs nedaudz vēsāks, un gaisa temperatūras visdrīzāk svārstīsies ap nulli. Pēc GFS prognozēm sestdien valsti varētu sķērsot jauni sniega mākoņi, tāpēc jautājums par to, vai īsais atkusnis spēs nokausēt sniegu arī valsts austrumu rajonos joprojām paliek aktuāls. Lielākajā valsts daļā gan sniega sega izkusīs ja ne trešdien, tad ceturtdien. Pastāv gan iespēja, ka janvāra pēdējās dienās atkal kļūs siltāks.

Divas dažādas sniega biezuma prognozes 28.01. rītam (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.01.2018 16:22

    A pie mums- slapjdraņķis. Ja no rīta pa gaisu lidinājās pa kādai sniegpārsliņai, kas gan nesasniedza zemi, tad patlaban joprojām līst. Daži grādi virs nulles atzīmes.

    Ielādē...
  2. 28.01.2018 17:11

    Šorīt rīta pusē Bērzkrogā sniga, zeme balta ar kādu cm sniega, temperatūra ap 0. Braucot uz Rīgu aiz Siguldas sniegs pārgāja lietū un slapjā sniegā, Rīgā uz zemes nekas jauns klāt nekrājas.

    Nākamnedēļ gan prognozes dod pamatīgu ziemas spērienu ar sniegu un salu.

    Ielādē...
  3. 28.01.2018 17:44

    Visu dienu lēnām snieg slapjš sniegs, mērens vējš. Zeme atkal balta.

    Ielādē...
  4. 28.01.2018 18:20

    Arī Rīgas Z daļā - priekšpusdienā bija slapjš sniegs, uz zemes sāka veidoties neliela kartiņa- tomēr jau pēcpusdienā tas viss nokusa...

    Ielādē...
  5. 28.01.2018 20:29

    šodien RietumKrastā pēlēks deķis visu ir pārņēmis vissu ap +5*C , ilglaicīgi līst lietus ar nelieliem pātraukumiem, brāzmains DR vējelis , pie Putna torņa Liepājas ezerā vēl 3 drosmīgie "'bļiktoji" sēdēja uz ledus žibelēja mazās zivteles.. Latvieši ir traka tauta :D

    Ielādē...
  6. 28.01.2018 21:53

    28. janv. nakts sākumā nedaudz skaidrojās. Brīžiem parādījās blāvs mēness. Zāle un dubļi drusku uzsala. No rīta jau apmācies un krita ļoti slapjš sniegs. Iepriekšējais sniegs saglabājies nelielās kaudzēs kupenu un sētnieku darbības vietās. T. +1°C. Spiediens 761 mm, krīt. Priekšpusdienā slapjš sniegs turpināja krist. Tas krājās uz asfalta kā pelēka sniega putra, kas pretvēja vietās rādīja pelēcīgu baltumu. Pēcpusdienā nokrišņi mitējās. T. paaugstinājās līdz +2°C. Vakarā nedaudz skaidrojās. Veidojās īslaicīgi lietus mākoņi. Pastiprinājās vējš. T. līdz +3°C. Pašlaik lietus turpinās. T. +2,9°C. Spiediens 756 mm.

    Ielādē...
  7. 28.01.2018 23:28

    vismaz atklāti nelija un sniega segu atklāti nekausēja. Tas, kas visu dienu nāca lejā, vairāk līdzinājās sniegam, ne lietum. Patiesībā - tāds pašķidrs sniegs. T dienā +1°C, vakarā 0°C. Šobrīd no gaisa nenāk, vien no jumta pil.

    Ielādē...
  8. 29.01.2018 00:33

    Tumša un pelēka diena, visu pārņēmis nejauks slapjums. Praktiski bez mitas gāžas no gaisa visādi nokrišņi - lielākoties ļoti slapjš sniegs, kas uz zemes veido slapju šļuru un pamazām kausē esošo sniegu, kas arī jau līdz ūkai ar ūdeni pārsūcies. Turklāt vakarā uz pāris stundām slapjais sniegs pārgāja lietū, vēl vairāk sarežģījot situāciju. Temperatūra dienas lielāko daļu turējās mazliet virs +1, vakarā neilgu laiku pakāpās līdz +2, bet drīz vien atkal nokritās līdz +1, un lejupnākošais ūdens atgriezās slapjā sniega agregātstāvoklī.
    Šobrīd mērena vēja pavadībā turpina snigt neliels slapjš sniegs, bet viss jau tāpat pludo. T. +0,9°C. Spiediens visu dienu krīt, pašlaik 753 mm. Nezinu, kur viss ūdens liksies, pirms sāks piesalt... Prognozes gan prātu priecīgāku dara, bet pret lietu jau pēc pagājušā gada slapjuma būs alerģija iestājusies, ko uzveikt laikam varēs vien kārtīgs vasaras AC ar īsti karstu laiku... :)) Bet līdz tam noderēs arī kārtīgs ziemas laiks! :)

    Ielādē...