Aktuālā situācija (nedēļa līdz 13.12.15.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 13.12.15.)

Nedēļa aizgājusi. Tā bija visai nepastāvīga. Pirmdiena- ciklona aizmugurē ir spēcīgi vēji, kas piekrastēs sasniedz un pārsniedz 20m/s. Nedēļas vidū vairākas aukstās frontes dodas pārī A virzienā. Piektdien Latvijas A pusē snieg, A puses novados veidojas uz zemes neliela sniega kārta. Kas gan nav paliekoša caur sekojošu atkusni. Gaisa temperatūra sestdienā/svētdienā neliela augsta spiediena atzarā nedaudz pazeminās, nedēļas nogale mēreno mitrā gaisā - turpina dot nelielus nokrišņus, tostarp caur neizteiktu "līča efektu".  Bet nedēļas izskaņā naktīs nedaudz uzsalst un apledo ceļi. 

Attēlu (c): Sat24.com, Finnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

-----------------------
Paskaidrojumi:
Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.
------------------------

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena, 13.12.15.

Neliels ciklons aizpildās Latvijas tuvumā. Virs Latvijas ir mākoņainība un vietām (vairāk Kurzemē) nelieli nokrišņi. 

Sestdiena, 12.12.15.

Kārtējā ciklona aizmugurē - ir daži "līča" nokrišņi. Bet no ZR puses uz brīdi pastiprinās augsta spiediena atzars, kas pie mums laiku "nomierina". Nākamajā naktī vietām zem skaidrām debesīm ir neliels sals.

Piektdiena, 11.12.15.

Aukstā fronte skrien pāri A virzienā. Apmācies, daudzviet nokrišņi. Latvijas A daļā snieg, veidojas arī vairāku centimetru bieza sniega kārta. 

Ceturtdiena, 10.12.15.

Pirms aukstās frontes- laiks samērā mierīgs. Un tīri silts, dažviet +4+5, dažviet vēl drusku siltāks. Vietām daļēji skaidrojās. 

Trešdiena, 9.12.15.

Neizteikta aukstā fronte ar dažiem nelieliem nokrišņiem un nelielu vēja pastiprināšanos skrēja pāri Latvijai ZA virzienā. 

Otrdiena, 8.12.15.

Neliels augsta spiediena atzars ar skaidrām debesīm. Naktī attiecigi uzsalst, dienā vien daži grādi virs nulles. Pret vakaru- no R puses nāk daži mākoņi, kas ir nākamā gaidāmā ciklona pirmie vēstneši. 

Pirmdiena, 7.12.15.

Ciklona aizmugurē- dienas pirmajā pusē daudzviet brāzmaini vēji, kas piekrastēs naktīs un agrā rītā pārsniedza 20m/s. Pēcpusdienā caur nelielu augsta spiediena atzaru - laiks skaidrojās un vispār nomierinājās. 

------------------------

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 14.12.2015 21:33

    rītā -2, iesirma zeme un dažas sniegpārslas. Jo tuvāk Žīguriem, jo lielāks baltums (kā nekā 10 km uz Z :) ). Dienā ik pa brīdim sniga, pat skaisti. T ap nulli. Šobrīd no tā sniguma vairs nav nekā. T -1. Sajūta, ka pagalmā tās pāris baltās čupiņas, kas saglabājušās no sestdienas rīta, izskatās pat nepieklājīgi :)

    Ielādē...
  2. 14.12.2015 22:05

    Naktī uz rīta pusi pamazām vēsāks, agrā rītā mazliet virs nulles, min. +0,3*C. Vēlākā rītā uznāca slapjš sniegs, kādu laiku pasniga, bet diemžēl uzreiz kusa. Uz pāris stundām neliela kārtiņa bija izveidojusies, ap pusdienlaiku vēl simbolisks baltums vietām uz zemes turējās.
    T* dienā ap +1, max +1,4*C, uz vakaru tuvāk 0*C, ne pārāk stiprs, bet ļoti nejauks vējš. Pēcpusdienā vairs no gaisa nekas nekrita, taču aizvien nemainīgi nomācies. Rīta sniega pēdas pazuda pavisam. Vakarā grādi ap nulli, un nu jau kādu stundiņu mazos mīnusos, šobrīd -0,5*C. Atsevišķās peļķēs veidojas vižņi, bet pa īstam piesalis vēl nav.

    Ielādē...
  3. 15.12.2015 00:30

    Pagājušo nakti uzsnidzis, pa dienu saulaini brīži mijās ar snigšanu. Sniegs nenokusa, tagad piesalst, T-0.5

    Ielādē...
  4. 12.12.2015 18:46

    Ak, Saksija, tā gribas parādīt, ko nupat ieraudzīju svaigākajā izlaidumā par janvāri un īpaši februāri! Lai gan arī tālākais ir svētlaimes cienīgs. No saviļņojuma asaras straumēm plūst pār seju. Daudz ko esmu redzējusi, bet ne ko tādu. Rādīt šeit kategoriski nedrīkst, jo pārāk daudz naidīgu skatienu. Labas lietas vispār nedrīkst visiem rādīt, tikai izredzētajiem. Iešu uzēst vilkābeles auglīšus.

    Ielādē...
    1. 12.12.2015 19:17

      Mums ir aizdomas, ka Jūs šeit nodarbojaties ar troļļošanu. Lūgums vairāk piedomāt pie tā, kā šeit uzvedaties, citādi Jums tiks liegta iespēja komentēt.

