LVĢMC neatļauj pārpublicēt radara informāciju

LVĢMC neatļauj pārpublicēt radara informāciju

Varam informēt, ka VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" nav atļāvis pārpublicēt Doplera radara informāciju, un līdz ar to tā meteolapa.lv nebūs pieejama.

28.jūnijā gan uz LVĢMC klientu apkalpošanas daļu, gan otru iestādes e-pastu tika nosūtīts jautājums, vai pastāv iespēja izmantot Doplera radara informāciju, attēlojot to uz Google Maps kartes. Lai gan garantējām atsauci un saiti uz LVĢMC tīmekļa vietni, saņēmām šādu atbildi (no tās izņemti konkrētā cilvēka dati, jo atbilde raksturo kopējo nostāju, nevis viena cilvēka viedokli):

Labdien!

Diemžēl iespēja pārpublicēt mūsu mājaslapā pieejamo Doplera radara informāciju netiek sniegta, bet Jūs varat publicēt saiti vai norādi uz mūsu mājas lapu un vietu lapā, kur to var apskatīties.

http://www.meteo.lv/radars/?nid=482

Ar cieņu,

LVĢMC Klientu apkalpošanas daļa

 

Pēc šādas atbildes tika nosūtīts jautājums, ar lūgumu paskaidrot šāda lēmuma iemeslus. Diemžēl atbildi 4 nedēļu laikā tā arī neesam saņēmuši, neskatoties uz to, ka piedāvājām vienoties par simbolisku samaksu, lai meteolapa.lv apmeklētājiem būtu pieejama dažāda veida informācija. Tika uzsvērts, ka no LVĢMC ir nepieciešama tikai atļauja šo attēlu izmantot, jo visu apstrādi veic meteolapa.lv, un vairāki lietotāji ir izteikuši savu vēlmi redzēt šo datu attēlojumu Google Maps kartē.

Domāju, ka visi meteolapa.lv apmeklētāji jau ir pieraduši pie pašreizējā LHMT + EMHI radaru informācijas attēlojuma, kas pēc man pieejamās informācijas vairāk vai mazāk sakrīt ar reālo situāciju dabā (protams, neaizmirstam par radara darbības traucējumiem). Ņemot vērā LVĢMC radara traucējumus Rīgas apkārtnē, ceru, ka negatīvā atbilde no VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" būtiski neietekmēs mūsu visu aktivitātes.

Tomēr, ja šis lēmums Jums šķiet nepareizs, ar pretenzijām varat vērsties @VSIA_LVGMC.

Uz tikšanos meteolapa.lv!

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.07.2012 09:23

    Nu nekas, pietiek jau ar pieejamo saiti uz vinu lapas radaru, un to taču var bez problemam apskatit :) Starp citu Meteolapas esošais kopejais radars ir visnotaļ interesants un manuprat tam japaliek, vienigais trukums ta precizitate LV centraliem rajoniemun Rigai, bet tur jau neko nevares darit, turklat ja ir pireejama laba alternativa-skatamies LVGMC radaru pec saites un viss notiek!!!

    Ielādē...
  2. 27.07.2012 09:30

    Tāds jau ir tas bēdīgi slavenais meteokantoris tur strādā riebekļi un gnīdas ar Andri Leitasu priekšgalā:( Pat Igauņi un mūsu brāļi Lietuvieši ir labāki un atļauj pārpublicēt radaru attēlus:). Nevis tas bēdīgi slavenais meteokantoris, kas neko neatļauj tikai sēž kā suņi uz siena kaudzes un noteikti par mums ņirgājas:(.

    Ielādē...
  3. 27.07.2012 09:48

    Pierasts jau pie jaunā radara lapā un es jau piekoriģet ari esmu iemanījusies,tā ka neskumstiet -viss ir labi un skaisti.

    Ielādē...
  4. 27.07.2012 11:59

    Tas jau bija zināms, ka LVĢMC ir ar samērā dīvainām izpausmēm, taču personīgi es priecājos, ka viņi vispār ir atgriezuši tautai radaru! Aicinu paskatīties no tā skatu punkta, kad bija lielais cepiens par radara noslēgšanu! Visi bija "kājās sacelti"! Protams, protams, vienmēr var labāk, ērtāk, izdevīgāk. Viņi iespējams grib, lai ik reiz ieejot viņu mājas lapā mēs ieraugām un novērtējam viņu lielo un "precīzo"devumu LV laikapstākļu prognozēšanā :)))

    Ielādē...
  5. 27.07.2012 12:21

    Pareizi, priecāsimies- ka meteo.lv radars ir pieejams plašām tautas masām, un - šamējie vairs neiedomāsies pārskatāmā nākotnē šo atkal padarīt par maksas "pakalpojumu"...

    Ielādē...
  6. 27.07.2012 12:48

    Bet vispārība labi, ka radars ir pieejams bez maksas:) Un ļoti ceru, ka uz ilgu laiku:)

    Ielādē...
  7. 27.07.2012 09:53

    Lai tas meteokantoris vismaz pats savā lapā uzliek radaram fonā google maps, nevis kautkāda latvijas bilde, kurā nevar saprast kur katra pilsēta ir.

    Ielādē...
    1. 27.07.2012 09:58

      Viņi jau neliks, jo viņiem patīk sedēt bezdarbībā.

      Ielādē...
    2. 27.07.2012 12:50

      To nu gan viņi vismaz varētu izdarīt, ja vien - māk un - grib... Problēmas ar pilsētām patiešām visai lielas, citādi - jau esmu pieradis, labi, ka vismaz tas ir.

      Ielādē...