Izmaiņas galeriju sadaļā

Izmaiņas galeriju sadaļā

Apkopojot gan administrācijas, gan meteolapa.lv lietotāju domas par iespējamām izmaiņām galeriju sadaļā, no 2012.gada augusta būs manāmas pirmās izmaiņas.

Šobrīd, saistībā ar galeriju pievienošanu, spēkā paliek iepriekšējie noteikumi - gan attēlu skaits, gan to maksimālais izmērs. 

Bet tagad par būtiskāko - lai gan līdz šim tika dzēstas vien atsevišķas, negatīvi novērtētas galerijas, šajā jomā no augusta ir izmaiņas. Galerija apskatei būs pieejama kā minimums 2 nedēļas (14 dienas), pēc tam, atkarībā no laika apstākļiem un galeriju skaita konkrētā periodā, meteolapa.lv tiks saglabātas administrācijas un lietotāju vislabāk novērtētās galerijas.

No pārējām galerijām tiks izlasīti administrācijas skatījumā nozīmīgākie attēli, veidojot konkrētu notikumu sēriju (piem., negaisi nedēļas nogalē) jeb jaunu galeriju, kurā ietverti dažādu autoru uzņemtie fotoattēli. Zem fotogrāfijas būtu pievienots autora komentārs ar fotogrāfijas uzņemšanas datumu un komentāriem par tajā redzamajiem, vai konkrētajā laika posmā pieredzētajiem notikumiem un parādībām.

Šīs izmaiņas, cerams, ka daļēji nodrošinās satura kvalitātes paaugstināšanos. Divu nedēļu periods izvēlēts, lai galeriju būtu iespēja apskatīt lielākajai daļai lapas apmeklētāju, iespēju robežās to arī novērtējot. Ilgākā laika periodā ir vērojama notikumu atkārtošanās (nerunājam par retām dabas parādībām), un līdz ar to mainās arī gūtie iespaidi. Izmaiņu rezultātā meteolapa.lv apmeklētājiem būs iespēja ērtāk un ātrāk aplūkot konkrētā perioda nozīmīgākos notikumus.

Nākotnē būs izmaiņas rakstu un galeriju vērtēšanā, tāpēc tie, kas patiešām izmantotu vērtēšanas iespēju, var sazināties ar mums caur kontaktu formu vai šeit komentāros, lai mēs varētu iegūt plašāku viedokli. Ja cilvēku skaits, kas apņemtos vērtēt, būs pavisam neliels, izmaiņas tiks atliktas uz "labākiem laikiem".

Zem raksta pārcelti komentāri no galerijas, kurā par šo tēmu norisinājās diskusija. Pašlaik gan būtu vērtīgi, ja Jūs izteiktu savu viedokli par komentāru zem attēla, meteolapa.lv veidotajās galerijās - vai administrācijai sazināties ar autoru, lūdzot komentēt konkrēto attēlu, kas tiek pārcelts uz jauno galeriju, jeb, autoriem, kuri to vēlas, pašiem ir jāsazinās ar meteolapa.lv, redzot viņu uzņemto fotogrāfiju kādā apvienotā fotogalerijā. Droši vien lietotājiem ērtāks ir pirmais veids, vienīgi nevar prognozēt, cik ātri tiktu saņemta atbilde.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.07.2012 21:19

    Patīk šis priekšlikums. Varētu būt sava veida "the best" galerija. Es pats tādu taisu...

    Ielādē...
  2. 27.07.2012 21:30

    Atbalstu!

    Bet man ir cits ieteikums.. Galerijas lapā parādīt vairāk nekā 3 pēdējās galerijas. 3gab ir stipri par maz!! Varētu būt vismaz uz pusi vairāk - 6. Mūsdienās skrullēt ar rullīti vai diviem pirkstiem pa touchpadu ir dabiski. Tas ir ērtāk, kā ar peli trāpīt uz nākamās lapas linka.. Vai arī varat uztaisīt vēl modernāk, tiklīdz ir noskrullēts līdz lapas apakšai, automātiski ielādējas turpinājums, līdzīgi kā tas ir Facebooka, spokos, draugos utt..

