Rudenīgi vasarīgā nedēļa

Rudenīgi vasarīgā nedēļa

Nupat aizvadītas šīs vasaras, iespējams, siltākās dienas. Gaisa temperatūra pēc kāda pārtraukuma jau atkal bija pietuvojusies +30 C atzīmei. Līdz ar auksto fronti, šodien gaiss atgriezies mērenības robežās (skatīt zemāk pievienoto attēlu vai "aktuālo sinoptisko situāciju"). Šāda pat tendence ar mērenu siltumu, ja ne pat vēl vēsāku gaisu, saglabājas nākamajai nedēļai.

Pirmdien un otrdien mainīgs mākoņu daudzums, daudzviet uzlīs. Vairāk nokrišņu abās dienās prognozēts Kurzemē un Zemgalē, naktī uz otrdienu līs arī Vidzemē. Ja vēl pirmdien gaisa temperatūra var pārsniegt +20 C robežu, izskatās ka otrdien zem apmākušām debesīm nebūs siltāks, kā +18 C. Abas dienas dominēs mēreni stipri D, DR vēji, kas uz nakti pierims.

Trešdien izmaiņas prognozēs neredz - joprojām pūtīs R, DR vēji, kas gan, iespējams, nebūs brāzmaini, ceturtdien - piektdien tos varētu nomainīt ZR vējš. Nedēļas vidū būs daļēji mākoņains, pa laikam vietām līs un atkal skaidrosies.

Īsāk sakot - saule un lietus, naktīs gaiss atdzisīs pārsvarā līdz +9 ... +14 C, dienās +15 ... +20 C. Ir varbūtība, ka nākamās nedēļas nogalē lietus mitēsies, bet kas gan to vēl zina, laiks rādīs.


Attēls: uni-koeln.de

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 31.08.2011 02:05

    Nesen ziņu portālos pamanīju info, ka Zemgalē lauki ūdenī, bet Latgalē lielāka raža nekā pērn - tas nozīmē, ka labāk mazāk nekā vairāk lietus! :)
    Par daudz slapjuma nekad neko labu nenes!

    Ielādē...
  2. 30.08.2011 19:57

    Mjā,Latgalē vēl siltums turās.Pie mums jau iestājies rudens ar max temperatūru +17*.Dienā,var teikt ,ka nelija,toties naktī-īsi pēc pusnakts- bija gāziens neilgs ,bet pamatīgs.Vējš ar brāzmām no DR,nupat tik nedaudz pierima.Vispār laukā nav patīkami,jāģērbjas silti un biezi,kājas arī salst.Sasodīts!

    Ielādē...
    1. 30.08.2011 21:18

      +17 vēl tīri komfortabls, "pie manis" ne vairāk par +13 bija... un pusdienu sijājošs lietus, reizēm spēcīgāks.

      Ielādē...
      1. 30.08.2011 22:46

        Kad īsti sāk siltumu solīt?Nu tādu-ap +20*(priekš septembra būs laikam normāli).Jocīgs radījums ir cilvēks,nekad īsti viņam nav labi-te karsts,te auksts,te odi kož:))Bet nu lietus un aukstums jau 1 dienu ir par daudz.Vēl jau gribās kaut ko laukā interesantu padarīt,bet tādā laikā-laukā iet nu nemaz negribas.Un ja vēl nav īsti spiesta lieta,kā teiksim,Maijai,kad gribi vai ne,bet darbiņi jāapdara,tad atliec no dienas uz dienu,cerībā,ka kaut kas mainīsies uz labo pusi.

        Ielādē...
        1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
          31.08.2011 06:31

          Jā,vakar,pie vakara,palika jūtami vēsāks.Pareizi,Birutiņ,darbiņi ir jāpadara,gribi ,vai negribi...Zemenes,šoruden,jāravē jau 2.reizi!Saulespuķēm-ļoti laba raža,tik lieli un piebrieduši graudi,nav sen bijuši.Skumji tikai tas.ka ūdenslīmenis joprojām krītas,bet,cerēsim,ka viss būs labi!

