meteolapa.lv jaunā serverī!

meteolapa.lv jaunā serverī!

Šo rakstu gribētos sākt ar cerīgu un optimistisku ziņu – esam kārtējo reizi nomainījuši servera pakalpojumu sniedzēju, un ir pamats domāt, ka līdz šim novērotās problēmas vairs tik drīz neatkārtosies. Tā kā vairumam meteolapa.lv apmeklētāju, iespējams, ir pavisam neliels priekšstats par pēdējos mēnešos novērotajiem meteolapa.lv darbības traucējumiem, šeit īsumā par notikušo.

Visa pirmsākums bija ievērojama lapas ielādes palēlināšanās, kas tika novērota mēneša garumā, sākot ar 2013.gada jūniju. Tobrīd serveris neatradās Latvijā, un arī laika joslas darīja savu – problēmu gadījumā atbilde no pakalpojumu sniedzēja bija jāgaida ilgāku laiku, nekā cerējām. Papildus problēmas radīja šīs organizācijas īpašnieku maiņa. Lai gan tika solīts, ka 3.jūnijā notiks pāriešana uz jaunu, modernu serveri, problēmas meteolapa.lv pazuda vien uz brīdi, līdz arī jaunajā sistēmā izveidojās bardaks. Lieki teikt, ka pēdējās atbildes no servera uzturētājiem tā arī līdz šim neesam saņēmuši...

Tā kā ne vien meteolapa.lv apmeklētājiem, bet arī administrācijas pārstāvjiem šīs problēmas sagādāja neērtības, nolēmām mainīt servera pakalpojumu sniedzēju. Kamēr apzinājām visas iespējas Latvijā un kārtojām "papīrus", izlēmām izmantot kāda kolēģa, kurš bija palicis kādu pakalpojumu parādā, palīdzību un izvietojām meteolapa uz servera, kur atrodas viņa web lapas. Pārkopējām visu nepieciešamo, novērsām dažādas sīkas kļūdas, kas radās servera uzstādījumu dēļ, un nu jau domājām, ka līdz nākamajam gadam viss būs kārtībā. Bet cerības diemžēl bija veltas. Vispirms serveris uz dienu bija atslēgts, bet pēc nedēļas tas vispār vairs nebija pieejams. Kā noskaidrojām, cilvēks, pie kā īslaicīgi bijām izvietojuši meteolapa.lv, bija nolēmis mainīt šo serveri uz citu, un kultūras atšķirību dēl mūs laicīgi nebrīdināja.

Tad nu pēc negatīvajām apmeklētāju un mūsu pašu emocijām, mēs sapratām, ka ilgāk tā tas nevar turpināties. Bijām nobrieduši priekšlaicīgi (plānots bija sākot ar jauno lapas versiju vai 2014.g. 1.janvāri) noslēgt līgumu ar servera uzturētājiem Latvijā. Turklāt šajā serverī paši atbildam par visu, ko no tā veicam, uz tā neatrodas mums nezināma informācija un datnes. Sestdien aizpildījām pieteikumu, pirmdienā saņēmām apstiprinājumu un viss datu vākšanas, kopēšanas un kļūdu labošanas process vārēja sākties no jauna. Līdz ar to, esam ieguldījuši šobrīd papildus personīgo finanšu līdzekļus, lai censtos nodrošināt meteolapa.lv darbības ātrumu un stabilitāti. Mēneša laikā plānojam novērtēt, vai meteolapa.lv šis serveris ir piemērots, kāda ir tā darbība (mums, protams, nav šaubu, ka viss galu galā tomēr būs vislabākajā kārtībā). Šajā periodā tostarp vēlamies nokārtot dažas citas saistības, lai varētu noslēgt pēc iespējas ilgtermiņa līgumu ar jaunajiem servera pakalpojumu nodrošinātājiem.

Nobeigumā gribētos pateikties visiem, kas līdz šim mūs ir atbalstījuši un problēmu gadījumā pēc iespējas palīdzējuši, nevis nosodījuši. Esam darījuši gandrīz visu, kas bija mūsu spēkos, lai neciestu neviens meteolapa.lv apmeklētājs. Katrā gadījumā gribētos arī atgādināt, ka viss, kas pieejams šajā tīmekļa vietnē, ir veidots pašu spēkiem, administrācijas brīvajā laikā, par to nesaņemot atlīdzību. Tostarp lapas prasībām optimāla servera pakalpojumu noma ilgtermiņā prasa būtiskus ieguldījumus.

Un pavisam īsi par jaunumiem – jau ilgāku laiku pamazām veidojam jauno meteolapa.lv versiju. Darbu ir ļoti daudz, tāpat ieceru, un visu risinājumu meklēšana aizņem daudz laika. Tāpēc pacietību, un ļoti ceram, ka līdz gada beigām to varēsim prezentēt plašākai auditorijai. Bet par visu plašāk – kādā citā reizē.

Ceram uz savstarpējo iecietību un sapratni!