    Ielādē...
    1. 27.07.2012 21:36

      Jā, to arī varēs risināt.. piekrītu.

      Ielādē...
  3. 27.07.2012 21:39

    Atbalstu šādu ideju, bet man ir viens ieteikums. Galerijām varētu pievienot vērtējumus skalā no 1 līdz 10. Tāda veidā pēc lietotāju domām noteiktu labākās fotogrāfijas, kuras pēc tam varētu apkopot labāko bilžu galerijā.

    Domāju, ka galerijām būtu jāizveido citadāka vērtēšanas sistēma.

    Ielādē...
    1. 27.07.2012 21:43

      Galerijā mēdz būt dažādas fotogrāfijas, un līdz ar to kurš gribēs vērtēt katru fotogrāfiju, ja reiz pašlaik vairāk kā 1 - 5 cilvēki šo vērtējumu vispār neizsaka (runājot par galerijām un vairumu rakstu)? Pēc kopsakarībām vērtējumos, vēl varētu teikt, ka nevērtē tās galerijas un rakstus, kas nešķiet pietiekami labi. Ja vērtējums ir stabili pozitīvs, vērtētāju skaits ir lielāks.

      Iepriekš jau teikts, ka pašreizējā vērtēšana ir tikai iesākums, lai redzētu aktivitāti. Varbūt vajadzīga uzmāzīgāka rīcība, lai kādu mudinātu novērtēt šeit publicēto, bet uz lielu atsaucību es neceru. Lai gan, varbūt nevis balles par bildi / galeriju, bet sadalīt dažos kritērijus.

      Ielādē...
  4. 27.07.2012 21:43

    Principā piekrītu idejai. Vienīgi - vai ar 12 attēliem pietiks, lai attēlotu visas labākās daudzu lietotāju bildes? Protams, tas atkarīgs no laikapstākļiem konkrētā nedēļā, citreiz maz ko bildēt, citreiz - daudz.

    Ielādē...
    1. 27.07.2012 21:46

      Jā, tas nenozīmē ka mēnesī būtu tikai viena galerija ar 12 bildēm. Paliktu vairāk atšķirīgās, un šādi veidojumi atkarīgi no notikumiem, un tos tad attiecīgi ietvertu galerijā. Piemēram, 1.-6.datumā bieži ir negaisi, tad viena šāda galerija, ja pēc tam kas mainās, ir kāda cita, bet mēneša beigās atkal varētu būt kas līdzīgs jau pirmajai, bet ar citiem attēliem u.t.t.

      Ielādē...
  5. 27.07.2012 22:59

    Es arī piekrītu šai domai. Un noteikti vajadzīga vērtēšanas skala, pašreizējie īkšķīši īsti labi nedarbojas. Varētu būt kaut kas līdzīgs kā DELFI foto - ātrā vērtēšana, kur ieliek punktu pie attiecīgās balles. Man ir arī ierosinājums - vai nevarētu, rakstot komentāru par pašreizējiem laika apstākļiem, tūlīt pievienot kādu tam brīdim aktuālu bildi, kura komentārā redzama mazā formātā, bet uz to uzklikšķinot atveras pilnā apmērā. Varbūt tad arī galerijā autori vairāk piestrādās pie bilžu atlases. Piemērs - šorīt pie manis bija skaists saullēkts, es par to uzrakstu komentārā un pielieku ilustrācijai kādu bildi, nevis kā šorīt veidoju galeriju.

    Ielādē...
    1. 28.07.2012 13:13

      Par attēlu komentāros domas divējādas, bet nu teorētiski jau kaut kad to var risināt, ir gan daudz citu prioritāšu.

