Karstuma vilnis jūnija sākumā

Karstuma vilnis jūnija sākumā

Pēc vēsāka laika perioda jūnija pirmajās dienās, jaunnedēļ Latviju sasniegs šīs vasaras pirmais karstuma vilnis. Sākot ar pirmdienu Latvijā no Eiropas centrālās daļas ieplūdīs siltāks gaiss. Nedēļas lielāko daļu uz austrumiem no mums atradīsies plašs anticiklons, un tā ietekmē līdz pat nedēļas nogalei galvenokārt izjutīsim karstumu komplektā ar DA puses vēju.

Pirmdien un otrdien visdrīzāk iztiksim bez nokrišņiem. Abas dienas pūtīs neliels līdz mērens, Kurzemē - brāzmains, pārsvarā dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra strauji paaugstināsies (skatīt tabulu zemāk). Jāņem gan vērā, ka vējam iegriežoties no jūras, atsevišķas dienas piekrastē gaisa temperatūras var būt mainīgas.

  03.06. 04.06. 05.06. 06.06. 07.06. 08.06.
Nakts +3 ... +9 +8 ... +17 +12 ... +18 +15 ... +21 +17 ... +22 +16 ... +21
Diena +18 ... +24 +23 ... +28 +25 ... +30 +26 ... +32 +26 ... +31 +24 ... +29

Minimālā un maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien, 6.jūlijā (ECMWF, weather.us)

Sākot ar trešdienu gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un neliels DA puses vējš. Pēc pašreizējām prognozēm karstākās dienas varētu būt ceturtdiena un piektdiena, kad pēcpusdienās termometra stabiņš vietām var paaugstināties arī virs +30 grādu atzīmes. Trešdien vietām (galvenokārt Kurzemē), bet no ceturtdienas līdz sestdienai daudzviet pēcpusdienās iespējams lokāls pērkona negaiss ar vēja brāzmām un nokrišņiem. Plašās teritorijās gan joprojām nokrišņu būs maz.

Divas krasi atšķirīgas kopējā nokrišņu daudzuma prognozes (ECMWF / GFS, weather.us)

Nedēļas izskaņā mūs varētu sasniegt nākamais anticiklons, sev līdzi nesot dzestrāku gaisu. Šobrīd maksimālās gaisa temperatūras prognozes svētdienai svārstās no +14 līdz +27 grādiem. Vējš varētu iegriezties no rietumiem un karstumu vismaz uz dažām dienām nomainīs vēsāks gaiss. Tālākās prognozes gan uzrāda varbūtību, ka pēc vairāku dienu atelpas jaunnedēļ privizoriski varam gaidīt nākamo karstuma vilni. Taču šo iespēju plašāk apskatīsim pēc nedēļas! 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.06.2019 17:02

    Šodien visu dienu MMD, saules netrūkst, bet stipri vējains, īpaši dienā (rītā nebija tik izteikti). Auksts gluži nav, t° vien pāris grādus zemāk kā vakar, ap +19...+20°C, bet vēja dēļ liekas krietni vēsāks. Rītā, pirms vējš bija sacēlies, pie +15,5°C gandrīz vai siltāks šķita. Nakts vispār ļoti silta bija. Šobrīd mākoņains periods, Saule kādu laiku pazudusi, +19,2°C, pūš mērens līdz mēreni stiprs R puses vējš, spiediens 762 mm.

    Ielādē...
  2. 02.06.2019 21:56

    A mans viss normāli dzestra nakts tuvojās Kursas piejūras zemienei +10c .Lietuvieši solija Kurzemes vidienē +4°C.. ZR vējš pūs jūras brīzi.

    Ielādē...
  3. 02.06.2019 22:23

    Te mans viss maija 2019 vērojums: meteoikdiena.wordpress.com

    Ielādē...
  4. 03.06.2019 00:59

    Skaisti un spožibsudrabotie mākoņi ir redzami šonakt Z pamalē..

