Ziema turpinās

Ziema turpinās

Šonedēļ laiku Latvijā joprojām noteiks augsta spiediena apgabals. Brīžiem debesis aizklās mākoņi un vismaz vietām nedaudz uzsnigs, bet biežāk gaidāms skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums.

Nedēļa būs siltāka par pagājušo, bet saglabāsies sals. Iespējams, ka nedēļas otrajā pusē Latvijā no austrumiem atkal ieplūdīs aukstāks gaiss - liels aukstums gaidāms Krievijā, bet prognozes par to, vai tas skars Latviju, ir dažādas; iespējams, ka no rietumiem gar anticiklona ziemeļu malu vai kopā ar kādu ciklonu ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss.

Saskaņā ar pašreizējo GFS prognozi valsts lielākajā daļā neliels sniegs gaidāms trešdien, pārējās dienās nokrišņu nebūs vai arī snigs tikai vietām. Dominēs lēns vējš, kas pārsvarā pūtīs no austrumu puses.

Minimālā gaisa temperatūra nakts un rīta stundās pārsvarā būs -16..-23 grādu robežās. Dienas laikā saule gaisu sasildīs vidēji līdz -6..-11 grādiem, trešdien vietām piekrastē temperatūra pakāpsies līdz -1..-4 grādiem. (GFS patlaban prognozē, ka nedēļas beigās valsts austrumos sals sasniegs vai pārsniegs 30 grādu un attiecīgi arī dienas būs aukstākas, bet pagaidām šīs prognozes piepildīšanās varbūtība vērtējama vien uz 15%.)

Atmosfēras spiediens tikpat kā nemainīsies, nedēļas beigās gaidāma būtiskāka tā pazemināšanās.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.02.2012 12:15

    -6*C,pavisam neliels vējiņš.Laukā patīkami,viss balts.Pa vakardienu uzsniguši kādi 4 cm sniega klāt.Patlaban gan aprimis.Vispār jau nu mēs dzīvojam tādā lielā ziemas mierā,ne kādi taifuni,ne vulkāni mūs,paldies dievam,neuztrauc.Toties banāni neaug un sals un vējš mēdz saplēst plēvju mājai visas plēves,ej un labo,jupis ar ārā:(

    Ielādē...
  2. 13.02.2012 20:55

    Izlasīju N Westa ierakstu un nespēju noturēties. Atvainojiet, ka iejaucos - es tikai cītīgi lasu meteolapu, pati savā nodabā vēroju laiku un salīdzinu ar jūsu ierakstiem. Tas tak' atļauts, vai ne? Taču jāatzīst, ka pēc abu minēto personāžu pazušanas komentāri ir zaudējuši asumu un kļuvuši garlaicīgāki. Atveru lapu un skatos - tur mīnusi, te plusi, tur siltāks, te aukstāks. Agrāk, kad strīdējāties ar Hauonekani un lightning01, varēja uzzināt dažu labu interesantu lietu:-) Bet nu ... tāpēc jau esam tik dažādi.

    Ielādē...
    1. 13.02.2012 21:13

      Ir jau arī tāda lieta, ka 4/5 no reģistrētajiem lietotājiem lapā īsti nepiedalās. Arī tie, kam ir zināšanas, klusē, jo neviens no tiem citiem neuzdod, piemēram, jautājumus. Negribu nevienu apvainot, bet lapas satura veidošanā ir jāpiedalās ikvienam, bet šobrīd to dara ne vairāk kā 10 - 20 cilvēki (ja skatāmies - daži rakstu veidotāji, komentētāji un galerijas). To lielā mērā nosaka aizņemtība, bet tajā pašā laikā vēlēšanās palikt malā.

      Visiem neizpatiksi - atļaušos domāt, ka liela daļa šo vietni apmeklē, lai uzzinātu aktualitātes par laika prognozēm, tad ir daļa, kam tas interesē vairāk, un salīdzinoši neliels skaits (piedodiet, ja kļūdos, bet to spriežu pēc statistikas), kam ir ļoti labas zināšanas ar no tā izrietošo.

