Par laiku turpmāk un pavasara paliem

Par laiku turpmāk un pavasara paliem

Nākamnedēļ lielā Latvijas daļā bieži pakusīs, bet valsts austrumos gan biežāk būs kādu grādu zem nulles. Pašreizējās ilgtermiņa prognozes rāda, ka Atlantijas cikloni mūs regulāri sasniegs līdz pat februāra vidum. Taču līdzīgi kā šonedēļ jau pieredzējām, ciklonu ietekmei mūsu pusē īslaicīgi atslābstot un debesīm noskaidrojoties, gaisa temperatūra uz vienu vai divām naktīm var strauji pazemināties līdz -20 un vēl mazāk grādiem.

Daži modeļi nākamnedēļ pieļauj gaisa temperatūras paaugstināšanos piekrastē līdz +4 .. +5 grādiem. Tas jau būtu nopietns atkusnis, taču valsts austrumos uz tādu cerību nav un tur arī saglabājas lielākie palu draudi pavasarī.

Šonedēļ vairāku iemeslu dēļ paciemojos LVĢMC, viens no iemesliem bija aprunāties ar hidrologiem par pašreizējo situāciju upēs. Ir daži nepatīkami pārsteigumi, tomēr joprojām ir cerības, ka arī Daugavā plūdi nebūs tik lieli kā pērn.

Patīkamākās ziņas ir par Kurzemi, kur janvāra atkušņos daudz kusis un Ventā ūdens līmenis cēlies pat par 2,8 metriem, kas nozīmē, ka sākoties īstajiem pavasara atkušņiem, tur jau būs krietni mazāk ūdeņi, kam tecēt.

Sliktāk ir ar Daugavu. Tur dažviet augštecē ledus biezums šobrīd ir par 10-15 centimetriem lielāks nekā pērn šajā laikā, turklāt daudzviet zem ledus ir arī vižņi un jau ziemas sākumā upei aizsalstot, vairāku kilometru garš ledus un vižņu sastrēgums izveidojies augšpus Pļaviņu HESa.

Tāpat arī Lielupē pie Jelgavas ledus biezums jau sasniedz 40 centimetru, turklāt ledus kārta ir slāņaina ar dažādu struktūru un vižņiem, nav skaidrs, kas notiks, kad tā sāks izirt, vai ledus veidos sastrēgumus. Janvāra atkušņi arī Zemgalē pakausēja sniegu un upēs līmenis cēlās par vidēji metru.

Sniega sega upju baseinos ir divas reizes lielāka par normu, tomēr nedaudz mazāka nekā pērn, taču šobrīd ūdens rezerves sniegā ir lielākas nekā pērn šajā laikā. Jāatceras gan, ka pagājušajā gadā viss lielais sniega daudzums sasniga pašās ziemas beigās un tādi ūdens rezervju apjomi sniegā šobrīd vēl nav un, cerams, arī nebūs.

Joprojām noteicošais, cik lieli būs pali, ir laika apstākļi pavasara sākumā. Vēl briesmīgākus apstākļus kā pagājušajā gadā, grūti iedomāties. Pavasaris atnāca strauji un daudz lija. Šķiet, ka esmu minējis, ka Rīgā 60 centimetru biezā sniega kārta nokusa 10 dienu laikā.

Tīri statistiski liekas, ka būtu maza iespēja, ka šogad atkārtotos tikpat smagi plūdi kā pērn un arī pašreizējās prognozes februārim ir par labu mazākiem plūdiem, taču statistika arī bieži pieviļ. Latvijā pēc bargām ziemām ārkārtīgi reti seko karstas vasaras. Pagājušais gads pierādīja, ka pēc vienas no bargākajām ziemām desmitgadēs, sekoja gadsimta karstākā vasara.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 29.01.2011 11:31

    Ceru gan ,ka ari ši atkušnu periods beigsies un kārtiga ziema vel iegriezisies pie mums,dažas prognozes to paredz,ari martā vel iespejams nopietns sala periods. Bet sniega gan laikam vairs tik daudz ka pagajušgad pavasarī nebūs. Bet februara pirma puse gan izskata visai nejauka bus...