    Ielādē...
  5. 03.06.2019 07:44

    *2.6.2019. Rīga. Neliels ciklons aiziet uz ZA pusi. Naktī debesis pamazām skaidrojās. Bet dienā - daudz plānie gubumākoņi, kas agrā pēcpusdienā debesis pārmāca līdz 8 ballēm, pēc tam atkal vairāk skaidrojās. Ap saulrietu ir arī "spalvu" mākoņi 1-2 ballēs. DDR vējš līdz 2-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+14; 15:00+21; 21:00+15.

    Ielādē...
  6. 03.06.2019 07:23


    Šorīt piecēlos ap pieciem, lai nedaudz paravētu dārzu, pēc lietus nezāles aug tādā ātrumā, ka nespēju cīnīties. Rīts bija vēss, pie loga ap +3,5, bet līdz ar saules parādīšanos gaiss ātri iesilst. Man ravējot visapkārt skaļa kompānija- strazdi izveduši jauno paaudzi no būriem un māca meklēt pārtiku, jaunie čiepst, ķērc, lēkā pakaļ vecākiem un tik pleš knābi vaļā, pieraduši, ka visu pienes klāt.

    Ielādē...
    1. 03.06.2019 09:46

      Jau gatavi sīkie? Man nedēļu atpakaļ miglainā, smidzinošā, vētrainā dienā šie tik skaļi ņēmās, ka cauri logiem dzirdēju. Bars gan atgādināja tos putnu-siseņu barus, kas tūkstošiem siro vasaras vidū, aprijot visu ēdamo, ko vien var. Ak tad savs simts veco izveduši bērnudārzu pastaigā...

      Ielādē...
  7. 03.06.2019 12:56

    Kurš ko gaida, bet es gaidu beidzot tas solītas pērkona lietusgāzes ko sola šonedēļ no trešdienas... Pieredze rāda, ka izredze nav liela un gan jau atkal viss notiks citur, Rīgas apkārtnē labi ja tikai piektdien/sestdien kaut kas notiksies. Tikmēr temperatūras režims šajās dienās pilsētas apstākļļem man bija tīri labi pieņemams, manējie pat peldējas brīvdienās. Lielu karstumu komplektā ar sausumu un bez pērkona negaisiem man nemaz negribās, atrodoties pilsēta un strādajot tas ir ļoti grūti, bet ja ir negaisi, tad tas atsver visu :) Meži Rīgas apkārtnē joprojām ir ļoti ļoti sausi, vakardien staigājam Varnukroga/Balta kāpa- viss ir izkaltis un sauss . Šonākt varēja vērot pirmos sudrabainos mākoņus šogad, daļēji traucēja parastie, jo nakts sākumā bija daļēji apmācies.

    Ielādē...
  8. 02.06.2019 15:36

    Lasīju un domāju, kurā galā karstuma vilnis jūnija 2. nedēļā... Skatos svaigāko GFS izlaidumu un redzu trekni melno līkni, kas rāda siltumiņu uz pāris dienām (vilnis parasti nozīmē vismaz 3 sekojošas dienas) images.vfl.ru Bet kāpēc izraut no konteksta tieši trekni melno, ja visiem modeļiem ir vidējais, ko mēdz redzam kā trekni sarkano līkni? Kāpēc jāskatās sarkano? Jo tā melnā raustās no izlaiduma uz izlaidumu, kamēr sarkanā krietni stabilāka un parāda tieši tendenci! Lūk, ko rādīja rīta izlaidums! images.vfl.ru
    Un te nakts izlaidums images.vfl.ru nekāda karstuma melnajai, a sarkanā bez izmaiņām. Vakar vakarā images.vfl.ru sarkanā bez izmaiņā, kamēr trekni melnā rādīja vēsumu visu 2. nedēļu. Tad kāpēc jāapraksta mainīgā trekni melnā līkne, ja modeļu lietošanas pamācībā paskaidrots, kam ir radīta trekni sarkanā?

