Uzlabojumi galerijās un diskusija par tām

Uzlabojumi galerijās un diskusija par tām

Tagad augšuplādējot attēlus galerijā, tie nepiciešamības gadijumā autmātiski tiks samazināti līdz galerijas izmēriem. Tādējādi, galerijas ielādējas ātrāk. Attēlus oriģināl'a izmērā joprojām ir iespējams apskatit izmantojot saiti, kas atrodas zem attēla labajā malā, kas, man šķiet ir palikusi nepamanīta. Tā kā, ja attēls nepārsniedz 2MB, nav nepieciešams samazināt attēlu pašam.

Vēl ir dažas lietas, par kurām gribētu dzirdēt viedokli no Jums - lapas apmeklētājiem. Divpadsmit attēlu limits netika veidots kādu tehnisku ierobežojumu dēļ, bet lai liktu lietotājiem kārtigi izvēlēties attēlus, kurus likt galerijās. Mērķis bija, lai galerijās nebūtu divu vienādu vai ļoti līdzīgu attēlu un līdz ar to galerija kļūtu kvalitatīvāka.

Kā labu piemēru varu minēt munta galeriju. Lai gan ir daži attēli, kas ir līdzīgi, kopumā katra bilde ir ar savu ainu. Kā ne tik labs piemērs ir šī galerija, vai, piemēram, šāda, jo vairāk vai mazāk atteloti tie paši mākoņi, un ši, jo šeit gandriz nekas nav saredzams. Var atrast vēl peimērus, ar galerijām kur 2-3 bildes ir gandrīz viens un tas pats kadrs tikai mazliet savādākā leņķī, kas galerijas skatitājam neko papildus nedod, tikai paildzina ielādi. Kādam, iespējams, viss liekas noderīgs un īpašs, bet visam tomēr ir kaut kādas robežas.

Vēlos arī uzvērt, ka bilžu kvalitātei (un aparātam) nav tik būtiska nozīme. Bilžu limits bija dažādību un nozīmību dēļ. Manījām arī, ka citi veido divdaļīgas galerijas, lai pārsniegtu 12 attēlu limitu. Aizliegts tas nav, bet tieši par šim lietām vēlamies dzirdēt Jūsu viedokli.

Vai mums attēlu limitu galerijā palielināt? Tādējādi būs iespējams pievienot vairāk attēlus, un nebūs vajadzība veidot vairākdaļīgas galerijas, bet tas varētu samazināt pašu galeriju kvalitāti. Vai tieši otrādi, limitu samazināt, lai katrs pievienotais attēls tiktu apdomāts, vai tiešam tas vajadzīgs? Aicinu pieturēties pie oriģinālas domas - apdomāt vai tiesam ir nepieciešams likt vairākus līdzigus attēlus, bet galu galā darisim tā, kā lemsiet Jūs - lietotāji.

Vēlos arī uzvērt, ka tikai vēlos zināt Jūsu viedokli, un Jums nevajadzētu tagad baidīties veidot galerijas. :) Man prieks, ka pēdējo mēnešu laikā, aktivitāte galerijās ir krietni palielinājusies.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 12.06.2012 22:28

    Varētu palikt pie 12 attēlu limita, galerijā arī šādā skaitā (vai pat mazākā ...) iespējams pateikt galveno domu. Es no savas puses varbūt vēlētos uzsvērt: reizēm pašiem pārdomātāk jāizvēlas galerijas virsraksts - nevis vienkārši "12. jūnijs", bet "Negaiss Jelgavā - 12. jūnijs", piemēram ;) Varbūt, ka tā ir medaļas otrā puse - mīklains virsraksts rada ieintriģētību. Mūsu gadījumā varbūt nebūtu tik svarīgas SEO lietas (ko programmisti zina, vienkāršāk - atpazīstamība no interneta meklētāju puses), bet liekot virsrakstu raksta/galerijai, kas būtu domāta lielākai (un aiz LV robežas) auditorijai, tas būtu svarīgi.

    Ielādē...
    1. 12.06.2012 22:33

      Piekrītu par virsskatiem! Neiedomājos to pieminēt.

      Ielādē...
    2. 12.06.2012 22:50

      Nu ne vienmēr ir noticis kaut kas tik grandiozs, lai galerijai dotu lielāku nosaukumu, ne tikai dienas datumu, īpaši ja ir vēlme parādīt dienu kopumā. Varbūt esmu pārāk romantiska, bet man tik ļoti gribējās šodienas galerijā ielikt kameni ar ziedputekšņu pilnajām kājām...

      Ielādē...
      1. 12.06.2012 22:58

        Kamene- nofotografēta tuvplānā, tas arī ir notikums.

