Līs, bet pamazām kļūs siltāks

Līs, bet pamazām kļūs siltāks

Visas nedēļas garumā dominēs D un R vēji, sestdien īslaicīgi Z un ZA vējš.

Šodien līs galvenokārt valsts austrumu rajonos, pēcpusdienā arī centrālajā daļā. Kurzemē šobrīd jau pamazām skaidrojas. Temperatūra +10 ... +17 C robežās.

Naktī uz otrdienu +2 ... +7 C. Tomēr otrdien uz siltu un saulainu laiku nav ko cerēt, visā valstī debesis būs pārsvarā apmākušās, līs neliels lietus, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē tas var būt ilgstošs. Līdz ar to arī gaisa temperatūra prognozējama vien +8 ... +14 C.

Trešdien mainīgs mākoņu daudzums, naktī gaisa temperatūra daudzviet nenoslīdēs zem +8 C. Dienā pārsvarā valsts austrumu pusē vēl iespējami nokrišņi, pūtīs brāzmains vējš. Gaiss kļūs nedaudz siltāks, +10 ... +18 C.

Arī ceturtdien iespējams neliels lietus ar apmākušos laiku. Runājot par gaisa temperatūru, visticamāk, tā saglabāsies vairāk vai mazāk esošajā līmenī, nepārsniedzot +19 C, lai gan, piemēram, Ukraiņu UEŪPC jau no ceturtdienas patiktu redzēt +23, kā jau mums visiem. Siltākais laiks būs novērojams Latgalē.

Piektdien un sestdien no +12 piekrastē līdz +22 valsts DA. Par nokrišņiem nav vēl īstas skaidrības.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 16.05.2011 14:04

    Pašā Kurzemes piekrastē šobrīd saulains, bet valsts A turpinās ilgstoši nokrišņi. Pārlieku lielai cerībai uz sauli gan gan pamats, satelītā un radara attēlā jau redzams, ka Kurzemē uz vietas rodas jauni nokrišņu mākoņi, kas pamazām virzās uz austrumiem.

    Ielādē...
    1. 16.05.2011 14:35

      Un šos nokrišņu mākoņus redzu teju virs galvas- varbūt jaunas fotogrāfijas arīdzan radīsies līdz dienas beigām...

      Ielādē...
  2. 16.05.2011 16:31

    Šodien no rīta totāli nomācies un auksts, ap 11.00 knapi +9*C, lija, brīžiem stipri. Tā nomācies, ka istabā lasīt grāmatu bez papildgaismas nevarēja...
    Tomēr ap 13.00 pamazām pārstāja līt, arī mākoņi pamazām tādi kā plānāki paliek, vairs nav vienlaidu pelēkais deķis, ap 15.00 neilgi pat daži Saules stari izlauzās, un arī grādi pamazītēm uz augšu kāpj. Tiesa, nekas dižs jau vēl nav, tikai +13,7*C, bet, tā kā vēja praktiski nav, nesaldē. :) Vienīgi slapjums gan apriebies, visur piegāzts, gaisa mitrums liels... Ātrāk gaidu Sauli un siltumu!
    P.S. Nezinu, kā šķiet īstajiem rīdziniekiem, bet sestdien pēcpusdienā, kad atbraucu uz meteodraugu tikšanos (varbūt tā būs pirmais impulss "meteo mafijas" tapšanai? ;) ), un svētdien dienas pirmajā pusē man Rīga šķita silta (ja neskaita vakaru). Nezinu, termometra man līdzi nebija, bet, pēc subjektīvām izjūtām spriežot, savi +15...+17 varēja būt.… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 16.05.2011 18:31

    Šeit pēc pulksten 17 nogāza visai pamatīgi, bija arī pērkons. Uzreiz sajūta, ka palicis krietni vēsāks.

    Ielādē...
    1. 16.05.2011 19:22

      Šeit, kur tieši?

      Ielādē...
      1. 16.05.2011 19:26

        Saulkalnes apkārtne - tur, kur radarā iet pāri šaura nokrišņu zona.

        Ielādē...
  4. 17.05.2011 09:37

    Ari šodien Rigā forši līst, nu jau lielais pavasara sausums ir pagatnē,bet man tāds lietains laiks patīk. Ja,siltāk būt vareja,ari kads negaiss derētu,bet nevar jau visu gribēt uzreiz, japaciešas,kamēr vasara ieskriesies ;)

    Ielādē...
  5. 17.05.2011 18:03

    CIENĪJAMAIS kryos.