    29.01.2011 11:34: Vakadiena Rīgā. 4seasonsinfoto.wordpress.com

    Ielādē...
  2. 29.01.2011 12:06

    Labdien, "pie manis" labi putina pie DRR vējiem līdz 12m/s un mēreniem sniega nokrišņiem, 0 grādi... Kas attiecas uz plūdiem, tad šis būs nākamais jautājums pavasarī... Un arī man šķiet, ka ziemas otrajā pusē sniega daudzums pakāpeniski izčākstēs, un saradušies ūdeņi notecēs pakāpeniski. Plūdi, ja arī būs, tad mazāki - kā iepriekšējā pavasarī. Manīsim, es tikai ticamāko varbūtību izsacīju...

    Ielādē...
  3. 29.01.2011 17:16

    Teorētiski vēja brāzmas ir vidēji 7m/s stiprākas par vidējo vēja ātrumu. Piekrastē tas cipars var būt lielāks. Vēl var noteikt arī pēc 925hPa vidējā vēja ātruma. 925hPa vidējais vēja ātrums ir maksimālās brāzmas uz zemes. Bet, ja gribas vienkārši apskatīties brāzmu prognozi, tad tādu dod leiši www.meteo.lt

    Ielādē...
  4. 29.01.2011 16:48

    labdien.
    vienreiz jau prasīju maikla lapā, kā var prognozēt brāzmainu vēju - tādu, kā šodien?
    toreiz man atbildēja, ka windguru tač rāda :D

    Ielādē...
    1. 29.01.2011 17:27

      Kas attiecas uz vindguru saiti... tad tur ir viltīgi iekārtots. Tā teikt, brīvajā versijā apzināti rāda 12 stundas vecu prognozi, taču- ja gribam patreizējo un ļoti aktuālo prognozi, tad jāparakstās uz "pro" versiju. Es saprotu, ka tas caur samaksu notiek... Bet grafiski šis saits ir vispārskatāmākais, ja runājam par vējiem dažādu ūdeņu piekrastēs.

      29.01.2011 17:30: Un varbūt tamdēļ pa reizei pārpratumi sanāk- kad it kā netiek nekas prognozēts, taču vējš "atnāk"... Es teikšu, ne visai labs piegājiens. Vēl precīzāk, šāda attieksme nevairo klientus. Drīzāk atbaida, jo par vējiem nu jau bez atpakaļejošām pulksteņa nobīdēm ziņas var sadabūt citur, arī jau pieminētajā lietuviešu modelī...

      Ielādē...
      1. 29.01.2011 17:37

        windguru pro man ir, un ir arī izbaudītas kļūdas utml, kļūdām pat zināma sistēma ir, ko pieredzējušāki cilvēki zin. iespējams, ka dēļ tā, ka modeļi nav stipri pieslīpēti mūsu reģionam. pat tie, kas ir ar augstu izšķirtspēju, wrf 9km, piemēram.
        par šodienu windguru nemeloja, solīja brāzmainu un arī bija.
        bet jautājums bij bik par citu - pēc kā GFS un citi modeļi nosaka, ka būs tas brāzmainais vējš.

        Ielādē...
        1. 29.01.2011 17:46

          Droši vien pēc datiem, kurus attiecīgajām meteo iestādēm sūta (protams, automātiskā režīmā) - Latvijas meteodienests, un šie dati tiek apstrādāti superkompjūteros (Zviedrijā, Vācijā...), un tad izsper ārā attiecīgajās kartēs internetā. Bet vēju kartes katrā modelī ir dažādas, -> tepat saitēs (šās lapas sadaļā "Saites") var apskatīties un ievērtēt. ;) Apmēram tā...

          Ielādē...
  5. 29.01.2011 17:31

    nēnē, man interesē tieši, kā šī prognoze rodas. ja 925hPa vidējais ir daudz lielāks par pie-zemes ātrumu, nekā parastās dienās?
    dažreiz ir stiprs vējš un diezgan vienmērīgs, bet ir dienas, kad ir pilnīgi caurumains, tā ka pat pazūd brīžiem. burātāji un līdzīgie zinās..

