Ideja- aicinājums uz tikšanos

Ideja- aicinājums uz tikšanos

Rakstīts īpaši meteolapa.lv, 6.12.10.; 15:45.

Šai reizē – mazāk pačalošu par notiekošo debesīs (kur arī visumā interesantas lietas notiek, tostarp regulārti 5.-6.12.10. zibeņo), vairāk "par mūsos pašos".

Vienkārši- manuprāt: jāsaorganizē tikšanās. Man būtu prieks paskatīties "pēc dzīvajām sejām". Tā jau mēs te tādus vai šādus rakstus darām, tādus vai šādus komentārus izsperam. Bet pagaidām vien paliekam kā netveramas "virtuālas personas".

Nu tā- neko īpaši nesarežģijot, tiekamies... padzeram alu (vīnu, sulu, kafiju, pienu... atkarībā no samaitātības un fantāzijas pakāpes, gaumes).

Protams, vieta centrālā – galvaspilsēta Rīga. Pilsētā ir "Meteobārs", nezin, kāda "suņa" pēc šie izvēlējušies nosaukumu. Bet... varētu laicīgi ievadīt sarunas, ka "meteo-restorānā" arī "meteo" cilvēki sanāks. Un mums būs padarīts darbiņš: uzorganizēts laika zinātāju saiets.
---
Protams, kamēr neesam apspriedušies – es nekādas sarunas nekur nerisināšu. Atceros, šo ideju savulaik "Maikla blogā" biju izvirzījis, toreiz gan tā tika draudzīgi norakta.

Vēl jau svarīgi – laika izvēle, manā uztverē ... pavasarī, kad kļūst tik silts, kad jau varam vieglā "pufaikā" staigāt ielās. Bet divreuiz svarīgāk, varbūt tieši tai reizē varam nokoplektēt negaisu ķeršanas komandu uz 2011. gada negaisaināko laiku (kas ir jūlija otrā pusē un augusta sākumā).

BTW: vismaz kādreiz Ziemeļvidzemē bijuši kādi laika zinātāju saieti (vismaz viens). Nekā nezinu – ja kāds varētu padalīties arī par šo informāciju, jau savlaicīgi esmu pateicīgs!

Vai ne?
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 06.12.2010 16:40

    Atbalstāma ideja. Es jau gan tāds drausmīgs amatieris meteojomā vēl esmu. Par laika izvēli pavasarī - arī atbalstāmi, jo no daudziem laukos, kas atbilst ''2. šķiras'' kategorijai līdz Rīgai ziemā tā uz pasūtījumu nemaz netikt.

    Ielādē...
  2. 06.12.2010 21:27

    Hmmm, nebiju dzirdējis par tādu meteobāru, interesanti. Pats dzīvoju Rīgā, domāju, ka noteikti atnāktu jebkurā laikā. Es vēsi varētu pāris aliņus iedzert ,kā ne kā no ģeogrāfiem nācis....Domāju daudziem patiktu, ja alus būtu pieejams, jo šķiet,ka neviens nav savā starpā īpaši pazīstams. Katrā ziņa es atbalstu ideju un ja pasākums būtu, tad es atnāktu!

    Ielādē...
  3. 06.12.2010 22:10

    Hmm.. Atnakt jau varētu,ipaši,ja Riga tas notiktos,ja,interesanti,kur tad tads "Meteobārs" Rīga atrodas? Neko par tadu neesmu dzirdejis,varbut tas it kads jauns,bet nosaukums gan interesants :)Ideja ir atbalstama,es piedalitos :)

    Ielādē...
  4. 07.12.2010 00:22

    Es arī droši vien varētu atrast laiku un iespēju atbraukt uz Rīgu, jo labprāt iepazītos ar jauniem domubiedriem (manu draugu pulkā nav gandrīz neviena, kam meteoroloģija interesētu vairāk par ziņām TV ekrānā). Arī alu mīlu pasūknēt! :) Tikai laikapstākļus gan vajag vismaz uz pavasara pusi, kad siltums dabā atgriezties sāks un dubļi būs pažuvuši! ;) Un tādā saietā jau varētu spriest par iespējām nākotnē negaisus medīt. Vienīgais, ko vēl gribu piebilst - tā kā mēs te esam no visas Latvijas, pat tāda pasēdēšana jāplāno laicīgi - lai var ieplānot darbus, sarunāt nakšņošanas vietas tie, kas nav rīdzinieki utt.