    Jūsu latviešu valoda ir vecišķa,zināšanas par metereoloģiju-narcisms un labuma no Jums ir stipri pamaz jo pārsvarā Jūs spriedelējat par citu rakstīto .Sen Jūs tiekat aicināts visus iepazīstināt ar savām prognozēm,bet bez rezultātiem.Šāda uzvedība ir nevis zināšanu bet kašķīguma rādītājs.Lieciet reiz Maijai mieru un sāciet kaut ko pats domāt un rakstīt/neatceros ka viņa būtu lūgusi Jūsu komentārus/

    Ielādē...
    1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      17.05.2011 18:37

      Paldies,Saulcerīt!Ne jau tikai mani vien viņš ,vārētu teikt,skolo..Tikai,šī skološana,nav izglītota cilvēka cienīga!Saulcerītei,pilnīga taisnība!.Apskatījos radaru-vai,vai...Cik noprotu,šis būs pēdējais gāziens un paliks siltāks?Gubumākonis,lai vēl papriecājas!Es gaidīšu siltu ,vasaras lietutiņu.

      Ielādē...
    2. 17.05.2011 20:29

      Cilvēkiem ir dažādi hobiji... Meteoroloģija mani vispār neinteresē.

      Ielādē...
  6. 17.05.2011 09:26

    Rīgā no rīta atkal apmācies, mitrs, vēss laiks. Pietiek. Vajag sauli un 30 grādus.

    10:37: Pierīga, es varētu teikt, ka Latvijas tautsaimniecībai +30 grādi un sauss laiks no maija līdz pat oktobrim būtu vislabākais variants. Uzreiz uzplauktu lauksaimniecība, tūrisms, būtu jaunas darba vietas. :)

    Ielādē...
    1. 17.05.2011 09:39

      Kā nu kuram :)
      Vēss ir, tas tiesa, bet pie +30 veselam lērumam ļaužu arī nav labi. Ja ir vēss, var apģērbties, ja ir pārāk karsts, ādu nost nenovilksi un ūdenī diennakti nenosēdēsi.

      Ielādē...
      1. 17.05.2011 11:42

        No maija līdz oktobrim bez lietus un tada karstumā jau vasaras sākumā viss nobeigtos un izkalstu,loti nopietni ciestu lauksaimnieciba, nerunajot jau par daudziem cilvēkiem,kuriem šads ilgstošs karstums bez partraukuma butu nomācošs un bīstams ( atceresimies pagajušo vasaru Krievijā) Visam vajadzetu būt ar mēru,ari vēsums, lietus atslodziei ir vajadzigi.

        11:52: Ja,man godigi sakot ka cilvekam,kas samera slikti panes karstumu un pilsētnieku šads laiks,ka šodien apmierina daudz labāk,neka tie +30 un sausums,bet tas mani personigi :) Ja tas karstums nak kopa ar masiviem negaisiem,līdzigi,ka pagajuša vasara pie mums,tad ir o.k,ir vērts pamocities :)

        Ielādē...
    2. 17.05.2011 09:56

      Es it kā esmu salīgs un man patīk siltums, dzīvoklī viskomfortablāk jūtos pie +25 grādiem. Bet, atrodoties ārā, saulē un pie lēna vēja jau pie +20 grādiem man šķiet karsti. Arī pirms nedēļas, kad Jēkabpilī bija virs +20, staigājot pa āru nācās svīst, arī sauļojoties un esot tikai peldbiksēs likās par karstu.

      Pēc šīvakara lietus tuvākajā laikā liels lietus netiek prognozēts, ja nu vien lokālas lietusgāzes no gubu mākoņiem.

      Ielādē...
    3. 17.05.2011 10:38

      Nu ok - studēju es tūrismu, un tā attīstīšanai liela loma ir daudz kam citam... :)

      Ielādē...
      1. 17.05.2011 11:58

        Ja,man jau tapat,ta teikt kad saulainā dienā temperatura kāpj pari +21,paliek pa karstu pārvietoties,dzīvoties pa pilsētu,transportā, mūru,betona un asfalta pārnemtās ielas, kad ir pari +26 un vairāk,jau ir reals diskomforts un apgrutinoši. Bet tada paša temperarurā atrodoties dabā, pie jūras, laukos ir jau krietni vieglāk un ir dažas iespējas paglābties no cepinošas saules un karstuma,pie jūras/udeniem ari +30 tiri normali,ja ir iespeja ik pa laikam nopeldeties :) Pilsēta glabiņu dod telpas ar gaisa kondicionieriem,piemeram daži lielveikali,iestādes,modernakie autobusi/troleibusi.

