Aktuālā situācija (nedēļa līdz 20.08.2017) Šonedēļ siltums atkal atgriezīsies.

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 20.08.2017) Šonedēļ siltums atkal atgriezīsies.

Šonedēļ laiks pamazām kļūs siltāks nedēļas sākumā līs maz, bet nedēļas otrā pusē un beigās vietām gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Nedēļas sākums būs pavēss, īpaši naktīs, bet nedēļas gaitā gaisa temperatura pakāpeniski paaugstināsies dienā sasniedzot +23..+28 , iespējams pat +30 grādus, arī naktīs laiks kļūs ievērojami siltāks.

Pirmdien pārsvara dienas pirmā pusē vietām vēl uzlīs, gaisa teperatūra nepārsniegs +18..+22 grādus. Otrdien un trešdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam vējam, vietām naktī un rīta stundās veidosies migla. Temperatūra naktīs noslīdēs līdz +6..+13 grādiem, īpaši dzestra būs otrdienas nakts un rīts, kad ap saullēktu gaiss daudzviet būs atdzisis līdz +5..+10 grādiem. Turpmāk siltums pamazām atgriezīsies, un jau trešdien saule gaisu sasildīs līdz +19..+24 grādiem. Nedēļas vidū augsta spiediena apgabals atkāpsies uz ziemeļaustrumiem un zema spiediena ieplaka Latvijas lielākajā daļā atnesīs lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Ar dienvidu vējiem turpinās ieplūst siltas gaisa masas, tādēļ gaisa temperatūra naktī vairs nebūs zemāka par +12..+17 grādiem, savukārt dienas laikā termometra stabiņš no jauna sasniegs +21..+26 grādu atzīmi, bet piektdien vietām līdz +23..+28 grādiem.

18. augusts jaunākas prognozes: Līdzīgi kā pagājušajā nedēļas nogalē, arī šo sestdienu un naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ karstumu nomainīs mērena gaisa temperatūra un gaidāms lietus, vietām būs stipras pērkona lietusgāzes. Pirms aukstās frontes īslaicīgi ieplūdīs ļoti karstas gaisa masas līdz ar to, galvenokārt valsts austrumu pusē iespējami karstuma rekordi - otro reizi šovasar un otro sestdienu pēc kārtas. Šī arī būs otrā šis vasaras karstāka diena. Gaisa temperatūra valsts austrumu un, iespējams, arī valsts centrālajā pakāpsies līdz +26..+30 grādiem, Kurzemē vēsāks, tikai +18..+23 grādi. Pēcpusdienā un vakarā jau valsts lielākajā daļā līs, dienas gaitā veidosies arī lielāki negaisa mākoņi, kas daudzviet nesīs īslaicīgas lietusgāzes, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā negaisa laikā gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas un krusa. Negaisi Vidzemē un Latgalē turpināsies arī naktī uz svētdienu. Svētdien aiz frontes karstumu nomainīs mērena gaisa temperatūra, neliels lietus gaidāms vairs tikai pašos valsts austrumos kā arī vietām Kurzemē. Temperatūra svētdienas naktī +11..+17 grādi, bet dienā gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem.

Nedēļas nogalei prognozes vēl mainīgas, bet, visticamāk, saglabāsies silts, pat karsts laiks. Laika apstākļus galvenokārt noteiks ciklonu darbība, līdz ar to daudzviet līs, ducinās pērkons, iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes. Vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un vietām brāzmās sasniegs 15 metru sekundē. Pašreizējā GFS prognoze pieļauj, ka nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +30 grādu atzīmi.

Sekosim izmaiņam :)

Prognozes kopsavilkums veidots izmantojot LVGMC, LSM.lv un citus publiski pieejamus avotus.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 20.08.2017 16:15

    Naktī vēl vismaz divreiz krietni uzlija, dienā ar pārtraukumiem šis "prieks" turpinājās. Kaut gan reāli diena nemaz neiestājās - jau kopš agra rīta smags svina deķis pār debesīm, ik pa laikam atkal lietus, pārsvarā gan smidzeklis. Bet būtību tas nemaina - viss slapjš, piemircis, nežūst, jo vēja arī nav. T. gandrīz nemainīga jau kopš nakts, ap +17 gan pēc 2.00, gan 12 stundas vēlāk, šobrīd pat vēl vēsāks, +16,3°C. Smidzeklis, aiz loga izmirkusi pasaule, kur nav ko meklēt, izcili riebīgs laiks. :( Labi, ka nav nekur jāiet un kaut kas jādara, visu akūto izdarīju vakar, kamēr vēl bija vasaras saule ar +30. Pat istabā bez papildu gaismām neko iesākt. :(
    Taču atmosfēras spiediens diezgan augsts, pakāpies līdz 765 mm. Brīnos, jo parasti šādam riebīgam laikam raksturīgs zems spiediens. Neesmu sīkāk pētījis, bet kaut kas nav kārtībā - no +30 … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 20.08.2017 20:43

    Diena bija pelēcīga, bet pilnīgi bez vēja, mierīga. Tāda burvīga atslodze pēc vakardienas. Uz pāris stundām pat uzspīdēja saule. Tagad jau kādu stundu mierīgi, rāmi līst. Pa ābeļdārzu pastaigājas divas jaunās stirnas. Dienā bija virs 20, tagad +17 grādi.