      Ielādē...
    2. 13.02.2012 21:25

      Asumu visvieglāk atrast Delfu komentāros. Te es labāk vēlos redzēt korektas diskusijas bez personīgiem uzbraucieniem. Bet piekrītu, pārāk maz jautājumu no tādiem nezinātājiem kā es. Jācenšas laikam laboties :)

      Ielādē...
  3. 13.02.2012 20:19

    Lasot šodienas Maijas komentāru,gribot negribot ienāk prātā šāds salīdzinājums:
    "Kāda skaista glezna!
    Kāds kolorīts!Un kas ir autors?
    Ko?Nezināms?Tā jau varēja domāt,nekā jau īpaša tai bildē nav..."

    Šāds komentārs diezgan spilgti ilustrē mūsu patieso attieksmi gan pret konkrēto gadījumu,gan reizumis dzīvē vispār.Pilnībā pievienojos Gubumākonim un Orkānam par to,ka Meteolapa ir zaudējusi divus interesantus un arī vērtīgus informācijas ziņā dalībniekus.Var jau te,protams,strīdēties par to,kas kuram ir interesants,bet tas neizmainīs faktu,ka gan Hauonekani gan Lightning01 jūtami bagātināja lapas saturu.Un tas jau ir kaut kas,kas lapai visvairāk vajadzīgs.Kādam nepatika stils un tas,ka "tēlo te pārgudro",bet vai tikai tēloja?Tai pašā laikā es nesaskatīju no viņu puses rupjas replikas,bet pretējā virzienā - ne vienu vien.Vismaz vienā gadījumā arī tīru provocēšanu.No cilvēciskā viedokļa a… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 13.02.2012 21:06

      Hauonekani, kā visi pārējie, reģistrējoties lapā piekrita lietošanas noteikumiem. Noteikumus viņš pārkāpa, tāpēc arī iespēja komentēt viņam tika liegta.

      Lihtning01 neviens neliedz komentēt, neapmeklēt meteolapu ir viņa paša izvēle.

      Ja Hauonekani vēlas vēl vienu iespēju, šoreiz ievērojot noteikumus un respektējot citus, viņš var izveidot jaunu kontu.

      Ielādē...
      1. 13.02.2012 22:46

        Atgrieziet atpakaļ Hauonekani jebšu mohikāni. ši cilvēks piedeva meteolapai daudz asuma un argumentētas diskusijas, kaut dažreizs viņš man arii iecirta pa ausi, bet paskatieties, kas notiek Delfos un tvnet, kur vien sotru noliečo bez mitas un jebkādas jēgas. Daži komentāri paliek pārāk vienmuļi un parāda cilvēku attieksmi lai kaut ko izteiktos tāpat vienu pa sauso, kād divas dāmas... mosties Latvieti beidzot ;) lai viensētas sindroms izbeidzās ...

        Ielādē...
        1. 14.02.2012 01:22

          Nezinu, vai tieši asums, lai kāds tas būtu un no kā nāktu, būtu vēlamākais izteiksmes veids Meteolapā. Tajos pašos Delfos u.c. populārākajās interneta vietnēs tā asuma (un bieži stulbuma arī!) ir pārpārēm, nevar jau mūsdienās reāli no tā kaut kur norobežoties. Tāpēc Meteolapa šajā ziņā pārsvarā ir kā miera osta, kur var virtuāli satikties un apmainīties ar info cilvēki bez savstarpējiem uzbraucieniem, aizvainojumiem. Bet, tiklīdz viens "izšauj korķi", bieži uzvirmo emocijas un sākas ķēdes reakcija, kā sekas ir negatīvisma pieaugums. Manuprāt, mūsdienu informācijas telpa ar to jau tāpat ir pārblīvēta līdz ārprātam... Vajag kādu miera ostu ar! :)
          Runājot par "sauso" - nemainīgu, vienmuļu laikapstākļu laikā vienmēr būs mazāk komentāru, bet, kad "kaut kas notiks", tad būs arī "odziņas"! :)

          Ielādē...