          Ielādē...
      2. 30.08.2011 23:16

        Nu jā, Kurzemē šodien patiešām galīgi čābīgi, arī Toms Bricis ziņās to pašu teica - +13 dienā nu jau pavisam oktobrīgs laiks...
        +17 man liekas komfortabls vienīgi pavasarī, kad siltums pamazām ņemas spēkā, vai arī vēlā rudenī, kad pēc ilgstošiem +10...+12*C kādu dienu kārtīgi uzspīd Saule un gada aizejošā siltuma vilni dod...
        Bet man tas "siltums" arī bija īslaicīgs un tīri nosacīts spēcīgā vēja dēļ, kā jau minēju, un ātri pazuda. +16 18.00 vakarā ar stipru vēju nu nemaz nav komfortabls laiks augusta pēdējām dienām...
        Uz vēlāku vakaru vien vējš pierima, taču auksts tāpat, šobrīd +13,5*C. Ārā parkā nepasēdēsi... :(

        Ielādē...
  3. 31.08.2011 08:57

    Labrīt, aizvadītās 24 stundās- "pie manis" daudz nokrišņi. Tiesa, pārsvarā smidzinošā veidā, reizēm drusku specīgāk. Pārsvarā apmācies gan vakar, gan arī šorīt. Vakar gaiss ne vairāk kā +13 silts, aizvadītā naktī +11, tagad +12 un atkal smidzina no pelēkām debesīm. Ir arī galerija - no 30. augusta vējainiem mākoņiem.

    Ielādē...
  4. 31.08.2011 10:33

    Laikam nav ne vainas - vismaz salnu vēl nav :)
    Vakardiena bija identiska aizvakardienai, kad vakarā uzlija, vienīgi daudz mazāk. Šorīt apmācies, vējains un pa laikam uzpilina lietus.

    Ielādē...
  5. 31.08.2011 12:57

    Kopumā laikapstākliem ne vainas,normals vasaras noslēgums/rudens ievads :) Bet par pārlieku mitrumu Rīgas apkārtnē gan sudzeties nevar,kartigs lietus te nav bijis kopš 22 augusta, tas kas bija pedejas dažas dienas -vien tada skopa papilināsana,pasmidzinašana vien, ari šorit mazliet pasmidzināja ta ka asfalts knapi slapš palika un viss...

    Ielādē...
  6. 31.08.2011 12:26

    Labdien visiem,
    piekrītu,- labi, ka vēl salnu nav! Ciklons ar saviem "līča efekta" nokrišņiem to mums, rudeņos līdz ūdeņu atdzišanai, nodrošina.
    Zināms, ka Ziemeļos saule vairs nav tik augstu un tur Polārā diena, drošvien ir beigusies.
    Un stipri vēsās gaisa masas no turienes, pa ciklonu sistēmas apakšu un aizmuguri nokļūst līdz mums. Tomēr jāpriecājas par situāciju, kad samērā spēcīgs AC ir Krievijas DR vai R un cikloni ir spiesti virzīties Z, ZA virzienā.
    Līdz ar to mēs atrodamies ciklonu, nosacīti siltajā daļā. Un tāpēc mums ir ļoti lielas cerības, sagaidīt laikapstākļus, kad katru dienu laiks paliek arvien sausāks un par kādu grādu siltāks.
    Tad arī tas notiks, kad jūras virsmas un gaisa temperatūras būs izlīdzinājušās!
    Šorīt (naktī +11.5), tāpat kā vakar pēcpusdienā +12,5*C,ap 11,-tiem +15,5*C.

    Subjektīvi,- nu nepatika, man tas smidzinošais +12*C, vakardienas "oktobra vidus&… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 31.08.2011 16:08

      Man arī šogad patika tas, ka salīdzinoši reti vasaras laikā bija tādas vasaras dienas kā Polijā: padsmit grādi, apmācies ar ilgstošu, nelielu lietu.