    Ielādē...
  3. 20.08.2017 22:52

    totāli tumša, nomākusies, slapja diena. It kā pat īpaši daudz nelija, lietus summa varbūt kāds mm, divi diez vai, bet zālē sperot kāju žļurkst vien. Nekas nežuva. T virs tiem pašiem +18, šķiet, arī nebija. Spirdzinoši likās tikai no rīta, vēlāk jau nu vairs ne.
    Šobrīd +13.

    O, A pusē redz pa kādai zibens atblāzmai. Izrādās atkal negaisiņš pagājis garām. I pa kuru laiku?? Viens nāk no D, bet gan jau arī būs garām vai iznīks pa ceļam.


    23:35: Sāk līt.

    Ielādē...
  4. 21.08.2017 00:17

    Apmākusies pelēka mierīga diena, mēreni silta/vēsa un visnotāļ meteogarlaicīga. Lietus līdz mums ta arī pa īstam nav atnācis, kaut dienas laikā dažas reizes minimāli pilināja/smidzināja, bet pat asfaltu nesaslapēja,zalē gan kāds rasai līdzigs slapjums vakarā bija. Kopumā pierīgas mežos visai pasauss, grāvji izžuvuši. Kopumā pa visu Augustu Rīgā līdz šim nolija 26 mm- Lidostas m-stacijas dati, nav parak precīza uz nokrišniem, bet citas alternativas man nav. Tātad pa divām dekadēm Augustā te nolija mazāk, ka citviet vietām no viena frontes negaisa, un cik noprotu, tad tur jau tādas lietusgāzes bija ne viena vien, nu tāda jau šogad starpība laikapstākļos, citur nolīst 200% un vairāk no normas un viss mirkst, bet mana galā ir zem normas un šo vasaru vērteju drīzak sausāku par normu, nekā lietainu/ slapju. Tātad mūsu pusei šovasar bieži paiet garā… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 21.08.2017 00:38

    jo-ho zibens, pērkons! Tuvojas no D. Tomēr...

    00:42: bet līst atkal nežēlīgi...

    00:52: kaut kā interesanti: šur tur pa kādam zibenim

    Ielādē...
  6. 21.08.2017 04:40

    Pie manis gan visu atlikušo dienas daļu, gan naktī līst bezjēgā, tikpat kā bez pārtraukuma, brīžiem pat stipri. Ielas un pagalms pludo, viss nenormāli šļakst. Citādi mierīgs, diemžēl nekādu negaisa pazīmju, bet totāli nomācies, Saule tā arī neparādījās. Un līdz ar to auksts, no +17 pēcpusdienā līdz +13 vakarā. Šobrīd +13,3°C, spiediens 761,5 mm, dienas otrajā pusē krīt.
    Patiešām te nekas nav taisnīgi, es visu šo lietu atdotu Gubumākonim, ja vien dienā kaut +20 un saule būtu... Vai vismaz negaiss, bet tā - pats riebīgākais scenārijs, kas vien var būt... :( Būtu labi, ja mēs ar Gubumākoni varētu veikt savstarpēju laikapstākļu maiņas projektu, tad abiem būtu priecīgāks prāts. :) Bet diemžēl šāda veida apmaiņa mums nav pa zobam... :(

    Ielādē...
  7. 21.08.2017 07:40

    *20.8.2017., svētdiena, Rīga (vērojumu 41. gada 165. diena). Aiz aukstās frontes. Diena praktiski nomākusies visu laiku, ar mēreni augstiem un augstiem slāņu mākoņiem. Vien dienas vidū bija vērojami mēreni zemi daži gubumākoņi. Pēcpusdienā pavisam nedaudz uzlija, bet nekas vairāk. D vējš 1-2-3m/s, gaisa temperatūra: plkst. 3:00+17; 9:00+17; 15:00+19; 21:00+17.

    Ielādē...
  8. 21.08.2017 10:11

    līīīīst atkal :((( vai joprojām :(((
    +13.
    Arī es labprāt visu šito sūtītu Gubumākonim un visiem citiem izžuvušajiem - pietiktu visiem, i vēl pāri paliktu.

    Ielādē...