      Ielādē...
  6. 28.07.2012 01:50

    Īsti neizprotu tik lielu velmi samazināt galeriju apjomu un skaitu, mani arī interesē kas notiek citās Latvijas vietās un dienas, manuprāt to būtu interesanti apskatīt ari citās, nākamas vasarās un t. t. Vai mēs tada veidā neaizbiedesim potencialos vērotājus un amatierus, kas varbūt netaisa tik skaistas un kvalitatīvas bildes, bet tomēr grib dalities un paradit notikumus meteofrontē, kas viniem un domaju arī vismaz dažiem no mums ir vienmēr interesanti apskatīt un salidzināt, ka arī piemēram kada garā un garlaiciga ziemas vakarā parskatit aivaditas vasaras negaisu un t.t. galerijas. Varbūt dzenoties pēc kvalitātes zaudesim ko vairak? Vai tas ari saistīts ar traffika taupišanu un tadam lietām... Nezinu, manuprāt galerijas dzest nevajadzētu, ka arī likt kaut kadas paaugstinātas prasibas, bet tas mana doma, ko Jūs?

    Ielādē...
    1. 28.07.2012 13:17

      Paldies par viedokli! Arī t.s. "administrācijā" domas dalās, tāpēc, jo vairāk cilvēku izteiksies, jo labāk. Manuprāt, būtu nepieciešamas neskaitāmas stundas, lai ziemā apskatītu 60 aizvadītās vasaras galerijas. Bildes tāpat tie, kam ir blogi, glabā pie sevis krietni izvērstākā apjomā, šeit varētu palikt kāds apkopojums.
      Tas nav saistīts ar tehniskām lietām. Pieaugot aktivitātei, rodas dažādi sīkumi, pie kuriem ir jāpiestrādā - vienam nepatiks jaunos rakstos gramatika, citam 5 galerijas par, iespējams, vienu un to pašu negaisu. Nu labi, foto būs atšķirīgas, bet vai tiešām ilgtermiņā tas būs lietderīgi ikvienam?
      Ja es kaut kur braucu ar foto, un man ir, piemēram, safotografētas 200 bildes, tad labākajā gadījumā atstāju datorā kādas 15 - 20, un pa laikam pārstaigāju vecos gadus un vēl kādu izdzēšu. Laiks rit strauji, iespaidi krājas un reizē mainās. Tās manas domas.

      Ielādē...
      1. 28.07.2012 13:22

        Te bija priekšlikums par galeriju balsošanu- caur cipariem no 1 līdz 10... (cik tas tehniski grūtu būtu ieviest?). Tad saglabātos, tās, kurām kādā termiņā (nedēļa, mēnesis) būtu kopējais reitings, teiksim, virs "5" ;) Vai tas būtu iespējams?

        Ielādē...
        1. 28.07.2012 13:31

          Izdarāms tas ir, bet ne tik drīz... cilvēks darbos līdz ausīm. Vecās galerijas tāpat diez vai kāds vērtēs :)

          Ielādē...
      2. 28.07.2012 13:42

        Varbūt te var ieviest galerijās/rakstos birkas vai tagus, piemeram dabas skati, negaiss, interesanti mākoni, saulrieti un citi varianti, ka tas ir vairumā blogos un tad interesents, kas velas apskatit kadu konkretu paradibu vai vinu interesejošas lietas uzliek mekletaja piemeram vardu "negaiss" un tad viņam izlec galerijas ar visu laiku negaisiem un t.t., nezinu,cik tas tehniski gruti izdarams,un vai iespējams, bet ka variants ir. Raita priekšlikums par vertejuma skalu arī der ka variants. Bet nekad jau nebūs t, ka viss patiks visiem, esam dažadi un ari interesejošas meteolietas krasi atšķirās, citam patik negaisi un vetras, citam saulaini skati un daba, citiem kas cits...