Veiksmīgu augsta noslēgumu vēlot,
meteolapa.lv administrācija

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 12.08.2013 22:29

    Vēlos tāpat informēt, ka šobrīd vairākās sadaļās ir iespējamas atsevišķas nepilnības (šobrīd apzinātas ir problēmas ar LVĢMC novērojumu datiem faktiskajā laika kartē un Toma Briča stacijas datiem). Ja pamanat kādu citu problēmu, lūgums par to ziņot šeit komentāros, vai caur kontaktu formu.

    Tāpat tuvākajās dienās, ja būs brīvs brīdis, centīšos pārcelt komentārus no pagaidu vietnes uz šejiene, lai nepaliek tukšums. Tāpēc nebrīnaties, ja pēkšņi mainās autors un datums vai tamlīdzīgi.

    Ceram uz sadarbību arī turpmāk! :)

    Ielādē...
  2. 12.08.2013 23:38

    Apsveicu! Beidzot noticis tas, ko mēs gaidījām! Izskatās, ka tagad nesenās pagātnes problēmas būs atrisinātas, un lai veicas turpmāk! :)

    Ielādē...
  3. 13.08.2013 06:05

    Ciemos labi, bet mājās tomēr labāk! Apsveicu!

    Ielādē...
  4. 13.08.2013 10:33

    Sveiciens, šķiet, tādos kā meteolapas svētkos! Cerams, ka jaunais serveris tiešām neko nepiespēlēs un viss būs tikpat labi kā agrāk! ;)

    Ielādē...
  5. 13.08.2013 07:22

    Labrīt, cerams - tagad Meteolapa ies ilgi un dikti!

    07:26: PAZIŅOJUMS: es vismaz līdz augusta beigām gribu atpūsties no "aktuālās situācijas" veidošanas. Man daudz citas jezgas šajā mēnesī, kas jārisina. Vakar un šodien fotogeniski cb, kuru mākoņus drīz centīšos salikt kārtējā galerijā.

    Ielādē...
    1. 13.08.2013 11:37

      Gan jau kaut kā iztiksim. Šādu tādu informāciju centīšos pa laikam papildināt, lai vismaz nepaliek tukša vieta.

      Ielādē...
  6. 13.08.2013 09:22

    Paldies par skaidrojošo tekstu. Es ieteiktu ielikt kaut kur uzkrītošu "Donate" podziņu, ja jau serveris tiek uzturēts par personīgajiem līdzekļiem. Pats būtu gatavs kaut ko ziedot un droši vēl kāds...

    Ielādē...
    1. 13.08.2013 12:12

      Piekrītu un atbalstu:)

      Ielādē...
      1. 13.08.2013 12:56

        Es arī gribētu ziedot, kādu lasi meteolapas.lv uzturēšanai ;) Prieks , ka esat atgriezušies ierindā uz jauna servera ... malači

        Ielādē...
    2. 13.08.2013 13:12

      Plānots ko līdzīgu īstenot līdz ar jauno meteolapa.lv versiju. Varbūt ātrāk, bet līdz tam jebkurā gadījumā "jānokārto papīri".

      Ielādē...
  7. 13.08.2013 13:20

    Prieks, ka meteolapa.lv ir atpakaļ ierindā. :) Es arī labprāt gribētu ziedot kādu summu meteolapas.lv uzturēšanai.

    Ielādē...
  8. 13.08.2013 12:08

    Apsveicu ar atgriezšanos. Ceru, ka seriāls "Meteolapa" ar to ir noslēdzies - jaunu "sēriju" vairs nebūs! :)
    P.S. Skatoties garo seriālu Meteolapa "biju spiests" beidzot noskaidrot savas attiecības ar Twiteri, lai varētu turpināt saziņu

    Ielādē...
  9. 13.08.2013 14:14

    Piekrītu iepriekš rakstītajam - uzlieciet lūdzu PayPal donate pogu. Laiku, pa laikam cenšos atbalstīt darot to, ko nedrīkst afišēt, ka daru. :) Tie, kas pazīst i-reklāmdevēju principus, zina, par ko runāju.

    Ielādē...
  10. 13.08.2013 16:04

    Pateicība Meteolapas administrācijai :)

    Ielādē...
  11. 13.08.2013 17:17

    Prieks, ka Meteolapa atkal ierindā :) Cerams jaunaja serverī vairs nepiemeklēs vecas ķibeles un lapa darbosies bez pārtraukumiem. Paldies par darbu, un par pogu arī piekritu.

    Ielādē...
  12. 13.08.2013 18:13

    Droši varu ko ieskaitīt-no sava vai vīra konta:)))))Lai tik viss raiti notiekas.

    Ielādē...
  13. 13.08.2013 20:34

    Paldies visiem par ziņu! Ar ienākumiem no reklāmām plānojam segt daļu servera izmaksu - atkarīgs, vai esošo servera veiktspēju vajadzēs uzlabot, vai būs pietiekami ar pašreizējo apjomu. Bet tas arī visdrīzāk, ka līdz ar jaunās versijas ieviešanu.

    Ielādē...