Nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks

Nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks

Vakar esam aizvadījuši saulainu un siltu dienu (tik siltas un patīkamas Lieldienas neesot bijušas pat 10 gadus), gaisa temperatūra Bauskā sasniegusi +22 C, ziņo LVĢMC.

Arī Latvijas Valsts Ceļu novērojumu stacijā Zariņi (autoceļa A7 53. km) maksimālā temperatūra vakar pēcpusdienā fiksēta +22,3 C. Tajā pašā laikā piekrastē gaisa temperatūra bija par grādiem 8-12 zemāka, proti, Kolkā un Ventspilī vien +10 C, Pāvilostā +11.

Šodien vēl pārsvarā būs skaidrs laiks bez nokrišņiem, vien vietām parādīsies kāds gubu mākonis. Nākamajās dienās saradīsies vairāk mākoņu, pēcpusdienās būs vērojamas lokālas lietusgāzes, vējš būs neliels. Šobrīd izskatās, ka trešdien varētu līt lielā daļā Latvijas teritorijas. Piektdien un sestdien mākoņi un saule, vietām nokrišņi.

Ja runājam par gaisa temperatūrām, tad lielas izmaiņas līdz ceturtdienai nav gaidāmas - naktīs no +2 .. +6 C, vietām skaidrā laikā augstienēs līdz -2 C, dienās līdz +21 C, piekrastē vēsāks.

Straujākais gaisa temperatūras kritums prognozējams ceturtdien, jau trešdien pēcpusdienā ziemeļu rajonos gaisa temperatūra nepārsniegs +12, +14 C. Tad varētu arī pastiprināties Z, ZA puses vējš. Izskatās, ka ceturtdien un piektdien dienā gaisa temperatūra svārstīsies +8 ... +14 C robežās. Arī naktīs no nedēļas vidus kļūs vēsāks, dominēs gaisa temperatūra ap 0 C.

LVĢMC prognozes turpretī klāsta, ka no trešdienas katru dienu kļūs par 1 grādu vēsāks. Līdz ar to turpmākās prognozes par nedēļas nogali vēl ir mainīgas un tajās nav liela jēga iedziļināties.

Sliktākajā gadījumā dienās gaisa temperatūra būs līdz +10 C, naktīs pie apstākļu sakritības var snigt sniegs (kopumā gan ievērojami nokrišņi nav prognozēti).

Bet labākajā gadījumā - dienās saulē gaiss var iesilt līdz +16 C. Kopumā sakot, pēc vasarīgi siltām, pat karstām dienām, var noderēt kāds siltāks apģērba gabals, īpaši rīta stundās :)
________________

Papildināts 28.04.2011.

Šīs nedēļas siltās dienas nu ir aiz muguras, nākamajās dienās gaisa temperatūra turpinās pazemināties.

Ja vēl ceturtdien D rajonos gaiss sasils līdz +22 C, tad piektdien pārsvarā +14 ... +18 C, vietām līdz +20 C. Naktīs temperatūra pietuvosies 0 grādu atzīmei. Saglabāsies neliels līdz mēreni stiprs ZA, Z puses vējš.

Sākot no sestdienas, 30.04., vairāk būs apmācies, sagaidāmi nokrišņi. Naktī uz svētdienu un svētdien gaidāmi ilgstoši nokrišņi, spēcīgākie no tiem būs valsts A pusē. Pēc provizoriskām prognozēm, nokrišņi Latgalē un Vidzemē sagaidāmi arī nākamās nedēļas sākumā. Līdz ar nokrišņiem un brāzmainu vēju, svētdien visā Latvijā gaiss būs +4 ... +9 C robežās.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.04.2011 23:55

    Fantastisks vakardienas tornado video!

    youtu.be

    29.04.2011 00:08: Šajā video tā autors saprata, ka ir pārāk tuvu tikai tad, kad viss jau bija garām - var nojaust pēc tā, kā sāk drebēt rokas!

    youtu.be

    Ielādē...
    1. 29.04.2011 01:11

      Jāsaka, ASV - patreiz ir viena no masīvākām tornado sezonām vairāku pēdējo gadu laikā. Piemēram: dienās no 25. aprīļa līdz šodienai (un viss vēl turpinās...) kādos 4 štatos cilvēki ievērojuši ap 300 tornado, un diemžēl šais viesuļos bojā gājušo arī tuvojas 300...

