Pavasarīgā ziema

Pavasarīgā ziema

Anticiklons gādā par tradicionāliem vēlas ziemas jeb agra pavasara laikapstākļiem - daudzviet spoži spīd saule, nokrišņu ir maz, tomēr gaisa temperatūra tuvākajās diennaktīs būs nedaudz zemāka kā parasti martā.

Pirmdien, 5.martā, Latvijā - pārsvarā valsts austrumu daļā - būs nedaudz vairāk sniega nokrišņu, par kuriem gādās konvektīvie procesi, jo dienā būs aptuveni desmit grādu atšķirība starp gaisa temperatūru mākoņu augstumā un piezemes slānī. Gaisa temperatūra naktī un no rīta -4..-11 grādu, dienas gaitā gaiss sasils līdz +1..-4 grādiem un pūtīs mērens Z, ZA vējš.

Līdzīgs laiks būs arī otrdien.  Trešdien virs Latvijas nonāks anticiklona centrālā daļa, kas nozīmē lēnu vēju un dažbrīd bezvēju. Tādēļ tad diennakts tumšajā laikā gaisa temperatūra zem skaidrām debesīm pazemināsies straujāk, vietām varbūt noslīdot zem -15 grādiem. Naktī uz ceturtdienu GFS modelis pie Latvijas un Krievijas robežas dod pat -25 grādus, bet tik auksts diezin vai būs. Gaidāms arī lielāks vai mazāks mākoņu daudzums, kas naktīs gaisam neļaus pārlieku atdzist, bet dienās kavēs tā sasilšanu. 

Tālākās prognozes ir visai neskaidras - dažas diennaktis vēl var saglabāties anticiklona ietekme, kas nozīmē visai lielu salu tur, kur lēns vējš un skaidras naktis. No rietumiem centīsies tuvoties ciklons ar siltāku un mitrāku gaisu, ECMWF modelis uz 11.martu prognozē siltumu līdz +8 grādiem, bet GFS +1..-4 grādus pēcpusdienā un aukstumu līdz -15 grādiem valsts austrumos naktī.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 11.03.2012 23:35

    Joprojām bez lielām izmaiņām,tikai patiesu informāciju es nevaru sniegt,jo man ziemeļpusē ir kalns,taču es aplēsu - ja arī es tajā uzkāptu,neko daudz vairāk neieraudzītu.Varbūt arī,ka slinkums liek tā domāt.

    Ielādē...
  2. 11.03.2012 21:41

    Palūkojos pirms pusstunds Z virzienā- pagaidām bez rezultātiem. Bet pačolēšu šai naktī vēl ne reizi vien..,.

    22:00: ==> IR ziemeļblāzma - apmēram kā tālas pilsētas uguns atblāzma virs pašiem koku galiem Z pusē. Es par ZB esamību spriežu- ka tai virzienā no manis nav neviena pilsēta. Kandava neskaitās, tā nekad nav gaismojusi debesis pat pie vislabvēlīgākiem apstākļiem (4-5km augstumā masīvi ci+cc mākoņi bez zemākiem padebešim/ tai pilsētā ir vien uz leju vērstas ielu laternas bez prožektoru gaismotiem rūpnieciskiem uzņēmumiem...). Patreiz skaidrs, Mēness arī vēl nav uzlēcis... ZB pat uzrāda tendenci nedaudz pastiprināties.
    22:25: Pastiprinās 2x, turklāt šai gaismai sāku (ja ieskatos) cauri redzēt vertikālus starus. Kopējais fons pelēks, taču drusku augstāk parādās knapi uz aci samanāms sarkans augšējais slānis... Ehhh- nav man nekāda speciāla aparatūra :(
    22:45: Kopumā vāja- tās gaišā mala 2-3 gr… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 11.03.2012 23:45

      Man gan neko neizdevās ieraudzīt, varbūt tāpēc ka Z pusē spīd ielu apgaismojuma lampas un ziemeļblāzma šoreiz ir vāja.

      Ielādē...
  3. 12.03.2012 00:26

    Zieme'lblazma Burtniekos sovakar...

    Ielādē...
  4. 12.03.2012 00:44

    Vai, diedzu ārā, mums pēc pusnakts pilsētā lielāko daļu apgaismojuma izslēdz- nekā, tikai mēness spokainos, skrejošos mākoņos

    Ielādē...
  5. 12.03.2012 08:36

    Šorīt ap nulli.Vēl aizvien katru rītu saskrien baroties milzīgi bari caurlidojošo zaļžubīšu.

    Ielādē...
  6. 12.03.2012 09:24

    Šorīt nulle, bez nokrišņiem, ceļi apledojuši. Pa vakardienu, lai arī bez saules un lietus, sniegs manāmi atkāpies, pavasaris.

    Ielādē...