Ko es gaidu no nākošā....2014.!

Ko es gaidu no nākošā....2014.!

Šajā pirmssvētku laikā attiecībā uz nākošgada meteolietām jūtos kā tāda profesionāla šķirtene-no nākošā jau vienmēr gaida vairāk ,kā no iepriekšējā/vienalga -runa par gadiem vai vīriem/.Un skaidri zinu ,ka nesagaidīšu ne pusi no iecerētā.

Ko es gaidu no ziemas?!Vispirms jau nu to ,ka tā beidzot BŪS!Gaidu stipru salu un skaidru laiku ar sarmu un sauli janvārī,mežonīgus puteņus februārī un sniegu grauzošu sauli marta sākumā.Bet gan jau ka saņemšu daudzos atkušņus,slapju sniegu peļķēs un nenormāli slidenas mazās Pārdaugavas ieliņas.

Pavasaris ideālā variantā atnāks straujšs un spēcīgs,noēdīs sniegu un straujais atkusnis jau marta beigās uz pāris dienām atnesīs plūdus/piedodiet,bet nespēju nevēlēties/,aprīlī uz pavasara puķēm dejos cīruļputenis un maija saule būs silta un ne pārāk strauja.Realitātē-pēc visiem ticējumiem vēl Lieldienās mums jābrien pa sniegu/par godu zaļajiem Ziemassvētkiem/ un tas būs ap 18-21 aprīli.Kust jau kusīs un dubļi atkal būs visās malās un maijā saule viskarstākā būs tieši tulpju ziedēšanas laikā,lai jau 2 dienās noziedētu viss tas krāšņums uz ko ir gadu gaidīts.

Vasaru ceru sagaidīt tipisku-uz Jāņu laiku ir jālīst,tad jāpaliek karstākam un visu jūliju karstumam jāmijas ar negaisiem un lokālām vēja brāzmām/un atkal piedodiet,kam tas nepatīk/,bet augustam jābūt siltam un augļu pārbagātam.Bet dzīvē neko nevar pasūtīt-jūnijā uznāks pavēlas salnas un rītus un vakarus būs jāmocas ar agroplēvēm,jūlijs metīsies galējībās-te mitrs ,vairojot odus un nezāles;te sauss -vairojot ''Rīgas ūdens''peļņu, bet augustā mitrā laika dēļ iemetīsies miltrasas un puves,strazdi saknābs augļus un ogas un skaties ka tik nerādās jau pirmās agrās  salnas.

Rudens ideālā silts līdz pat novembrim.Rets lietus pa naktīm,Dinamiskāk tikai no novembra-ar labi organizētām  un ļoti fotogēniskām rudens vētrām,ar salnu ,kas uzreiz iekrāso visus kokus/ne tā kā šogad-no zelta rudens ne šis ne tas/.Bet saņemt jau tos vējus saņemšu -tikai kopā ar lietiem un galīgi nepiemērotās vietās un laikos.Un ja ari kāda vētra trāpīs -tad vai nu naktī ,kad neko nevarēs redzēt,vai tad kad  būs kaut kur jādodas un caur lietu un vēju tas nemaz nepatiks.

Un tad atkal ziema-uz atkal cerības-ziema vismaz atnāks balta un laicīgi....

Varbūt jāveido AM biedrība/Anonīmie Meteomīļi/?Ar devīzi-''Dod iespēju mainīt ko varam mainīt/pakurināt,sasegt siltāk,pastumt ar sniega lāpstu/un pieņemt to ,ko nevaram mainīt/garlaicīgu pelēku nedēļu,strauju vēju sarmainā rītā un sniega boikotu Ziemassvētku nedēļā/Un pats galvenais-iemācīties atšķirt vienu no otra un priecāties par to kas dots.""

Tādas man tās gaidas un cerības.Varat nu rakstīt un teikt ko gribat-no tās viņas nemainīsies un nemazināsies.Labāk padalieties ar to ko no nākošā gada gaidat jūs.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.12.2013 15:35

    Tev, Saulcerīt, ir pa veicies, ka mūsu "kašķis" ir Taizemē, tad gan tu dabūtu dzirdēt... :)
    Bet ja nopietni, tad es, tāpat kā Tu, gribu tikai normālus gadalaikus- lai ziemā ir ziema un vasarā ir vasara, lai viss notiek, kā tam dabiski ir jānotiek...Man patīk dzīvot zemē, kurā ir četri gadalaiki, man patīk izbaudīt visu, ka tie mums dāvā, jo katrā no tiem ir savs skaistums.