    Ielādē...
    1. 29.01.2011 17:51

      Vismaz man liekas - burātāji ir samērā labi laika vērotāji. Un zina - kad brāzmas (jeb vēja ātruma izmaiņas īsā laikā) ir atsevišķos laika apstākļos (piem. ātri skrejošos un vienlaicīgi samērā dziļos ciklonos, lokāli vasarā - negaisu laikā, vai uz frontēm - ko arīdzan var manīt pēc mākoņu "uzbūves"). Man, piemēram, neburājot- bet dzīvojot lauku mājās prom no cilvēkiem, visai bieži nākas vizuāli novērtēt man tuvumā lokālos laika apstākļus, lai laicīgi (dažas minūtes pirms...) sagatavotos brāzmām (piem. mājās atslēgt elektrību, aizvērt logus-durvis...).

      Ielādē...
    2. 29.01.2011 19:47

      Precīzi tiešām nezinu, bet vienīgais, ko varu iedomāties, ir atmosfēras stabilitāte, tas, man liekas ir vienīgais, kas var būtiski ietekmēt brāmainumu. Tādēļ arī pavasarī un vasarā saulainās dienās brāzmainums ir lielāks. Ziemā Atlantijas ciklonu ietekmē vajadzētu būt vairāk vai mazāk līdzīgi ar tām brāzmām, vienīgi līča efekta laikā, kad atmosfēra ir nestabila, brāzmas ir spēcīgākas.

      Ielādē...
  6. 29.01.2011 23:32

    Jā, ja prognoze par Atlantijas ciklopiem līdz februāra vidum piepildīsies, tad čābīgi būs... Ceru, ka tik traki nebūs.
    Es gan negribu pakāpenisku izčākstēšanu (lai arī tas it kā sola mazākus plūdus), bet kaut ko līdzīgu pagājušajam gadam - krietna ziema, fikss pavasaris, karsta vasara! :)
    Turklāt ziema vēl nav beigusies, un sniegi var piekrist ātri arī klāt, jo galu galā februāris ir puteņu mēnesis! Tāpēc situācija, kad Kurzemē šobrīd plūdu draudu ziņā varbūt labāk (mazāk sniega dēļ), var apgriezties ar kājām gaisā. Visādi brīnumi notiek, ir arī pieredzēti... It sevišķi Atlantijas cikloni viskautko var sagādāt.
    Nobeigumā gribu piebilst par šo citātu - "Daži modeļi nākamnedēļ pieļauj gaisa temperatūras paaugstināšanos piekrastē līdz +4 .. +5 grādiem. Tas jau būtu nopietns atkusnis, taču valsts austrumos uz tādu cerību nav" - ja tāds atnāktu TAGAD (vai tuvākajā laikā), tad … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  7. 30.01.2011 03:32

    Video no personīgās kolekcijas.

    Spēcīgs negaiss, kas 2004. gada 19. augusta vakarā piemeklēja Rīgu. Pēc MeteoSat kartēm arhīvā var redzēt, ka negaiss izveidojās netālu no Rīgas un virzījās ZA virzienā.

    Video ir nofilmēti pāris zibeņi ... noskatieties - kam patīk negaiss :)

    www.youtube.com

    Ielādē...
    1. 30.01.2011 12:51

      Labdien, a bet redz, kur manējā foto-video kolekcija no 2010. gada varenās negaisu vasaras (kāda daļa...).

      30.01.2011 13:17: Jā, un arī paša piedzīvotais virpulis (tornado) 28.jūlija 2010 pavēlā vakarā... Kopējie manis veidotie arhīvi ir ir šajā vietā.

      Ielādē...
      1. 30.01.2011 13:17

        Lūdzu veidojot saites, par saiti padariet tikai vienu vai divus svarīgākos vārdus, nevis visu teikumu, tā nenovēršot uzmanību no teikuma satura. Piemēram, Jūsu gadijumā tas būtu "foto-video kolekcija". Tas arī pdarīs tekstu vieglāk lasāmu un arī būs vieglāk saprotams, ko tieši saitē var sagaidīt.

        Tikai ieteikums, varat arī ignorēt.

        Ielādē...
        1. 30.01.2011 13:26

          Nu ignorēt jau nevar... tad finālā mani "palūgs", vai arī izbanos pa tiešo ;)

          Ielādē...
  8. 30.01.2011 11:57

    Ārā vērojama gluži pavasarīga saule, skaidras debesis. Vējs gan stipri brāzmains, bet savādāk jau nav ne vainas.

    Ielādē...
    1. 30.01.2011 13:32

      Šorīt Salaspilī vienā šķērsielā vējš gandrīz no kājām gāza, pamatīgs putenis bija.