    Ielādē...
  5. 07.12.2010 10:26

    Jo vairāk domāju ,jo pieņemamākama man šī ideja liekas-un kāpēc gan ne....

    Ielādē...
  6. 07.12.2010 11:09

    Kaut vai šeit komentēju reti, labprāt ierastos uz meteoaktīvistu sanākšanu draudzīgā pulciņā. Domāju, ka būtu ļoti interesanti =) Lai notiek!

    Ielādē...
  7. 07.12.2010 12:09

    Jaskatās kā ar laikiem! varēšu 100% Būšu!

    Ielādē...
  8. 07.12.2010 12:28

    Jā, es arī labprāt ierastos, bet noteikti laicīgi jāizdomā laiki, lai var saplānot. Bet tādu Meteobāru gan es Rīgā neesmu manījis.
    Ā un es vēl domāju, ka pirms tikšanās vajadzētu izdomāt nelielu pasākuma plāniņu, par ko runāt, lai būtu arī mazliet produktīvi. Piemēram par Meteolapas attīstību, kādas konkrētas idejas, par negaisu ķeršanu utt.

    Ielādē...
  9. 07.12.2010 15:24

    Es arī labprāt piedalītos,atbalstāma ideja,tikai rūpīgi jāsaplāno laiki, vietas,kur palikt pa nakti.

    Ielādē...
  10. 07.12.2010 16:26

    Woow! Paldies visiem par atbildēm. Redzu – ka ideja tagad ir atbalstīta. Tagad mana pirmā lielā atbilde :) ... tā teikt, izvirzīju ideju. Ja atbilde "pa galvenajam" ir JĀ, tad jāsāk organizēties.
    * Vieta: "meteobārs" pieminēju tikai vārda pēc/ segvārdu ieraudzīju Rīgā uz afišas (tur savi DJ un "bikini party" it kā notiek, nav jau problēma ievākt papildus informāciju!). Nav jau zvanīts, ka tieši tur būtu jātiekas. Ir daudzas jo daudzas citas ēstuves. Es varētu rekomendēt "Salmu bāru" (pavisam reāla mājīga kafejnīca – uz Dzirnavu ielas netālu no Marijas ielas Rīgā), tur man kādreiz tikšanās pa reizei notiek (protams, ne par meteo tēmu). Protams, var izdomāt citu vietu. Par vietām- varbūt iesakiet variantus?
    * Laiks – man vislabāk aprīļa otrā puse, kad parasti – kļūst silts (lai gan tā mēneša datumos pa reizei piedzīvoju arī kādu pavēlu "atziemu&qu… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  11. 07.12.2010 16:45

    Laba vieta būtu kāds kafūzis/barčiks, kur neskan pārāk skaļa mūzika turklāt ir labs apgaismojums, lai izrunāto izliktu uz papīra.
    Mani pārsteidz vēlais tikšanās laiks, tikai aprīļa beigās? Vai tiešām nevaram noorganizēties mazliet ātrāk?

    Ielādē...
  12. 07.12.2010 17:09

    Var jau kaut vai janvārī... bet jāorientējas uz vairākumu. To aprīli peiminēju, ka līdz tam ir pietiekami laiks sagatavošanās lietām.

    Ielādē...
  13. 08.12.2010 19:40

    Ja tā tiek plānota dažu stundu pasēdēšanā kafūzī, tad to var arī agrāk, nav jāgaida pavasaris.
    No paša rīta es nevaru, mans bānis iebrauc Rīgā 11.00. Laiks 12.00 - 16.00, ko norāda Raitis, man šķiet ļoti simpātisks. :) Uz vakarpusi varu arī ilgāk, ja tāda situācija saveidojas.
    "Salmu bāru" kādreiz zināju, tīri neko bija, nezinu gan, kā tur ir tagad - ko piedāvā (kāds alus, uzkodas u.tml.) un kādas cenas?
    Svarīgi, vismaz man, laicīgi sarunāt iespēju kaut kur palikt pa nakti. Braukt turpu - šurpu šito gaisa gabalu dēļ dažu stundiņu pasēdēšanas, lai cik forša tā būtu - tas nav nopietni, šāds izbrauciens jāapvieno ar kaut ko vairāk! ;) It sevišķi, ja tik bieži braukšana uz Rīgu nemaz nesanāk... Turklāt pēdējais vilciens aiziet 17.25.
    Sestdiena gan tam varētu būt pateicīga diena! :)

    Ielādē...