        Ielādē...
    4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      17.05.2011 10:38

      Nepiekritīšu gan!Ar tūrismu vien,paēdis nebūsi...Pierīgai taisnība!LAUKSAIMNIEKIEM +30 gr.,,katru dienu,nebūtu labākais variants,kur nu vēl lopiņiem!Tā jau to tūrisma bāžu ir daudz,vai uz katra soļa,jāattīsta lauksaimniecība!

      Ielādē...
      1. 17.05.2011 16:12

        Uz Zemes lauksaimniecība visvairāk attīstīta un visaugstākā tās produktivitāte ir valstīs, kur +30 grādi ir vismaz vasaras mēnešos. Latvijai piemērota tikai viena nozare - zāles audzēšana, kā Islandē. Nekas cits šeit nevar normāli izaugt, vēl jo vairāk, ja atgriezīsimies klimatā, kāds bija Maundera minimumā. Turklāt, lai vienreiz izbeigtu to dzīvnieku ekspluatēšanu, ir vajadzīgs siltāks klimats. Jūs pārāk daudz TV skatāties un pārāk maz zināt par mūsu planētu. Ir daudz graudzāļu, kuru biomasa ir desmitiem reižu lielāka kā mūsu tundras zālītēm, taču tām visām vajadzīgs siltums, vismaz garš bezsalnu periods un ne jau dienas ar temperatūru zem +15. Ar vai bez mājlopiem, taču Latvijā mēs tikai veģetējam, nevis pilnasinīgi dzīvojam. Nez vai Jums jau pietiek ūdens, vai arī vēl joprojām aizlūdzat par lietusgāzēm kā ASV vidienes štatos?

        Ielādē...
        1. 17.05.2011 17:21

          Varbūt Jums būs gana, lai "piesietos" konkrētu personu teiktajam, kā toreiz par lightning termometru, un šoreiz par nokrišņu nepieciešamību?

          Ielādē...
          1. 17.05.2011 20:34

            Es jau neskaitāmas reizes esmu apņēmies pārtraukt savas destruktīvās aktivitātes, taču man neizdodas sevi savākt. Gribasspēks par vāju. Nemaz nezinu... , taču vienu gan es zinu - man nebūtu kauns lūgt palīdzību speciālistam psiholoģijā, jo es pilnībā apzinos savu netikumu. Diemžēl tas ir par dārgu, tā nu es te turpinu... Patiesi atvainojos visiem, kurus esmu apgrūtinājis ar savām lēkmēm!

            Ielādē...
    5. 17.05.2011 15:58

      Cienītā Saksija, vienmēr esmu nojautis, ka mums tomēr ir vairāk kopīgā kā atšķirīgā. Varu tikai piekrist, jo apstiprinājums Jūsu vārdiem ir redzams gan ASV štatos, kuros gandrīz visos ir labas vasaras, tāpat Ķīnā, Krievijas Eiropas daļas dienvidos, arī Eiropas siltākajos reģionos. Cilvēki pārāk bieži neapzinās, ka siltums ir resurss, jo tā ir enerģija, kas vairo materiālo labklājību. Bet vienīgais, ko aukstums spēj - saglabāt radītās vērtības. Nav siltuma - nav arī ko saglabāt. Bet dotēšanas, subsidēšanas no malas aukstumā nav iespējams vairot labklājību. Bet kas attiecas uz šodienu, tad tā Rīgā ir objektīvi auksta, jo temperatūra dienā atpaliek par daudziem grādiem, salīdzinot ar vidējiem lielumiem (par vēsu varētu saukt, ja novirze būtu neliela).

      Ielādē...
  7. 18.05.2011 09:02

    LVC dati tagad pieejami tikai ar paroli?