      Ielādē...
    2. 29.04.2011 02:16

      Jā, supervideo! :)
      Bet Amerikā šogad esot, kā dzirdēju LTV ziņās, tornado bagātākā sezona kopš 1974. gada, kad arī bijis baigi daudz virpuļu plašā reģionā un arī diemžēl daudz cietušo...

      Ielādē...
      1. 29.04.2011 18:59

        1974. gada Super Outbreak ir pārspēts. Tagad izskatās, ka lielākais outbreak vēsturē. Vakar pus dienu skatījos The Weather Chanell

        tiešraides links te: lv.justin.tv

        29.04.2011 19:02: Starp citu, vissmagāk cietusī pilsēta ir Tuscaloosa Alabamā :)

        Ielādē...
        1. 29.04.2011 20:06

          Jā, Tuskalosu jau vakar un arī šodien pieminēja teju visās ziņās, ko pa TV skatījos. Pusdienu sēdēt un vērot gan nevaru atļauties...

          Ielādē...
  2. 29.04.2011 22:56

    Tukuma/Engures pusē diena tiešām saulaina,bet... ārā darbojoties nācās vilkt biezāku jaku,jo ziemelis tomēr ir ziemelis.Tomēr, neskatoties uz vēso laiku,pēdējās dienās viss strauji ir sazaļojis.Ja tagad iestātos silts laiks,tad viss ziedētu vienlaicīgi.Dārzkopjiem vispār patreiz ir daudz problēmu - ko sēt un stādīt,jo zeme lāpstas dziļumā ir vēl ļoti auksta.

    Kas attiecas uz to savstarpējo rīvēšanos,tad katram tomēr vajadzētu daudz maz apdomāt,ko attiecīgā brīdī teikt un vai vispār teikt.No malas skatoties,iespaids ir tāds,ka vienam,otram dikti iekoda tas,ka Kryos te paspīdēja ar,nenoliedzami,interesantiem komentiem.

    Ielādē...
  3. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    30.04.2011 07:58

    Šorīt 0 gr.Auksts rīts.Mūsu pusē ,ievas vis tik drīz neziedēs...Lietus nav jau 20 dienas.Tās pāris piles,es neuzskatu par nokrišņiem.

    Ielādē...
  4. 30.04.2011 10:01

    Šeit viss stāv uz vietas, daļēji mākoņains. No rīta uz zemes vietām salna.

    Ielādē...
  5. 30.04.2011 15:03

    Aizvadītā nakts pavēsa, bet līdz salnām tālu, minimālā +4*C. Rīts skaidrs, bet stipri vējains, brāzmains vējš turpinās arī dienā, atsevišķas brāzmas visai stipras. Ap 11.00 sāka parādīties baltie gubu mākoņi, pakāpeniski to skaits pieauga, tagad regulāri Saule pazūd. Vismaz nokrišņu pagaidām nav, arī radars neko sevišķu nerāda, kaut gan atsevišķi lokāli veidojumi var fiksi rasties. Ceru, ka vismaz man izdosies no tiem izvairīties - dodos pie Dabas! :)
    Grādi jau pāris stundas svārstās +16...+17 robežās, kaut gan vēja dēļ liekas vēsāks. Toties piesaulē un aizvējā dikti patīkami! :)

    Ielādē...
  6. 30.04.2011 20:11

    Mums ar Mārtiņu šimpus Daugavas ir silts un ''iepūt'' mums.Ko Tu vari ņemties kā ....gandrīz uzrakstīju veca meita.Un Pārdaugavā zied ievas -tātad mums pirmajiem-urā.Neticu,brauc un pārbaudi.

    Ielādē...
  7. 30.04.2011 20:29

    (postēju no interneta salona Rīgas centrā) Galvaspilsētā nelieli cu+sc+ac mākoņi ar dažam lietus pilēm, vairāk uz A no galvaspilsētas. Vēju praktiski nejūtu... Toties atradu labu kafejnīcu - kur satikties ar laika vērotājiem 14. maijā: to gan izziņosu personīgos emailos (par iespēju tikties interesējas 5 cilvēki...).