        Ielādē...
  2. 12.06.2012 22:29

    Nu Raitis droši vien iebildīs pret vienveidīgu bilžu likšanu, jo viņam patīk likt līdzīgus attēlus, kuros redzama notikumu attīstības dinamika.
    Es domāju, ka 12 attēli ir pietiekošs limits. Ja nu tiešām ir kāda milzu dabas parādības, ko nevar iekļaut atvēlētajā skaitā, tad var veidot nākošo galeriju.
    Priecājos, ka tagad varēs ielādēt nesamazinātus attēlus, tas ievērojami "atvieglos procesu".

    Ielādē...
    1. 12.06.2012 22:33

      Es šajā portālā no sevis lieku t.s. mazās galerijas, attēlu kopumu- kas domāts kādai konkrētākai lietai. Lielās galerijas lieku manis izveidotajā "Meteidienas" fotoblogā. Kur nepilnos trijos gados esmu pamanījies iztērēt 1/4 no atvēlētā limita. ;)

      23:07: Varbūt ka varam nākotnē vēl tā darīt- izveidojam 2 veida galerijas. Viena "ikdienai- noskaņai", otru veidu - "notikumiem". Man, sacīsim, tā ne visai šeit gribas likt attēlus- kad virs galvas man ir saule un mazi gubumākoņi. Ikdienas vērojumiem esmu izveidojis "Meteo ikdienas" blogu, kuru atjaunoju vismaz reizi diennaktī (be, ja kas notiek, tad biežāk "zaļajā" un "sarkanajā" režīmā).

      Ielādē...
      1. 13.06.2012 00:34

        Pārāk sarežģīt gan to visu nevajadzētu, jo notikumi un noskaņa arī bieži ir cieši saistīti. :)
        Runājot par attēliem, katram sava gaume - man personīgi nešķiet pievilcīgas bildes ar pelēkām, vairāk vai mazāk nomākušām debesīm (esmu ievērojis, ka Tu dažreiz šajā jomā grēko, galvenokārt gan savā blogā), bez jebkādiem patiešām interesantiem mākoņiem, kas potenciāli varētu nest negaisu, vai ir vienkārši pievilcīgi, skaisti, izgaismoti ar krāsu rotaļām, Saules atspīdumiem u.tml. ;)

        Ielādē...
        1. 13.06.2012 01:22

          Nu - manā attēlu blogā katra galerija ir kā reportāža, tikai attēlu kopums rada vajadzīgo redzējumu par notiekošo tai vai citā reizē. Mākoņus arī pagrūti pasaukt uz "pasūtījumu", lai tie pareizi izgaismotos, izgrozītos. Vienkārši: mans redzējums uz dabu caur attēliem ir patiess... ;)

          Ielādē...
      2. 13.06.2012 09:38

        Dažādus galerijas tipus pagaidām tiešām nevajag.

        Ielādē...
  3. 13.06.2012 03:07

    Kopumā galeriju izvietojums, attelu limits 12 bildes apmierina, vien bija problemas, ka nevareja ievietot dažus failus, piemēram screensotus no dažam satelitanimacijam PNG formātā. Kopumā gaumes lieta par bilžu dažadibu un maksliniecisku vērtibu,man nav iebildumu par samera vienveidigam bildēm, ja tas smalki parāda kada notikuma vai parādibas hronoloģisku attistibu, piemeram kāda negaisa mākoņa attīstibu un virzību kur ar secīgi bildetiem kadriem redzama konkreta notikuma attistiba un dinamika... bet pieļauju, ka tas varetu intereset tikai šauru interesentu loku un daudziem lietotājiem likties vienmuļi un garlaicigi... Manas galerijas parasti ir ka nelielas reportažas, par kādu meteonotikumu, kas pašam škiet uz to mirkļi interesants, Ari nezinu,vai ir nozime vai svarīgi pieminet precizu datumu,dažreiz ta vienkaršak nosaukt kādu nelielu ne pārak nozimigu galeriju :) Ir jauki… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 13.06.2012 09:39

      Līdzīgos attēlos, kas parāda notikumu attīstību problēmu neredzu, bet reti kad šis ir iemesls līdzīgām bildēm.

      Tagad var pievienot attēlus arī PNG formātā.

      Ielādē...
  4. 13.06.2012 10:22

    Rakstā ir neliela kļuda- gan ka piemers labai galerijai, gan ka piemērs sliktai galerijai uzspiežot uz saitēm man verās viena un ta pati galerija: 10. jūnijs. Vecpiebalgas pusē. Varbūt tas tikai man...

    Ielādē...
    1. 13.06.2012 10:32

      Izlaboju.

      Ielādē...
  5. 13.06.2012 19:47

    Paldies par labām atsauksmēm, mana atbilde - jauna galerija.

    Ielādē...
  6. 13.06.2012 12:15

    12 bildes galerijā ir pat ļoti daudz, cik saprotu, šo galeriju sūtība ir ilustrācijas pie rakstiem vai komentāriem, ne radošo izpausmju vieta. Plašākas galerijas var taisīt citos resursos, foto.inbox.lv vai analoģiskos, un ielikt linku šeit.