    Ielādē...
    1. 02.06.2019 15:39

      Un es nekasos, bet gan tērēju savu dārgo laiku, lai atspēkotu lieku siltuma solīšanu, kad tā nav patiesās prognozēs. Ja šādi runātu par aukstumu, es klusētu. Par aukstumu ir jārunā, pat ja tas veiksmīgi neierodas. Bet nez kāpēc visi vienmēr to siltumu visur redz.

      Ielādē...
      1. 02.06.2019 16:48

        Tad kāda velna pēc tu šeit drukā un bendē savus nervus ? Netērē savu laiku šeit !

        Ielādē...
      2. 02.06.2019 16:55

        Nez kāpēc? Elementāri, Vatson! Tāpēc, ka citi cilvēki siltumu gaida, tāpēc arī izceļ katru prognozi, kurā tas ir redzams un varētu atnākt. Savukārt auksts laiks nevienam nepatīk, un par to runā tikai tad, kad tas nāk un nav kur sprukt.
        Visas prognozes nekad nevar būt patiesas. Bet cilvēki gaida laba, silta laika prognozes. Tas arī viss.

        Ielādē...
        1. 02.06.2019 17:52

          A Jums patīk, kad kāds ko sasola (piemēram algu vai jebko citu) un beigās dabūjāt vien trīs pirkstu kombināciju? Jeb Jūs Repšes dvēseles radinieks, jo viņš arī mīlēja solīt - kā gan var nesolīt? Saprotu, ka vairumam atmiņas vietā ir nesaprotams veidojums, bet es lieliski atceros vēl no perioda mammas puncī, ka lietas, par kurām daudz un plaši runā, raksta, nepiepildās vai piepildās krietni vājāk. Tāpēc jau es uzsveru, ka manis pēc visi var šausmināties par aukstumu un tādā garā, jo visticamāk vismaz puse no tā nepiepildīsies. A siltums ir svēta parādība, attiecīgi par to labāk lieki un bez vajadzības nerunāt. Jums ir svarīgāk papļāpāt, pakaifot par kartēm, tabulām, grafikiem ar siltumu un dabūt aukstumu vai tomēr iztikt bez nosauktā, bet vienā mierā sildīties? Es izvēlos sildīties bez liekas šūmēšanās. Vislabāk par siltumu runāt, kad tas jau ir pagājis. Varbūt neesat pamanījis, bet es ļoti daudz rakstu par siltumu pagātnē. Es to atceros daudz spilgtāk par Jums.

          Ielādē...
          1. 02.06.2019 23:42

            Varbūt arī Jūs siltumu vai laikapstākļu maiņas gadu gaitā atceraties labāk, par to nestrīdos. Tāpat varu piekrist, ka nav patīkami, kad solījumi par siltumu vai labu laiku vispār nepiepildās, tādēļ arī man nepatīk, kad siltums tiek solīts bezatbildīgi.
            Taču tāds nu ir mūsu meteoroloģijas līmenis, kad modeļu prognozes tuvākajai - vidējai nākotnei (1-2 nedēļām) mēdz pat dramatiski mainīties, un solītā siltuma neatnākšana ir tikai šo prognožu neprecizitātes sekas. Un pie tā jau nav vainīgi konkrēti cilvēki Latvijā, kas izplata šo modeļu prognozes (ja neskaita gadījumus, kad tās tiek traktētas pa savam vai nepamatoti piespilgtinātas), bet attiecīgie institūti, kas šīs prognozes rada. Tas tā - ja gribas par katru cenu atrast vainīgos... :)
            Savukārt par lietu piepildīšanos atkarībā no tā, vai par tām daudz vai maz runā, viss atkarīgs no konteksta. Nevar svinēt uzvaru, pirms spēle nav beigusies (prognoze piepildījusies), bet nevar arī iežmiegt asti un baidīties, ka tik kas nenotiek. :)