      Ielādē...
  9. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    30.01.2011 13:53

    Pie mums arī pūš,ne pa jokam.Sniegs iet pa gaisu!Labi,ka nesnieg,brīžiem saule,0 gr.

    Ielādē...
  10. 30.01.2011 14:57

    Vairāk laikam nasilim.
    Vēja brāzmas ir kad gaisa masa no lielāka augstuma nonāk līdz piezemei. Šo procesu ietekmē atmosfēras turbulence un geogrāfija (pakalni, udenstilpnes, utt). Īpaši ekstrēmos gadījumos līdz zemei var nonāk arī gaisa masas no vairāku kilometru augstuma (Piemēram negaisu laikā). Tad var sanāķ triencienvētras. Pavisam ekstrēmā gadījumā arī "derecho".

    Tātad parasti jāzin vidējā vēja atkarība no augstuma un "mixing layer" dziļums.
    Šķiet 80-90 % gadījumā brāzmas ir 5-7 m/s lielākas par vidējo vēju. Esmu vācis arī staistiku Rīgai.

    Tiesa par negaisu radītajām brāzmām ir atsevišķš stāts. tur ir dažādi mehānismi.




    Ielādē...
  11. 30.01.2011 17:43

    Nespēju šodien nosēdēt mājās! Tāds vējš+ saule! Fantastisks laiks! :)

    Biju aizbraucis uz Daugavgrīvu pabildēt viļņus un jūru

    Ielādē...
  12. 31.01.2011 07:57

    Šis varētu orkaanu interesēt. Skaists vizuāls efekts.
    www.spaceweather.com

    Ielādē...
    1. 31.01.2011 12:13

      Jā,interesē gan! Tieši konkrētās bildes jau esmu skatījies.
      Ļoti gribētu pats tādus gaismas stabus redzēt.
      Tikmēr šorīt Rīgas nomalēs bija skaista sarma,vēlāk ielikšu bildes. :)

      31.01.2011 15:51: Lūk, kur solītās šī rīta sarmas bildes.

      Ielādē...
  13. 31.01.2011 12:43

    Jā, vietām bija skaista sarma, diemžēl jau nozudusi. Bet tā tiešām, pavasarīgs rīts.

    Ielādē...
  14. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    31.01.2011 12:51

    Arī pie mums bija sarma.No rīta bija ap -10 gr.Sāka ,no gaisa ,nākt ,tāds kā mitrums/ne migla/ un-koki apsarmoja!Interesanti laika apstākļi.Patlaban spīd saule.Pagaidām sarma vēl turās.

    Ielādē...
  15. 31.01.2011 12:51

    Bet es jau sarkanajā versijā brīdinu par iespējamu vētru nākamajās brīdienās 5.-6. februārī, kad vējš R piekrastēs var sasniegt arī 30m/s (pie+3+4 grādiem siltuma, ja kas). Vējaina visa šī nedēļa jau, un tāds periods var turpināties līdz kādam 10. februārim...

    31.01.2011 13:21: Jaunums - Andris Vīksna, Latvijas meteodienesta prognozšu daļas vadītājs, pozitīvi ("ja man būs laiks") attiecās uz piedāvājumu piedalīties mūsu neformālajā saietā, ko, cerams, spēsim noorganizēt kādā aprīļa sestdienā...

    Ielādē...
  16. 31.01.2011 17:09

    Atkal viena skaista ziemas diena! Nakts skaidra, rīts ar miglu un pa dienu Ogres novadā skaidras debesis un piedevām vēl skaista sarma pret zilām debesīm.

    Ielādē...
  17. 31.01.2011 20:09

    WAIIIIII... sen nav bijusi šāda situācija, taifūns Yasi ar 4. kategorijas spēku gāzīsies uz Austrālijas ZA daļu, kur jau pirms mēneša bija masīvi plūdi. Jāatver būs jauna lapa arī Meteoarhīvos! Ieraudzīju šajā vietā!