    Ielādē...
    1. 13.06.2012 12:26

      Es gan tā nedomātu, te iespējamas arī galerijas- nesaistībā ar rakstiem vai komentāriem...

      Ielādē...
    2. 13.06.2012 12:41

      Ko saucam par radošu izpausmi? Ir prieks skatīties uz skaistiem attēliem, ja tie ir kvalitatīvi un nozīmīgi. Īsti neredzu jēgu veidot galeriju ar 4 attēliem, ja tos pašus samazinātā veidā var ielikt rakstā. No vienas puses man prasītos kādi apkopojumi, teiksim, jūnija labākie mākoņi / negaisi, vai kas tāds, bet nevis gandrīz identiskas bildes katru nedēļu. Protams, tad ir aktivitāte, bet prasa krietni ilgāku laiku visu aplūkot un manās acīs nedaudz zūd kvalitāte.

      Vai varbūt tad vismaz likvidēt veco galeriju, ja konkrētā ir aktuālāka, bet mēneša begās izveidot to, kura būtu uz palikšanu ar vislabākajiem attēliem.

      Bet gaidu pretargumentus :)

      Ielādē...
    3. 13.06.2012 20:13

      Nav tiesa, galerijas nav domātas tikai ilustrācijām pie rakstiem vai komentāriem. Tās vairāk ir domātas tieši radošajām izpausmēm saistībā ar dabu un meteolietām.

      Ielādē...
      1. 14.06.2012 08:16

        Tad jau arī 120 bildes var būt par maz :)
        Mani komentāri par tehnisko pusi. Pašlaik galerija ielādējas visa uzreiz (gan jau bija kāds labs iemesls tā taisīt), tādēļ tas ierobežojums, vai ne? Ja sākumā ielādētos tikai mazās bildītes (thumbnails), tad varbūt nevajadzētu ierobežojumus apjomam. Protams, pazustu vietnes savdabība, toties pie galerijas tiktu daudz ātrāk. Tagad ar lēnāku pieslēgumu galerijas atvēršana reizēm mulsina, īsti nevar saprast, kaut kas nokāries vai tomēr nē.

        Ielādē...
  7. 14.06.2012 15:52

    es parasti galerijā lieku 4 bildes man ar to pietiek.

    Ielādē...
  8. 15.06.2012 01:19

    Lai nu kā, -nebiju kādu brīdi ienācis šeit, no portatīvā ar lēno GPRS pieslēgumu. Patīkami pārsteidza tas, ka beidzot visai ātri atvērās ši lapa, un ātri ielādējās apskatāmās bildes!
    Var jau būt ka nejaušība, bet ceru, ka drīzāk, gan tas būs sakarā ar veiktajiem uzlabojumiem.
    Vēl pirms nedēļas, lapa kā tāda, vērās ļoti lēni, pat Rīgā ar 3G internetu.
    Piekrītu, tam ka galerijas limits ir noteikts uz 12 attēliem. Tajos atseviškajos gadījumos, kad labu bilžu patiešām ir vairāk, tad arī var veidot otru galeriju.

    Ielādē...
  9. 12.07.2012 23:46

    BET: te vispār "uzprasās" ideja par konkursiem:) Sākot ar šo reizi - kategorijā: "Labākās negaisu bildes jūlijā" ;)

    Ielādē...
  10. 12.07.2012 21:27

    Atgriežos pie vecām domām, jo īsti neesmu sastapis ne atbalstu, ne noliegumu. :) Tā kā pēdējā laikā daudzviet vērojami negaisi, parādās par šo tēmu arī dažādas galerijas, kas, nenoliedzami, konkrētajā dienā un laikā ir interesantas.

    Tomēr man šķiet, ka mēneša beigās / vidū, atkarībā no laikapstākļiem, būtu nepieciešama lapas autoru veidota galerija "Negaisi jūlija pirmajā pusē", kurā tad apkopotas labākās fotogrāfijas. Manuprāt dažādas galerijas ar negaisiem konkrētā datumā ar laiku kaut daļēji aizmirstas, jo nāk jauni notikumi, un veco aplūkošana prasa lieku laiku. Šādā gadījumā vienmēr apskatāma būtu aktuālā situācija attēlos, bet ilgākam laika posmam paliktu vienīgi labākās fotogrāfijas.

    Ielādē...
    1. 12.07.2012 21:41

      Coola ideja:)

      Ielādē...
    2. 14.07.2012 11:39

      Būs vien laikam šāds variants jāizmēģina jūlija otrajā pusē vai arī mēneša noslēgumā, un tad jāgaida reakcija.

      Ielādē...
      1. 14.07.2012 15:37

        Es domāju, ka tā ir visnotaļ laba ideja.

        Ielādē...