            Ielādē...
            1. 02.06.2019 23:56

              "modeļu prognozes tuvākajai - vidējai nākotnei (1-2 nedēļām) mēdz pat dramatiski mainīties"
              Mēdz, bet ļoti reti - dažas reizes gadā jeb no 1460 GFS ansambļa izlaidumiem ik gadu tie ir tikai daži. Pat 1% nesavācas. Tāpēc jau es vēršu Meteolapas vadības uzmanību uz J. Tr. publikāciju lietderību. Viņš lieliski zina, kā ir veidoti modeļi, bet viņš izvēlas regulāri melot, jo, apgalvot, ka GFS kaut ko prognozē, ja to rāda tikai galvenais bez ansambļa atbalsta, ir nekaunīga apmelošana. Faktiski, ASV par to varētu iesūdzēt tiesā, ka viņš apzināti un sistemātiski diskreditē daudzmiljardu modeli. Modelis bez ansambļa neeksistē, tāpat kā nav cilvēka bez galvas. Ja ansamblis neapstiprina galveno, tad modelis to neprognozē. Tas ir juridiski ļoti nopietni. Visa mana dzīve balstās uz prasmīgu visu modeļu produktu interpretāciju. Tāpēc es zinu gan, ko tie rāda un ko nerāda. Tendence ir uz atdzišanu jūnija gaitā. Varbūt pašās beigās iedos karstumiņu kā 1997. gadā. Pasakains laiks bija...

              Ielādē...
          2. 03.06.2019 13:04

            Dīvaina gan jums tā cīņa par taisnību un prognožu pareizību- par siltumu neko nedrīkst aplami teikt un vispār pieminēt, bet par aukstumu var un bezmaz vai vajag runāt visādas aplamības. Kaut kādi dubultie standarti, vai nu esam pareizs un precīzs visā vai nu tas tomēr izskatās pē kārtejas kampaņas pret vienu konkrētu cilvēku...
            Un cik reizes šoziem piesauktie, prognozētie un sasolitie (ari no Jūsu puses) lielie aukstumi nepiepildijās un neatnāca vispār?

            Ielādē...
  9. 03.06.2019 15:02

    +22*C, un saulīte staigā pa zemes virsu:) Neliels vējiņš. Zeme vēl mitra, no rīta bija bagātīga rasa. Zāle un nezāle aug griezdamās....Zied melnais plūškoks, irbene un īrisi. Skaists laiks.

    Ielādē...
  10. 03.06.2019 15:08

    Pagaidăm ļoti skaists laiks .neliels vĕjš un saule.karstums vĕl nejūt.Tiesa jăsăk jsu intensīvăk laistīt .bet tas jau Rīgai normăli

    Ielādē...
  11. 03.06.2019 15:16

    Rītā bezvējš, skaidrs, min.t. +10,4°C. Nemaz nešķita vēss. Dienā viss notiek, kā tam jānotiek - silts un jauks laiks. :) Karstums vēl nav atnācis, bet laiks jau pamazām "iesildās" - skaidras debesis, lēns vējš vai bezvējš, epizodiski mazliet jūtamāks, temperatūra grozās ap +22 grādiem, pa kripatai kāpj augšup. Aukstums atkāpjas! :)

    Ielādē...
  12. 03.06.2019 01:39

    Šausminoši auksta nakts. Gaisā tuvu 0, uz zāles jau -2! Pačukstēšu nezinātājiem - rekordkarstajā 1999. jūnijā nebija salnu.