    Ielādē...
  8. 30.04.2011 15:21

    ah, ievas zied pilnā plaukumā, saldais aromāts vai dullu dara.... caurmērā feina, silta diena, tikai dzestrs vējiņš uzpūš, rezultātā šorti vien jāmaina atpakaļ pret garajām biksēm. temperatūra tā ap +14;+15°C

    Ielādē...
    1. 30.04.2011 16:13

      Šodien Rīgas centrā un Rīgas apkārtnē diennakts maksimālā +14...+15 precīzi atbilst pēdējo 30 gadu vidējam lielumam, tāpēc vārds "silts" ir neatbilstošs (šis vārds ir daļa no meteo terminiem, ne tikai subjektīvu izjūtu raksturotājs). Savukārt diennakts minimālā un vidējā nepārprotami ir zemākas par aktuālo normu, rezultātā 30. aprīlis galvaspilsētas apkārtnē ir vēss vai auksts, atkarībā no attieksmes, interpretējot novērojumu informāciju. Tikpat labi arī jūlija beigās saulainu laiku un diennakts maksimālo ap +15 varam saukt par siltu dienu. Diemžēl skaitļi runā paši par sevi. Vai tiešām ievu ziedu ķekari pilnīgi atveras jau pirmajā dienā? Parasti tie atveras pakāpeniski, tāpēc pilns plaukums visticamāk vēl nav novērojams, turklāt kādā noslēgtā kaktā tās zied? Vēl vakar nekur nemanīju pat pavērušos ievu ziedus.

      Ielādē...
      1. 30.04.2011 20:02

        es tūlīt no krēsla nokritīšu aiz smiekliem... nopietni :D

        Ielādē...
    2. 30.04.2011 20:31

      Rīgā pie stacijas zālē pienenes zied- ko nevaru sacīt par savējiem laukiem...

      Ielādē...
  9. 01.05.2011 02:58

    Rakstu no laukiem. Pēcpusdiena silta/auksta, viss bija atkarīgs no vēja. Kad pierima vējš un spīdēja Saule, pat karsti, bet, kad spīdeklis aiz mākoņiem un pūta dzestrais vējš, bija jātinas jakā. Termometra līdzi nav, precīzi nepateikšu, bet uz sajūtu varēja būt ap +15 agrākā pēcpusdienā, ap+10 pirms hokeja (21.00), tagad kādi +3...+5 varētu būt.
    Uz vakaru vismaz vējš norima, un arī dienas mākoņi izklīda (neviens tāds kaut aizdomīgs nebija), nakts skaidra, zvaigžņota, vēja nu vairs praktiski nav.

    Ielādē...
  10. 01.05.2011 11:12

    ECMWF prognoze, kas publicēta yr.no, vēstī par ~65mm nokrišņu nākamnedēļ Rīgā, kas būtu vairāk nekā visa maija mēneša norma. Es nemaz negaidu, ka kaut kas tamlīdzīgs piepildīsies, bet prognoze pati kā tāda interesanta. Ja 6.maijā Rīgā ECMWF prognozē 38mm nokrišņu, tad GFS tajā dienā prognozē saulainu un sausu laiku. Nelielas stipru nokrišņu zonas jau veidosies, bet jāšaubās, vai tās vispār skars Latviju, kur nu vēl runāt par kādu konkrētu vietu. Pirmā stipru nokrišņu iespēja - pirmdien, vairāk otrdien Kurzemē, galvenokārt dienvidrietumos.

    Ielādē...
  11. 30.04.2011 23:41

    Šeit no rīta bija pavisam mierīgs, pēcpusdienā parādījās vējš, kopumā sakot - daudz mākoņu. Saulē un aizvējā pat karsts, vējā turpretī prasās jaka. Nu arī smiltis nes pa gaisu.
    Piesaulē pienenes sāka ziedēt tieši pirms nedēļas, vismaz manā apkārtnē. Citās vietās, protams, vēl īpaši neredz.

    Sveiciens, kryos! Jums tiešām nav ko darīt, kā šajā lapā bārstīt muļķības? Tā kā daļa novērtē Jūsu komentārus, varbūt laiks ķerties pie kā vērtīgāka? Bet Jums jau svarīgāk laikam šķiet paust savu viedokli un apsmiet pārējos.
    Pats zināt, par ko ir runa. Pēdējais brīdinājums!