      Ielādē...
      1. 12.12.2015 19:53

        Jūs maldāties, uzskatot, ka esat tiesīgi tāpat vien kādu vajāt (tiem noteikumiem nav kādas pārdabiskas varas), vienlaicīgi pieverot acis uz absolūti agresīviem un saturiski bezjēdzīgiem tekstiem no "Mārča (latvju spānis)", tāpat neloģiskiem, nesaprotamiem un ārkārtīgi agresīviem "thunder" komentāriem, nemaz jau nerunājot par ilggadīgu lasītāju psihes varošanu ar depresīviem "palagiem" no mediķa. Lai lasītāji (visi, kas lasa - jo retais šeit raksta) paši spriež, kas ir šī vietne!
        Konkrētajā komentārā, zem kura Jūs atkal jau draudat (Jūs ikdienā ikvienam sastaptajam cilvēkam draudat vai tikai šeit?) es aicināju jauko Saksiju padziļināt mūsu saskarsmi, apejot Meteolapu. Jūs vispār stādāties priekšā, kas sāktos, ja es parādītu tās kartes? Tur jau vairs ne alkohola pudeles iesaistītos, bet kas dramatiskāks.

        Ielādē...
        1. 12.12.2015 19:56

          Šī ir mūsu veidota lapa, ar mūsu pašu ieguldīto laiku un resursiem. Kādus noteikumus vēlamies, tādus arī ieviešam un tādu kārtību uzturam (protams, likumiskajos ietvaros). Ja Jums kaut kas nepatīk, varat šo lapu neapmeklēt.

          Ielādē...
          1. 12.12.2015 20:03

            Protams, tikai ir viens milzīgs BET. Jūs esat publiski, Jums vajag auditoriju, pretējā gadījumā Jūsu nemaz nebūtu. Tāpēc padomājiet paši, kā Jūs izskatāties lasītāju acīs ar savu ļoti savādo politiku! Es jau arī varu savā mājoklī spēlēt vispasaules valdnieci... vienatnē, jo neviens jau pie manis nenāktu ciemos.

            Ielādē...
            1. 12.12.2015 20:15

              Mēs jau rūpējamies par savu auditoriju. Tādi lietotāji kā Jūs padara šo vietni nepatīkamu daudziem mūsu apmeklētājiem un tieši tādi lietotāji kā Jūs arī panāk to, ka šādām lapām zūd auditorija.

              Tāpēc lūdzam Jums ievērot elementāras pieklājības normas un apzināti nebojāt visiem garastāvokli, lai šī lapa paliktu pieejama mums visiem. Mēs zinām, ka Jūs, tāpat kā citi, droši vien varat nest šai lapai labu pienesumu, tik vajag padomāt par to, kā to pasniedzat un vai tas atbilst lapas noteikumiem un vai konkrētajā situācijā tas ir adekvāti.

              Ielādē...
              1. 13.12.2015 22:33

                Visi lasītāji redz Jūsu nepamatotos apvainojumus man (es šeit esmu jauniņā un pilnīgi noteikti neesmu atbildīga par Meteolapas likstām), kas jo uzkrītošāk ir tāpēc, ka Jūs ignorējat Marča mizantropiskos uzbraucienus pilnīgi visiem dalībniekiem, tāpat Andreja ilggadīgo galējo depresiju, kura nu nekādi neiedvesmo lasītājus. Es vispār biju uzrakstījusi vien dažus komentārus, kad Jūs iegrābāties man krāgā ar šaušalīgiem apvainojumiem troļļošanā. Tik spilgtus dubultos standartus nespēju pieņemt.
                Laimīgu palikšanu nīdējiem, vaimanātājiem un paštaisnajiem!

                Ielādē...
              2. 14.12.2015 17:10

                Es negribu iejaukties Jūsu savdabīgajā virtuālajā dialogā jo mēs Te visi esam zem izdomātiem pseidonīmiem un uzdodamies par profeisonāliem meteomīļiem, bet izklausās no meteolapa administrācijas divkosīga rīcība, ir labāk izdzēšam ārā. cilvēku zem pseidonīmiem "dūmaka "', "aivars" un "pārsla", bet no otras puses Jūs aizverat acis ietīpīgā cilvēka ar segvārdu "thunder" naida kurināšana zem rimdiņam sarakstē ar Saksiju.. piemēram par "'krievu ziemu", jo vienas puses tā ir enerģijas izškiešana.. jo tāpat var jau labu laiku just, ka Mēs Latviešiem vairs nespējam konstruktivi ieklausīties viens otrā :) attiecībā par meteorloģiskajiem process Latvijas mērogā, jo ar savām intelektuāļu egoncentriskuma pārākuma apziņu viens otru aizvainojam..

                Ielādē...
        2. 12.12.2015 19:56

          .....

          Ielādē...
  5. 15.12.2015 01:26

    14. dec. no rīta mākoņains ar zilām debesu joslām. T. 0*. Spiediens 764mm. Lapas un zāle vēl nav sasalušas. Priekšpusdienā vidējie slāņu mākoņi, vietām biezāki ar nelieliem nokrišņu aizkariem. Tālumā ZR-Z-ZA pusē lieli gubmākoņi no līča efekta mākoņiem, bet tie iet garām. Pēcpusdienā bieži saulains. Mākoņainība 5-6 balles. T. +1*. Ēnas pusē sāk mirguļot ledus kristāliņi. Vakarā pēc saulrieta peļķēs sāk uzsalt ledus. Pašlaik t. -O,9*. Spiediens 770mm.
    Tuvākā zemestrīce Albānijā, 2,9 balles, 23 km dziļumā. Notika 07:17.

    Ielādē...
  6. 15.12.2015 08:13

    -5 grādi,sniegs ap 2 cm.

    Ielādē...