    Ielādē...
    1. 18.05.2011 09:15

      Jā, pēc vecās versijas noņemšanas jaunā būs tikai ar paroli. Lapā tas tiek darīts, lai samazinātu tās informācijas izmantošanu, ko piegādā LVĢMC.
      Mēs gan esam sarunājuši, un temperatūru datus iegūsim kā līdz šim jau 2 mēnešus. Šobrīd kaut kur gan ir kāda problēma, jo tajā vietā datu nav. Gan jau, ka viss būs kārtībā.

      Ielādē...
      1. 18.05.2011 09:56

        Un kā es varētu iegūt lietotājvārdu un paroli? Mani interesē tikai LVC meteostaciju dati, nekas cits. Šeit, meteolapā, nav visas stacijas, nav dati par redzamību, nokrišņiem, temperatūras izmaiņām, vēja maksimālo ātrumu - tie ir dati, ko es ikdienā skatos.

        Ielādē...
        1. 18.05.2011 10:11

          Tad ir jāsazinās ar lvceli.lv. Es par šo jautājumu aizrakstīju, ja būs atbilde, došu ziņu uz e-pastu.
          Visu staciju datus varēsim ielikt, kad ievietosim, visticamāk, Google Maps.
          Nokrišņi šajā kartē tiek attēloti tad, kad tiek rādīts "sniegs" vai "lietus", bet tā kā tikai daļa staciju tos prot atšķirt, visbiežāk kartē tie nav redzami.
          Maksimālo vēja ātrumu arī varētu vēl pievienot, kad tiks mainīta karte un, iespējams, attēlojums. Tad arī varētu būt kādi temperatūru grafiki.

          Ielādē...
  8. 18.05.2011 10:32

    Šobrid faktiska laika karte nestrada,nekadas paroles arī neprasa, vienkārši karte ir tukša, cerms,ka viss atjaunosies,jo jau bija pierasts pie ši resursa.

    Ielādē...
    1. 18.05.2011 11:34

      Kartes tukšums vai piepildījums jau ir atkarīgs no tā, vai dati nāk no lvceli.lv :)

      Ielādē...
  9. 18.05.2011 15:01

    Es arī nesen konstatēju, ka LVC lapā karte pazudusi... Cerams, ka parādīsies, jo arī man interesē LVC meteostaciju dati!

    15:34: Aizķērusies šī ciklonu sērija gan, auksts, vējains un piegāzts arī bez jēgas... :( Jau pirmdien dārzā ūdens vagās stāvēja, visi grāvji līdz ūkai pilni, nu par traku! Ja vēl silts būtu, bet nu +12...+14*C - ej nost... Tas man atsauc atmiņā pagājušā gada izpurgātos Jāņus...
    Skatos, ka vakar šeit arī daudz diskutēts par šiem ciklonu nestajiem laikapstākļiem, tāpēc piebildīšu tikai vienu - jā, aukstā laikā apģērbties var, bet mums tā vasara jau tāpat īsa, un ja tā vēl auksta un lietaina, tad neizbaudīs neko, peļķēs izslīks arī augi, aukstuma un mitruma dēļ daudz vairāk cilvēku slimos utt...
    Tad labāk lai ir ilga un karsta vasara, arī +30, ja savādāk nevar, bet vislabāk - +23...+27*C, ar negaisiem ik pa laikam, lai arī augsne neizžūst. Tā sakot - zelta vidusceļš! :)
    B… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  10. 18.05.2011 17:24

    Mjā, par tiem rītdienas nokrišņiem tā arī nav vienprātības. LHMT var teikt, nesola neko, līdzīgi ECMWF, NMM pēcpusdienā lietus iespēju pieļauj teju 1/2 Latvijas teritorijas (arī Poļu UM sākot no pusdienas laika pieļauj nokrišņus).

    Ielādē...
  11. 19.05.2011 17:38

    Labdien (atvainojos par klusumu - pāris dienās: biju uz rokkoncertu Rīgā)... jāsaka, šodien- iespējams Latvijas DA varētu dabūt arī kādu negaisu... "Pie manis" labi konvektīvi gubu mākoņi, kas gan pārskrēja (bet dažus iekadrēju)... tā fronte ar cb mākoņiem -> vairāk tiks DA apmēram no Jēkabpils un tālāk prom uz Krievijas pusi.

    Ielādē...
  12. 19.05.2011 18:11

    Lietuvas negaiss no Rīgas labi saskatāms. Radarā redzamais izskatās ļoti līdzīgi rotateing supercells ar labi redzamu āķiti.