    Ielādē...
    1. 03.06.2019 03:28

      Slikti gulēju, jo auksti ziemas pidžamā zem 2 ziemas segām. Tāpēc viegli pamodos ar modinātāju, bet ārā tik auksts, ka līdz kauliem nosalu ziemas apģērbā, ziemas siltajos zābakos, i visu miegu aizpūta austrenis. No kalniem (man tas mezoklimats tāds it kā īstu kalnu pakājē atrastos) slīd migla, dienvidu ieleja jau miglā, bet es skaidrā, tomēr pūtiens pietuvināja i miglu, i temperatūru par pus grādu norāva. Sasedzu brazīļu lapiņas, bet tikai tagad atcerējos, ka zemeņu ziedi virs nezālēm izlīduši. Speciāli neravēju, jo modeļi jau pāris nedēļas solīja jūnija kriovājprātu. Domāju, ka uz nezālēm vieglāk uzklāt kaut ko. Gandrīz vai jāiet atkal ārā, bet šoreiz lāčādas kažokā ar ausaini galvā un vateņiem kājās... Pilnīgi nopietni, es pat dienā bez siltajiem dubultcimdiem un siltu kapuci neeju ārā. Pirms 2010. janvāra (intuīcija kauca par 2. aukstāko pēckara janvāri) pirktās bikšeles ir manas labākās draudzenes. Tolaik nopirku arī ādas dūrainīšus un ausaini. Arī par nākamo ziemu visa būtība kauc

      Ielādē...
      1. 03.06.2019 15:33

        Jūs nopietni pa dienu ar "siltajiem dubultcimdiem"? :D traki salīgs esat?

        Ielādē...
        1. 03.06.2019 16:24

          Nāku no Vidzemes aukstākās vietas - aukstums mani nebiedē, bet šejienes vētrās pat +30 ziemas mētelī ir knapi komfortabli. Šobrīd +25 bez mākoņiem, bet vētrainajā vējā ir knapi ciešami, neraugoties uz to, ka nēsāju smagumus (20..30 kg vienā reizē). Aizvēja man nav - pūš visur. Bet tāpat dunduru smagā aviācija neliek mieru. Kad būs patiešām karsts (kaut kad gadsimta beigās, ja ticēt "svētajiem rakstiem"), es pa dienu gulēšu. Karstums kā tāds man īsti nepatīk (pirti un karstu vannu nepraktizēju), tāpēc karstumā un lēnā vējā kā pirms gadiem 15...25 es nestrādāju, tomēr karstuma nav. Nesen salēju siltumnīcu ar aizvērtiem visiem caurumiem (lai vētrainais vējš neaizpūš) un sauli no saullēkta līdz saulrietam. Jā, tur bija karsti, bet ne tik karsti kā sausā siltumnīcā - ūdens tomēr mazina uzkaršanu.

          Ielādē...
  13. 03.06.2019 20:37

    Šoks par aukstumu Rīgā šorīt, tikai 3°C! Pēcpusdienā iesila līdz 22°C.

    Ielādē...
  14. 03.06.2019 22:18

    Mierīgs bezvēja vakars, ideāli piemērots ravēšanai- ne par karstu, ne par aukstu, ne par sausu, ne par slapju. Vienīgais traucēklis odi, kas uzklupa līdz ar saules rietu, un tad vēl kaķene vedināja istabā, jo barības trauciņš tukšs. Viņai gan šodien labi veicās ar medījumu, vismaz divas ūdensžurkas no grāvja atnestas un apēstas.

    Ielādē...
    1. 03.06.2019 22:26

      Kursas augstienē siltums +22°C neliels DA vēlejis gaidu "sudrabotos mākoņus"" pēc prognozes būs izrāde..

      Ielādē...
  15. 03.06.2019 22:34

    3. jūn. no rīta maz mākoņu- 1-2 balles spalvu mākoņu. Lēns, grozīgs DA-D-DR vējš. T. +8°C. Spiediens 768 mm. Diena ātri iesila. Pēcpusdienā t. sasniedza +22°C. Vakarā gandrīz bez mākoņiem. Pašlaik t. +17°C. Spiediens 766 mm.