    31.01.2011 20:41: =>Jau ir.<=

    Ielādē...
  18. 31.01.2011 22:24

    Vakardien bija īsta skaista ziemas diena - daudz Saules (bija arī mākoņi, galīgi skaidrs nebija, bet pārsvarā saulains), vien vējš tāds, ka dienas vidū kailos kokus locīja trakāk kā dažkārt pērkons lapām pilnus vasarā! Uz pēcpusdienu gan pamazām rimās.
    Grādi dienā ap 0, bet šur tur arī peļķītes bija izveidojušās, kaut kopsummā izteiktos plusos nebija - laikam Saules efekts līdzīgi kā pavasarī! :)
    Uz nakti grādi diezgan fiksi noslīdēja līdz -7*C, bet ap 2.00 slīde apstājās un grādi atkal kļuva siltāks.
    Šodien dienas lielāko daļu mākoņains, bet tuvāk pēcpusdienai strauji noskaidrojās, un arī šodien savu devu gaismas dabūjām! :) Grādi ap -1...-2*C, ap 18.00 noslīdēja līdz -5*C, bet tagad atkal laikam apmācies, jo vairs tikai -3*C.

    Ielādē...
  19. 31.01.2011 21:17

    Reku ieliku salīdzinājumu NASA GISS un NOAA temperatūras anomālijām:
    NASA_GISS vs NOAA temp anom

    Kā redzams atšķirības ir pat vairāk par kā par 5 grādiem. Šķiet tur kāds ir pamatīgi aizrāvies.

    Ielādē...
    1. 31.01.2011 21:47

      Jā, un vēl viens pierādījums - ka mēs vēl maz (lai neteiktu "gandrīz nemaz") zinām par norisēm dabā. Lai gan mīlam runāt, sacīsim, par "globālo sasilšanu", ko 1-2 gadu laikā nomainīs jaunmodīgais "globālās atdzišanas" spriedelējums ;)

      Ielādē...
      1. 31.01.2011 22:35

        Ja jau "mēs" gandrīz nemaz nezinam par norisem dabā, tad diez kā mums izdodas tik labas īslaicīgās prognozes?

        Es gan uzskatu, ka dabas(fizikas) likumi tiek saprasti tīri labi. Vienīgā problēma ir tā, ka mēs nevaram panemt pēc patikas jaudīgu sakaitļotāju, lai izsekotu katrai molekulai, katram atomam utt. Un par cik skaitļošanas jaudas pietrūkst tad daudzi lielumu tiek parametrizēti. Bet parametrizējot parādās nenoteiktības. Parametrizējot procesi var kļūt stohastiski.

        Piemēram dēļ ierobežotām datorjaudām sinoptiskajā skalā netiek rēķināts katrs negais atsevišķi, bet ta vietā tiek parametrizēts uz CAPE, LI utt.

        Tas, ka kāds nevar triljons reizes izpildīt 2x2, nenozīmē, ka viņs nemāk reizināt.

        Fizika, kura tiek izmantot meteomodeļos ir gandrīz 100g veca. Mainās tikai skaitļošanas jaudas, fizikālo procesi kuri tiek ņemti vērā, utt. Tiek izstrādāti arvien efektīvāki matem… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

        Ielādē...
  20. 01.02.2011 01:03

    4seasonsinfoto.wordpress.com
    Aizvadita smuka ziemas diena,saulaina un ar skaistu sarmu no rīta.
    Papetot tas prognozes uz priekšu tie paliek arvien briesmigaki,ne,ta vairs nebus ziema :( Ļoti zel...

    Ielādē...
  21. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    01.02.2011 07:22

    Vakar bija gan pavasarīga,gan ziemīga diena.Lāstekas tecēja straumē.Vakar,vakarā temperatūra noslīdēja līdz -10 gr.Šorīt-atkal 0 gr.

    Ielādē...
  22. 01.02.2011 14:37

    Šodien apmācies, visai tumšs. Pa nakti bija uzsnidzis kāds 1 cm, pašlaik bez īpašiem nokrišņiem, diezgan mitrs.
    Jāskatās, vai rīt atkal būs ziema, vai tomēr atkusnis ar lietu. Tā vien šķiet, ka A rajonos sniega sega noteikti papildināsies.