    Ielādē...
    1. 19.05.2011 18:44

      Es šos cb mākoņus visai zemā leņķī - redzu uz DA-A pusi no "sevis": mēģinu arī šos fotografēt, droši vien Līvāni-Jēkabpils līdz pusnaktij dabūs šos pērkonus :)

      Ielādē...
  13. 19.05.2011 19:01

    Šeit no 11 - 16 bija apmācies, bet pēc tam uznāca visai pamatīga suta. Vējš gan visu dienu visai spēcīgs.

    Ielādē...
  14. 19.05.2011 23:40

    Beidza līt apmēram 23.00, nevienu pērkonu tā arī neizdzirdēju... Grādi joprojām praktiski tie paši, +15,6*C. Vēl kaut kas apkārt staigā; spriežot pēc radara, pavisam tuvu, bet naktī neko daudz nefiksēsi (ja nu vienīgi zibens ar pērkonu nāk!). Tā kā - ja nu kas būs, punktus uz i salikšu rītvakar. :)

    Ielādē...
  15. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    20.05.2011 06:40

    Mums arī,šis melnais mākonis,aizgāja gar degunu.Diena bija jauka,visu dienu varēju strādāt dārzā.

    Ielādē...
  16. 19.05.2011 21:16

    Man tas veidojums jau tepat degungalā, viss palika tumšs, ceļas vējš, līt pagaidām vēl nelīst, bet uz ZR pusi pirms minūtēm 5 jau redzama "lietus siena". Taču šobrīd nevaru saprast - tā jau pazudusi, tās vietā tālumā sarkanas debesis no rietošās Saules - jāpaseko līdz, varbūt mākonis šķiras? ;)

    21:51: Nu kādas minūtes 5 vidēji stipri līst, vējš gan visai mērens, un nekā līdzīga negaisam, parasts vidēji stiprs lietus. Pagaidām.

    22:28: Turpina līt, salīdzinoši mierīgi, bet atkal jau diezgan lielas peļķes uz ielām... :(
    Bet citādi, par visu dienu runājot, patīkams laiks - grādi +20...+22 robežās, mākoņu daudzums mainīgs, brīžiem vairāk Saules, vien pēcpusdienā 15.00 - 17.00 uznāca paliels veidojums, patumšs, likās, ka varbūt pat līs, taču iztika bez tā. Vakars atkal saulains, līdz 21.00, kad uznāca šeit aprakstītais "veidojums". Tomēr joprojām silts, pat ar visu lietu šobrīd vēl +15,7*C.

    Ielādē...
    1. 20.05.2011 10:55

      Jēkabpilī gan tas mākonis vakar vakarā uzvedās kā negaiss, vienīgi paša zibens/pērkona nebija. Sākoties lietusgāzei, īsu brīdi bija stiprs vējš - man šķiet, ka bija vairāk par 15m/s, bērzus pamatīgi locīja.

      Ielādē...
      1. 20.05.2011 14:18

        Vienubrīd arī man likās, ka nu būs, jo bija stipras vēja brāzmas apmēram tajos pašos rādītājos, bet nebija ilgāk par vienu minūti, turklāt lietus atnāca tikai pusstundu vēlāk, kad vējš jau sen bija mērens/lēns, vairs nekādu stipru brāzmu.

        Ielādē...
  17. 20.05.2011 16:16

    No knišļu kodumiem Kuldīgas novadā gājušas bojā 15 govis... šeit arī pilns, odi un visvisādi kodēji.

    Ielādē...
    1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      20.05.2011 16:23

      Knišļu kodieni ir ļoti sāpīgi,nemaz nevar salīdzināt ar odiem!Galvenais,ka iekož momentāli,tūlīt parādās arī tūkums.Nabaga lopiņi...Tagad,lopus reti kurš ved iekšā pusdienas laikā.Mokās,viņi,odos,knišļos un dunduros.Šodien Saule,vareni gubu mākoņi,silts.Dažreiz,pat sutīgs.Vakar bija stiprs vējš,šodien nav.