    Ielādē...
    1. 28.12.2013 15:40

      Tā nav veiksme ,bet mērķtiecīgi piemeklēts laiks:))))))

      Ielādē...
  2. 28.12.2013 20:16

    Patīk raksts- un es 2014to meteo ziņā vēlos atraktīvu un mainīgu. Lai pēc iespējams visos gadalaikos ir masīvi cb mākoņi. Es jau saprotu, bez karstuma tad neiztiktu- tomēr vēlos ar nelielu salu ziemā, ar mērenu siltumu vasarā. Un - gatavojos savai meteoatskaitei par 2013to.

    Ielādē...
  3. 28.12.2013 21:23

    Manas intereses ar šo rakstu pilnīgi sakrīt )) Manu meteoatskaiti 2013 varēs ieraudzīt manā blogā

    Ielādē...
  4. 29.12.2013 00:02

    Raksts pilns mīlestības un veselīga humora, man patika. Liekas, pirmais raksts meteolapā no daiļā dzimuma puses
    -Saulcerītei- Urā!!
    Par nākamo gadu -viss notiek neatkarīgi no mums. Mums atliek pielāgoties notiekošajam un priecāties par esošo

    Ielādē...
  5. 29.12.2013 03:14

    Patīkams pārsteigums, lasot šo rakstu! Patiešām, varētu būt "pareizi piemeklēts laiks", savādāk nevarētu glābties no moskītu uzbrukumiem... :))
    Par aprakstītajām ideālajām cerībām un it kā tūlīt minētajiem negatīvajiem it kā prognozētajiem (reāli gaidāmajiem?!) variantiem runājot, vien gribu piebilst, ka parasti jau viss notiek "kaut kur pa vidu". Dažreiz tas labi, citreiz - ne visai. Ej nu sazini, kas kuru reizi labāk - galējība vai viduvējība... ;)

    Atbildot uz aicinājumu padalīties ar savām gaidām un cerībām, varu teikt (daudziem šejieniešiem gan tas jau zināms... ;) ), ka es laikapstākļu ziņā it kā esmu "galējību" piekritējs - mīlu karstu laiku vasarā un sniegiem bagātu, aukstu laiku ziemā, nemīlu "pelēko laiku" ap nulli (kāds šogad ievilcies, bet nu vismaz beigās ar siltuma rekordiem sācis lutināt! ;) ). Bet tas ir tikai IT KĀ - jo nemīlu lielus … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  6. 29.12.2013 05:54

    Paldies Saulcerīt par jauko rakstu! Uzrakstīšu arī savas vēlmes nākošajam gadam. Pirmkārt - šoziem vēlos skaistas ziemeļblāzmas, lai es tās varētu nobildēt un parādīt arī Jums. Otrkārt - vasarā daudz pērkoņu, it sevišķi naktīs, lai varētu sabildēt skaistus zibeņus. Vēlos normālu ziemu, skaistu pavasari, jauku vasaru, krāsainu rudeni! Nevēlos savstarpējus apvainojumus, tikai pamatotu kritiku...

    Ielādē...
  7. 29.12.2013 09:12

    "Nevēlos savstarpējus apvainojumus, tikai pamatotu kritiku..."

    Nu... es jau tā kā cenšos pamatot savu viedokli. Bet meteolapieši augstāk vērtē emocijas. "Vot gribu tādu un tādu laiku un man piekāst, kas, kur un kāpēc!"
    Jums pašam nešķiet savādi, ka ikdienā it kā miermīlīgi cilvēki tagad mokās lomkās pēc kaut kādas izfantazētas ziemas? Es vēl saprastu, ja notiktu kaut kas tiešām šausmīgs - kādi reāli postījumi, cilvēku upuri. Bet laiks sliktākajā gadījumā ir tikai garlaicīgs vai vienmuļš.

    Ielādē...
  8. 29.12.2013 15:41

    Apsveicu ar pirmo rakstu Meteolapā, un ceru,ka ne pedejo :) Meteovelmes mums ka izradas visai labi sakrit, gandriz nav ko piebilst :)

    Runajot par so gadalaiku, kas tagad ir arā(LAi nu ka, bet par ziemu es to nevaru nosaukt), tad tas it vissliktakais variants no visiem un man ka meteojutigam cilvekam(tieši emociju ziņā) tas spej pamatigi samaitāt garastāvokli un sajūtas...

    Ielādē...
  9. 30.12.2013 13:55

    Saulcerīt, tekstiņš "priecāties par to kas dots" ir kā kulaks uz acs:)).Tas būtu ideāli, ja cilvēki varētu katru dienu priecāties par to, kas tiem tiek DOTS : vai tā ir saule aiz loga vai putna dziesma tuvējā kokā,vai domu biedri METEOLAPĀ, nevis bēdāties par to, kā NAV.Viss vēl BŪS! Noteikti! Arī ziema atnāks! Un es ļoti CERU, ka pati savām acīm kādreiz redzēšu ziemeļblāzmu....visskaistāko pasaulē...

    Ielādē...