    Ielādē...
  23. 02.02.2011 02:26

    Šodien visu laiku bija nomācies un tumšs, īpaši dienas otrajā pusē. Tad arī sāka snigt slapjš sniegs. Sākumā nekrājās, bet vēlākā vakarā savi pāris cm varētu būt uzkrituši. Sīks snieģelis birst arī tagad. Grādi visu dienu ap nulli grozījās. Nekas diži gan nekūst (ja neskaita lielo ielu, kas aizvien slapja, tās malās daudzviet nelielas peļķes), bet arī nepiesalst. Dienā, kā izskatījās, kusa mazliet vairāk, varēja būt tuvu +1, bet tagad varētu būt kādi -0,5*C.
    Izlasīju šodien meteo.lv prognozi februārim... - www.meteo.lv
    Ja tā piepildīsies, tad var teikt, ka ziema ir praktiski beigusies... :(
    Bet, ja tā - tad varbūt ātrāk atnāks pavasaris un martā ķirši ziedēs?! :D
    Jāsamierinās laikam ar to, ka šī ziema sevi būs izsmēlusi. Taču paliek vēl jau arī cerības, ka otrajā pusē tomēr sinoptiskā situācija ievērojami mainīsies, un kaut kādu aprēķinos neņemtu vai neparei… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  24. 02.02.2011 11:41

    Izcili pretigs laiks šajas 2 dienās :) Vakardienpeleks un tumšs,viss kusa,bet pievakarē smidzināja lietus,pa nakti gāza slapjš sniegs ar lietu,sniegs,mazliet putra sakrajas,bet tagad atkal smidzina,baigais slapdraņķis un ātri kust. T visu laiku +1+2 gradi :(
    Pec ilglaicigam prognozem tas jau gaidams kaut kads novembruaris-rudens lietains nevis pavasaris,varesim atvereties 90-to gadu siltas ziemas :( Fui.

    Ielādē...
    1. 02.02.2011 12:28

      GFS prognozē visai lielu varbūtību, ka pēc aptuveni 10 dienām būs bargs sals. Vienlaicīgi GFS arī prognozē ~30% varbūtību, ka anticiklons neizveidosies, arktiskais gaiss neatnāks un sala vietā temperatūra aizvien būs ap nulli.

      Laiks nevar būt pretīgs, pretīgas var būt tikai mūsu domas.

      Ielādē...
  25. 02.02.2011 08:39

    Yasi radars [http://www.bom.gov.au/products/IDR211.loop.shtml]
    Un Mājās uzstādīta Webkamera, kas atrodas Innisfall, kur varētu trāpīt tieši acs [http://www.ustream.tv/channel/yasi-from-innisfail]

    Ielādē...
    1. 02.02.2011 09:18

      Jā, vējš tur plosās pamatīgi. Kā reiz vakar pa TV skatījos stāstu par tropisko ciklonu Austrālijas ziemeļos (Darvinā laikam) 1974.gadā (ja atceros pareizi). Brīdinājumu praktiski nebija, lielāko daļu māju vējš nopostīja. Cilvēki stāstīja, kā naktī pamodušies no trokšņa, kad vējš norauj jumtu vai pa logiem lido iekšā zari, dažus cilvēkus vējš no mājām izrāva un aiznesa pa gaisu. Vēlreiz liek padomāt, cik mierīgā un drošā vietā dzīvojam mēs, cik nu tur tie negaisi dažās vasarās plosās, bez tiem nekādas pēkšņas, postošas stihijas, manuprāt, mums reāli nedraud. Ciklonu nestās vētras var prognozēt, plūdi parasti sākas pakāpeniski, lielu zemestrīču nav, vulkānu tuvumā nav, cunami no Baltijas jūras arī nekādi lielie nevar nākt...

      Ielādē...
      1. 02.02.2011 13:55

        Pareizi- salīdzinot ar dažām citām pasaules malām: mēs dzīvojam kā mātes azotē! :) Lai gan (ne bez mediju piepalīdzēšanas, tā teikt) mums ir četras stihijas "ziema/pavasaris/vasara/rudens", hehe

        02.02.2011 13:57: Un arī šis pats Yasi taifūns - tas ir kā... Latvijai pāri skrejošais "Ervīns" (2005. gada 9.-10. janvāris) spēkā pareizinot ar trīs...

        Ielādē...
    2. 02.02.2011 13:31

      Yasi patreiz ir ar 922HPa spiedienu centrā un vēja brāzmām 85m/s aplocē ap centru, tas austrālijas krasts nonāks ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika... !!!

      02.02.2011 15:41: Tagad šis kanāls ir izrubījies, loģiski - nav elektrības, nav pārraides... :/

      Ielādē...