Arī turpmāk nokrišņu būs maz

Arī turpmāk nokrišņu būs maz

Maija trešās dekādes pirmajā dienā joprojām saglabāsies anticiklona ietekme ar sausu un pārsvarā saulainu laiku. Lai gan nedēļas vidū tiek prognozēti nokrišņi, to nebūs daudz. Kopumā laiks būs sauss un caurmērā silts. Nedēļas nogalē, atbilstoši prognozēm, atkal visdrīzāk nonāksim anticiklona ietekmē. Zemākās gaisa temperatūras rīta stundās iespējamas pirmdien un nākamās nedēļas otrajā pusē, kad daļā valsts tās varētu svārstīties ap +5 ... +8 grādiem. 

Pirmdienas rīts daudzviet būs mākoņains, taču diena lielākoties saulaina. Agrās rīta stundās gaisa temperatūra gaidāma pārsvarā starp +5 ... +8 grādiem, vietās, kur skaidrākas debesis, par kādu grādu zemāka. Pūtīs neliels vējš, nokrišņi nav gaidāmi, un maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +20 ... +24 grādus, dažviet piekrastes rajonos +15 ... +19 grādus. Otrdien vējš būs iegriezies no A, ZA puses, un Latvijai pietuvosies atmosfēras fronte, kā ietekmē dienas otrajā pusē  Latviju varētu šķērsot atsevišķi lietus mākoņi. Maksimālā gaisa temperatūra +16 ... +23 grādi.

Iespējamā nokrišņu zona otrdien pēcpusdienā (GFS, weather.us)

Trešdien vējš jau pārsvarā pūtīs no Z, ZR puses, taču gaisa temperatūrās dižas izmaiņas nav gaidāmas. Vienīgi vēja ietekmē vēsāks jau atkal būs kļuvis piekrastē. Maksimālā gaisa temperatūra no +14 līdz +22 grādiem, dažviet iespējams lietus un pērkona negaiss. Pašreizējās prognozes atsevišķu nokrišņu iespējamību paredz arī vēl ceturtdien, kad varētu būt kļuvis par kādu grādu siltāks. Nedaudz varētu pastiprināties Z, ZA puses vējš. Abas dienas Latvijas tuvumā būs samērā nestabila sinoptiskā situācija.

Prognozes nedēļas nogalei šobrīd gan ir mainīgas. Visdrīzāk saglabāsies samērā silts laiks un maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +17 ... +22 grādus. ECMWF savā prognozē paredz gaisa iesilšanu arī līdz +24 ... +27 grādiem. Patiesība, visdrīzāk, būs kaut kur pa vidu.

Maksimālā gaisa t. 27.05. pēcpusdienā - divas dažādas versijas (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.05.2018 12:57

    Parādās prognozes, ka Latvijā jau varētu līt - sākot ar nākošo trešdienu...

    Ielādē...
  2. 27.05.2018 20:48

    Prognozes rāda, ka šogad dārza apstrāde ir zemē nomesta nauda :( Visu jau nevar nolaistīt.

    Ielādē...
  3. 27.05.2018 18:04

    Šādā laikā var tikai sēdēt ēnā un dzert baltvīnu ar daudz, daudz ledus. Pozitīvi tas, ka tuvākā nākotnē nesola nekādus negaisus :)))))))

    Ielādē...
    1. 27.05.2018 20:48

      Šādā laikā kaut vai negaiss, vismaz kāds slapjums.

      Ielādē...
  4. 27.05.2018 21:43

    27. maijā no rīta t. bija +12°C. Spiediens 771 mm. Saulains ar nedaudziem spalvu mākoņiem. Lēns, grozīgs A vējš. Zemie gubu mākoņi parādījās ap 12-tiem. No sākuma ZR pusē. Pēcpusdienā zemie gubu mākoņi 2-3 balles. ZR pusē biezāku mākoņu josla. T. +24°C. Sieva atnākusi no dārza, šausminājās: ''Šausmas, cik karsts un atvēra logu. Istabā ieplūda karsts, saules sakarsēts gaiss. Pēc brītiņa viņa atvēra aizkaru un istabā gāzās arī mušas, dunduri, odi un citi nešķīsteņi... Spiediens sāka krist. Vakarā lēns ZR vējš. Mākoņi izklīda. Pašlaik t. + 17°C. Spiediens 770 mm. Gandrīz bez mākoņiem. Vienīgi rieta pamalē dažas spalvu mākoņu švīkas. Debesīs jau redzams smuks pusmēness.

    Ielādē...
  5. 27.05.2018 22:19

    Lai nu kā tur būtu ar visiem tuksneša klimata mīlētājiem un visiem t rekordiem, bet +28°C ēnā, pie tam maijā, nu nav tie paši vislabākie laikapstākļi. Pēcpusdienā vismaz daži mākoņi parādījās. Ja tikai pēc 7-iem vakarā var sākt kaut ko darīt neapdraudot sevi ar kādu karstuma dūrienu ....

    Ielādē...
    1. 27.05.2018 23:33

      Tieši tā! Šodien ēnā konstatēti +27 komats kaut kas grādi ap plkst.16iem. Tiem,kam nav saimniecības un dārzu, atpūta laba. Pastrādāt venkārši grūti, nenodarot pāri veselībai. Pa dienu darbojos darbnīcā, arā tikai ap plkst. 19iem. Dienvidū biju pilsētā, bez saulesbrillēm pilnīgs vakars, acis žilbst un asaro. Patlaban ārā +18, iekšā ap +22

      Ielādē...