        Ielādē...
  7. 28.07.2012 21:42

    Arī es atbalstu augstākminētos punktus!
    Reizēm šķiet, ka vienādu bilžu ir par daudz... Lai kā man patiktu tie mākonīši, bet uz 12 gandrīz vienādām bildēm ar laiku apnīk skatīties.
    Iespējams, tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis, bet mākoņu situācijas attīstību pietiekami var parādīt arī ar 3 - 4 bildēm, nevis visām 12...

    Pats arī reizēm grēkoju šajā ziņā, bet tomēr cenšos savām bildēm un tehnikai pieiet kritiski, atstājot tikai labākos un vērtīgākos uzņēmumus.
    Tādējādi fotogaleriju skatītājam padarot interesantāku un ne tik vienmuļu.
    Turpmākajos plānos man ir meteolapā likt tikai izlases, piemēram, "sudrabainie mākoņi 2012", kurā apkopošu 12, manuprāt, labākās šī gada fotogrāfijas. Kā nākamā varētu būt "zibeņi 2012" nu kautkā tā...

    Ielādē...
    1. 29.07.2012 08:38

      Starp citu laba ideja.Varbūt gada beigās katrs iekiej 12 izcilākās bildes un tad pārējās var dzēst?

      Ielādē...
      1. 29.07.2012 08:45

        Tik traki jau arī nevajag :) Līdz jūlija vidum ir arī dažas galerijas, kuras netiktu dzēstas. Likvidēt varētu tās vairāk vai mazāk līdzīgās.

        Ielādē...
  8. 28.07.2012 19:12

    Mana problēma ir tā ,ka safočēju un tad paskatos-nekas pārdabīgs un īoašs tur nav .Līdz ar to bildes nelieku,gaidu kad uztrāpīšu kaut kam izcilam.Vispār man liekas ka ar šiem ''ziepjutraukiem''bildes ir kā bez perspektīvas,plakanas,profesionālākai tehnikai naudas nesanāk.Patika bildēt ar Zenit un īpaši FED 5-sen aizmirsta nodarbe,bija man kādreiz skolotājs Gleizds Jānis....Varbūt tāpēc man ir tik augstas prasības pret sevām bildēm.Man patīk Gubumākoņa un Munta bildes,bet ja jau gadās kas īpašs/kā dubultais sienas mākonis utt/tad vienalga ar ko un kā bildēts.Esmu par labāko bilžu atlasi katra mēnēša beigās-varbūt ļaujot katrā galerijā katram apmeklētājam izcelt 1 līdz 3 bildes-kaut kā tā.

    Ielādē...
    1. 29.07.2012 11:03

      Paldies par labajiem vārdiem! Man arī pirmais normālais fotoaparāts bija FED. Skolas laikā fotogrāfēšanu mācījos Rīgas jauno tehniķu stacijā pie Poļakovas un jauniešu fotostudijā "Īriss" pie Jura Kundziņa. Kad tiku pie pirmā japāņu TTL, biju stāvā sajūsmā, man bija "Olympus" ar 3 maināmiem objektīviem. Pašlaik jau 6 gadus darbojos ar "CANON EOS 350D".
      Vēl gribēju piebilst, ka man patīk Miglas bildes (forši jau skan), katrā bildē ir piedomāts gan par fonu, gan priekšplānu.