    Ielādē...
    1. 01.05.2011 15:02

      Esmu neizpratnē! Uzrakstīju kā vakar bija un nevienu neapvainoju, sausu informāciju devu, bet Jūs mani apsaukājat, ka es muļķības rakstot. Kad daru citādāk kā pārējie, tad esmu slikts, kad rakstu kā pārējie, tad atkal slikts. Pēc kā Jūs nospriedāt, ka manis uzrakstītais vakar vakarā ir muļķības un izdzēsāt to? Tur jau ir tā atšķirība, ka Jūs varat vienkārši izdzēst, pat neko nekomentējot, bet ko darīt cilvēkam, kas redz, ka daži labi pastāvīgā reibumā raksta jēlības? Šai vietnei ir maldinošs nosaukums, jo pareizāk būtu to nosaukt par "mikroklimata vērotāju pulcēšanās vietni". Es ikdienā saskaros ar nemitīgu manas darbības vērtēšanu, tāpēc īsti nesaprotu, kāpēc es nedrīkstu norādīt uz nepilnībām citu darbībā, vēl jo vairāk, ja tam ir pamats? Konkrēti šajā vietnē esmu izmēģinājis gandrīz visus veidus, kā uzrunāt apkārtējos, taču atzīšu, ka visi veidi ir bijuši neauglīgi, lai gan visveiksmīgākais bijis pamuļķa veidols.

      Ielādē...
      1. 01.05.2011 15:28

        Jūsu komentāri, par kuriem ir runa, ir, domājams, veltīti konkrētai personai, jo tajos pēdējās dienās grādi tiek minēti krietni virs tā, kas notiek aiz loga.
        Dienā, kad tika apspriesti +26 grādi, ārā tiešām bija silts, bet tad, kad pūš vējš un nav vairāk par +13, Jums temperatūra tikai kāpj.
        Tad, kad vairāki Jums lūdz piedalīties ar savām zināšanām, tad, lūk, nē. Bet brīdī, kad kāds izsaka savu "vietējo" skatījumu, visbiežāk tas nav pareizs un tā tālāk.
        Būtu es viens, kuram Jūsu uzvedība nešķistu Ok, tad vēl tā, bet ir dzirdētas sūdzības ne no viena vien.

        Ielādē...
  12. 01.05.2011 11:57

    esmu ievērojis, ka šopavasar yr.no publicētās prognozes pārsvarā ir diezgan pesimistiskas temperatūras ziņā. ļoti bieži tiek doti mazāk grādu nekā ir

    Ielādē...
    1. 01.05.2011 14:43

      Šopavasar? Tak jau pērnajā novembrī tas modelis deva salu pāri -20 Rīgai, bet kaut kad ziemas mēnešos Rīgai deva salu, kas pārsniedz vēsturiskos rekordus. Manuprāt, visi modeļi, kas bāzējas Lielbritānijā, neder Latvijai. GFS ir labs, HIRLAM būtu labs, ja faktiskie novērojumi būtu atbilstošāki realitātei, turklāt m-st. skaits un izvietojums būtu labāki.

      Ielādē...
      1. 01.05.2011 23:33

        šis modelis fantastiski precīzi prognozēja laiku vairāku nedēļu - pat mēnešu garumā pagājušajā vasarā - aiz polārā loka reģionā, kur precīza laika prognoze man bija ļoti nepieciešama manas klātbūtnes un aktivitāšu plānošanas dēļ. rudenī biju pilnīgi noslogots citos jautājumos līdz ar to pilnīgi godīgi varu pateikt - ne manīju, kad pirmais sals koda, ne kad modeļi šāva greizi - tobrīd vienkārši neinteresēja. tagad atkal sākot plānot savus darbus un aktivitātes pārrobežās, atkal sāku pievērsties prognozēm un tās vērot... par redzēto arī runāju, ne par ko citu

        Ielādē...
  13. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    02.05.2011 05:59

    Šorīt īsts sals!Ap 5.30 rītā,visi termometri rādīja -4 gr.Citur,noteikti,bija vairāk.

    Ielādē...
  14. 02.05.2011 11:18

    Jaunas fotogrāfijas no Lietuvas, tur vietām pamatīga sniega kārta uzsnigusi (sniegs skāris pavisam nelielu teritoriju, gk. Lietuvas ZR daļā): pilietis.delfi.lt

    Ielādē...
  15. 02.05.2011 13:38

    Nokrišņu prognozes ir visai atšķirīgas, bet izskatās, ka Kurzemē gaidāmi ilgstoši nokrišņi. Trešdien Latviju no D rajoniem no jauna sasniegs nākamie nokrišņu mākoņi - tad gan, šķiet, līs tikai vietām centrālajos rajonos.