      Ielādē...
  7. 31.08.2011 13:30

    Par vasaru kopumā es gan nesūdzos, laiks lielākoties, ar dažiem izņēmumiem, pilnīgi atbilda manai gaumei. :) Patiešām, Centrālajā un Rietum-Eiropā, kas "baudīja" ciklonu aukstos sektorus, bieži bija krietni aukstāks.
    Bet par pašreizējo laiku - nu nekādi nevaru piekrist, ka laikam nav ne vainas, uzsverot vien to, ka salnu nav... Vismaz šodien. Tā varētu teikt septembra beigās.
    Kaut gan redzu un lasu, ka Kurzemē ir pavisam švaki, manā pusē tomēr ir nedaudz labāk - vismaz nelīst, taču mākoņainas debesis, Sauli neredz, bet sliktākais - ļoti stiprs un auksts vējš, brāzmās, šķiet, krietni padsmit m/s varētu būt, un tas jau tā vārgos +16...+17*C efektīvi nosit līdz labi ja +13...+14*C - tādas sajūtas. Augusta pēdējā diena siltumu "nogriezusi"... :(
    Tagad nedaudz uzspīdēja Saule, un arī siltāks uzreiz paliek, neliekas vairs tik auksts kā iepriekš, grādi līdz +19*C uzkāpuši. Velns laikam nav tik melns, kā te uzmālēju iepriekš... :)

    Ielādē...
    1. 31.08.2011 14:37

      Nu ja,ja saulīte paspīd kādu laiciņu,tad jau +18* liekas stipri silti.R vējš nes tumšu mākoņu blāķus,bet kā tie tiek virs Piņķiem un arī laikam Zolitūdes,tā pašķīst pa labi/pa kreisi un no nokrišņiem nekā..Nav jau tā,ka dikti vajag,bet tomēr jocīgi,liekas-tūlīt jābūt,bet...nav.Bet par salnām runājot,it kā nav bijušas,tikai nez no kā mežvīna apakša jau iekrāsojusies sarkana.Un šorīt no rīta ap 7.00 ārā dvašu varēja redzēt,tā kā zem +9* bija.
      P.S."Citādā pasaulē"ievietota filmiņa,kurā iespaidīga krusa nofilmēta.Šķiet-kaut kur Sibīrijā,vai.

      Ielādē...
      1. 31.08.2011 16:10

        Anniņmuižas pusē ap 13:30 nedaudz nolija, tā ap 2-3mm.

        Ielādē...
  8. 31.08.2011 07:46

    Tā -ar augustu nu mēs tikpat kā būtu cauri un pat pateikt pēk''sņi nevar-vbai tas bija jau rudenīgs vai vēl pavasarīgs?

    Ielādē...
    1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      31.08.2011 08:56

      Es teiktu-vasarīgs,ar nelielu rudens ieskaņu...Nav mums slapjuma,nav lietus.

      Ielādē...
      1. 31.08.2011 13:43

        Ak, Dievs! Vai tiešām nemaz nav lijis? Gandrīz vai gribētos aizbraukt un aplūkot, cik traki tad nu ir... Vakar radars izteikti rādīja vairākas nokrišņu zonas pa visu jūsu pusi... Vai tiešām Jūs alkstat pēc tādas lietusgāzes kā bija Saldū?! Vai būtu labāk, ja dīķis ietu pāri malām un lauki būtu ūdenī kā Zemgalē?! Manā pusē lietus kopumā arī nav bijis daudz, un es par to tikai priecājos, jo nekāds sausums nav bijis.

        Ielādē...
        1. 31.08.2011 16:05

          Teiciens - par daudz gribēsi, maz dabūsi.

          Lietavas jau būtu pretējā galējība, kamēr vēl vasaru pavadīju laukos vasarā, bija čābīgi. Radarā skaties, potenciāla nokrišņu zona nāk, bet galu galā čus vien sanāca. Lijis Vidzemes pusē jau būtu, bet reti kad pietiekami, zemes virskārta pagūst samirkt un tūlīt arī izžūst.