    Ielādē...
  16. 03.06.2019 23:03

    Pēcpusdienā temperatūra neko daudz augstāk par +22 grādiem nepakāpās, max.t. +22,3°C, bet bija pats labums, silts, bet ne karsts. Vējš lielākoties nenozīmīgs, uz vakaru pilnīgs bezvējš. Debesis nemainīgi skaidras, spiediens 765 mm. Vakarā gaiss lēnām dziest, šobrīd +15,5°C, bet īstu vēsumu bezvēja dēļ vēl nejūt. Jauki! :)

    Ielādē...
  17. 03.06.2019 21:42

    Pretēji prognozēm šovakar bezvējš, kas ļauj dinamiski atdzist. Turklāt jaunākajā GFS izlaidumā pats ansamblis man rāda mājienu uz salnu nākamās pirmdienas naktī. Njā... baisi saltais jūnijs, kamēr tauta mokās karstumā.

    Ielādē...
    1. 04.06.2019 03:01

      Jūnijs, skolniekiem brīvlaiks, man sesijas, citiem darbs, kādam atvaļinājums, a tu te bāz iekšā savu salnu. Ļauj cilvēkiem baudīt vasaru, ko tu tāds negatīvs!

      Ielādē...
  18. 04.06.2019 07:33

    *3.6.2019. Rīga. Pastiprinās augsta spiediena atzars. Neliela "spalvu" mākoņainība 1-2 ballēs, priekšpusdienā arī gubu mākoņu "zīmes". DAD vējš 1-2-3m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+16; 15:00+22; 21:00+17.

    Ielādē...
  19. 04.06.2019 10:01

    Nakts man bija vairākus grādus aukstāka par jebkura modeļa prognozēto. Pilnīgi noteikti neatbilda karstuma viļņa definīcijai. Ja tāds būs atlikušais vilnis, sniegavīrus varēšu velt... Tad lūk tie paši nemākulīgie modeļi turpina uzstāt uz patiešām dzestru nakti 10.06. Kāpēc es redzu salnu? Jo vasarai netipiski augsts atmosfēras spiediens (kas ļauj veidoties inversijai cilvēku līmenī, neatkarīgi no T850 hPa) un pati T850 hPa pietiekoši zema, lai būtu salna, tāpat svētdiena tik vēsa, kas atkal ļaus no mazajiem grādiem iegāzties salā. Tā ir teorija, a mana bezgalīgā pieredze saka, ka vēl ne reizi līdzīgos apstākļos nakts nav bijusi plusos!!! Jeb salnas neizbēgamība 100%.

    Ielādē...
  20. 04.06.2019 16:50

    Naktī uz rīta pusi parādījās neliels A puses vējelis, min.t. +12°C. Diena jūtami siltāka par iepriekšējo, debesis nemainīgi skaidras, taču īsts karstums jūtams vien piesaulē un aizvējā, jo pūš mērens A-DA puses vējš, kas neļauj gaisam arī pēcpusdienā iesilt (vismaz līdz šim) vairāk par +26,5°C. Un izskatās, ka vairāk nebūs ar, jo šobrīd +26,1°C. Spiediens 764,5 mm.
    Man gan salnas pat murgos nerādās, nerunājot par īstenību. Arī salnu spoki nav manīti. :)) Siltumnīcai dārzā durvis un logs vaļā, es ceru, ka vismaz līdz augusta beigām vai pat rudenim (retumis gan mēdz būt gadījumi, kad līdz pat Jāņiem vai pat vēlāk kāda salna gadās, bet nu tādi (vismaz manā pusē) ir ļoti reti, un šim jūnijam savai pusei es i 1% nedotu, lai ko dažs labs "salnu eksperts" teiktu).
    Tas nozīmē, ka ceru uz siltu/karstu, jauku vasaru bez nepatīkamiem pārsteigumiem. Protams, garantijas nav, un jābūt gatavam uz visu, bet tas neaizliedz cerēt uz labāko risinājumu. Un domāt pozitīvi! :)