    Ielādē...
  16. 02.05.2011 17:57

    Vakar dienā grādi vēl ap +12...+14*C turējās, pārsvarā saulains, bet pievakarē sāka strauji kristies, nakts auksta, minimālā akurāt līdz 0 bija noslīdējusi.
    Šodien pilnīgi skaidrs, mākoņu vispār nav (nezinu vienīgi par agru rītu, kad gulēju :) ), bet vēl aukstāks, vairs tikai +11...+12 grādi, plus diezgan stiprs, auksts Z vējš... Šobrīd vēl +11,5*C turas.

    Ielādē...
  17. 02.05.2011 17:29

    Ļoti šaura nokrišņu zona iestrēgusi kaut kur starp Brocēniem un Dobeli. Pēc Latvijas Ceļu datiem Anneniekos tagad vairs tikai +1,1°C. Tur varbūt pat lietus kopā ar slapju sniegu.

    Ielādē...
    1. 02.05.2011 17:37

      Nu vietām tajā pusē pat sniega kārtiņa izveidojusies. Bet te ir jaunas fotogrāfijas no Lietuvas, vietām pat kādi 10cm uzsniguši: www.lrytas.lt

      Ielādē...
      1. 02.05.2011 18:01

        Neko teikt... Patiešām iespaidīgi - un cik tad te tālu...

        Ielādē...
      2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
        02.05.2011 18:21

        Maiklam taisnība,2007.gadā,2.maijā,bija -6 gr.un putenis!

        Ielādē...
  18. 02.05.2011 19:05

    Rigā visu dienu pilnibā apmācies un dregns laiks,dienā mazliet pasmidzināja,tagad vairs ne. Temperatura +3+5 tikai. Gaidu lietu,tas ir tuvu,bet pagaidam nekā.

    Ielādē...
  19. 01.05.2011 22:45

    Ai, cik nelāgi, ka kryos ir prom. Es patiešām, patiešām esmu kryos fans. Ne tikai tādēļ, ka viņa zināšanas ir krietni virs vidējā, bet attieksmes dēļ. Man ļoti patīk diskutēt, vairāk gan klātienē, nekā komentāros internetā, tāpēc ļoti cienu cilvēkus, kas var diskutēt argumentēti. Un kryos ir no tiem, kas tiešām diskutē argumentēti. Lai arī bieži viņa rakstītais ir apstrīdams, viņa teiktais vienalga ir, kā tagad modīgi teikt, jēgpilns. Būtu priecīgs, ja kryos tomēr atgrieztos.

    Ielādē...
    1. 01.05.2011 23:48

      Gan jau atgriezīsies, ar citu vārdu varbūt, bet nekur nepazudīs. Esmu pārliecināts, ka šis personāžs mums jau seko līdz no maikla bloga laikiem vairāku gadu garumā ar citiem nikiem. Es, personīgi neko vairāk par kasīgu faktu vācelīti un arhīvu tārpu kryosā nesaskatīju tapēc izmantojot izdevību, gribētu pārliecināties - kurā brīdī īsti izpaudās tās zināšanas? tie argumenti? Kādi argumenti vispār ir vajadzīgi, ja viens cilvēks pasaka, ka viņam ir silti, bet šis sāk tuftu dzīt par to, kas ir un kas nav silts?

      Ielādē...
    2. 02.05.2011 01:24

      (offtopiks, bet...) Es varbūt šo kaislību pēc izteikšos vispārīgi. Ja VIENS savas (nenoliedzamās) zināšanas pasniedz "vārdu mērcē" - "es tas KINGS, tu tas LOHS", turklāt vēl aizkarošā toni uzvedoties attiecībā pret pārējiem diskusiju dalībniekiem, tad es, piemēram, iztieku bez dažas labas zināšanu apguves, bet rāmi daru savu darbu :( Ja kāda Persona zem cita nika iemaldīsies, tad rakstu tonis (ko ir grūti izmanīt) vienalga jau nodos ...

      Ielādē...
    3. 02.05.2011 09:58

      kryos nav nekur prom - ja ir vēlme, var jebkuru brīdi ielogoties. Nav viņš ne nobanots, ne izdzēsts.

      Ielādē...
    4. 02.05.2011 19:20

      Es arī būtu priecīga, ja kryos atgrieztos.

      Ielādē...