          Ielādē...
        2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
          31.08.2011 17:17

          Tā jau nav,ka nemaz nav lijis.bet,visa vasara ir pavadīta dārzu laistīšanā.Dīķos un akās ūdens krītas,bailes pat skatīties.2 gadus atpakaļ,arī mēs peldējām!Protams,tas nav labi,tas ir traki!Šī vasara,mums ir pagājusi arī bez negaisiem.Tik,cik dzirdējām ducināšanu pamalēs...Kaut kāds apburtais loks.Kaimiņienei vecāki dzīvo Tirzā,tur esot vēl trakāk.

          Ielādē...
  9. 31.08.2011 18:24

    Turpinot taifūnu sezonu- nez kādos krastos atdursies taifūns Katia. Patreiz Atlantijā tas virzās uz RZR pusi... prognozē vismaz 3k spēku tuvojoties Karību jūrai...

    Ielādē...
  10. 31.08.2011 19:59

    Labvakar,pagajuša nakts pie manīs bija parsvara skaidra un arī vēl rīts bija diezgan saulains ar maz mākoņiem,bet sākot ap 11:15 apmācas un tikai pa laicīņam uzspīdeja kāds saules stars. Un pa naktī bija bezvējš,bet diena pūta mērens un pa laikam stiprs DR puses vējš. Jāteic ka pagajuša naktī pie manīs ap 5:00 bija vēl gradu vēsaks un bija +9 gr,bet šodien pa dienu max bija ap 11:00 +20,bet tad kā apmācas turējas ap tikai +17,18.Bet par laimi lietus pa dienu nav lījis.
    Un pašlaik ir parsvara apmācies,pūš lēns DR vējš un ir tikai +15. Tā ka tada rudenīga diena. Bet par laimi nelīst tā ka Kurzeme,tur jau cilvēki var palikt traki no lietus!

    Ielādē...
    1. 31.08.2011 20:31

      Nu es vēl neirozes novirzes pie sevis neesu novērojis, arī ne pie kāda kaimiņa ;) Lai gan šī vasara tiešām bija visai bagāta ar lietiem... /ne tik daudz ar negaisiem kā 2010tā...

      Ielādē...
  11. 31.08.2011 21:35

    Jūs visi daudzi sūdzaties par lielu lietus daudzumu,bet pie mums Riga joprojam lietus mākoni parsvara iet garām,pedejas 3 dienas RIX lidostā nolija 2,8mm, Rigas centrā 4,1 mm nokrišņu un tas salidzinot ar Kurzemes dažam vietam ir gaužam maz..ta ka lietu gaidu,labāk ar negaisu un gāzienu :)

    Ielādē...
  12. 31.08.2011 13:46

    Pēc pusotra mēneša esmu atpakaļ no Papes ornitologu bāzes.
    Un izveidoju dabas parādību galeriju Pape 2011 :)

    Ielādē...
    1. 31.08.2011 14:27

      Skaisti, skaisti :)

      Ielādē...
    2. 31.08.2011 14:34

      Paldies-ir ko redzēt!

      Ielādē...
    3. 31.08.2011 16:13

      Nu vienkārši lieliski, ko lai vairāk saka... :)

      Ielādē...
    4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      31.08.2011 17:20

      Orkanam-liels paldies par skaistajām bildēm!Jā,tā ir Daba...Aizvien parāda kaut ko jaunu,nebijušu...

      Ielādē...
    5. 31.08.2011 17:50

      Laba izlase :)

      Ielādē...
    6. 31.08.2011 21:25

      Tiešam jayka un interesanta izlase,varbut pat deretu plašāka izlase kad laiks sanāks :) Ļoti patika...