      Ielādē...
    2. 20.05.2011 19:07

      LTV dienas ziņās teica, ka tik traki neesot,veterināri to (15) neapstiprinot, bojā gājusi viena (vai divas) govs, dažas vēl knišļu dēļ saslimušas. Taču tos nešķīsteņus gan visus izkaut derētu, tikai tās vella radības ellīgi dzīvelīgas...
      Knišļu trakums bija 2005. gadā (arī manā pusē), tas bija ārprāts, kas darījās, atceros tā laika TV ziņas. Lai arī mani pašu kā pilsētnieku ne tieši, ne netieši šī sērga neskāra, jūtu līdzi visiem, kam ar to darīšana bijusi... Zosāda metas...

      Ielādē...
  18. 20.05.2011 19:43

    Šodien visai interesanti laikapstākļi manā pusē. :)
    Rīts skaidrs, vēlāk uzradās mākoņi, bet galīgi nenomācās, palaikam uzspīdēja Saule, kļuva kārtīgi silts, līdz +22 uzkāpa.
    Taču pēc tam pamazām aizvien vairāk mākoņu sāka rasties; radarā pētīju nokrišņu joslas, kas tuvojās, lai spriestu - ir jēga braukt uz dārzu vai nē. Taču līdz Līvāniem tās tomēr, par laimi, neatnāca, kaut gan "tuvējās pierobežas" laikam sasniedza (spriežu pēc LVC stacijas rādījumiem - tā atrodas dažus km no Līvāniem uz Jēkabpils pusi - tur krietni vēsāks visu pēcpusdienu, arī nokrišņus uzrādīja). ZR pamale diezgan ilgi bija izteikti mākoņaina. Bet visu "smagumu" (cik no tā tur bija - to lai spriež citi) uzņēma Aizkraukles-Jēkabpils puse, kā pēc radara varēja spriest. Es noķēru vien "pāris astes" no aizejošās mākoņu zonas - ap 17.40 3 piles 2 (pat ne 5!) rindās. :)
    Bet kopš 18.00 strauji nosk… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  19. 20.05.2011 20:52

    Rigā jau otru dienu ne šis ne tas laiks,tiesa gan samera silts,palaikam apmācies,brīžiem saulains ar mainīgu mākoņu daudzumu, bet nekas īpašs, visi lietus mākoņi pa gabalu iet garām,lidz pirmdienai laikam lietu nesagaidišu,tad gan ir neliela cerība ari uz kādu negaisu

    Ielādē...
    1. 21.05.2011 02:12

      Oi, oi, vai tad tev vēl nav gana?! :D
      Runājot ne par negaisu - tā cita lieta, bet lietu kā tādu? Zinu, ka tu liels lietus mīlis, bet vai nu peldēties tajās strūklās tik ļoti gribi? Laikam īsts ūdens stihijas apoloģēts... ;) Bet zin, gubumākoni, arī dzīvības ūdens par daudz nav labi... Visam jābūt līdzsvarā!

      Ielādē...
      1. 21.05.2011 11:20

        Nu,man personigi lietus nekad nav par daudz :) Vienigi pretenzijas varetu tagad pret lietus veidu- rudenigu smidzekli gan tagad nekāroju,bet īslaicigas lietusgāzes un negaisi-kaut katru dienu. Turklat mūsu puse nekads lieks slapjums nav un visas peļkes bez pedam izžuvušas.
        Šodien top krāšna un silta diena, zilas debesis bez neviena mākoņa un spoža saule.
        Pirmdiena solas būt interesanta :)

        Ielādē...
        1. 21.05.2011 12:13

          Nu tad es tev atbildēšu, ka man Saules nekad nav par daudz! :D
          Pilsētā slapjumu es arī nejūtu, viss noskrējies, bet dārzos gan traki, kā jau vakar rakstīju, tāpēc tagad es neiebilstu pret kārtīgu AC ar spožu Sauli un +25 vismaz 2 nedēļu garumā! :)
          Bet šodiena arī pie manis taisās silta un jauka, lai gan mākoņu daudzums pamazām pieaug, tomēr tie vēl tikai parastie gubu mākoņi, daži gan jau ar iepelēku apakšu (stundu atpakaļ visi bija mazāki un balti, un kopumā to mazāk bija). Un jau tagad +22,5*C, kas ļauj cerēt, ka pēcpusdienā, ja vien neapmāksies un nesāks līt, varētu arī visi solītie +25 atnākt! :)
          Pirmdiena - jā, prognozes interesantas, tur var būt visādi pigori, jautājums vien - cik stipra būs tā fronte, kas mūs sasniegs.

          Ielādē...