    Ielādē...
    1. 04.06.2019 17:12

      Salnu modeļi rāda tikai man, nevis pārējai LV. Līvāni vispār par subtropiem pārvērtušies. Pat tie, kuriem tuvumā lidosta un citas stacijas fiksējušas lielāku aukstumu kā man, nekādus postījumus nav redzējuši jeb drīzāk atsakās atzīt skarbo realitāti. Maija kļavas nosalušās nemaz nebija uz manas zemes, bet tāpat kaimiņi dievojas, ka saldē tikai man. Nosalušie hibiski arī neattiecas uz mani. Tāpat teju visa pēdējā galerija rāda situāciju ne tikai pie manis, bet visā apkārtnē. Man SALNAS NEBIJA un nav bijusi kopš marta (salnas man ir tikai no novembra līdz martam). Citrusi ārā pagalmā stāv no aprīļa sākuma - ne reizi nav apsaluši. Uz sienas nebija, tātad nebija. Kas tā par sarmu un apsalušie augi? Salnu spoki, iedomas jeb varbūt izkaltusi rasa. Šodien uz sienas +30, vakar +28, maijā daudz dienu virs +30. Man vienmēr ir ļoti silti. Nākamnakt zem +20 nebūs, jo siena jau tagad labi uzkarsusi. Turpmāk pat zem +25 nenolaidīsies. Viss notiek, optimisms šļācas pāri malām.

      Ielādē...
  21. 04.06.2019 17:42

    Priedainē šodien silta vasaras diena, +27°C, D puses vējš 5 - 8 m/s un saule bez neviena mākoņa. Ūdens Priedaines jahtkluba līcī 21°C, laikapstākļi kā jūlijā.

    Vecumnieku pusē mazajās koku noēnotajās upītēs ūdens šodien ap 15°C.

    Ielādē...
  22. 04.06.2019 20:07

    20.00 mana pagalma koka ēkas ēnas pusē 1,5 m augstumā no zemes pie loga novietotais nesertificētais termometrs rāda +25,3°C, vai tas jau neskan nedaudz smieklīgi? Hauonekani kungs (vai kundze), ja jūsu mērķis ir aizbaidīt visus no komentāru rakstīšanas šajā lapā, tad tā tik turpināt!

    Ielādē...
  23. 04.06.2019 21:42

    Beidzot vasara! Rīgā līdz 27°C, ar vēju man personīgi nav nemaz tik karsti. :)

    Ielādē...
  24. 04.06.2019 22:14

    4. jūn. no rīta t. bija +15°C. Spiediens 766 mm. Debess pilnīgi skaidra. Lēns D-DA vējš. Dienā lēns līdz mērens D vējš. T. līdz +25°C. Spiediens 764 mm. Vakarā tāpat, tikai vējš norimis un t. pazeminās. Pašlaik t. +19°C. Spiediens 763,5 mm.

    Ielādē...
  25. 04.06.2019 23:14

    Vēlākā pēcpusdienā un pievakarē +26...+24°C, vējš pamazām norima, vakarā jau bezvējš. Debesis joprojām skaidras, vakars ļoti silts, vēsumu pat uz balkona nejūt. Nav jau arī brīnums, jo pie loga t° vēl joprojām ap +20°C grozās (stacija rāda mazliet virs, spirtinieks mazliet zem).
    Mikroklimatu atšķirības, bez šaubām, eksistē, bet tas nenozīmē, ka tad, kad tās izteiktāk izpaužas, visi mērījumi ir kļūdaini. Vienkārši lielāki temperatūras kontrasti mazākās teritorijās. Nevar vienu, piemēram, zemāko, paņemt par pareizo, atmetot pārējos. Jo taisnība katram - katrā konkrētā vietā. Un jebkādiem strīdiem un pārmetumiem nav vietas.

    Ielādē...