      Ielādē...
    7. 31.08.2011 21:43

      Paldies par labiem vārdiem! :)
      Prieks ka patīk bildes.
      Rudenī atgriezīšos Papē, ir mērķis nobildēt zodiakālo gaismu un vēl labāku piena ceļu..., tad jau vēl būs kādas bildes! ;)

      Ielādē...
  13. 31.08.2011 22:27

    Šodien dienas vidū tikai +12, visu dienu ik pa brīdim lietus, pirms pusdienām pat diezgan stiprs, labi, ka ne ilgs. Starp lietiem gadījās arī saule, tāpēc kopumā diena priecēja, āra darbiem stipri nekaitēja.

    Ielādē...
  14. 31.08.2011 22:57

    Daža pavisam tāla un samērā reta zibeņošana vērojama "no manis" uz Z pusi, laikam no tiem nokrišņu mākoņiem - kas virzās gar Kurzemes Z pusi...

    Ielādē...
  15. 01.09.2011 07:57

    Sveiciens sptembrī!!!Skaisti rudenīgā rītā +11grādi un neliels slapjums no zāles.Gandrīz vai skolā gribas.

    Ielādē...
  16. 01.09.2011 12:05

    Mjā, šodien stihija apmeklējusi Ventspili. Šeit apmācies, vējš nav manāms. Tipisks 1.septembra rīts bezmaz vai :)

    Ielādē...
  17. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    01.09.2011 12:35

    Arī mēs,laikam,dzīvojam otrā pasaules malā.Pa pusei apmācies,daudz siltāks kā vakar,vēja nav.Lietus nav...

    Ielādē...
  18. 01.09.2011 13:41

    Daļēji apmācies,nokrišņi tik vien,ka asfaltu samērcē.Kad rīta pusē spīdēja saulīte, bija silti,lai gan termometrs vairāk par +16* rādīt negrib.Mākoņu daudz,bet visi iet garām vai nu uz līci,vai uz Leišmali.Vienu brīdi likās,ka pērkons norūc.Vēja tikpat ka nav,mākoņi kust no rietumiem.

    Ielādē...
  19. 01.09.2011 13:48

    Labdien, rītā pabraukājos- naktī zibeņošana ļoti attāla gan no Z puses, nakts vidū no D puses nokrišņiem. Rītā mākoņains, bet no priekšpusdienas atkal lietusgāzes redzamas- kas pagaidām gan mani neskar... +13 pagaidām. Naktī +10 bija (kas patreiz zemākā šai rudenī - nu jau jāsaka- novērotā gaisa temperatūra).

    Ielādē...
  20. 01.09.2011 14:44

    Man kaut kā šodien GoogleChrome radara attēls neatbilst realitātei.. skatos Firefox.
    Vakarpusē skatīsimies, kas par vainu.

    Ielādē...
  21. 01.09.2011 15:25

    Paldies, orkaanam, par linku uz savu fotogaleriju. Zibeņi, tiešām iespaidīgi, jūra un mākoņi arī. Vismaz tagad zināšu kur jāskatās, lai zaļo staru ieraudzītu. :)

    Ielādē...
  22. 01.09.2011 17:38

    Arī patreiz no fotogeniskiem cb mākoņiem (vakarā- jādomā- nobriedīs fotogalerija) no manis ZR virzienā- dzirdami jau pāris pērkona rūcieni, ap 30km attālumā šie virs Z Kurzemes.

    Ielādē...
  23. 01.09.2011 18:16

    Šodienu pavadīju kustībā. Rīts apmācies, ap 10:00 līdz 13:00 Kronvalda parka apkārtnē, tur ap 13:00 uznāca viena spēcīga lietus šalts. Tālākajā dienas gaitā devos uz Jūrmalu, pa ceļam uznāca nelieli lietus brāzieni. Kopumā mainīgs laiks ar attāliem lietus mākoņiem. Šeit Anniņmuižā pagaidām daļēji apmācies.

    Ielādē...
  24. 01.09.2011 19:26

    Atjaunoju "Meteo arhīvus".

    Ielādē...
  25. 01.09.2011 21:25

    Tagad ir fotogalerija - no cb brāzmām "pie manis" pirmajā skolas dienā ;)

    Ielādē...