      Ielādē...
  9. 29.07.2012 12:41

    Manuprāt 80% risinājuma ir meklējams Orkāna 08.07.12.komentārā.Ja tiek ņemts vērā tajā teiktais,tad liela daļa šeit apspriesto problēmu atkristu jau automātiski.Šajā komentārā viss ir pateikts tā,ka tur nav ko pielikt,ne atņemt.Un būtība ir tāda,ka ne jau fotoaparāts nosaka bildes vai galerijas vērtību,bet tas,kas stāv aiz tā.Tātad vairāk vajag piedomāt,ko un cik bildēt.Un pat,ja attēla kvalitāte nebūs augstākā līmenī (ne visi ir profi),to neviens nekritizēs,ja attēla saturs būs veiksmīgs un interesants.Mūsdienās kadram vairs nav vērtības,var klikšķināt uz nebēdu,un rezultātā no entiem līdzīgiem kadriem top galerija.Piemēra pēc - mans pirmais fotoaparāts bija "Ļubitjeļ"(6 reiz 6cm)un filmiņā bija tikai 12 kadri.Labi,ja rezervē bija vēl kāda filma,tāpēc par katru izniekoto kadru bija ļoti žēl,un tas mācīja mazvērtīgas bildes neražot.Vēlāk,kad tiku pie 36 kadru filmiņas,likās,ka iesp… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
    1. 29.07.2012 13:15

      Super vārdi pēdējā rindkopā!!!

      Ielādē...
  10. 27.07.2012 21:59

    Es gan negribētu, lai pārējās galerijas tiktu dzēstas, jo es varu aplūkot savas fotogalerijas un redzēt, kas interesants piemēram ir noticis senāk manā pusē.

    22:10: Vēl viens ieteikums: Pie lietotāja profila zem maniem rakstiem verētu pievienot arī lietotāja galerijas, lai tās būtu redzamas visiem.

    Ielādē...
    1. 29.07.2012 08:41

      Vai fotogrāfijas neglabājam arī datorā? Padomāsim par galerijām profilā, droši vien, ka to varēs īstenot.

      Ielādē...
      1. 31.07.2012 20:35

        Protams, ka bildes tiek glābatas datorā. Bet galerijas būtu apskatāmas vienkāršāk uzspiežot uz lietotāja profila, lai citi redzētu, ko katrs lietotājs ir sabildējis.

        Vienam bija priekšlikums galerijas kartot pēc kategorijām un arī es šādu ideju atbalstu.

        Ielādē...
  11. 28.07.2012 03:31

    Jau kuro reizi uzrakstiju garu komentaru no mobila telefona, publiceju ... lapa apstradaja, apstradaja un teksts pazuda :(

    Ielādē...
    1. 28.07.2012 13:13

      Kāda telefona?

      Ielādē...
      1. 28.07.2012 18:15

        Windows Phone ... Nokia Lumia 710. Ir vairakas reizes ta noticis.

        Ielādē...
        1. 28.07.2012 20:54

          Īsi komentāri strādā? Ar Wi-Fi vai mobilo internetu? Noklusētā pārlūkprogramma?

          Ielādē...
          1. 29.07.2012 21:55

            Ar nokluseto IE9, mobilais internets. Visticamak, ka tikla vaina, vnk piemeram tvnet rakstot nav ta bijis, bet meteolapai kadas 3 reizes lieliem komentariem. Iespejams parak daudz datu, gruti teikt. Man liekas, ka vienreiz bija isajam komentaram ari, bet parsvara isie iet labi.

            Ielādē...
            1. 02.08.2012 13:09

              Brīvā brīdī mēģināšu sameklēt problēmu, bet solīt vēl neko nevaru.

              Ielādē...
  12. 04.08.2012 13:55

    KĀ BŪTU JA GADA BEIGĀS KATRS AUTORS PAS IZLIKTU VĒRTĒŠANAI VAIRĀKAS BILDES.Pēc tam uzvarētējas kategorijās varētu visu nākošo gadu lietot kā Meteolapas titulattēlu.

    Ielādē...
    1. 04.08.2012 14:47

      Varētu uzveidot konkursu- gada labākās meteobildes:)

      Ielādē...
      1. 04.08.2012 18:35

        Ņemot vērā autoru galeriju un bilžu skaitu, katru vērtēt būtu par traku, nereāli, cilvēkiem arī citi darbi, pienākumi un intereses ir... :) Tā kā šāds konkurss nu būtu par traku.

        Ielādē...